Vrijeme čitanja: 8 zapisnik
(Zadnja izmjena: 25/06/2021)

Raznobojan, egzotično, i izvanredan po karakteristikama i mjestu staništa, naći ćete ih 12 životinje, jedinstvene životinje koje se mogu vidjeti u Evropi. nastanjujući najdublje okeane, najviše Alpe, ili odmaranje u zelenim evropskim šumama, budite sigurni da budete u potrazi za ovim neverovatnim divljim životinjama na vašoj sledećoj eskapadi u Evropi.

 

1. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Evropski ris

Naseljava Švicarsku, Francuska, Italija, i Češka, evropski ris je jedinstvena divlja mačka. Ris ima kratki rep, smeđe krzno s mrljama, tako je lako uočiti u snježnoj zimskoj šumi.

Ovu divlju mačku naći ćete fascinantnom pasminom domaće mačke, i divlji pjegavi gepard.

Gdje mogu vidjeti evropskog risa u Evropi?

The Bavarska šuma je nevjerovatno mjesto za uočavanje risova i njihovih potomaka.

Dusseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Münchena vlakom

Nirnberg do Münchena vlakom

Bon do Münchena vlakom

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Puffin

Ova prekrasna stvorenja najbolje možete uočiti od sredine aprila uz obalne litice. Na primjer, Ostrvo Skomer u zapadnom Walesu prekrasno je odredište za divlje životinje i puffin fotografije. Osim toga, obala Bretanje je još jedno nevjerovatno mjesto za divljenje atlantskim morskim pticama.

Puffins dopiru do 30 cm dužine i 20 cm visine. štaviše, s narančastim kljunom i krugovima na očima, otkrit ćete da je vrlo lako uočiti ove ljupke morske ptice na liticama uz ocean. sa 90% čitave globalne populacije u Evropi, većinu godine možete se diviti čitavim kolonijama uz obale Evrope.

Gdje mogu vidjeti puffine u Europi?

Bretanska obala u Francuskoj i ostrvo Skomer su sjajna mjesta na kojima možete vidjeti Puffina.

Voz od Amsterdama do Pariza

London vlakom do Pariza

Rotterdam do Pariza vlakom

Brisel do Pariza vozom

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Saiga

Saiga je jedinstvena antilopa, nažalost, danas ugrožena. Saiga je jedna od 12 najjedinstvenijih životinja koje možete vidjeti u Evropi. Sa svojim neobičnim nosom, ova jedinstvena životinja se lako može prilagoditi hladnoj i vrućoj klimi, budući da oblik nosa služi u tu svrhu.

stoga, Saiga nema fiksni dom i može se migrirati do 1000 km između ljeta i zime. štaviše, može prepješačiti desetke km dnevno i uglavnom je aktivan danju. Zanimljiva činjenica o Saigi je da pored biljaka i trave, jede otrovne biljke drugim životinjama.

Gdje mogu vidjeti Saigu u Evropi?

Saigu možete uočiti u prekrasnim Karpatskim planinama i šumama.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Kuna

Ako slučajno šetate evropskim šumama i šumama, najverovatnije ćete upoznati jedinstvenu borovu kunu. Pine Martens žive u rupama i prilično su dobri penjači, zato budite sigurni da ćete podići pogled ako želite uočiti ovo posebno stvorenje.

Kune su u kesten-smeđoj boji, sa svijetlo žutim kaišom oko vrata. Stoga čak i u šumi, teško će propustiti ovu fascinantnu životinju na grani drveta, sa onim žutim sisnikom.

Gdje mogu vidjeti Pine Martens?

Gorje u Škotskoj i Irskoj, najbolja su mjesta za vidjeti Pine Marten.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Evropski zeleni gušter

At 40 cm, zaista će biti teško propustiti evropskog zelenog guštera. Ovaj jedinstveni gušter ima svijetlozelena leđa i žuti trbuh. zanimljivo, tokom sezone parenja, mužjaci mijenjaju boju u svijetloplavu.

Zeleni gušter živi na velikoj nadmorskoj visini 2000 metara, tako, dok planinarite austrijskim planinama, budite sigurni da se osvrnete oko sebe. Ako putujete od jeseni do zime, tada ćete ove guštere vjerojatno primijetiti u pećinama i suvim skrovištima. kako god, u ljeto, počev od marta, ove će se ljepotice zagrijavati na suncu.

Gdje mogu vidjeti zelenog guštera?

Ovog zelenog guštera možete vidjeti kako sjedi na suncu na kamenju, širom Evrope, Austrija, Njemačka, do Rumunije, i Turska.

Salzburg do Beča vlakom

Minhen do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Pink Flamingo

Prekrasni ružičasti flamingi nastanjuju jedan od najbolji rezervati prirode u evropi. Ružičasti flamingosi žive sa zadivljujućim divljim konjima u rezervatu Camargue u Francuskoj. Ružičasti flamingo postao je simbol Camarguea, u svojim živopisnim ružičastim bojama.

U lagunama, močvara, ili leti gore, pokazujući njihovu ljepotu, ružičasti flamingo prilično je čudesan prizor. Dok šetate kroz 4 staze u Camargueu, brzo ćete shvatiti zašto je ova ptica jedna od 12 najjedinstvenijih životinja koje se mogu vidjeti u Evropi.

Gdje mogu vidjeti ružičasti flamingo u rezervatu Camargue?

