Vrijeme čitanja: 4 zapisnik
(Zadnja izmjena: 06/08/2021)

Ako živite u Europi a ti imaš vikend da poštedi (ili cijeli sedmica!), reći “da” da Obilazak Vatikan preko željezničke i uživajte u puna brzina!

 

Planiranje posjećivanja Vatikan?

Pošto 1929 Vatikan je nezavisna država i najmanja na svijetu. još, da nikada umanjen punom sjaju, ljepota, i njegova izuzetno inspirativan kulturne i istorijski značaj. Iako površine preko samo 0.44 kvadratnih kilometara, Vatikan ima puno atrakcija za čuvanje turisti zauzet: od St. Peter bazilici u Sikstinskoj kapeli (i sve ostalo između), ćete voljeti svake sekunde proveo u Vatikanu.

Što se tiče Obilazak Vatikan preko šina ide, tu je moderan električni vlak na raspolaganju za sve Vatikan entuzijaste. Voz povezuje Vatikan zeljeznicka stanica s Papinskim vilama.

Evo nekoliko atrakcija zvijezda u Vatikanu želite posjetiti i dobili najviše vaših Italija iskustvo.

 

 

st. Petrova bazilika je najpoznatija prilikom posjeta Vatikanu

Veličanstvena St. Peter bazilici je centralni Vatikana, izgrađena na ono što se smatra da je, gdje St. Petrovo groblje.

st. Peter bazilici je praktično suma rada poznatih umjetnika '. Apsolutno strahopoštovanje upečatljiv, umjetnost u St. Peter’s Bazilika počinje prije tebe ući u crkvi. Prvo ćete vidjeti Berninijevog kip Konstantina zajedno sa ostacima Giotto je mozaik iznad glavnog ulaza. Oni ukrašavaju trijem, i 185m duga i 46m visoka broda raste do kupole 119 metara iznad! prirodno, tu je i čuvena Michelangelova Pieta da nećete verovati svojim očima! Pogledajte bogato ukrašen Kapela Sakramenta, Bernini je prekrasnom baroknom bronze Baldacchino, papske oltar i još mnogo toga.

Rimini Rim Trains

Florence Rim Trains

Verona u Rim Trains

Napulj u Rim Trains

 

Sikstinska kapela

Spektakularan sama po sebi, Sikstinska kapela je još jedan site ćete dobiti da vidim da li posjećuju Vatikan željeznicom. Izgrađen od strane pape Siksta IV 1473-84 i obnovljena iz 1980 to 1994, Sikstinska kapela ima freske mnogi umetnici. Da li imena Michelangelo, Perugino, pinturicchio, Botticelli, Rosselli, Ghirlandaio, i Signorelli znače ništa? dobro, oni pomogli da zidove Sikstinske kapele vrhunac renesansnog slikarstva. Michelangelo je Sudnji naslikao kapeli smatra najdramatičnijih i najznačajnijih dostignuća evropske umetnosti.

Sikstinska kapela je mjesto gdje se održava konklave za izbor pape. dnevno, stotine turista diviti, i - možete biti jedan za njih, također!

 

obilaska Vatikana prizor kada ga vidim

Museo Pio Clementino tokom posjeta Vatikanu

Jedna od najboljih stvari o posjeti Vatikan željeznicom je u tome što vam omogućava da vidite gotovo sve bitne znamenitosti u Vatikanu.

Vatikanski muzeji imaju sistematski prikaz aranžmana koji su dizajnirali pape Klement XIV i Pio VI iz 1769 to 1799. ovi galerije su riznica značajnih komada i isticanje samo nekoliko je veoma teško! Svaki od njih ima nešto jedinstveno u ponudi:

  • Sala je Croce Greca drži bogato ukrašen potporna sarkofazi Konstantina kćeri, Constantia, i njegova majka
  • Sala delle Muse prikazuje Belvedere Torzo, prvog veka pne Michelangelo-dive rad Apollonius Atine
  • Gabinetto delle Maschere ima slavnu podni mozaik kazališne maske iz Villa Adriana u Tivoli
  • Cortile del Belvedere drži Apollo Belvedere, jedan od najpoznatijih statue u Vatikanu
  • Galleria delle Kip ima najfinije drevni kandelabri – Barberini Candelabra – i iz Villa Adriana u Tivoli

Milan u Rim Trains

Bologna Rim Trains

Siena u Rim Trains

Lucca u Rim Trains

 

Papinska vila Barberini

pape ljetna rezidencija, Papinskog Vile – Barberini Gardens je bio otvoren za javnost od marš 2014. Ulaz je nekako teško naći jer se ne signposted. Vrtovi ovog veličanstvenog mjesta su gotovi 2000 ima godina, izvire na tri nivoa. Oni su zapanjujući i dobro utvrđene, i konačni nivo pokazuje pečate različitih papa boksovao u živice.

 

Da biste uživali u putovanju dok posjetite Vatikan željeznicom, Pretražite svoje porijeklo i odaberite Rim Spasiti a Train web stranica rezervirati voznu kartu roku od nekoliko minuta i započeti Vatikan uzbuđenje ranije nego što se očekivalo!

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fvisiting-vatican-rail%2F%3Flang%3Dbs– (Dođite spusti da vidi Embed Code)