(Dimutakhirkeun Pamungkas Dina: 27/12/2019)

Italia mangrupa salah sahiji nu pang populerna tujuan wisata di dunya. Jalma flock ka nagara keur dahareun hebat, kabudayaan, jeung sajarah euyeub. Kanyataanna, anjeun malah teu kudu didatangan kota gedé ngalaman charms Italia. Hiji conto alus nyaeta ieu teh manteng pinapsueun tina Italia Riviera dipikawanoh salaku Cinque Terre. Ieu mangrupakeun tujuan populér pikeun jalma nu hayang ngarasakeun basisir Tengah sarta mutuskeun ti Pace stres tina kahirupan modern. Bari aya loba kota papisah jeung desa dina basisir Italia, kota Cinque Terre anu ku tebih nu pang populerna. Alatan kapentingan dina ieu tujuan hebat, Simpen A Train has put together a quick guide on how to see Cinque Terre by Train.

 

Naha Go Ku Train?

Loba wisatawan anu teu dilongok Cinque Terre bisa heran naha karéta hiji pilihan pangalusna. Renting mobil sarta nyetir ka wewengkon damai ieu sora hadé, bener? salah. Ngartos naha nu teu mungkin, eta penting pisan uninga naon nyusun Cinque Terre. Cinque Terre ieu utamina diwangun ku lima desa fishing, ku kituna ngaran (lima lemahna). desa ieu Vernazza, Corniglia, Manarola, Riomaggiore, jeung Monterosso al mare. Maranéhanana asalna lima istana jeung komunitas leutik sabudeureun éta. salamet, desa ieu nyandak bagian dina fishing jeung tani. Desa éta, nepi ka ayeuna, disambung ku hiking jalur tur éta ukur bisa diasupan ku rail or sea.

desa ieu teu aya dina isolasi sakumaha maranéhanana éta sababaraha taun ka pengker. Sanajan, aranjeunna tetep ngajaga rasa jauh nu loba ngarasakeun. Jalan nu ngarah kana sababaraha desa kiwari, Tapi maranéhna pisan sempit tur tiasa janten lalampahan bahaya pikeun maranéhanana anu anyar ka jalan. Lamun ngahontal desa ku mobil, Anjeun moal bisa ngarambat antara aranjeunna ku mobil. Ulah sagala bahaya na kasulitan, éta pangalusna pikeun didatangan kalurahan jeung sistem nu pangmerenahna jeung angkutan karéta.

 

Naon Tiasa nyangka ti The Cinque Terre Line Train?

The Cinque Terre garis karéta boga genep titik. Runtuyan titik ieu mangrupa La Spezia (hub angkutan sentral dina wewengkon), Riomaggiore, Manarola, Corniglia, Vernazza, Monterosso, lajeng tungtungna Levanto. perjalanan ieu rélatif pondok tur teu butuh nu loba waktu. Perjalanan ti La Spezia mun Riomaggiore nyokot ngeunaan 10 menit. Lalampahan antara kota Cinque Terre anu ngeunaan 5 menit unggal. karéta ieu ngaliwat torowongan poék éta tanggal deui ka taun 1870-an. Ieu mangrupa pangalaman seru of bade liwat poek lajeng dumadakan ningali kacaangan jeung pintonan stunning of the Mediterranean.

karéta ieu henteu sakumaha sering jadi hiji bakal nyangka dibikeun jarak pondok antara maksud. Aranjeunna biasana ngajalankeun sakali unggal sajam, tapi ieu bisa rupa-rupa ti jaman ka jaman. Sanajan, éta salawasna pangalusna pikeun ménta inpo tambahan lamun purchasing tikét Anjeun. Salian nyaho jadwal na perjalanan waktu ieu jalur karéta, éta krusial ka sangkan méré konfirmasi tiket Anjeun. Aya mesin validasi dina platform karéta nu tiasa make. Kabéh geus maneh mun geus geser ti tungtung sempit ngeunaan tikét kana slot nu mesin konéng leutik tur antosan ngadangu cap nu.

Arriving Cinque Terre by Train

 

1. Guide rusuh Pikeun Cinque Terre Ku Train: Riomaggiore

Riomaggiore boh bakal eureun heula (lamun anjeun dipingpin ti La Spezia) atawa kalima eureun (lamun anjeun dipingpin ti Levanto). Sanajan, eta anu paling dipikaresep bade janten eureun heula keur loba Cinque Terre datang, saprak éta jalan panggancangna nepi meunang aya. Riomaggiore mangrupa pangbadagna tina lima desa, tur éta ibukota resmi saprak kantor taman utama aya. Wangunan anu bertengger kabeh kana jurang lungkawing, sagala cara ka palabuhan leutik. Adegan tina peeling imah pastel nyaeta picturesque sarta bakal cicing di memori Anjeun salamina. Ieu mangrupakeun tetempoan hebat ningali dina Panonpoé Tilelep, sarta eta mangrupakeun kedah tingali pikeun pasangan nu rék babagi jurus husus.