Camargue je ogromni prirodni rezervat u Francuskoj. Kako bi vidjeli ovu jedinstvenu pticu, krenite prema Ornitološki park.

Lyon do Toulousea vlakom

Voz od Pariza do Toulousea

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Kitovi u Irskoj

Ako slučajno plovite na jugu Irske, negdje u daljini, kvrgava glava mogla bi iskočiti iz podvodne vode. Ovo bi mogao biti grbavi kit, veličanstveni i ogromni kit koji živi u okeanu oko Irske.

Uprkos impresivnoj i zastrašujućoj veličini, 12-16 metara, bezopasni su i nježni. Ovi prekrasni kitovi stižu u kasnu jesen, pjevajući njihove složene pjesme, traje između 10-20 zapisnik.

Gde mogu da vidim grbavog kita?

Škotska, Irska, Engleska je izvrsna za promatranje kitova.

 

 

8. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Vukovi

Fascinantno i zastrašujuće, vukovi su jedna od ugroženih životinja u Evropi. Ove jedinstvene životinje lako se prilagođavaju bilo kojem staništu, u njihovim maskirnim bojama, i velike veličine. Mnogo je pasmina vukova, ali prosječni vuk može doseći i do 70 kg.

Vukovi žive u šumama, u pakovanjima, i smatraju se visoko zaštićenim životinjama u Evropi. Postoje zaštitni centri i rezervati koji štite vukove i pružaju im najbolje uvjete kako ne bi potpuno izumrli.

Gdje mogu vidjeti vukove u Evropi?

Regija Ligurija u Italiji, Bavarska šuma, a Poljska su vukovi’ željeno stanište.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Delfini

Pljuskanje i pjevanje u vodama italijanske obale, divni dupini su predivan prizor. Iako su svi vjerovatno vidjeli dupine na slikama, vodeni parkovi, ili zoološkim vrtovima u Evropi, ništa se ne može usporediti s jedrenjem i divljenjem tim divnim stvorenjima.

Delfine je najbolje vidjeti ljeti kada je toplije, i možete ići na obilazak brodom koji promatraju dupine.

Gdje mogu vidjeti dupine u Italiji?

The prekrasne obale Cinque Terre i Ligursko more savršeno su mjesto za vidjeti divlje dupine u Italiji.

La Spezia do Riomaggiorea vlakom

Firenca do Riomaggiorea vlakom

Modena do vlaka u Riomaggiore

Livorno do Riomaggiorea vlakom

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Basking Sharks

Kad većina ljudi čuje “ajkula” najprirodnija reakcija je kreštav i strah. kako god, moćna Basking Shark mogla bi biti ogromna i zastrašujuće veličine, ali ova ajkula jede samo plankton.

stoga, oko njih se možete osjećati potpuno sigurno 12 tonove i 12 metara ribe. Basking Shark je druga po veličini ajkula u Velikoj Britaniji, a najbolje se vidi sa litica ljeti. Dakle, ako vidite veliku trokutastu peraju i sivo tijelo, zatim mahnite pozdrav i pripremite kameru za snimanje Basking Shark.

Gdje mogu vidjeti Basking Sharks Inn, Velika Britanija?

uz obale Cornwella, ostrvo Men, i mnoge obale zapadne Engleske, možete vidjeti kako se morski psi grešu u njihovom prirodnom staništu.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Wolverine

Nered, Nered, je nadimak vučice na latinskom, prevedeno na gluten. Ovo neobično ime odgovara najvećem članu porodice Mustelidae – savršeno jer imaju neobično velik apetit.

Iz tog razloga, vukovi mogu putovati daleko u potrazi za hranom, i sada je možete pronaći širom Evrope.

Gdje mogu vidjeti Wolverines?

obično, populacija vučjaka je koncentrirana u Rusiji, Taiga, i Aziji. štaviše, možete vidjeti i vukove u planinski park divljih životinja u Velikoj Britaniji.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Jedinstvene životinje za videti u Evropi: Alpine Ibex

Visoko u 4000 metara, između snježnih planinskih vrhova, do stjenovitih litica, naći ćete Alpski kozorog. S rogovima koji mogu narasti do 140 cm, ova planinska koza jedna je od najimpresivnijih i jedinstvenih životinja u Evropi.

Prvo, naseljavaju evropske Alpe, alpski kozorog, nije tako lako uočiti u usporedbi s morskim psima i zelenim gušterima. pored, njihova kopita olakšavaju Ibexu uspon i bijeg od grabežljivaca u stjenovitim Alpama.

Gdje mogu vidjeti alpski kozorog?

Talijanski Alpi i swiss Alpama imati nekoliko neverovatna gledišta za promatranje divljih životinja i alpskih kozoroga.

Zürich do Wengena vlakom

Ženeva do Wengena vlakom

Bern do Wengena vlakom

Basel do Wengena vlakom

 

Mountain Alpine Ibex

 

ovdje na Save A Train, rado ćemo vam pomoći isplanirati putovanje do najboljih mjesta za promatranje divljih životinja. Putovanje vlakom po Evropi idealno je za putovanje do prirodnih staništa ovih jedinstvenih životinja u Evropi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „12 najpopularnijih životinja u Europi“ na svoju stranicu? Ili možeš uzeti nase slike, i poruke, i dajte nam kreditnu sa link za ovu blogu. Ili ovdje možete: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dbs– (Malo spusti da vidi Embed Code)