(Dimutakhirkeun Pamungkas Dina: 24/04/2020)

Teu lila sanggeus éta Torowongan Channel saloba tingal salaku Eurostar Torowongan dibuka dina 1994, eta ieu dubbed salah sahiji Tujuh Kaajaiban Dunya Modern. Nurutkeun kana Amérika Society of Insinyur Sipil, Judul nu ieu ogé deserved. Ieu nahan Channel Torowongan kalangan keajaiban arsitéktur kawas Gedong Nagara Kakaisaran jeung Tower CN.

The Eurostar Torowongan pasti nyaéta heran sarta karya masif konstruksi. Tapi naha éta jadi penting pikeun Éropa? Naon dampak na, na mana kota tiasa travelers ngahontal ku ngagunakeun eta? Hayu urang boga katingal ngadeukeutan di significance Channel Torowongan:

 

Sajarah Of The Eurostar Torowongan

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Sanajan pangwangunan nu Torowongan Channel dimimitian dina 1988, nu henteu hartosna yén pamanggih éta anyar. Malah Napoleon toyed jeung pamanggih kumaha nyambungkeun Inggris jeung Perancis via torowongan a. sateuacan anjeunna, insinyur Perancis Albert Mathieu-Favier munggaran diajukeun torowongan sapertos di 1802. Konsep na kaasup hiji pulo jieunan sapanjang jalan, salaku kuda-ngarobah setasion. Sanajan, paling rencana anu ditinggalkeun dugi sanggeus Perang Dunya II.

Di 1987, nu parliaments tina Inggris jeung Perancis tungtungna sapuk pikeun ngawangun Channel Torowongan. The project included the construction of three tunnelstwo for rail traffic and one as a service tunnel. ngembangkeun éta nyandak genep taun, $7.2 milyar, sabelas mesin boring, jeung 13,000 pagawe. Biaya na sarua jeung kiwari urang $12 milyar.

Amsterdam ka London Kareta

Rotterdam ka London Kareta

Paris ka London Kareta

Brussel ka London Kareta

 

Fakta Torowongan saluran

The Channel Torowongan nyaeta 31.35 mil panjang, kalawan hiji bagian jero cai tina 23.5 mil. Ieu bagian undersea paling éksténsif dina dunya yén ngalir 250 ft sahandapeun ranjang laut di titik na panghandapna. The torowongan nyambungkeun Folkestone di Inggris kalawan Coquelles, Pas-de-Calais di Perancis. Ieu ngalir handapeun Kanal Inggris di Selat Dover.

Naon ngajadikeun Torowongan Channel husus téh nya éta hiji-hijina konektor Britania Raya jeung daratan utama Éropa. tur kalawan karéta-speed tinggi sadia kiwari, éta salah sahiji cara panggancangna diperlukeun keur indit ti UK ka daratan utama Éropa.

 

The Dampak tina Bubuka dina Channel Torowongan

London St. Pancras hall

 

The Eurostar Torowongan geus dicoo hiji peran pisan dina nyieun kareta api ngarambat diaksés sakali deui. Aranjeunna utamana ngahargaan eta di Inggris, sakumaha eta hasil nu mungkin keur indit ka Éropa tanpa ngalayang. Eta mantuan travelers ngurangan waragad perjalanan, kitu ogé tapak suku karbon maranéhna. Eurostar ngira-ngira yén iinditan ti London ka Paris ku emits karéta 90% gas rumah kaca kirang émisi ti nyokot pesawat.

Bagian pangalusna ngeunaan Torowongan Channel nyaéta sambungan -na pikeun utama Jaringan karéta api Éropa. ngagunakeun eta, anjeun bisa meunang nepi ka paling kota Éropa utama ti UK. Na hayu urang poho éta ogé dimungkinkeun pikeun ngahontal kota utama Inggris urang kawas London tanpa ngalayang. Ieu hiji affordable, saum sareng cara aman keur indit.

London keur Kareta Brussel

London ka Paris Kareta

London ka Lyon Highsped Train

London nepi Amsterdam Kareta

 

 

Lamun Torowongan Channel fascinates Anjeun, nyandak hiji numpak ngaliwatan éta! perjalanan bisa jadi teu endah, tapi banding na perenahna di genah na. Lamun perlu ngarambat atawa ti kotana di Inggris, buku tiket karéta Anjeun kiwari!

 

 

Ulah rék Lebetkeun pos blog urang onto situs anjeun, anjeun bisa boh motrét téks urang na ngan masihan kami kiridit kalawan tumbu ka pos blog ieu, atawa anjeun klik di dieu: https://embed.ly/code?url=https://www.saveatrain.com/blog/channel-tunnel-europe/– (Ngagulung ka handap saeutik ningali Code Lebetkeun)