Vrijeme za čitanje: 6 minuta
(Ažurirano: 02/09/2022)

S napretkom tehnologije, putovanje nikada nije bilo lakše. Danas postoji toliko mnogo načina putovanja, ali putovanje vlakom je najbolji način putovanja. Skupili smo se 10 prednosti putovanja vlakom, pa ako još uvijek sumnjate kako se kretati Europom, bit će vam od velike pomoći.

  • Željeznički promet je većina ekološki način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom i napravljen je uštedjeti vlak, Najjeftinije karte za vlak u Europi.

 

1. Ekološko putovanje

Putovanje vlakom ekološki je način putovanja. Putnici generacije Z, ili zoomers, jako se zalažu za korištenje ekološkog prijevoza dok istražuju svijet i otkrivaju kulture. Putovanje vlakom proizvodi manje ugljika od putovanja automobilom ili zrakoplovom. U Dodatku, budući da su vlakovi komunalni prijevoz, gorivo se dijeli između mnogo putnika, u usporedbi s individualnim putovanjem.

Amsterdam u London Vlakovi

Pariz za London vlakova

Berlin u London vlakova

Bruxelles u London vlakova

 

10 Benefits Of Traveling By Train

 

2. Najbolji pogledi na svijetu

Neki od najljepših pogleda na svijetu mogu se vidjeti samo s prozora vlaka. Rute vlakova prolaze kroz fantastična mjesta gdje automobili ni autobusi nikada neće proći. Prednost putovanja vlakom je u tome što se ovim pogledima možete diviti bez vožnje i u udobnom sjedalu u vlaku.

Osim divljenja pogledima s prozora vlaka, putovanje je prilika da se dokumentirajte svoja putovanja. Putovanje vlakom za razliku od vožnje omogućuje vam da napravite pauzu za istraživanje i sjetite se svih ljudi koje ste sreli i mjesta koja ste posjetili te ih zapišite u dnevnik, kao i detalji iz krajolika na putu.

Frankfurt na Berlin vlakova

Leipzig u Berlinu vlakova

Hannover je u Berlin vlakova

Hamburg u Berlinu vlakova

 

Mountain Railway

 

3. Bez vremenskih odgoda

Kad putujete avionom, vrlo često dolazi do kašnjenja ili, u najgorem slučaju, otkazivanja letova. Možete odabrati putovanje automobilom, ali ako planirate zimski odmor, zatim blokirane ceste zbog velikog snijega, pa čak i skliske ceste mogu uzrokovati kašnjenja na vašem putovanju. Kašnjenja od nekoliko sati mogu rezultirati nizom kašnjenja ako je pred vama dugo putovanje.

Međutim, putovanje vlakom puno je lakše i nema kašnjenja u ekstremnim vremenskim promjenama. Vlakovi su poznati po točnosti i udobnosti i vrlo su sigurni za putovanje, posebno u lošim vremenskim uvjetima. Na primjer, the Transsibirski vlak je najbolji način putovanja iz Europe u Rusiju i Kinu kada je vani snježno i hladno vrijeme veći dio godine.

Bruxelles u Amsterdam vlakova

London Amsterdam vlakova

Berlin u Amsterdam vlakova

Pariz Amsterdam vlakova

 

10 Benefits Of Traveling By Train in a city

 

4. Točnost

Jedna od najgorih stvari koja se može dogoditi na putovanju je kada je let odgođen ili otkazan bez objašnjenja. Vlakovi su vrlo točni i drže se voznog reda. Kašnjenja vlakova su rijetka i rijetko se događaju bez prethodne najave.

Stoga, jedan od 10 prednost putovanja vlakom je točnost. Ako putujete u gustom rasporedu s više prijevoznih sredstava, zatim uzimanje putovanje vlakom idealan je način putovanja.

Salzburg u Beč vlakova

München u Beč vlakova

Graz u Beč vlakova

Prag u Beč vlakova

 

5. Lokacije Glavnog kolodvora

Prednost putovanja vlakom je što možete uskočiti u vlak iz centra grada, u većem dijelu Europe. Željezničke postaje u Europi nalaze se u središnjim mjestima, čineći vlakove dostupnima i udobnima za sve vrste putnika.

Tako, U većini slučajeva, središnja željeznička stanica bit će a 7 minuta hoda od gradskog trga. Stoga je putovanje vlakom od zračne luke do hotela i natrag najudobniji način putovanja u većini europskih gradova.

 

 

6. Priuštivost

Vlakovi su brzi, moderan, udobno, i fantastične uštede vremena za putnike. Unatoč tim velikim prednostima, putovanje vlakom jedan je od najpovoljnijih načina putovanja. Željezničke kompanije imaju sjajne ponude za sve putnike: obitelj, biznismen, solo putnik, stariji putnik, i mnogo više.

povrh toga, postoje moje vrste željezničkih karata za bilo koje putovanje. Tako, Ako ste putujući Europom s ograničenim proračunom, ili sa željom da se razbacujete, nemaju vremena, su solo putnik, ili putovati s prijateljem, tada je putovanje vlakom najpovoljniji i najpreporučljiviji način putovanja.

