Vrijeme za čitanje: 8 minuta
(Ažurirano: 29/06/2021)

Preko sibirske tajge, najstarije jezero Bajkal, divlje Kamčatke do Moskve, ovi 12 nevjerojatna mjesta koja ćete posjetiti u Rusiji oduzet će vam dah. Samo odaberite svoj način putovanja, spakujte tople rukavice ili kabanicu za nezgodnog vremena, i slijedite nas do Rusije.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

1. Planine Altai

Između Rusije, Mongolija, Kina, a u Kazahstanu je regija Altaj 700 jezera, šume, i najviši sibirski vrh planine Belushka, na 4506 m. Altaj je jedva naseljen, pa ćete ga naći netaknutom modernom civilizacijom, a dočekat će vas samo najdivljija priroda i divlje životinje.

U Dodatku, ako ste avanturistički putnik, zatim putovanje u bilo koji od 1499 ledenjaci na Altaju zadivit će vas. povrh toga, rafting u najvećem Katunu i rijekama Biya epsko je iskustvo. S druge strane, safari sa divljim životinjama može biti opuštajuća opcija. Mogli biste dobiti rijetku priliku za susret sa snježnim leopardom, kozorog, ris, i više od 300 vrsta ptica. Bez sumnje, Altaj je jedan od najboljih odredišta za divlje životinje u Europi i nevjerojatno mjesto za posjetiti u Rusiji.

 

Scenske planine Altaj u Rusiji

 

2. Kazan

Kazan je arhitektonsko nebo u republici Tatarstan, zapadna Rusija. Središte tatarskog svijeta smješteno je na obalama Volge, i rijeke Kazanke, i smatran petim najvećim gradom u Rusiji.

Kao što je gore navedeno, arhitektura glavnih mjesta Kazana privući će vam pogled svojim bijelim i plavim bojama i dizajnom. Na primjer, Kazanski Kremlj, mjesto svjetske baštine, Džamija Kul Šarif, Katedrala Bogojavljenja, samo su neka od mjesta koja biste mogli posjetiti da biste saznali više o tatarskoj kulturi.

 

Kazan Rusija Pogled

 

3. Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Bajkalsko jezero

Najstarije jezero u povijesti svijeta, Stvorilo se jezero Bajkal 25 prije milijun godina. Njegova ledena i prostrana površina čine Bajkalsko jezero zimskom atrakcijom u Sibiru, a ljeti, možete skočiti u najčišće vode u Europi, ili istražite najrjeđe divlje životinje na svijetu.

Krstarenje, diveći se s Bajkalske staze pješice, ili uz roštilj na obali najnevjerojatnijeg jezera u Rusiji, imat ćete nevjerojatnu avanturu. Borovi okolo, Taiga i divljina su vlak putovanje iz najbližeg grada Irkutsk, još jedno fascinantno mjesto za posjetiti u Rusiji. Povrh svega, svoju bajkalsku avanturu mogli biste započeti iz Kine ili Rusije, preko transsibirskog vlaka, ljeta ili zime.

 

Zamrznuta nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Bajkalsko jezero

 

4. Sankt Peterburg

Grad Cara i legendarne palače, Sankt Peterburg nadahnuo je pjesnike i književnike. Ako niste bili u Sankt Peterburgu, zapravo niste vidjeli Rusiju, jer je ovaj grad jedna od najpoznatijih i najimpresivnijih ikona Rusije.

Ermitaž, Catherine Palace, zimska palača, i vrtovima Peterhofa, jednostavno oduzimaju dah. Svaki vaš korak približit će vas ruskoj bajci i očarati. Povijest i arhitektura Sankt Peterburga čine ga mjestom koje treba posjetiti u Rusiji i naravno jednim od najboljih 12 najnevjerojatnija mjesta u Rusiji.

