Vrijeme čitanja: 7 zapisnik
(Zadnja izmjena: 03/03/2023)

Planinski vrhovi koji oduzimaju dah, procvjetale doline, vodopadi, jezera, i raznolik divlji svijet, Europski dom nezaboravnih svjetskih rezervata prirode. Trošenje preko ogromnih zelenih površina koje cvjetaju u proljeće, 5 od najljepših rezervata prirode u Evropi zaštićeni su nacionalni parkovi koji primaju putnike iz cijelog svijeta. Ako ste ljubitelj planinarenja, trekking, ili uživanje u svetištu prirode, tada ćete voljeti naše 5 vrhunski nezaboravni rezervati prirode u Evropi.

 

1. Rezervat prirode Belluno dolomit u Italiji

Prirodni rezervat Belluno osnovan je godine 1990 kako bi zaštitili divnu divlju prirodu Dolomita. Smješten na periferiji Dolomita u sjevernoj Italiji, Park prirode Belluno oduzima dah u proljeće. The zelena brda i spektakularna planina vrhovi su prekriveni tepisima cvijeća. Bez obzira na nivo kondicije, odlično ćete se zabaviti istražujući ovaj prirodni rezervat, jer postoje razne staze. Prirodni rezervat Belluno u Evropi savršen je za početnike i iskusne planinare.

32000 hektara vrhova rijetke flore i krečnjaka, prirodni rezervat Belluno proteže se od doline Cismon do doline Piave. Bogata raznolikost je kako u fauni tako iu kulturi zahvaljujući brojnim selima na području doline Piave. Stoga, kada posjetite prirodni rezervat Belluno u Evropi, dobit ćete priliku za veliko istraživačko putovanje prirodnim čudima i kulturnim draguljima.

Kako doći do rezervata prirode Belluno?

Prirodni rezervat Belluno je manji od 3 sati vožnje vozom iz Venecije.

Gdje mogu boraviti oko parka Belluno?

Mnogo je planinskih koliba, B&B, i hoteli.

Koliko dana bih trebao provesti u rezervatu prirode Belluno?

Rezervat Belluno Dolomites jedan je od najvećih i najpoznatijih 5 najnezaboravniji rezervati prirode u Evropi. takođe, Belluno je prekrasan park prirode, tako da biste trebali potrošiti barem 3 danima istražujući i uživajući u lagunama, planine, i prirodni sjaj.

Cijene vlakova od Firence do Milana

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Milano do Firence cijene vlakova

Cijene vlakova od Venecije do Milana

 

A trip to an Unforgettable Nature Reserves Europe

 

2. Rezervat prirode Hohe Tauern u Austriji

Najveći prirodni rezervat u evropskim Alpama nalazi se u Austriji. Rezervat Hohe Tauern dom je za 10,000 životinjskih vrsta, 1,800 biljke, i Grossglockner, Najviši vrh Austrije, at 4,798 metara nadmorske visine. Ovaj izvanredni vrhunac živi 200 ostali vrhovi, zelena fauna, planinskih jezera, i slapovi.

Doline rezervata prirode Hohe Tauern pune su veličanstvenih ledenjaka, drevno i živopisno selo pregledi, tepisi od cvijeća, i šume. Ovaj evropski park prirode je utočište za svoje posjetitelje i sretne stanovnike u okolnim regijama. posebno, Prirodna staza vodopada i rijeka Umbalfalle, gdje ćete vidjeti neke od najneverovatniji vodopadi u evropi.

Kako doći do rezervata prirode Hohe Tauern?

Prirodni rezervat Hohe Tauern nalazi se u neposrednoj blizini grada Mallnitz. Približava se Beč do Visoke Ture vlakom 5 sati.

Gdje mogu boraviti u blizini parka Hohe Tauern?

Mallnitz je poznati grad u Visokom Tanjuru s mnogo mogućnosti smještaja.

Koliko dana bih trebao provesti u Visokoj Tariji?

Postoji mnogo raznovrsnih planinarskih staza Visoki Tauern rezervat prirode, pa planiranje a 4-5 dvodnevno putovanje je najbolje. Na ovaj način možete istražiti park i blizinu gradova.

Cijene vlakova od Münchena do Salzburga

Cijene vlakova od Beča do Salzburga

Graz do Salzburg Cijene vlakova

Linz do Salzburg Cijene vlakova

 

Hohe Tauern Nature Reserve In Austria

3. Rezervat prirode Ecrins u Francuskoj

Dok pješačite kroz ovaj neverovatni rezervat prirode u francuskim Alpama, pazite na orlove, stoats, vrbovi tetrijeb, i mnoge druge divlje životinje koji to zovu domom. Ovaj zapanjujući rezervat u evropskim Alpama jedan je od najljepših nacionalni parkovi imat ćete priliku otkriti.

Sa glečerima, visoke planine, alpsko zeleno zemljište, i svjež zrak, Ecrinsov krajolik i pejzaž zarobit će vašu dušu.

Kako doći do rezervata prirode Ecrins?

