Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 02/09/2022)

Με την πρόοδο της τεχνολογίας, το ταξίδι δεν ήταν ποτέ πιο εύκολο. Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι να ταξιδέψεις αυτές τις μέρες, αλλά το ταξίδι με τρένο είναι ο καλύτερος τρόπος να ταξιδέψεις. Έχουμε μαζευτεί 10 τα οφέλη του ταξιδιού με τρένο, οπότε αν εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες για το πώς να μετακινηθείτε στην Ευρώπη, θα το βρείτε πολύ χρήσιμο.

  • Οι σιδηροδρομικές μεταφορές είναι η πιο φιλική προς το περιβάλλον τρόπος για ταξίδια. Το άρθρο αυτό γράφτηκε για να εκπαιδεύσει σχετικά με ταξιδιών με τρένο και έγινε από Save A Train, Τα φθηνότερα εισιτήρια τρένων στην Ευρώπη.

 

1. Ταξίδια φιλικά προς το περιβάλλον

Το ταξίδι με τρένο είναι ένας φιλικός προς το περιβάλλον τρόπος ταξιδιού. Ταξιδιώτες της γενιάς Z, ή ζουμ, νιώθουν πολύ έντονα τη χρήση πράσινων συγκοινωνιών καθώς εξερευνούν τον κόσμο και ανακαλύπτουν πολιτισμούς. Το ταξίδι με τρένο παράγει λιγότερο άνθρακα από τα αυτοκίνητα ή τα αεροπορικά ταξίδια. Επιπλέον, δεδομένου ότι τα τρένα είναι κοινόχρηστη μεταφορά, το καύσιμο μοιράζεται μεταξύ πολλών επιβατών, σε σύγκριση με τα ταξίδια μεμονωμένα.

Τα τρένα του Άμστερνταμ στο Λονδίνο

Παρίσι στο Λονδίνο τρένα

Βερολίνο προς Λονδίνο τρένα

Βρυξέλλες προς Λονδίνο τρένα

 

10 Benefits Of Traveling By Train

 

2. Καλύτερες απόψεις στον κόσμο

Μερικές από τις πιο γραφικές όψεις στον κόσμο φαίνονται μόνο από το παράθυρο ενός τρένου. Οι διαδρομές των τρένων περνούν από φανταστικά μέρη όπου δεν θα περάσουν ποτέ αυτοκίνητα ούτε λεωφορεία. Το πλεονέκτημα του ταξιδιού με τρένο είναι ότι μπορείτε να θαυμάσετε αυτές τις απόψεις χωρίς οδήγηση και σε ένα άνετο κάθισμα τρένου.

Εκτός από το να θαυμάζεις τη θέα από το παράθυρο του τρένου, το ταξίδι είναι μια ευκαιρία να τεκμηριώστε τα ταξίδια σας. Το ταξίδι με τρένο σε αντίθεση με την οδήγηση σάς επιτρέπει να κάνετε ένα διάλειμμα για να εξερευνήσετε και να θυμηθείτε όλα τα άτομα που έχετε γνωρίσει και τα μέρη που επισκεφτήκατε και να τα γράψετε σε ένα ημερολόγιο, καθώς και λεπτομέρειες από το τοπίο στο δρόμο.

Φρανκφούρτη προς Βερολίνο Τρένα

Λειψία προς Βερολίνο Τρένα

Ανόβερο στο Βερολίνο Τρένα

Αμβούργο στο Βερολίνο Τρένα

 

Mountain Railway

 

3. Χωρίς καιρικές καθυστερήσεις

Όταν ταξιδεύετε με αεροπλάνο, υπάρχουν πολύ συχνά καθυστερήσεις ή, στο χειρότερο σενάριο, ακυρώσεις πτήσεων. Μπορείτε να επιλέξετε να ταξιδέψετε με αυτοκίνητο, αλλά αν σχεδιάζετε χειμερινές διακοπές, τότε οι αποκλεισμένοι δρόμοι λόγω της έντονης χιονόπτωσης και ακόμη και οι ολισθηροί δρόμοι μπορεί να προκαλέσουν καθυστερήσεις στο ταξίδι σας. Οι καθυστερήσεις λίγων ωρών μπορεί να οδηγήσουν σε μια αλυσίδα καθυστερήσεων εάν έχετε ένα μακρύ ταξίδι μπροστά σας.