 

Neva River in Saint Petersburg Is one of Russia's Amazing Places to Visit

 

5. Kamčatka

Divlji, golem, lijep, i iznenađujuće, Kamčatka vas čeka gotovo na kraju svijeta. Poluotok Kamčatka nalazi se na krajnjem istoku Rusije, dom gotovo 300 vulkani, većina je aktivna, i najnevjerovatnije poglede na Tihi ocean i rusku divljinu. Vrlo malo zna za čudesa Kamčatke, tako da je Kamčatka daleko najnevjerojatnije i izvanredno mjesto za posjetiti u Rusiji.

Vidjet ćete da nije tako lako doći do čuda Kamčatke, zbog svog udaljenog mjesta. Međutim, kad to učinite, bit ćete zatečeni iskonskom prirodom, čuda prirode: u izvori vruće vode, rijeka, divlje životinje, i naravno vulkani. A ekspedicija vulkana je jedna od najekstremnijih i najuzbudljivijih stvari na Kamčatki. Na primjer, Klyuchevskaya Sopka je najviši vrh i aktivni vulkan, željena destinacija za mnoge putnike na Kamčatki.

 

 

6. Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Soči

Na obalama Crnog mora, okružen zelenim planinama i odmaralištima, Soči je krajnje odredište za ljetni odmor u Rusiji. Soči je toliko popularan da grad privlači 4 milijuna ljudi svake godine, za njihov ljetni praznici pokraj mora.

Pored sunčanja, Arboretum u Sočiju, ili mala Italija, savršen je za panoramski pogled na Crno more i Soči, i lutajući vrtovima diveći se paunima.

Zaključiti, nema boljeg mjesta za opuštajući odmor, u ruskom stilu, Rusija nego u Sočiju. Stoga, nije iznenađujuće što ste u Soči mogli putovati iz Moskve i bilo koje točke Rusije, kao i iz srednje Azije i istočne Europe, vlakom.

 

panoramski pogled na Soči

 

7. Veliki Novgorod

Veliki Novgorod ima počasno mjesto na našem 12 najnevjerojatnija mjesta za posjetiti u Rusiji. Moglo bi se reći da je veliki Novogrod tamo gdje je Rusija postala velika država koja je danas. Još u 9 stoljeće, Veliki Novogrod bio je tamo gdje je bio princ Rurik, u 862 najavio modernu rusku državu i od Novogroda napravio središte trgovine, demokracija, i pismenost između Rusije i Balkana.

Tako, ako ste za rusku povijest, Veliky Novogrod trebao bi biti na vašem popisu kanta. Tvrđava Novogrod Kremlj, Katedrala sv. Sophia su pravedne 2 mjesta koja morate posjetiti u Velikom Novogrodu, a koja će vas zapanjiti. Stojeći za 800 godine, sjetite se samo priča i događaja koji su se ovdje dogodili.

 

Most u Velikom Novgorodu u Rusiji

 

8. Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Otok Olkhon

Bajkalsko jezero je tako veliko, da smo morali dodati još jedno nevjerojatno mjesto koje treba posjetiti u Rusiji. Otok Olkhon najveći je otok u Bajkalskom jezeru, slične veličine kao New York City. Otok je dom za razmišljanje o šumama, stjenovit krajolik, i jedino 150000 stanovnici, za razliku od New Yorka.

Međutim, Otok Olkhon popularno je mjesto za putnike na Bajkalsko jezero. To znači da ljeti možete doći kupati se u bistru netaknutu jezersku vodu i zaroniti u najdublje jezero na svijetu. U zimi, s druge strane, možete se diviti najstarijem jezeru na svijetu, u svojoj zimskoj odjeći, smrznuto i lijepo u bijelom.

Otok je trajekt udaljen od Sakhuyurte, a vjeruju ga i stanovnici Burjata 1 pet globalnih polova šamanske energije. Zapravo, šamanske stijene možete pronaći u središtu otoka.

