Χρόνος διαβασματός: 6 λεπτά
(Τελευταία ενημέρωση στις: 29/10/2021)

Η Ιταλία είναι ένα από τα πιο δημοφιλή τουριστικούς προορισμούς στον κόσμο. Οι άνθρωποι συρρέουν στη χώρα για τη φανταστική τροφίμων, Πολιτισμός, και πλούσια ιστορία. στην πραγματικότητα, δεν χρειάζεται καν να επισκεφθείτε τις μεγάλες πόλεις για να ζήσετε τις χαρές της Ιταλίας. Ένα καλό παράδειγμα είναι αυτού είναι η δελεαστική τέντωμα του η ιταλική Ριβιέρα γνωστός ως Πέντε εδάφη. Είναι ένα δημοφιλής προορισμός για τους ανθρώπους που θέλουν να απολαύσουν τη μεσογειακή ακτογραμμή και αποσυνδέστε την από την αγχωτική ρυθμούς της σύγχρονης ζωής. Ενώ υπάρχουν πολλές απομονωμένες πόλεις και χωριά στις ακτές της Ιταλίας, οι πόλεις Cinque Terre είναι μακράν το πιο δημοφιλές. Λόγω του ενδιαφέροντος για αυτό το φανταστικός προορισμός, Save A Train έχει βάλει μαζί ένα γρήγορο οδηγό για το πώς να δείτε Cinque Terre με το τρένο.

 

Γιατί Go Με τρένο?

Πολλοί τουρίστες που δεν έχουν επισκεφθεί Cinque Terre μπορεί να αναρωτηθεί κανείς γιατί το τρένο είναι η καλύτερη επιλογή. Η ενοικίαση ενός αυτοκινήτου και η οδήγηση για να ακούγεται καλύτερα η ειρηνική περιοχή, σωστά? Λανθασμένος. Για να καταλάβετε γιατί αυτό δεν είναι δυνατό, είναι σημαντικό να γνωρίζουμε τι κάνει Cinque Terre. Cinque Terre είναι κατά κύριο λόγο αποτελείται από πέντε ψαροχώρια, εξ ου και το όνομα (πέντε εδάφη). Τα χωριά αυτά είναι Vernazza, Corniglia, Μαναρόλα, Riomaggiore, και Monterosso al Mare. Ήταν αρχικά πέντε κάστρα με μικροσκοπικά κοινότητες γύρω τους. Να επιβιώσουν, αυτά τα χωριά πήραν μέρος στην αλιεία και τη γεωργία. Τα χωριά ήταν, μέχρι πρόσφατα, που συνδέονται με μονοπάτια πεζοπορίας και ήταν προσβάσιμες μόνο με το τρένο ή στη θάλασσα.

Τα χωριά αυτά δεν είναι πλέον σε απομόνωση όπως ήταν χρόνια πριν. Ωστόσο, εξακολουθούν να διατηρούν το τηλεχειριστήριο αίσθηση ότι πολλοί απολαμβάνουν. Οι δρόμοι που οδηγούν σε μερικά από τα χωριά τώρα, αλλά είναι πολύ στενό και μπορεί να είναι ένα επικίνδυνο ταξίδι για εκείνους που είναι νέοι στους δρόμους. Αν φτάσετε τα χωριά με αυτοκίνητο, δεν θα είναι σε θέση να ταξιδεύουν μεταξύ τους με αυτοκίνητο. Για να αποφύγετε τυχόν κίνδυνο και ταλαιπωρία, το καλύτερο είναι να επισκεφθείτε τα χωριά με το πιο βολικό σύστημα των τρένων μεταφοράς.

 

Τι μπορείτε να περιμένετε από το Cinque Terre το σιδηροδρομικό Γραμμή?

Η γραμμή του τρένου Cinque Terre έχει έξι στάσεις. Η σειρά αυτών των στάσεων είναι Λα Σπέτσια (κεντρική πλήμνη μεταφοράς στην περιοχή), Riomaggiore, Μαναρόλα, Corniglia, Vernazza, Μοντερόσο, και τελικά Levanto. Αυτά τα ταξίδια είναι σχετικά μικρή και δεν λαμβάνουν αυτή την πολύ χρόνο. Η διαδρομή από τη La Spezia σε Riomaggiore διαρκεί περίπου 10 λεπτά. Τα ταξίδια μεταξύ των πόλεων Cinque Terre είναι περίπου 5 λεπτών το καθένα. Αυτά τα τρένα περνούν από σκοτεινές σήραγγες που χρονολογούνται από τη δεκαετία του 1870. Είναι μια συναρπαστική εμπειρία του να περάσει από το σκοτάδι και ξαφνικά να δει τη φωτεινότητα και εκπληκτική θέα της Μεσογείου.