Do nacionalnog parka Ecrins možete doći bilo gdje u Francuskoj. Rezervat prirode nalazi se u blizini francuske granice s Italijom. Blizu je Lyona, Marsej, i Ženevi u Švicarskoj, tako da je putovanje vlakom preko Francuske do Ecrinsa odlična opcija.

Gdje mogu boraviti oko parka Ecrins?

Od obiteljskih hotela do kuća za odmor, raznolikost je mogućnosti smještaja oko rezervata prirode Ecrins.

Koliko dana bih trebao provesti u Ecrinima?

Do tebe je. Bez obzira odlučite li se posvetiti 7 dana ili idite na vikend pauzu, imat ćete apsolutno sanjivo putovanje.

Cijene vlakova od Marseillea do Lyona

Cijene vlakova od Pariza do Lyona

Cijene vlakova od Lyona do Pariza

Cijene vlakova od Lyona do Avignona

 

Ecrins Nature Reserve In France

4. Saxon Germany and Bohemian Switzerland Rezervat prirode u Češkoj

Čudesni rezervat prirode Saska Švicarska proteže se od Njemačke do Češke. Krečnjačke planine Elbe i svjetski poznata stena formacija Pravcicka Brana već su predstavili „Lava, veštica, i ormar ”. Ovaj prirodni rezervat koji oduzima dah jedan je od nezaboravnih prirodnih rezervata u Europi s mnogim vidikovcima prilagođenim Instagramu na vrhu kanjona.

Ljeti ili zimi, zelene staze, a staze su dobro označene i lako se razlikuju u zelenoj vegetaciji uz obje strane kanjona i rijeke. Saska Njemačka, ili boemska Švicarska, zavisi od vašeg originalnog putovanja ili krajnjeg odredišta, što je prekrasna oaza i planinarski raj za putnike iz cijelog svijeta.

Kako doći do saksonske Njemačke ili rezervata prirode Bohemian Switzerland?

Do ovog neverovatnog rezervata prirode možete doći u Jednodnevni izlet u Evropu iz Praga ili Drezdena.

Gdje mogu boraviti oko nacionalnog parka?

Budući da se rezervat prirode nalazi na granici Njemačke i Češke, mogućnosti smještaja su bezbrojne.

Koliko dana bih trebao provesti u boemskoj Švicarskoj?

Jednodnevni izlet je apsolutno neophodan, i ako možete potrošiti nekoliko dana, onda je toplo preporučljivo.

Cijene vlakova od Nirnberga do Praga

Cijene vlakova od Münchena do Praga

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

 

5. Rezervat prirode Ordesa i Monte Perdido u Francuskoj

Smješteno u sredini između Španije i Francuske, Ordesa i planina Perdido su neki od najneverovatnijih rezervata prirode u Evropi. Iako se nalazi na francuskoj strani sa vrhom 3,355 m. naziv planinski lanac Monte Perdido dobio je svoje ime jer nije bio vidljiv sa francuske strane granice.

Spektakularna Ordesa je i Svjetska baština UNESCO-a u Evropi i rezervat biosfere divljih životinja i faune. Dom je doline Ordesa, vodopadi, raznolik divlji svijet, uključujući i orla, i 32 vrste sisara. Dok planinarite i divite se pogledima na planinski lanac Pirineji, pazite na svizce, Jastrebovi, i sove, takođe. stoga, Prirodni rezervat Ordesa i Monte Perdido nevjerovatno je utočište i odredište u Europi za sve vrste putnika.

Od 3 sati do 2 jednodnevno treking putovanje, Ordesa nudi raznolike pješačke staze, za različite nivoe kondicije.

Kako doći do rezervata prirode Ordesa?

Rezervat Ordesa i Monte Perdido dostupni su i iz Francuske i iz Španije. Od Zaragose do Torla-Ordese je riječ 5 sati ili 3 sati iz Barcelone. Ako putujete u Francusku, onda je Toulouse 7 satima daleko.

Gdje mogu boraviti u blizini parka Ordesa?

U Torli možete pronaći izvrsne mogućnosti smještaja, iz pansiona i hotela.

Koliko dana bih trebao provesti u rezervatu prirode Ordesa?

Ordesa i planina Perdido poznati su i kao evropski park Yosemite. stoga, trebao bi ostati barem 3 dana, uključujući vrijeme planinarenja i opuštanja.

5 najnezaboravnijih prirodnih rezervata u Evropi nude epske poglede i pješačke staze do zapanjujućih svjetskih vodopada. stoga, planinarenje po zelenim dolinama, diviti se cvjetnim poljima i planinskim vrhovima najveći je poklon koji sebi možete dati. Ne postoji ništa opuštajuće i nadahnjujuće od divlje prirode u najnevjerovatnijim evropskim zemljama.

Cijene vlakova od Pariza do Rouena

Cijene vlakova od Pariza do Lillea

Rouen za Brest cijene vlakova

Rouen do Le Havre Cijene vlakova

 

Ordesa And Monte Perdido

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći vozom planirati odmor u prirodnim rezervatima po vašem izboru.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „5 najnezaboravnijih rezervata prirode u Evropi“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/unforgettable-nature-reserves-europe/?lang=bs Сігналы абмеркавання– (Malo spusti da vidi Embed Code)