Vrijeme za čitanje: 6 minuta
(Ažurirano: 25/02/2022)

Sunčane plaže, luksuzne vile, i društvo njezine obitelji – Beth Ring je pronašla savršen način da provede božićne praznike. Stanovnik Chicaga, otputovala je na Jamajku sa suprugom i njihovo petero djece na osmodnevni bijeg u plišanoj vili Mais Oui. Uživali su u tipičnom odmoru na Karibima sve dok Ring nije dobio suhi kašalj i grlobolju nekoliko dana prije povratka u Chicago. Reći da su stvari krenule nizbrdo bilo bi malo reći. Ovo su ključne stvari za putovanja koje biste trebali znati u novoj normali.

 

Ključne stvari za putovanja u novom normalu: Karantenska noćna mora

Dan prije njihovog polaska s Jamajke, obitelj je kod kuće uzela brze testove na antigen COVID. Prema standardnim protokolima avioprijevoznika, negativan izvještaj je obavezan za ukrcaj na letove.

Na njihovo potpuno razočaranje, Ring i njezin suprug bili su pozitivni na COVID-19. Ne mogu se ukrcati na njihov povratni let, obitelj je odlučila staviti u karantenu na Jamajci dok ne dobiju dozvolu za let.

Ali pronalazak pristojne karantenske ustanove u toj otočkoj zemlji bio je još jedno iskušenje.

Villa Mais Oui ima uzajamne dogovore s drugim objektima za prihvaćanje gostiju koji su pozitivni na COVID-19. No, zahvaljujući velikom porastu turizma zbog sezone godišnjih odmora, većina smještajnih kapaciteta na Jamajci bila je popunjena do vrha.

Ring i njezinoj obitelji nije preostalo ništa drugo nego da se presele u karantensku ustanovu koju vodi vlada. Ali nedostatak osnovnih pogodnosti i higijene mukotrpno je otežavao njihov boravak.

Tada je Ring posegnuo za jednom zračna ambulanta servis i počeo ispunjavati papire. To je bio jedini način da se njezina obitelj vrati u Chicago bez prolaska kroz desetodnevnu karantenu koju je odredila vlada.

Srebro je to što su Ring i njezina obitelj uspjeli rezervirati privatnu zračnu ambulantu i vratili se kući na vrijeme za proslavu Nove godine. Također, nitko od njezine obitelji nije doživio komplikacije zbog COVID-19.

Ali Ring je na kraju platio goleme $35,000 koristiti uslugu zračne hitne pomoći.

Amsterdam u London vlakova

Pariz za London vlakova

Berlin u London vlakova

Bruxelles u London vlakova

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal: Air Ambulance

 

Ključne stvari za putovanja: Nova normalnost putovanja

Iskustvo Beth Ring u karanteni i evakuaciji nije iznimka. Brzo postaje stvarnost za turiste koji žele putovati u inozemstvo.

Pogone cijepljenja učinile su sigurnijim izlazak. Da, zauzvrat, potaknuo je mnoge zemlje da olakšati ograničenja putovanja. No, važno je zapamtiti da pandemija nije završila.

Sve dok ljudi nastave oboljevati od COVID-19, opasnost od prodornih infekcija i novih varijanti bit će velika. Iako vas to ne bi trebalo spriječiti da istražujete nove destinacije, morat ćete biti izuzetno oprezni dok planirate putovanje. Ulozi će biti još veći ako putujete u stranu zemlju.

Evo nekoliko korisnih savjeta koje biste trebali imati na umu prije nego što krenete na sljedeći odmor:

 

1. Pokrijte Osnove

Podrazumijeva se da morate biti u toku sa svojim cijepljenjem protiv COVID-19. Ako su pojačane injekcije dostupne u vašoj zemlji, pobrinite se da dobijete svoju dozu prije putovanja. Također, preuzmite svoju potvrdu o cijepljenju i spremite je na svoj telefon.

Nakon što rezervirate svoje letove, provjerite kod zračne tvrtke da li vam je potrebno negativno RT-PCR izvješće prije ukrcaja. Ne zaboravite provjeriti i propise o testiranju i karanteni na svom odredištu.