La Spezia kana Kareta Riomaggiore

Florence kana Kareta Riomaggiore

Modena kana Kareta Riomaggiore

Livorno kana Kareta Riomaggiore

Riomaggiore Italy

 

2. Manarola

Manarola mangrupakeun kampung petit nu nembongan ka ngabahekeun handap kana basisir Cinque Terre dina tetempoan kahiji. The ilusi tina cascading wangunan warni téh tetempoan geulis. Ieu mangrupakeun adun sampurna budaya Italia jeung alam terjal. Sakali anjeun nyandak dina pintonan denok, anjeun bisa neuleuman kampung. Manarola ngabogaan palabuhan leutik anu ciri anu lamping kapal na liang ngojay. Ieu tempat sampurna nyandak ngojay sarta latihan sababaraha gawir diving. Ngalengkepan palabuhan anu parahu fishing sababaraha yen milik pangeusi of Manarola. Tradisi catching jeung dahar lauk téh masih hirup sarta thriving di kampung.

La Spezia kana Kareta Manarola

Riomaggiore kana Kareta Manarola

Sarzana kana Kareta Manarola

Levanto kana Kareta Manarola

Manarola to Cinque Terre by Train

 

3. Guide rusuh Pikeun Cinque Terre Ku Train: Corniglia

Tiap tina lima desa boga pesona tangtu na. Corniglia téh husus saprak teu on waterfront nu. Sanajan, naon eta lacks di pantai, eta leuwih ti nyusun pikeun mibanda kaéndahan sorangan unik. Corniglia karasaeun beuki jauh ti desa sejenna. Sanajan, eta nawarkeun atmosfir leuwih santai sarta lokal. kampung mindeng overlooked pikeun trails arduous na. Teu kawas desa lianna nu bisa ngahontal ku kapal, Corniglia nyaeta on luhur pasir sarta teu mibanda aksés laut. Hiji-hijina jalan pikeun ngahontal éta mun leumpang jalur Cinque Terre atawa nyandak karéta nu. Sanajan, eta penting pisan pikeun catetan nu karéta moal luang anjeun sagala usaha fisik. You will still need to walk some stairs to reach the village center and see everything the little village offers.

Corniglia ngabogaan sudut pandang hebat nu ngidinan Anjeun ningali lolobana pasir sabudeureun na sagara vast. The belvedere di kampung nyaéta tempat hébat aing jeung sia butuh di kaéndahan Cinque Terre. Sakali Sadérék nu bisa ngarasakeun rasa nu nawaran désa, ti pesto endah mun anggur nikmat. Corniglia ngabogaan sajarah euyeub nyieun anggur, jeung lamun aya cukup untung mun befriend nu locals, Anjeun bisa rasa jeung ngalenyepan wines maranéhna.

La Spezia kana Kareta Corniglia

Florence kana Kareta Corniglia

Manarola kana Kareta Corniglia

Levant kana Kareta Corniglia

 

Corniglia - Cinque Terre

 

4. Vernazza

Vernazza dianggap minangka salah sahiji anu pang desa geulis di henteu ngan Cinque Terre, Tapi sakabéh nagara Italia. Éta pasti nu permata crowning of Cinque Terre nu ngajadikeun loba ragrag asih perjalanan. Mibanda ngarasakeun leuwih elegan jeung tradisional yén desa lianna kakurangan. Ngagabungkeun nu mibanda kadaharan istiméwa sarta wisata éndah, tur anjeun meunang hiji tempat anu jaminan datangna kadua. Pastikeun nganjang ka puri Doria nalika di Vernazza. Ieu ngandung salah sahiji munara aslina tukang nu ditangtayungan rahayat dekade désa tukang.

Corniglia kana Kareta Vernazza

Florence kana Kareta Vernazza

Bologna kana Kareta Vernazza

Riomaggiore kana Kareta Vernazza

Vernazza Coast

 

5. Guide rusuh Pikeun Cinque Terre Ku Train: Monterosso Al mare

Monterosso al mare nyaeta undoubtedly nu touristy paling jeung Resort kawas kota di Cinque Terre. Cai mibanda mobil, hotél sarta pantai karikil sampurna pikeun wisatawan. Mun rék didatangan bagian endah ieu Italia, tapi resep a Vibe leuwih modern, lajeng Monterosso téh pikeun anjeun. Monterosso ngabogaan Promenade nu sampurna pikeun strolls malem, komo leuwih hadé, aranjeunna gaduh rupa makan anu bakal nyieun saha mikaresep kadaharan ti laut.

Roma pikeun Kareta Tivoli

Tivoli ka Roma Kareta

Perugia kana Kareta Tivoli

Orvieto kana Kareta Tivoli

Monterosso Al Mare Sea

 

Sakumaha anjeun tiasa tingali, Cinque Terre boga loba tawaran datang nu rék ngalaman pangalaman Italia unik. Cai mibanda lima desa unik nu janji hiji pangalaman unforgettable. Buku A tiket keur Train Anjeun and let yourself experience an adventure that is unlike any other.

 

 

Ulah anjeun hoyong pikeun embed urang post blog “Guide gancang: Kumaha Ka Travel Cinque Terre Ku Train” onto situs anjeun? Anjeun boh bisa nyokot poto urang jeung téks jeung méré kiridit us jeung link ka pos blog ieu. Atawa klik di dieu: https://embed.ly/code?url=https://www.saveatrain.com/blog/guide-travel-cinque-terre-train/ -- (Ngagulung ka handap saeutik ningali Code Lebetkeun)