Lukuaika: 7 minuutit
(Viimeksi päivitetty: 18/11/2022)

Koskemattomat purot, vehreät laaksot, paksut metsät, henkeäsalpaavat huiput, ja maailman kauneimpia polkuja, Alpeilla Euroopassa, ovat ikonisia. Alppien kansallispuistot Euroopassa ovat vain muutaman tunnin matkan päässä vilkkaimmista kaupungeista. Kuitenkin, julkisen liikenteen ansiosta nämä luonnonsuojelualueet ja alppivuoret ovat helposti saavutettavissa. Tässä on parhaat vinkit Alppien kansallispuistoihin tutustumiseen junalla ja neuvoja Alppien puistoihin pääsemiseen.

 • Rautatieliikenne on ympäristöystävällisin tapa matkustaa. Tämä artikkeli on kirjoitettu kouluttaa noin junamatka ja tehtiin Tallenna juna, The Halvin junalippujen verkkosivusto Maailmassa.

Itävallan Alpit: High Tauern Park

Venyttely poikki 1,856 neliökilometrit, Hohe Tauernin kansallispuisto on Alppien suurin Alppien suojeltu puisto. Rehevän vihreät laaksot, romanttisia mökkejä metsässä, upeita kukkivia kukkuloita keväällä, ja valkoiset alppihuiput – Tirolin alpit ovat aivan upeita.

Harrastatko vaellusta, pyöräily, tai kiipeilyä, Hohe Tauernin alpeilla on kauneimmat näkymät ja luonnonkauniimmat paikat. Parasta Hohe Tauernin alppipuistoon matkustamisessa on, että siellä kannattaa vierailla mihin aikaan vuodesta tahansa. Kiitos tämän alppipuiston laajuudesta, on parasta omistaa vähintään viikko luonnon ja alueen vuorten tutkimiseen.

Upeimmat Tekemistä Hohe Taurnissa

 • Tutustu Itä-Euroopan pisimpään jäätiköön – Pasterze-jäätiköön
 • Vieraile Krimmlin vesiputouksilla
 • Vaellus Grossglockneriin, Itävallan korkein vuori
 • Etsi säämiskää ja metsäkurkkua, jotka kiipeävät monille huipuille

Pääsy Hohe Tauernin alppipuistoon

Paras tapa matkustaa vehreisiin laaksoihin ja Alppien Hohe Tauernin upeille huipuille on junalla. Itävallan Alppien keskeisin kohta on Mallnitzin kaupunki. Juna lähtee seitsemän kertaa päivässä Mallnitzin rautatieasemalta. Niin, Itävallan Alpeille matkustavat voivat matkustaa Itävallan halki OBB-junilla ja nauttia luonnonkauniista matkasta upeille Alpeille.

Hohe Tauernin kansallispuisto on alle 4 tuntia junalla Salzburgista. Matkustaminen kansallispuistoon suoraan Wienin lentokentältä on noin 6 tuntia junalla ja vaatii vaihtoa Salzburgissa. Siksi, jos aikaa riittää, Salzburg on ihana ja kannattaa jäädä yöksi tai kolmeksi päiväksi matkalla Hohe Tauerniin.

Salzburg Wien Junat

München Wien Junat

Graz Wieniin Junat

Praha Wien Junat

 

Alps National Parks By Train

Ranskan Alpit: Ecrinsin kansallispuisto

Luonnonkaunis näköala vehreisiin laaksoihin, peili järvet, ja Ecrinsin kansallispuiston alppihuiput ovat henkeäsalpaavia. Sijaitsee Ranskan Alppien sydämessä, Ecrinsillä on jotain ainutlaatuista tarjottavaa kaikille vierailijoille: retkeilijöille, pyöräilyn harrastajat, perheet, ja pari romanttisella lomalla.

Ranskan Alpit ovat kuuluisia Alpe d'Huezista, kiipeilyreitti Tour de Francessa. Tässä upeassa alppivuoristossa on enemmän kuin 100 huiput, purot, ja vesiputouksia.