Αυτά τα τρένα δεν είναι τόσο συχνή όσο θα περίμενε κανείς λόγω της μικρής απόστασης μεταξύ των προορισμών. Συνήθως εκτελείται μία φορά κάθε ώρα, αλλά αυτό μπορεί να ποικίλει από χρόνο σε χρόνο. Ωστόσο, είναι πάντα καλύτερο να ζητάτε πρόσθετες ταξιδιωτικές πληροφορίες κατά την αγορά του εισιτηρίου σας. Εκτός από τη γνώση το χρονοδιάγραμμα και το ταξίδι της αυτό διαδρομή του τρένου, είναι ζωτικής σημασίας για την επικύρωση των εισιτηρίων σας. Υπάρχουν μηχανήματα επικύρωσης στις πλατφόρμες τρένο που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να σύρετε το στενό άκρο του εισιτηρίου στην υποδοχή του μικρού κίτρινη μηχανή και περιμένετε να ακούσετε τη σφραγίδα.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Γρήγορος οδηγός για Cinque Terre Με τρένο: Riomaggiore

Riomaggiore είτε θα είναι η πρώτη στάση (εάν είστε επικεφαλής της La Spezia) ή η πέμπτη στάση (αν είναι επικεφαλής από Levanto). Ωστόσο, είναι πιο πιθανό ότι θα είναι η πρώτη στάση για πολλούς επισκέπτες Cinque Terre, δεδομένου ότι είναι ο πιο γρήγορος τρόπος για να φτάσετε εκεί. Riomaggiore είναι το μεγαλύτερο από τα πέντε χωριά, και είναι η ανεπίσημη πρωτεύουσα από το κεντρικό γραφείο πάρκο υπάρχει. Τα κτίρια σκαρφαλωμένο όλα από την χαράδρα απότομη, σε όλη τη διαδρομή προς το μικρό λιμάνι. Η σκηνή της peeling παστέλ σπίτια είναι γραφική και θα μείνει στη μνήμη σας για πάντα. Είναι ένα φανταστικό θέαμα για να δείτε το ηλιοβασίλεμα, και πρέπει να το δεις ζευγάρια που θέλουν να μοιραστούν μια ξεχωριστή στιγμή.

La Spezia σε Riomaggiore τρένα

Φλωρεντία για να Riomaggiore τρένα

Modena σε Riomaggiore τρένα

Λιβόρνο με Riomaggiore τρένα

Riomaggiore Italy

 

2. Μαναρόλα

Manarola είναι ένα χωριό petit που φαίνεται να χυθεί προς τα κάτω στην ακτή Cinque Terre με την πρώτη ματιά. Η ψευδαίσθηση του διαδοχικά πολύχρωμα κτίρια είναι ένα όμορφο θέαμα. Είναι ένα τέλειο μίγμα της ιταλικής κουλτούρας και τραχιά φύση. Μόλις λάβει την υπέροχη θέα, μπορείτε να εξερευνήσετε το χωριό. Manarola έχει ένα μικρό λιμάνι που διαθέτει ράμπα βάρκα και μια τρύπα κολύμπι. είναι το ιδανικό μέρος να κολυμπήσουν και να ασκήσουν κάποια cliff diving. Που συνοδεύει το λιμάνι είναι πολλά αλιευτικά σκάφη που ανήκουν στους κατοίκους της Manarola. Η παράδοση της σύλληψης και την κατανάλωση ψαριών είναι ακόμα ζωντανή και ακμάζουσα στο χωριό.

La Spezia σε Manarola τρένα

Riomaggiore να Manarola τρένα

Σαρτσάνα σε Manarola τρένα

Levanto σε Manarola τρένα

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Γρήγορος οδηγός για Cinque Terre Με τρένο: Corniglia

Κάθε ένα από τα πέντε χωριά έχει μια ιδιαίτερη γοητεία. Corniglia είναι ιδιαίτερη, δεδομένου ότι δεν είναι στην προκυμαία. Ωστόσο, αυτό που λείπει σε παραλίες, περισσότερο από ό, τι κάνει για με τη δική της ξεχωριστή ομορφιά. Το Corniglia αισθάνεται πιο απομακρυσμένο από το άλλα χωριά. Ωστόσο, προσφέρει μια πιο χαλαρή και τοπικές ατμόσφαιρα. Το χωριό είναι συχνά παραβλέπεται για επίπονες μονοπάτια της. Σε αντίθεση με τα άλλα χωριά που μπορείτε να φτάσετε με πλοίο, Το Corniglia είναι ενεργοποιημένο κορυφή των λόφων και δεν έχει πρόσβαση στη θάλασσα. Ο μόνος τρόπος για να φτάσετε εκεί είναι να περπατήσετε το μονοπάτι Cinque Terre ή να Πάρε το τρένο. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το τρένο δεν θα σας απαλλάξουν από οποιαδήποτε σωματική προσπάθεια. Θα πρέπει ακόμα να περπατήσει μερικά σκαλοπάτια για να φτάσετε στο κέντρο του χωριού και να δείτε όλα τα μικρά προσφορές χωριό.

