Vrijeme za čitanje: 3 minuta
(Ažurirano: 24/04/2020)

Nedugo nakon Channel Tunnel što mnogi nazivaju Eurostar Tunel je otvoren u 1994, to je bio prozvan jednim od sedam čuda modernog svijeta. Prema American Society of inženjera, koja naslova zaslužena. Ona stavi Channel Tunnel među arhitektonskih čuda kao Empire State Building i CN Tower.

Eurostar Tunel svakako je čudo i masivni podvig gradnje. Ali zašto je to tako važno za Europu? Što je njegov utjecaj, i koji gradovi mogu putnici stići koristeći ga? Idemo imaju pogled na bliže Channel Tunnel značaja:

 

Povijest Eurostar tunelu

Map of the Construction of the Channel Tunnel

 

Iako je izgradnja tunela Channel započela je u 1988, to ne znači da je ideja bila nova. Čak i Napoleon poigravao s idejom povezivanje Engleske i Francuske tunelom. prije njega, Francuski inženjer Albert Mathieu-Favier prvi predložio takav tunel u 1802. Njegov koncept uključeni umjetni otok na putu, kao konj mijenja stanica. Međutim, većina planova odustalo tek nakon Drugog svjetskog rata.

U 1987, parlamenti Velike Britanije i Francuske konačno pristala graditi tunel kanala. Projekt uključuje izgradnju tri tunela - dva za željeznički promet i jedan kao servis tunelu. Razvoj je trajao šest godina, $7.2 milijardi, jedanaest bušenje strojevi, i 13,000 radnici. Njegova cijena je ekvivalentna današnje $12 milijardi.

Amsterdam u London vlakova

Rotterdam na London vlakova

Pariz za London vlakova

Bruxelles u London vlakova

 

Channel Tunnel Činjenice

Channel Tunnel je 31.35 milja duge, uz podvodni dijelu 23.5 milja. To je najopsežniji podmorski poglavlje u svijetu koja se proteže 250 ft ispod morskog dna na svojoj najnižoj točki. Tunela spaja Folkestone u Engleskoj s Coquelles, Pas-de-Calais u Francuska. Ona radi ispod La Manchea u tjesnac Dover.

Ono što čini Channel Tunnel posebnim je da je to jedini konektor Velike Britanije i kontinentalne Europe. a s vlakovi velikih brzina dostupan danas, to je jedan od najbržih načina da putuju iz Velike Britanije na kopnu Europe.

Utjecaj Otvaranje Channel Tunnel

London St. Pancras hall

 

Eurostar Tunel je odigrala ogromnu ulogu u izradi željeznica putovati dostupan ponovno. Posebno cijenim to u Velikoj Britaniji, kao što je moguće putovati u Europu bez leteći. Ona pomaže putnicima smanjiti troškove putovanja, kao i njihove ugljika. Eurostar procjenjuje da putuju iz Londona u Pariz vlakom emitira 90% manje stakleničkih plinova Emisija od uzimanja avion.

Najbolji dio o Channel Tunnel je njegova veza s glavnih Europski željezničke mreže. Koristeći ga, možete dobiti na većini glavnih europskih gradova iz Velike Britanije. I nemojmo zaboraviti da je moguće doći do britanska većih gradova kao što su London bez letenja. To je povoljno, brz i siguran način putovanja.

London Bruxelles vlakova

London Pariz vlakovi

Vlak iz Londona u Lyon Highsped

London Amsterdam vlakova

 

 

Ako vas Channel Tunnel fascinira, uzeti vožnja kroz to! Putovanje ne može biti slikovit, ali njegova žalba u korist. Ako trebate putovati u ili iz grada u Velikoj Britaniji, rezervirati karte za vlak danas!

 

 

Želite li ugraditi naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fchannel-tunnel-europe%2F%3Flang%3Dhr– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)