Vrijeme čitanja: 5 zapisnik
(Zadnja izmjena: 21/10/2022)

Nakon što mjesecima planirate svoj odmor u Evropi, najgora stvar koja se može desiti su kašnjenja i, u najgorem slučaju, otkazivanja putovanja. Voz štrajkuje, pretrpani aerodromi, a otkazani vozovi i letovi ponekad se javljaju u turističkoj industriji. Ovdje u ovom članku, savjetovaćemo šta učiniti u slučaju štrajka vozova u Evropi i Ujedinjenom Kraljevstvu.

 

Štrajkovi vozova u Evropi & UK:

Do sad, 2022 ostat će zapamćena kao godina u kojoj je turistička industrija procvjetala zbog opuštanja Covid-19, ali tada je uvijek bilo nekih štrajkova zbog preopterećenosti u ovoj industriji. U julu 2022, objavljeno je da su željeznički radnici i osoblje prvi put u štrajku 25 godine. stoga, ovo je uticalo Eurostar, međugradski vozovi, metro, autobuska usluga, i saobraćaj širom Britanije.

kako god, Engleska nije sama u ovom haosu. Željeznički radnici u Holandiji, i Italija je protestovala u avgustu i septembru 2022. Dakle, regionalni vozovi od Amsterdama do Roterdama, Milan, i drugi regionalni vozovi su pauzirali saobraćanje između 1 dan do 3 dana.

 

Zašto postoje štrajkovi vozova u Evropi?

Razlozi za štrajkove vozova u Evropi su različiti. kako god, glavni razlozi štrajkova vozova su niske plate, nasilje nad željezničkim osobljem, inflacija, i rastućim troškovima života. Na primjer, došlo je do štrajkova vozova u Italiji zbog nasilja nad osobljem, pa su željezničari zatražili dodatnu sigurnosnu zaštitu. S druge strane, inflacija je bila glavni razlog za štrajkove vozova širom Velike Britanije i Škotska.

 

Ostanite ažurirani

Na odmoru je lako zaboraviti na sve, a provjeravanje vijesti nije na ničijim planovima za odmor. kako god, držeći uši otvorene, ćaskanje sa lokalnim stanovništvom, ili čak sa drugim turistima može biti od velike pomoći i informacija. Osim toga. provjeravanje lokalnih vijesti na mreži na vašoj destinaciji može vam uštedjeti brige, i neočekivane promjene vašeg plana puta.

Na primjer, nacionalna željeznica je na svojoj web stranici objavila najave o industrijskim akcijama. Konkretni datumi štrajka navedeni su sa smjernicama za putnike. Dakle, provjeravanje vijesti može odigrati veliku ulogu kada planira evropsko putovanje.

Frankfurt Berlin Trains

Leipzig Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

 

Rezervacija voznih karata: Pročitajte sitni ispis

Rezervacije vozne karte nikad nije bilo lakše. Nadalje, danas ti rezervišite kartu za voz online i ne treba ga štampati, dovoljno je predočiti e-kartu na svom mobilnom prilikom ulaska u voz. kako god, većina ljudi se ne trudi pročitati željezničku politiku ili sitna slova prije dovršetka rezervacije. Ovuda, putnici lako propuste posebne upute u vezi s promjenama rasporeda, kašnjenja, a u ekstremnim situacijama – štrajkovi vozova.

Osim toga, ako računate da ćete pitati na željezničkoj stanici, onda ćete se možda iznenaditi. Ponekad se osoblje stanice pridruži željezničkim radnicima u protestu, dakle, biletarnice se zatvaraju i zbog štrajkova. stoga, uvijek treba čitati sitnim slovima dok rezervirate karte i u najavama datuma štrajka na mreži.

Brisel u Amsterdam Trains

London u Amsterdam Trains

Berlin u Amsterdam Trains

Pariza do Amsterdama Trains

 

Train strikes in Europe and UK

 

Preuzmite aplikacije za putovanja

Preuzimanje korisne aplikacije prije putovanja je postala jedna od bitnih stvari za fantastično putovanje. Aplikacija Save A Train na vašem mobilnom telefonu čini putovanje vlakom najsigurnijim i najudobnijim. Aplikacija vam pomaže da nabavite najbolje karte po najpovoljnijim cijenama i da budete u toku sa svojim putovanjem.

Najbolja stvar u vezi s aplikacijama je to što ćete primati trenutna ažuriranja o vašem putovanju vlakom gdje god da se nalazite. Na primjer, ako dođe do kašnjenja ili promjene vremena polaska vlaka, dobijete obavještenje, što je posebno korisno u slučaju štrajkova vozova u Evropi.

 

FAQ: Šta učiniti u slučaju štrajka vozova?

Šta učiniti u slučaju da moj originalni voz bude otkazan?

Provjerite web stranicu željezničke kompanije za alternativne vozne redove ili kontaktirajte željezničkog agenta od kojeg ste kupili kartu. Najčešće je smanjena željeznička usluga, tako da možete uzeti raniji ili kasniji voz. Ovuda, i dalje putujete vozom, što je brzo i najudobnije u odnosu na vožnju autobusom ili iznajmljivanje automobila.

Što učiniti ako stignete na željezničku stanicu i saznate za otkazivanje vlaka?

Ako stignete na željezničku stanicu i shvatite da je voz otkazan, prvo provjerite kada je sljedeći voz. Ako je predloženi red vožnje nedovoljan, i možda ćete zakasniti na odredište, možete razmisliti o uzimanju taksija. Možete dobiti povrat novca za kartu za vlak kontaktiranjem ureda željezničke stanice ili putem interneta ako ste rezervirali kartu za vlak online.

Salzburg u Beč Trains

München u Beč Trains

Graz u Beč Trains

Prag u Beč Trains

 

What To Do In Case Of A Train Strike?

 

Mogu li dobiti povrat novca za kartu za vlak u slučaju štrajka??

U slučaju štrajka vozova, možete dobiti povrat novca za kartu za vlak nakon vremena polaska vašeg prvobitnog voza. Drugim riječima, ne možete tražiti povrat novca prije vašeg prvobitnog vremena putovanja. kako god, trebate provjeriti prilikom rezervacije karte za vlak na web stranici željezničke kompanije njihovu politiku povrata novca u slučaju štrajkova vlakova, kašnjenja, i otkazivanja.

Interlaken u Cirih Trains

Lucerne u Cirih Trains

Bern u Cirih Trains

Ženeva Zurich Trains

 

Priprema za odmor zahtijeva više od odabira datuma i rezervacije letova, smještaj, i željezničku kartu. Veliko putovanje počinje pronalaženjem najboljih karata za vlak. Mi u Save A Train rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom, pronađite najbolje karte za vlak po najpovoljnijim cijenama, i vodi vas kroz putovanje vozom.

 

 

Da li želite da ugradite naš blog post “Šta učiniti u slučaju štrajka vozova u Evropi” na svoju stranicu? Možete snimiti naše fotografije i poslati tekst ili nam dati zasluge linkom na ovaj blog post. Ili ovdje možete: HTTPS://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/en/what-to-do-train-strike-europe/ – (Malo spusti da vidi Embed Code)