Ωστόσο, Το ταξίδι με τρένο είναι πολύ πιο εύκολο και δεν υφίσταται καθυστερήσεις σε ακραίες καιρικές αλλαγές. Τα τρένα φημίζονται για την ακρίβεια και την άνεση και είναι πολύ ασφαλή για να ταξιδέψετε, ειδικά σε κακές καιρικές συνθήκες. Για παράδειγμα, ο εκπληκτική θέα ενώ ξεκουράζεστε κάτω από μια ελιά ή πίνετε Cabernet στην Ιταλία είναι ο καλύτερος τρόπος για να ταξιδέψετε από την Ευρώπη στη Ρωσία και την Κίνα όταν ο καιρός έξω είναι χιονισμένος και κρύος το μεγαλύτερο μέρος του χρόνου.

Βρυξέλλες προς Άμστερνταμ τρένα

Λονδίνο στο Άμστερνταμ τρένα

Βερολίνο προς Άμστερνταμ τρένα

Παρίσι στο Άμστερνταμ τρένα

 

10 Benefits Of Traveling By Train in a city

 

4. Ακρίβεια

Ένα από τα χειρότερα πράγματα που μπορεί να συμβεί σε ένα ταξίδι είναι όταν μια πτήση καθυστερεί ή ακυρώνεται χωρίς εξήγηση. Τα τρένα είναι πολύ ακριβή και τηρούν τα δρομολόγια. Οι καθυστερήσεις των τρένων είναι σπάνιες και μετά βίας συμβαίνουν χωρίς ειδοποίηση εκ των προτέρων.

Επομένως, Ένα από 10 Τα οφέλη του ταξιδιού με τρένο είναι η ακρίβεια. Εάν ταξιδεύετε με σφιχτό πρόγραμμα με πολλαπλά μέσα μεταφοράς, στη συνέχεια, λαμβάνοντας μια Το ταξίδι με το τρένο είναι ο ιδανικός τρόπος για να ταξιδέψετε.

Σάλτσμπουργκ προς Βιέννη τρένα

Μόναχο προς Βιέννη τρένα

Γκρατς προς Βιέννη τρένα

Πράγα Βιέννη τρένα

 

5. Τοποθεσίες Κεντρικών Σταθμών

Το πλεονέκτημα του ταξιδιού με τρένο είναι ότι μπορείτε να επιβιβαστείτε σε ένα τρένο από το κέντρο της πόλης, στο μεγαλύτερο μέρος της Ευρώπης. Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί στην Ευρώπη βρίσκονται σε κεντρικές τοποθεσίες, καθιστώντας τα τρένα προσβάσιμα και άνετα για κάθε τύπο ταξιδιώτη.

Έτσι, στις περισσότερες περιπτώσεις, ο κεντρικός σιδηροδρομικός σταθμός θα είναι α 7 λεπτά με τα πόδια από την πλατεία της πόλης. Επομένως, το ταξίδι με τρένο από το αεροδρόμιο προς το ξενοδοχείο και πίσω είναι ο πιο άνετος τρόπος να ταξιδέψετε στις περισσότερες ευρωπαϊκές πόλεις.

 

 

6. Προσιτότητα

Τα τρένα είναι γρήγορα, μοντέρνο, άνετος, και φανταστική εξοικονόμηση χρόνου για τους ταξιδιώτες. Παρά τα μεγάλα αυτά οφέλη, Το ταξίδι με τρένο είναι ένας από τους πιο οικονομικούς τρόπους ταξιδιού. Οι σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν εξαιρετικές προσφορές για κάθε ταξιδιώτη: οικογένεια, επιχειρηματίας, Μεμονωμένο άτομο, ηλικιωμένος ταξιδιώτης, και πολλα ΑΚΟΜΑ.