Interlaken za Zurich vlakova

Luzern na Zurich vlakova

Bern za Zurich vlakova

Ženeva Zürich vlakova

 

Train Station Wallpaper

7. Sposobnost za rad

Za razliku od autobusa, vlakovi uvijek nude Wi-Fi veze, stolovi, i ugodno okruženje za rad dok ste na putu. Iako ćete možda morati kupiti a 1sv kartu klase za putovanje poslovnom klasom ili besplatni Wi-Fi, ako putujete zbog posla, tada vlak nudi najbolje uvjete za rad dok ste na putu.

Tako, vlak je savršeno mjesto da završite prezentaciju ili izvješće ako jeste putovanja za posao. U Dodatku, možete obaviti neke poslovne pozive putem interneta korištenjem face time-a bez gubitka dragocjenog vremena. Zum ili Timovi su svakako postali prihvatljiv način za obavljanje poslovnih sastanaka, gdjegod da si.

 

Man Working On Laptop In a Train

8. Savršeno za grupna putovanja

Vlakovi su sjajan način za zajedničko putovanje s prijateljima ili obitelji. Za razliku od autobusa i aviona, na vlaku, cijela grupa može sjediti zajedno za stolom ili dijeliti kabinu. Nevjerojatno je udoban spavači vlakovi i duga putovanja, gdje možete rezervirati kabinu za četiri osobe.

Dodatna pogodnost za grupe koje putuju vlakom je što neke željezničke kompanije imaju posebne ponude za grupe. Na primjer, možete dobiti i do 30% isključeno ako putujete u grupi 3 do 9 putnici, što može biti velika ušteda na vašem putovanju. Tako, dobivate veliki popust i dijelite putovanje s ljudima s kojima se osjećate najugodnije, jamči miran i ugodan san.

Vlakovi od Lyona do Versaillesa

Vlakovi od Pariza do Versaillesa

Vlakovi od Orleansa do Versaillesa

Vlakovi od Bordeauxa do Versaillesa

 

10 Benefits Of Traveling By Train

9. Udobna duga putovanja

Putovanje na velike udaljenosti zahtijeva strpljenje, vrijeme, i priprema. Vlakovi su sjajan način da prijeđete puno kilometara u kratkom vremenu i uz minimalan napor. Međugradski ili regionalni vlakovi opremljeni su najboljim sadržajima, spreman za opskrbu putnika’ svaku potrebu.

Putnici ne moraju brinuti o tome gdje je sljedeća stanica za nešto pojesti, pauze za kupaonicu, ili čak prolazak kroz kontrolu putovnica kako bi stigao na povezni let. U vlakovima se nalazi kafić, ne zahtijevaju silazak na graničnom prijelazu, i imaju sve što bi im moglo zatrebati na 8-satnom putovanju vlakom nekoliko koraka od sjedala.

München za Innsbruck vlakova

Salzburg Innsbruck vlakova

Oberstdorf za Innsbruck vlakova

Graz do Innsbruck vlakova

 

High Speed Rail waiting for departure

10. Planiranje unaprijed

Jedna od glavnih prednosti putovanja vlakom umjesto autobusom, automobil, ili avion je da točno znaš kada polaziš i kada stižeš. Ova prednost je savršena za poslovne putnike, koji ne mogu riskirati kašnjenja na svom planu putovanja zbog prometnih gužvi ili tehničkih problema. Nadalje, putovanje vlakom će vas dovesti točno tamo gdje trebate ići, u slučaju da ste skloni da se izgubite ili ste loši u smjerovima.

Tako, pouzdano prijevozno sredstvo bitno je za putovanje, a sposobnost planiranja unaprijed spada u sam vrh 10 prednosti putovanja vlakom. Jednostavno rezervirajte kartu za vlak online, a ostatak putovanja planirajte unaprijed rezervirajući hotel, ture, i sve druge aktivnosti koje želite raditi.

Vlakovi od Beča do Budimpešte

Vlakovi od Praga do Budimpešte

Vlakovi od Münchena do Budimpešte

Vlakovi iz Graza do Budimpešte

 

Vintage Train Station

ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći isplanirati i iskoristiti nezaboravno putovanje vlakom.

 

 

Želite li ugraditi našu objavu na blogu „10 prednosti putovanja vlakom"Na vašu stranicu? Možete snimiti naše fotografije i poslati poruku ili nam dati zasluge vezom na ovaj blog post. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2F10-benefits-traveling-by-train%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)