Ecrinsin upeimmat nähtävyydet

 • Pidä piknik Ecrins Parkin kaikissa seitsemässä laaksossa
 • Ihaile Grand Pic De La Meije -jäätikköä tai kiipeä siihen
 • Etsi metsävuohia ja kultakotkia
 • Ui Ubaye-joessa, jota ympäröi yksi Euroopan kauneimmista metsistä
 • Mene leijalautailuun Serre-Ponconissa

Matkalla Ecrinsiin

Matkustaminen Ranskan Alpeille on erittäin helppoa. Matkailijat pääsevät Ecrinsiin Torinon lentokentältä, Marseille, ja kiva. Olitpa sitten lentämässä tai matkustamassa junalla muista Euroopan maista, TGV- ja TER-junat yhdistävät alueen suuriin kaupunkeihin. Junamatka Ecrinsiin Marseillesta on noin 6 tunnin pituisia. Vaikka tämä kuulostaa pitkältä matkalta, Intercity-junat ovat erittäin mukavia, ja kaikkein tärkeimpänä, näkymät junamatkalta ovat kauniit. Siten, matkasi Ecrinsin upeaan luontoon alkaa junalla.

Amsterdam Pariisiin Junat

Lontoosta Pariisiin Junat

Rotterdam Pariisi Junat

Bryssel Pariisiin Junat

 

Cycling The Alps

Sveitsin Alpeilla: Jungfrau-Aletschin alppipuisto

Upealla Great Aletsch-jäätiköllä, rehevä kasvillisuus, ja laaksoja ylittävät joet – Sveitsin Jungfraun alppipuisto on yksi Euroopan parhaista alppipuistoista. Eiger on yksi viehättävimmistä vuorenhuipuista koko Euroopassa.

Alppien rautatie on yksi ainutlaatuisista asioista Jungfraun alppipuistossa. Jungfraun vierailijat voivat ajaa vuoristoraidetta ja nauttia upeista näkymistä jäätikölle 4 hämmästyttäviä näköalapaikkoja. Tämä erityinen kokemus lisää Jungfraun loistoa, kauniin metsän lisäksi, polkuja, ja maisema – houkuttelee satoja luonnonystäviä keväällä ja kesällä.

Matkalla Jungfraun alppipuistoon

Jungfrau on junamatkan päässä Interlakenista ja Lauterbrunnenista. Matka Interlakenista Grindelwaldin asemalle on 30 minuuttia ja 2.5 tuntia Zürichistä. Matka autolla on suunnilleen sama, mutta juna on ympäristöystävällinen ja antaa sinun nauttia uskomattomista näkymistä.

Parasta tekemistä Sveitsin Alpeilla

 • Vieraile viehättävässä Lauterbrunnen-laaksossa
 • Tutustu Bernin Alppien näkymiin Harder Kulmin huipulta
 • Uskalla mennä 10 minuutin köysiradalle vetoketjuilla
 • Vaeltaa 2.2 km Mürren Via Ferrata
 • Vaellus Matterhorniin, Yksi Euroopan viehättävimmät vuoret

Interlaken Zürich Junat

Luzernin Zürich Junat

Bern Zürich Junat

Geneve Zurich Junat

 

Italian Alpit: Belluno Dolomiittien kansallispuisto

Tunnetaan kansallisena Dolomiittipuistona, Belluno Dolomiti on yksi niistä kauneimmat luonnonsuojelualueet. Alppien huiput houkuttelevat monia vaeltajia ja kiipeilijöitä, jotka unelmoivat päästä huipulle ihailemaan maailman kauneimpia näkymiä.

Upeiden vuorten lisäksi, Italian Alpeilla on upeita vesiputouksia, jouset, ja niittyjä. Suuri puisto tarjoaa erinomaiset vaellusreitit, vaihtelevat kevyistä reiteistä haastaviin, Paternkofel polku, ja Tre Cime Di Laveredo Capannan polku on vain 2 upeista poluista.