Το Corniglia έχει φανταστική άποψη που σας επιτρέπει να δείτε τους περισσότερους από τους γύρω λόφους και τους απέραντους ωκεανούς. Το Belvedere στο χωριό είναι ένα εξαιρετικό μέρος για να πάτε και να απολαύσετε την ομορφιά του Cinque Terre. Μόλις γίνει αυτό, μπορείτε να απολαύσετε τις γεύσεις οι προσφορές χωριό, από την καταπληκτική πέστο νόστιμο κρασί. Corniglia έχει μια πλούσια ιστορία της παραγωγής κρασιού, και αν είστε τυχεροί αρκετά για να προσεγγίσει τους ντόπιους, μπορείτε να δοκιμάσετε και να μάθουν για τα κρασιά τους.

La Spezia σε Corniglia τρένα

Φλωρεντία για να Corniglia τρένα

Manarola να Corniglia τρένα

Levant σε Corniglia τρένα

 

 

4. Vernazza

Vernazza θεωρείται ως ένα από τα πιο όμορφα χωριά της όχι μόνο Cinque Terre, αλλά το σύνολο της χώρας Ιταλία. Είναι σίγουρα το επιστέγασμα στολίδι της Cinque Terre που κάνει πολλούς πτώση στην αγάπη με το ταξίδι. Έχει μια πιο κομψή και παραδοσιακή αίσθηση ότι τα άλλα χωριά δεν έχουν. Συνδυάστε το με εξαιρετικό φαγητό και υπέροχα αξιοθέατα, και μπορείτε να πάρετε μια θέση που εγγυάται μια δεύτερη επίσκεψη. Μην παραλείψετε να επισκεφθείτε το κάστρο Doria, όταν στο Vernazza. Περιέχει μια από τις τελευταίες αρχική πύργους που προστάτευαν τους ανθρώπους του χωριού πριν από δεκαετίες.

Corniglia σε Vernazza τρένα

Φλωρεντία για να Vernazza τρένα

Μπολόνια προς Vernazza τρένα

Riomaggiore να Vernazza τρένα

Vernazza Coast

 

5. Γρήγορος οδηγός για Cinque Terre Με τρένο: Μοντερόσο αλ Μάρε

Μοντερόσο αλ Μάρε είναι αναμφίβολα το πιο τουριστικό θέρετρο και μοιάζει με πόλη στο Cinque Terre. Έχει αυτοκίνητα, Ξενοδοχεία, και παραλίες με βότσαλα ιδανικές για τουρίστες. Αν θέλετε να επισκεφθείτε αυτό το καταπληκτικό μέρος της Ιταλίας, αλλά προτιμούν ένα πιο σύγχρονο vibe, Στη συνέχεια Monterosso είναι για σας. Μοντερόσο έχει ένα περίπατο που είναι ιδανικό για βραδινούς περιπάτους, και ακόμη καλύτερα, έχουν καλό φαγητό που θα κάνει κανείς να απολαύσει τα θαλασσινά.

Ρώμη σε τρένα Tivoli

Tivoli στη Ρώμη τρένα

Περούτζια τρένα Tivoli

Ορβιέτο σε τρένα Tivoli

Monterosso Al Mare Sea

 

Οπως βλέπεις, Cinque Terre έχει πολλά να προσφέρει στους επισκέπτες που θέλουν να ζήσουν μια μοναδική εμπειρία ιταλικά. Έχει πέντε μοναδικά χωριά που υπόσχονται μια αξέχαστη εμπειρία. Κλείστε εισιτήριο για το τρένο σας και αφήστε τον εαυτό σας να αντιμετωπίσετε μια περιπέτεια που δεν μοιάζει με κανένα άλλο.

 

 

Θέλετε να ενσωματώσετε το blog μας “Γρήγορος οδηγός: Πώς να ταξιδέψετε Cinque Terre Με τρένο” στον ιστότοπό σας? Μπορείτε είτε να πάρετε τις φωτογραφίες και το κείμενο και να μας δώσει πίστωση με ένα link σε αυτό το blog post. Ή κάντε κλικ εδώ: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/?lang=el – (Μετακινηθείτε προς τα κάτω λίγο για να δείτε τον κώδικα ενσωμάτωσης)

  • Αν θέλετε να είστε ευγενικοί με τους χρήστες σας, μπορείτε να τους καθοδηγήσει απευθείας σε σελίδες αναζήτησης. Σε αυτό το link, θα βρείτε πιο δημοφιλή δρομολόγια τρένων μας – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml. Μέσα που έχουν συνδέσμους μας για σελίδες προορισμού Αγγλικά, αλλά έχουμε επίσης https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, και μπορείτε να αλλάξετε το / de προς / fr ή / ες και περισσότερες γλώσσες.