 

2. Provjerite opcije prijevoza

Zračne luke, autobusne stanice, i željezničke stanice mogao bi vas izložiti gomili patogena, uključujući i novi koronavirus. Zato morate biti izuzetno oprezni tijekom tranzita.

Dobra vijest je da je većina željezničkih postaja i zračnih luka implementirala rigorozne protokole dekontaminacije radi sigurnosti putnika. Slijedite smjernice za maskiranje i socijalno distanciranje koje su izdale vlasti.

Također, ako putujete vlakom, držite pri ruci vrećicu s osobnim toaletnim potrepštinama zajedno sa sredstvom za dezinfekciju ruku. Saznajte trebate li negativno RT-PCR izvješće prije ulaska u vlak.

Ako će to biti putovanje preko noći, nosite vreću za spavanje i jastuk kako biste smanjili rizik od izlaganja.

 

3. Nacrt plana karantene

Ako postoji nešto što morate naučiti iz iskustva Beth Ring, to je da novi koronavirus može izbjeći sve mjere opreza. Unatoč maskiranju i izbjegavanju gužve turističke atrakcije, mogli biste se na kraju zaraziti.

U većini slučajeva, to bi značilo da se ne možete vratiti u svoju domovinu dok test ne bude negativan.

Zato je mudrije pripremiti plan karantene na početku putovanja. Započnite provjerom dostupnosti karantenskih objekata na vašem odredištu. Saznajte dozvoljavaju li neki privatni hoteli i odmarališta gostima pozitivnim na COVID-19 karantenu.

Također, provjerite kod svog pružatelja smještaja da biste saznali imaju li određeni donji prag karantene za goste pozitivne na COVID-19.

Alternativno, mogli biste stupiti u kontakt s prijateljima ili poznanicima koji žive u blizini vašeg odredišta za odmor. Saznajte hoće li vam biti ugodno pustiti vas da ostanete nekoliko dana ako ste pozitivni na COVID-19.

 

4. Obratite se službi hitne pomoći

Korištenje zračnih vozila hitne pomoći više nije ograničeno na nesreće i hitne slučajeve zdravstvene skrbi. Danas, zračna vozila hitne pomoći u SAD-u i diljem svijeta postaju omiljeni način prijevoza za turiste koji ne mogu koristiti putničke letove.

Ako ste pozitivni na testu na COVID-19 u stranoj zemlji, medicinski zračni prijevoz mogao bi biti jedina opcija za povratak u sigurnost i udobnost svog doma. Zračno vozilo hitne pomoći bilo bi posebno važno ako se razvijete teške komplikacije od bolesti.

Zato je dobra ideja stupiti u kontakt s pouzdanim i poznatim operaterom zračne hitne pomoći. Saznajte cijenu prijevoza, kao i dokumentaciju potrebnu za medicinski transfer. Također, provjerite vrstu pogodnosti i opreme koja je dostupna na brodu.

Razgovarajte sa svojim pružateljem zdravstvenog osiguranja kako biste saznali pokriva li vaš trenutni plan troškove medicinskog zračnog prijevoza i evakuacije. Također, pobrinite se da investirate u robustan plan putnog osiguranja za pokrivanje medicinskih troškova tijekom putovanja.

Milan u Napulj vlakova

Firenca Napulj vlakova

Venecija u Napulj vlakova

Pisa u Napulj vlakova

 

 

Ključne stvari za putovanja koje biste trebali znati u novoj normali: Završni Takeaways

Ne postoji ništa bolje od uzbuđenja istraživanja novih mjesta, kulture, i kuhinje. Međutim, putovanje tijekom pandemije zahtijeva pomno planiranje i dodatne mjere opreza. Ako planirate putovanje u inozemstvo, ne zaboravite pripremiti karantenu i plan evakuacije prije izlaska.

Dijon u Provansu vlakova

Pariz u Provansu vlakova

Lyon u Provansu vlakova

Marseille u Provansu vlakova

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal - Evacuation plan

 

ovdje na Spremi vlak, sretni smo što možemo s vama podijeliti ključne stvari za putovanja koje biste trebali znati u novoj normali.

 

 

Želite li ugraditi naš blog post "Ključne stvari o putovanju koje biste trebali znati u novom normalnom" na svoju web stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Fcrucial-travel-stuff-new-normal%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)