Saapuminen Dolomiiteille

Vaikka on lennot Bolzanoon, Dolomiittien lähin kaupunki, junalla Bolzanoon on parempi. Italian Alpeille matkustavat voivat matkustaa junalla Milanon Bergamosta Venetsian kautta ja päästä Dolomiiteille junalla hieman yli. 7 tuntia. Vaihtoehto Bergamoon lentämiselle on lentää Venetsiaan ja matkustaa sitten junalla tai taksilla, ja alle tunnissa, löydät itsesi Italian alpeilta.

Parasta tekemistä Italian Alpeilla

 • Vaeltaa Italialainen Via Ferrata
 • Pysy yöllä Refugiossa, tai kota, sijaitsee useimmiten vaellusreitin varrella, syrjäisessä paikassa. Oleskelun avulla voit katkaista erittäin pitkän ja haastavan vaelluksen, Vuorten ja luonnon loiston lisäksi rennommassa ja maagisessa ilmapiirissä.
 • Ihaile Enrosadiraa, kun vuorten huiput värjäytyvät vaaleanpunaisiin sävyihin auringonnousun ja auringonlaskun aikaan.
 • Vaellus mökiltä mökille

Milanosta Roomaan Junat

Firenze Rooma Junat

Venetsiasta Roomaan junat

Napoli Rooma Junat

 

Rock Climbing In Alps

Saksan Alpeilla: Berchtesgadenin kansallispuisto

Euroopan vanhin alppipuisto ja Saksan ainoa alppipuisto, Berchtesgadenin kansallispuistossa on enemmän kuin 700 lintu- ja eläinlajit. Saksan alpit rajaavat Itävallan alppeja, jotka ovat kuuluisia koskemattomista puroista, vihreät laaksot, metsät, henkeäsalpaavat vuorenhuiput, ja idyllinen luonto.

Lisäksi, päällyste 210 neliökilometriä, Saksan alpeilla Berchtesgaden tarjoaa upeita vaellusreittejä. Lisäksi, köysirata vie matkustajat Jenner-vuoren korkeimmalle ja merkittävimmälle huipulle 1,874 metriä.

Uskomattomia asioita Saksan Alpeilla

 • Nauti venematkasta Königssee-järvellä
 • Tutustu Baijerin kulttuuriin, keittiö, ja perinteitä
 • Vaeltaa Obersee-järvelle vehreän laakson läpi
 • Vaeltaa Röthbachin putouksille ja ihaile peiliheijastuksia järvissä matkan varrella

Kulku Berchtesgadenin kansallispuistoon

Vierailijat voivat lentää Salzburgin lentokentälle, mikä on 30 kilometrin päässä Berchtesgadenista. Sitten junalla tai bussilla, tai vuokraa auto ja matkusta Berchtesgadenin alpeille. Paras tapa, joka on myös ympäristöystävällinen, on matkustaa junalla. Münchenistä ja Salzburgista on junaliikenne, mutta junat eivät ole suoria ja vaativat vaihdon Freilassingissa.

Matkustit sitten junalla tai bussilla, Berchtesgaden on pienempi kuin 3 tuntia Münchenistä. Niin, alppimaiseman kauneus on saavutettavissa kiireisestä kaupunkikeskuksesta – täydellinen viikonloppumatkalle. kuitenkin, jos sinulla on aikaa, omistaa vähintään viikko unohtumattomien Alppien kansallispuistojen tutkimiseen junalla.

Düsseldorf München Junat

Dresden München Junat

Nürnberg München Junat

Bonn München Junat

 

Mountain Lake In The Alps

 

Suuri matka alkaa parhaiden junalippujen löytämisellä. täällä Tallenna juna, Autamme mielellämme suunnittelemaan upean junamatkan Alppien kansallispuistoihin junalla.

 

 

Haluatko upottaa blogitekstimme "Alppien kansallispuistot junalla”Sivustoosi? Voit joko ottaa valokuvamme ja tekstin tai antaa meille tunnustusta linkin kautta tähän blogikirjoitukseen. Tai klikkaa tästä: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffi%2Falps-national-parks-by-train%2F – (Selaa alas hieman nähdä upotuskoodin)