Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 02/09/2022)

Podzemne umjetnosti u metro stanice izgleda novi muzej naroda. Oni postaju novi must-see destinacija za umjetnost i dizajn entuzijaste. Ko bi pomislio? Neki od najinspirativnijih javnih prostora, koji uključuje umjetnost i dizajn velikih razmjera mogu se naći u mnogim gradovima’ metro stanice. štaviše, Underground Art donosi više od boju u metro.

Metro stanice vide povećanje broj putnika i turizam. stoga, kao rezultat, oni vide porast u smislu zajednice.

Umjetnost u transportu također može dovesti do smanjenja na mnoge druge načine, kao što su: emisije stakleničkih plinova, vandalizam, i prigradskim dosada! The čini se da su prednosti beskonačne! Zbog toga smo uzbuđeni što možemo podijeliti naše najbolje odabire Underground Art – Fascinantno metro stanice.

 

Kvaliteta Transport = kvaliteta života

Kako se navodi u Studija urađena od strane francuskog Instituta za razvoj Urban. Parižani proveo u prosjeku 23 dana godišnje na prijevoz. I ovo nije izuzetak. Ljudi širom upotrebu svijeta javni prijevoz da putujete na posao.

Da li ste znali: da su studije pokazale da kvaliteta prijevoza direktno utječe na kvalitetu života tranzitnih korisnika? The iskustvo putovanja od tranzita treba da bude atrakcija sama po sebi. "Javna umetnost može izvući identitet prostora, pomoći razumijevanju historijskog ili kulturni značaj naselja i njegovi stanovnici. "

projekti podzemne umjetnosti mogu se naći u cijelom svijetu. od skulpture, mozaik, i slike. Na veće poduhvate kao što su instalacije, gravure, i olakšice. Ovdje su neki od naših picks.

 

subway hallway

 

Underground Art – Fascinantno metro stanice: Stockholm, Švedska

To neće biti iznenađenje za neke od vas da je Švedska je bila prva na našoj listi za istraživanje Underground Art. Ako pogledate ispod švedski kapital, ćete naći složene mreže podzemne željeznice linije.

Postoji više od 90 of the 100 stanice u 110km sistem tunela. Oni se ponekad nazivaju "najduži na svijetu umjetnosti galerija". Oni su ukrašene slikama, instalacije, mozaik, i skulpture 150 umjetnika od 1950..

 

underground art in sweden

 

Evo nekih slika od amazing Underground Art

 

Underground Art - Fascinating subway stations

mesmerizing subway station

bellow ground interior design

 

Feeling inspirisao da istraže ove neverovatne Underground Art komada? Save A Train Možete li doći! Rezervirajte vozne karte za nekoliko minuta bez skrivenih troškova!

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknete ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funderground-art-subway-stations%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)