Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 04/11/2022)

Europa je dom za niz kulturne povijesti i prekrasan arhitektura, većina kojih je zarobljen preko kontinenta ogromne zbirke bogomolja. Zato danas, Sabrali smo 3 koje smatramo kao apsolutni mora-vidi, pokriva svjetski poznatih zgrada širom neki od većine europskih najpoznatijih gradova.

 

1. Bazilika svetog Petra, Grad Vatikan

Nalazi se unutar zidina na svijetu najmanji narod, Grad Vatikan, Bazilika svetog Petra je bez sumnje jedan od civilizacije najvećih podviga arhitekture i umjetnosti. Sada a glavna atrakcija crtanje 10 milijuna posjetitelja godišnje, ovaj zapanjujući struktura gleda Trgu svetog Petra i ima veoma raskošan kombinaciju povijesnog umjetnosti, mramorni stupovi, i ikoničnu kupolu obloženu mozaikom koju je projektirao Michelangelo (koje se mogu popeti na vrh, treba se usuditi da se na 491 korake na putu!).

Iako je to tako popularno mjesto među turistima, još uvijek postoji stroga pravila odijevanja provode da bi trebali biti svjesni prije posjete. Morate nositi duge hlače (znači nema gaćice, bez obzira na to koliko je vruće da talijanski sunce), sa ženama dopušteno da nose suknje duže od dužine koljena. Ramena moraju biti obuhvaćeni svi spola u svim vremenima.

Bazilika svetog Petra je otvoren svaki dan od 7 am-7pm u travnju do rujna i 7. am-6pm od listopada do ožujka. Ulaz je slobodan (iako postoje upis naknada za kupuju ulaznice sekcija, kao svetog Petra riznice i Svetog Petra Dome), međutim, biti svjesni da su redovi mogu biti dugo, zbog zračne luke stilu skenera i sigurnost morate proći kroz prvi.

Milan u Rim vlakova

Firenca u Rim vlakova

Vlakovi iz Pize za Rim

Napulj u Rim vlakova

 

St Peter’s Basilica, Vatican is on Europe's Must-See Places Of Worship

 

2. Ahmedija (Plava džamija), Istanbul

Smješten u transkontinentalne turskog grada, Istanbul, Sultan Ahmed džamija obično spominju kao Plava džamija zbog svoje jedinstvene plave unutrašnjosti. Izgrađen je turski sultan Ahmed I. između 1609 i 1616, Ova impresivna građevina djeluje i kao jedan od glavnih turističkih atrakcija i aktivnog bogomolju, znači džamiju zatvoren za ne-vjernike tijekom pet dnevnih molitava – vrijeme molitve možete provjeriti ovdje prije nego što posjetiti.

Tu je strogi dress code da su svi posjetitelji moraju pridržavati prije ulaska u džamiju. Prvo, cipele moraju biti uklonjena i smještena u čistoj plastičnoj vrećici koju pruža džamije besplatno – onda imaju mogućnost da napuste svoje cipele u cubby rupu ili nositi torbu sa sobom. Kada je u pitanju odjeću, muškarci bi trebali odlučiti za labave odjeće i osigurati im noge su pokriveni, izbjegavanje predmeta kao što su prsluci i kratke hlače. Žene bi također trebale nositi široku odjeću i pritom osigurati svoje ruke, noge, i kosa su pokriveni na svim mjestima. To znači da su žene očekuje da nose maramu kad unutra i, jer to može biti novi koncept za mnoge nemuslimanskih zapadnih posjetitelja, preporučujemo učenje kako pravilno nositi ovu skromnu odjeću bitne prije putovanja.

Ulaz je slobodan (iako je mala donacija doprinijeti općem održavanje zgrade potiče na izlazu) i, jednom unutar, fotografija s bljeskalicom dopušteno, što znači da ste slobodni da se dosta sjedne u impresivnom unutrašnjosti džamije u. Prirodno, to ide bez rekavši, da je kao Sultan Ahmed džamija je još uvijek aktivan mjesto obožavanja, biti sigurni da ostane miran i uljudan obje zgrade i sve vjernike tijekom Vašeg posjeta.

 

Sultan Ahmed Mosque

 

3. Familia Bazilika Sagrada, Barcelona

La Sagrada Familia bazilika je postao kultni španjolski reper, unatoč činjenici da je zgrada još u izgradnji – iako Radovi su započeli u 1882, to je trenutno ne očekuje da će biti završena do 2026! Ipak, ova polu-kompletan Rimokatolička crkva je već arhitektonsko remek-djelo, što ga čini neosporan nezaobilazna atrakcija za posjetitelje iz cijelog svijeta.

Otvori za vjernika i posjetitelja od 19. stoljeća, Sagrada Familia bazilika koju prima 4.5 milijuna posjetitelja svake godine, a sada djeluje ticketed entry sustav kao rezultat – these are available to buy online up to two months before the date of your visit. Ove ulaznice rad na određeno vrijeme ulaska kao sredstvo za smanjenje pretrpanosti, međutim, kada ste unutra ste slobodni potrošiti koliko god želite diviti impresivan interijer. Preporučujemo da dopustite barem 2 vrijeme za pravilno uzeti u ovom arhitektonskom čudu. Za posjetitelje u potrazi za sudjelovanje u crkvenu službu, misa u 9 sati svake nedjelje i 8pm svake subote, trajan 1 sat i provodi se u više jezika.

La Sagrada Familia bazilika službeno provodi standardne odijevanja za Rimokatoličke crkve, međutim, to ne imaju tendenciju da se kao strogo provoditi, jer je na Ahmedija ili bazilici Svetog Petra. To se, rekao je, to je još uvijek naša preporuka da slijedite ovaj odijevanja kad god je to moguće, što znači da bi trebalo ukloniti sve pokrivala za glavu nakon ulaska, nositi odgovarajuću gornju odjeću tijela koja pokriva ramena, leđa, i trbuh i trošenje legwear koji pokriva ispod bedra.

 

La Sagrada Familia Basilica of Europe's Must-See Places Of Worship

 

Europa je dom za mnoge lijepa mjesta obožavanja koji zaista zatvoriti u kućište bez premca moć arhitekture i vjerskog nadahnuća. Da biste vidjeli ta mjesta iz prve ruke, putovati kontinenta vlakom i knjiga s Spremi vlak da ne ostane kamen prevrnut po mnogim europskim znamenitostima i atrakcijama.

 

 

Želite implementirati na našem blogu “3 Od europskih mora-vidjeti bogomolja” na svoje stranice? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-places-worship/?lang=hr U- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)