Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 15/01/2022)

Europska priroda i pejzaži nadahnuli su bajke. Prostrane su zemlje dom nevjerojatnim pješačke staze koja vode do nekih najneobičnijih svjetskih čuda. Izuzetne špilje u Mađarskoj, Grand Canyon s tirkiznom vodom u Francuskoj, ledene palače u Austriji, i planina u obliku piramide u Italiji, su 5 najboljih prirodnih čuda Europe.

Ova čuda prirode oduzet će vam dah, i osigurati zadivljujuće krajolike za najbolji odmor u Europi. Bez obzira želite li pješačiti ili vozite žičarom, ovi 5 čuda jednostavno moraju posjetiti bilo koga putovanje u Europu, barem jednom u životu.

 

1. Najbolja prirodna čudesa Europe: Eisriesenwelt, Austrija

Možda se sjećate Salzburga iz Zvuka glazbe i djece Von Trapp kako pjevaju planinama. Ali, ispod planine Hochkogel, skriva najveću špilju u Europi. Eisriesnwelt ledena špilja u Austriji je jedno od najintrigantnijih prirodnih čuda Europe. iznad svega, vrhunac na ovoj 3000o četvornih metara je ledena palača, Eispalast.

Ovaj prirodni fenomen najveća je ledena špilja na svijetu, a nastao je stvaranjem leda ispod lave ili vapnenca ispod zemlje.

Kako mogu doći do ledene pećine Eisriesnwelt?

Zanimljivo je da je ova špilja od 40 km vožnja vlakom udaljena od Salzburga, a vlakovi odlaze svaki sat. Osim Werfena, tamo je 15 minuta vožnje minibusom do pećine. povrh toga, većina turista u Njemačku, niste otkrili ovo prirodno čudo, pa biste mogli biti jedan od posebnih istraživača. Mogli biste napraviti 4-satno pješačenje ili 3 satima tišina tura uz vožnju žičarom.

Cijene vlakova München - Salzburg

Cijene vlakova Beč - Salzburg

Cijene vlakova od Graza do Salzburga

Cijene vlakova od Linza do Salzburga

 

 

2. Najbolja prirodna čudesa Europe: Klisura Verdon, Francuska

Grand Canyon of France proteže se do južne regije Provence. Strme litice i vapnenac, stvorite spektakularnu pozadinu nevjerojatno lijepe vode jezera. Stoga, jedinstveno ime prirodnog čuda "Gorges du Verdon" znači klisure zelenog, na francuskom.

Ovo nevjerojatno jezero u Provansi savršeno je za ljetno kupanje i hlađenje, kao i planinarski raj. Tamo su 1500 staze za oduševljene penjače koji se žele diviti ovom europskom čudu odozgo. Tako, ti biraj ako samo se želim okupati na suncu na brodu, ili otkriti pješice.

Kako mogu doći do klisura Du Verdon?

Najbliži grad je Moustiers-Sainte-Marie, a tamo možete vlakom iz Pariza. Zatim idite do ulaza na mostu Pont du Galettes, ući u ovo prirodno čudo.

Cijene vlakova od Pariza do Marseillea

Cijene vlakova od Marseillea do Pariza

London - Pariz cijene vlakova

Marseilles do Clermont Ferrand Cijene vlakova

 

Turquoise water in The Verdon Gorge, France

 

3. Najbolja prirodna čudesa Europe: Matterhorn, Italija

Monte Cervino u sjevernoj Italiji je 4,478 metara iznad razine mora. U Dodatku, Matterhorn je poznat po svom gotovo savršenom obliku piramide. Matterhorn je prirodno stvoren kada su se afričke i europske zemlje jednostavno slijevale jedna u drugu. Kao rezultat ovog kretanja kopnom, grandiozna stijena našla se put do vrha.

Ako tražite nezaboravno iskustvo u Matterhornu, a zatim ostanite u igluskom selu na podnožju planine. Led i snijeg igloo ugošćuje putnike za nezaboravnu noć. Ako se bojite prehlade, piće uz bar će vas ugrijati dok se divite prekrasnoj planini u zvjezdanoj noći.

Kako mogu doći do Matterhorna?

Ovo prirodno čudo samo je polazna točka na vašem nevjerojatnom putovanju. Do ledenjaka Matterhorn možete putovati do putovanje vlakom iz Zermatta. U najvišoj željezničkoj stanici u Europi, možete se diviti 360 ° panorami Italije, Švicarska, i Francuska. To znači da u proljeće možete dobiti savršenu sliku iz bilo kojeg kuta, ljeto, ili zimi prekriven snijegom.

Basel do Interlaken cijene vlakova

Cijene vlakova od Ženeve do Zermatta

Cijene vlakova od Berna do Zermatta

Cijene vlakova Luzern - Zermatt

 

The sky above Matterhorn is a natural wonder of Italy

 

4. Aggtelek pećine, Mađarska

Aggtelek špilje su čudesno prirodno čudo u Europi. Neobičan naziv znači ‘voda koja kaplje’ koja je nastala prirodnim postupkom kapanja vode kroz kamen. stoga, izvor prekrasnih oblika u veličanstvenim špiljama u Aggteleku Nacionalni park.

Špilja Baradla Domica duga je 25 km od špiljskog sustava između Mađarske i Slovačke. Tako je i a UNESCO mjesto.

Kako mogu doći do špilja Baradla Domica?

Aggtelek špilje su 4 sata putovanje vlakom iz Budimpešte s promjenama. Tako, Ako ste planiranje jednodnevnog putovanja iz Budimpešte, može biti malo tijesno.

Cijene vlakova od Beča do Budimpešte

Cijene vlakova od Praga do Budimpešte

Cijene vlakova München - Budimpešta

Cijene vlakova od Graza do Budimpešte

 

Aggtelek Caves, Hungary lighted

 

5. Najbolja prirodna čudesa Europe: Schwarzwald, Njemačka

Poznato po svojim mističnim i gustim drvećem, the Schwarzwald u Njemačkoj je fascinantno prirodno čudo Europe. Ovaj spektakularni planinski lanac u Baden-Wurttembergu nadahnuo je mnoge legende, poput Grimmovih priča. Ovo je mjesto gdje hodate iz toplice Baden-Baden, i u začaranu šumu pripovijedaka i kukavice.

Ako vas zanima avantura, Slapovi Triberg, čekaju šumsku planinarsku stazu. Još jedan sjajan način da istražite ovo veličanstveno čudo prirode u Njemačkoj je planinarenje s vodičem jer posljednje što želite je izgubiti se u šumovitom zemljištu.

U zaključku, ovi 5 najbolja prirodna čudesa Europe sve su najveće svjetske misterije. Tako, definitivno možete istražiti Europu poput turista i napraviti popularnu ruta razgledavanja, ili možete sami otkriti i vidjeti najljepše i najljepše krajolike Europe. Najviše, važnije, sva ta prirodna čuda dostupna su vlakom i drugim prijevoznim sredstvima, iz središnjih gradova Evrope.

Cijene vlakova od Offenburga do Freiburga

Cijene vlakova od Stuttgarta do Freiburga

Cijene vlakova Leipzig - Freiburg

Cijene vlakova od Nürnberga do Freiburga

 

The Black Forest is a natural wonder of Europe

 

ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći pronaći vlak kako doći do bilo kojeg od ovih prirodnih čuda.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "5 najboljih prirodnih čudesa Europe" na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-natural-wonders-europe/?lang=hr U– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)