Εξάλλου, υπάρχουν οι τύποι μου σιδηροδρομικών καρτών για κάθε είδους ταξίδι. Ετσι, αν είστε ταξιδεύοντας στην Ευρώπη με οικονομικό προϋπολογισμό, ή με την επιθυμία να ξεφτιλιστεί, είναι σύντομος χρόνος, είναι ένας μόνος ταξιδιώτης, ή ταξιδεύοντας με έναν φίλο, τότε το ταξίδι με τρένο είναι ο πιο προσιτός και προτεινόμενος τρόπος ταξιδιού.

Interlaken στη Ζυρίχη τρένα

Λουκέρνη στην Ζυρίχη τρένα

Βέρνη Ζυρίχη τρένα

Γενεύη Ζυρίχη τρένα

 

Train Station Wallpaper

7. Ικανότητα εργασίας

Σε αντίθεση με τα λεωφορεία, Τα τρένα προσφέρουν πάντα συνδέσεις Wi-Fi, τραπέζια, και ένα άνετο περιβάλλον για εργασία ενώ βρίσκεστε στο ταξίδι σας. Ενώ μπορεί να χρειαστεί να αγοράσετε ένα 1αγ εισιτήριο κατηγορίας για να ταξιδέψετε σε business class ή να αποκτήσετε δωρεάν Wi-Fi, εάν ταξιδεύετε για δουλειά, τότε ένα τρένο προσφέρει τις καλύτερες συνθήκες για εργασία ενώ βρίσκεστε στο δρόμο.

Ετσι, το τρένο είναι το τέλειο μέρος για να ολοκληρώσετε μια παρουσίαση ή μια αναφορά, αν είστε που ταξιδεύουν για επαγγελματικούς λόγους. Επιπλέον, μπορείτε να πραγματοποιήσετε ορισμένες επαγγελματικές κλήσεις στο διαδίκτυο χρησιμοποιώντας χρόνο προσώπου χωρίς να χάσετε πολύτιμο χρόνο. Ανίπταμαι διαγωνίως ή Οι ομάδες έχουν γίνει σίγουρα ένας αποδεκτός τρόπος για επαγγελματικές συναντήσεις, όπου και αν είσαι.

 

Man Working On Laptop In a Train

8. Ιδανικό για ομαδικά ταξίδια

Τα τρένα είναι ένας καταπληκτικός τρόπος για να ταξιδέψετε μαζί με φίλους ή οικογένεια. Σε αντίθεση με τα λεωφορεία και τα αεροπλάνα, στο τραίνο, όλη η ομάδα μπορεί να καθίσει μαζί γύρω από ένα τραπέζι ή να μοιραστεί μια καμπίνα. Είναι απίστευτα άνετο τρένα που κοιμούνται και μακρινά ταξίδια, όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση καμπίνας για τέσσερα άτομα.

Ένα επιπλέον όφελος για τις ομάδες που ταξιδεύουν με τρένο είναι ότι ορισμένες σιδηροδρομικές εταιρείες έχουν ειδικές προσφορές για γκρουπ. Για παράδειγμα, μπορείτε να πάρετε μέχρι και 30% εκτός εάν ταξιδεύετε σε ομάδα 3 προς την 9 επιβάτες, που μπορεί να είναι μια τεράστια εξοικονόμηση στο ταξίδι σας. Έτσι, λαμβάνετε μια μεγάλη έκπτωση και μοιράζεστε το ταξίδι με τα άτομα με τα οποία αισθάνεστε πιο άνετα, εγγυάται έναν ήρεμο και ευχάριστο ύπνο.

