Vrijeme čitanja: 3 zapisnik
(Zadnja izmjena: 21/02/2021)

Kupnje voznih karata u Evropi je uvijek uzbudljivo. Kao prvo, na Save voz smo uvijek u potrazi za low-cost voznih karata za tebe. Istražili smo teme kao lijepe hoteli i prekrasna putovanja vozom. Ali najtoplijeg teme u vozu industrije je ambijent. Coradia Ilint prvi je voz na svijetu s niskom vožnjom. TO JE vjerovatno ekološki najprihvatljiviji voz na planeti.

 

Novi voz koji vozi nisko u Evropi

The Coradia Ilint je nisko-jahanje vlak hidrogen-based. Ona putuje između Njemačke i Češke. Novi vlak nedavno završio 4 sedmice probnog rada. Tokom testa, voz je otišao na 80 KM po satu. Testovi su ocijenili olakšice za voz. Ostali aspekti su i dalje se testira kako bi se osiguralo glatko putovanje vlakom.

Berlin u Minhen Trains

Frankfurt München Vlakovi

Beča do München Vlakovi

Stuttgart München Vlakovi

 

Vodonik samo voz

Novi voz prvi je na svijetu voz na gorivne ćelije na vodik. On takođe koristi električne energije za vuču. Što znači da će ispuštati nultu emisiju ispuštajući samo kondenzovanu vodu i paru. Voz ćuti. Coradia Ilint low-jahanje vlak ima sljedeća jedinstveni aspekti;

  1. Čistu energiju konverzije
  2. Fleksibilan za skladištenje energije zbog baterije
  3. Pametno upravljanje snage vuče i raspoložive energije

Toyota pokušao implementirati ovaj hidrogen pristup svojim automobilima čini se da pristup radi samo sa vozovima. Voz je zakazana za pokretanje u Velikoj Britaniji 2021. Coradia Oni su nisko-vozni vlak uspješno lansiran pored Njemačke početkom godine 2018. Da bi vlak mogao prometovati potrebna mu je vlastita stanica za punjenje vodonika koja se trenutno nalazi na Salzgitter pruzi.

Köln do Frankfurta Trains

Munich Frankfurt Trains

Hanover do Frankfurta Trains

Hamburg Frankfurt Trains

 

 

Press Komentari

Didier Pfleger, potpredsjednik Alstom Njemačke i Austrije, rekao je;

“Ovaj test run je značajna prekretnica zbog zaštite životne sredine i tehničke inovacije”

“Osim toga danas naš novi proklizavanja, do sada uspješno pokazala na testu prsten, Koristi se na vlak po prvi put - veliki korak ka čistač mobilnosti u Europi”

Frankfurt Berlin Trains

Luksemburg u Berlin Trains

Hanover u Berlin Trains

Hamburg Berlin Trains

 

 

Pogledajte ovaj post na Instagram

 

Objavu koju je podijelio Maksim Tsurkov (@m_tsurkov)

 

Ukupno ima 14 Coradia Ilint low-jahanje vlakova u Europi. Ovi vozovi će zamijeniti sadašnji vozove jer koriste dizel. Najzapaženiji, vozovi mogu pokriti 1000 km sa jednim rezervoarom punjenje.

anak Dongen, Parlamentarni državni sekretar Federalnog ministarstva prometa i digitalnu infrastrukturu (BMVI), rekao je:

“Bez štetnih emisija, energetski efikasan i ekonomičan – kompozicije sa gorive ćelije pogon su prije svega ekološki alternativa dizel lokomotiva. Za jačanje industrijske mjestu Donja Saksonija, želimo da finansira LNVG projekat ulaganjem oko 8.4 miliona evra. Sredstva će biti obezbeđena iz Nacionalni inovacijski program za vodika i gorivih ćelija tehnologija

https://twitter.com/AlstomUK/status/928617417693126658

 

Kupiti vozne karte u Europi. Nadalje, možda ste u potrazi za lijepe putovanja ili jednostavno najbrži i najjeftiniji ruta doći do svog odredišta, smo dobili ste pokriveni. Uđite sada do Save A Train, To traje samo 3 nekoliko minuta da pomoću naše tražilice dobijemo najcjenjenije karte.

 

Da li želite da ugradite naš blog post na svoju stranicu, zatim kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fworlds-first-low-riding-train%2F%3Flang%3Dbs – (Dođite spusti da vidi Embed Code)