 

Nevjerojatno mjesto na otoku Olkhon, Rusija

 

9. Irkutsk

Ako ste na svom transsibirskom putovanju, tada ćete se vjerojatno zaustaviti u Irkutsku, neslužbeni glavni grad istočnog Sibira. 19ruske crkve iz stoljeća, drvene kuće u smeđoj i plavoj boji, Sibirska tajga, Irkutsk je prekrasan povijesni grad.

povrh toga, Irkutsk je nekoć bio mjesto progonstva mnogih ruskih plemića i intelektualaca u Sibiru, ako je vladajuća vlada odlučila da idu protiv moći. Tako, U Irkutsku i sibirskoj tajgi nalaze se mnoga ruska pjesnička i književna djela. Ipak, danas je Irkutsk prekrasan grad: blok 13 drvenih kuća iz 18. stoljeća, Spasiteljeva crkva, i Galerija Bronshteyn nekoliko su mjesta koja biste trebali posjetiti.

 

Stara kuća u Irkutsku u Rusiji

 

10. Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Rezervat prirode Stolby

Na obalama rijeke Jenisej, Prirodni rezervat Stolby smješten je južno od grada Krasnojarska. Rezervat ne pada u ljepoti s vrh 5 najljepši rezervati prirode u Europi. Nakon dugog putovanja transsibirskim vlakom preko Rusije, otkrit ćete da vam lutanje rezervatom podiže raspoloženje i budi pospano tijelo i dušu.

Stolby je 5 glavne staze u boji, tako da se nećete izgubiti na mnogim sićušnim šumskim stazama. Jednom kad stignete duboko u šumu, otkrit ćete podrijetlo imena rezervata. Tamo su 100 stolby - kameni stupovi od kamena, impresivne i visoke nakupine stolbi usred drveća.

Posjet ovom predivnom parku prirode zasniva se na uživanju najboljeg od majke prirode. Nema ništa poput mirisa i pogleda na ruske šume, ljeti ili zimi. Međutim, ako planirate zimsko putovanje, kratki podsjetnik da nosite više slojeva, kako Sibir postaje vrlo hladan i snježan.

 

Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Rezervat prirode Stolby

 

11. Moskva

Šareni Arbat, Kremlj i Crveni trg, St. Bazilijeva katedrala, i rijeka Moskva, značajka na svakoj razglednici, slika, i komad o Moskvi. Međutim, samo dok ne zakoračite na ova čudesna mjesta, da zaista cijenite njihovu veličinu i ljepotu. O lijepom šarmu Moskve nema pitanja. Tako, nije iznenađujuće da je glavni grad jedan od 12 najnevjerojatnija mjesta za posjetiti u Rusiji.

Dok Moskva oduzima dah, podzemni grad metro stanica jednako je veličanstven. Grad pješačka tura u moskovskom podzemlju je jedna od najboljih stvari u Moskvi. Ovdje, dobit ćete tone informacija o umjetnosti, dizajn, i povijest svake stanice, kao i grad, od mještana.

 

Noćno vrijeme na Moskovskom Crvenom trgu

 

12. Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji: Otok Kizhi

Drvene crkve, osmerokutna sahat-kula u cijelosti od drveta, čine jedinstveni Kizhi Pogost. Ovaj izvanredni kompleks drvenih konstrukcija izradili su stolari, na jednom od otoka u Oneškom jezeru. Zapanjit ćete se kad saznate da je ovakav model bio popularan u davnim vremenima. Ti drveni prostori bili su popularni župni prostori u 16. stoljeću, a možda i ranije.

Iako crkve u Rusiji nisu rijedak prizor, drvene crkve su. Otok Kizhi prekrasan je primjer ruskih obrtnika. Otok Kizhi je UNESCO-ve svjetske baštine, i jedno od svjetskih čuda, kao i čitav kompleks, veličanstveno se uklapa u prirodni krajolik.

 

Drvene crkve na otoku Kizhi

 

ovdje na Spremi Vlak, rado ćemo vam pomoći isplanirati nezaboravno putovanje do njih 12 nevjerojatna mjesta u Rusiji vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu “ 12 Nevjerojatna mjesta za posjetiti u Rusiji “na vašu web stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Famazing-places-visit-russia%2F - (Spustite se malo vidjeti Embed Code)