Τρένα από Λυών προς Βερσαλλίες

Τρένα από Παρίσι προς Βερσαλλίες

Τρένα από Ορλεάνη προς Βερσαλλίες

Τρένα από Μπορντό προς Βερσαλλίες

 

10 Benefits Of Traveling By Train

9. Άνετα μακρινά ταξίδια

Τα ταξίδια μεγάλων αποστάσεων απαιτεί υπομονή, χρόνος, και προετοιμασία. Τα τρένα είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καλύψετε πολλά μίλια σε σύντομο χρονικό διάστημα και με ελάχιστη προσπάθεια. Τα υπεραστικά ή περιφερειακά τρένα είναι εξοπλισμένα με τις καλύτερες εγκαταστάσεις, έτοιμο να εξυπηρετήσει τους επιβάτες’ κάθε ανάγκη.

Οι ταξιδιώτες δεν χρειάζεται να ανησυχούν για το πού είναι η επόμενη στάση για να τσιμπήσουν κάτι να φάνε, διαλείμματα μπάνιου, ή ακόμα και περνώντας από τον έλεγχο διαβατηρίων για να φτάσετε στην πτήση σύνδεσης. Τα τρένα διαθέτουν καφετέρια, δεν χρειάζεται να κατεβείτε στο συνοριακό σημείο ελέγχου, και έχουν όλα όσα μπορεί να χρειαστούν σε ένα ταξίδι 8 ωρών με τρένο λίγα βήματα μακριά από τη θέση.

Μόναχο προς Ίνσμπρουκ τρένα

Σάλτσμπουργκ προς Ίνσμπρουκ τρένα

Oberstdorf στο Ίνσμπρουκ τρένα

Γκρατζ Ίνσμπρουκ τρένα

 

High Speed Rail waiting for departure

10. Προγραμματισμός εκ των προτέρων

Ένα από τα κορυφαία οφέλη του ταξιδιού με τρένο και όχι με λεωφορείο, αυτοκίνητο, ή αεροπλάνο είναι ότι ξέρεις ακριβώς πότε αναχωρείς και πότε φτάνεις. Αυτό το πλεονέκτημα είναι ιδανικό για επαγγελματίες ταξιδιώτες, που δεν μπορούν να διακινδυνεύσουν καθυστερήσεις στο δρομολόγιό τους λόγω μποτιλιαρίσματος ή τεχνικών ζητημάτων. Επί πλέον, Ταξιδεύοντας με τρένο θα σας φέρουν ακριβώς εκεί που πρέπει να πάτε, σε περίπτωση που τείνετε να χαθείτε ή να χάσετε τις κατευθύνσεις.

Ετσι, ένα αξιόπιστο μέσο μεταφοράς είναι απαραίτητο για τα ταξίδια, και η ικανότητα προγραμματισμού εκ των προτέρων είναι μεταξύ των κορυφαίων 10 τα οφέλη του ταξιδιού με τρένο. Απλά κλείστε το εισιτήριό σας για το τρένο online, και προγραμματίστε το υπόλοιπο ταξίδι εκ των προτέρων κάνοντας κράτηση στο ξενοδοχείο, περιηγήσεις, και οποιεσδήποτε άλλες δραστηριότητες θέλετε να κάνετε.

Τρένα από Βιέννη προς Βουδαπέστη

Τρένα από Πράγα προς Βουδαπέστη

Τρένα από Μόναχο προς Βουδαπέστη

Τρένα από Γκρατς προς Βουδαπέστη

 

Vintage Train Station

Εδώ στο Save A Train, θα χαρούμε να σας βοηθήσουμε να σχεδιάσετε και να επωφεληθείτε από ένα αξέχαστο ταξίδι με το τρένο.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε την ανάρτηση του ιστολογίου μας «10 Οφέλη από τα ταξίδια με τρένοΣτον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να τραβήξετε φωτογραφίες και να μας στείλετε κείμενο είτε να μας δώσετε εύσημα με έναν σύνδεσμο προς αυτήν την ανάρτηση ιστολογίου. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fel%2F10-benefits-traveling-by-train%2F – (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσει απευθείας σε σελίδες αναζήτησης. Σε αυτό το link, θα βρείτε τις πιο δημοφιλείς διαδρομές τρένων μας - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Μέσα, έχετε τους συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού στα Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το /es σε /fr ή /tr και περισσότερες γλώσσες.