Vrijeme za čitanje: 6 minuta
(Ažurirano: 01/04/2021)

Diljem svijeta, tipping ima vrlo različite implikacije i prakse, na primjer: Tipkanje u Južnoj Africi je obavezno, kao što je u SAD. Očekuje se da ćete ostaviti vrh između 15 i 25% u Americi, a ako nemate, možda vas vrlo dobro progoni bijesni konobar. Ali što je s Europom?? Mnogi će računi u Europi uključivati ​​savjete, međutim, to se razlikuje od zemlje do države. Poznavanje posebnih praksi prekucanja u vašoj zemlji odredišta izbjeći će zbrku i moguće negativne osjećaje. Zato pročitajte za najbolji vodič o tippingu u Europi!

  • Vlak Promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

Vrhunski vodič za tipanje u Europi po usluzi

Tipping u Europi uglavnom varira ovisno o vrsti usluge koju primate. Na primjer, od vas bi se očekivalo da napolje konobara u restoranu s pet zvjezdica na različitoj osnovi posluži poslužitelju iza pulta. Barmeni u nekim slučajevima uopće ne očekuju napojnicu, tamo gdje bi taksisti. Koristeći svoje diskrecijsko pravo, i velikodušnost je uvijek dobar put kad se odlučite na ispravan savjet. Također, Na većini mjesta potrebno je vršiti gotovinu, zato budite sigurni da u svakom trenutku nose nekoliko novčanica eura.

Karte Milano - Rim

Karte za Firencu i Rim

Karte Pisa do Rim

Karte za Napulj do Rim

 

Tipping In Europe restaurants

 

Dolazak restorani

Svaka situacija u kojoj se hrana ili piće donose na stol obično zahtijeva savjet. Količina ovisi o vrsti blagovaonice u kojoj uživate. Standardni postupak za dolijevanje pića u Europi je da jedan ili dva euro računa ostane iznad iznosa računa ako se naručio piće, ali bez hrane. Puni obroci u sjedećem okruženju su različiti. U ovom slučaju, a few euros per person is usually sufficient. Five-star restaurants across Europe usually include the tip in their bill. Svakako to provjerite jer nema potrebe ostavljati dodatni savjet, osim ako zaista niste uživali u svojoj usluzi. Za izvrsnu uslugu ponekad je potreban dodatni savjet, pa u tim slučajevima, možda ćeš ići do kraja 15%.

Karte Amsterdam - Pariz

Karte London - Pariz

Karte za Rotterdam i Pariz

Karte Bruxelles - Pariz

 

pubovi

Većina pubova ili barova širom kontinenta uopće ne očekuju savjete. Barmenima se isplaćuje plaća, i dok će se nekoliko novčića u vrču vrha vjerojatno cijeniti, nije potrebno. ako savjet, opet zapamtite da koristite samo gotovinu, bilo novčanice ili kovanice. Za slučaj da se nalazite na slobodnom kraju, evo popisa 5 Najbolje barovima sa živom glazbom u Europi.

Karte Bruxelles - Amsterdam

Karte London - Amsterdam

Karte za Berlin do Amsterdam

Karte Pariz-Amsterdam

 

 

Stilisti i spa

Mnogi ljudi žele dobiti novu svježu frizuru, ili opuštajuću masažu dok su na odmoru. Srećom naći ćete lječilišta i stiliste po cijeloj Europi, često u gotovo svakom gradu. tipping, u svakom slučaju, je obično oko deset posto. Ako ste nevjerojatno zadovoljni uslugom koju ste dobili, možete ići što više 15%.

Karte za Nürnberg do Prag

Karte München - Prag

Karte za Berlin do Praga

Karte Beč - Prag

 

Stylists And Spa's

 

Hoteli

Hoteli su česta pitanja kada je u pitanju pitanje o tippingu u Europi. U pravilu, uvijek treba slijediti smjernicu One Euro. To u osnovi kaže da ostavljate jedan euro u savjetima po usluzi. Ako zvonik ili portir nose vaše torbe, tada je dovoljan jedan euro po vrećici. Čišćenje kuće trebalo bi dobiti euro dnevno. Tipkanje conciergea po vlastitom je nahođenju, ali to bi trebalo ovisiti o razini usluge koju ste dobili. Ako su otišli iznad i dalje, ostanite za pamćenje i ugodno, tada je prikladan napojnica od pet do deset eura ili čak više.

Karte za Frankfurt i Berlin

Karte za Leipzig do Berlin

Karte za Hannover do Berlin

Karte za Hamburg za Berlin

 

Što dati napojnicu taksijima And Transport

Taksiji i Ubersi unutarnji su dio obilaska Europe. Prilikom odabira što napuniti, najbolje je imati na umu kako se plaća vozaču. obično, iako, prikladan je dva eura za kratki taksi ili vožnju Uberom. Aplikacije poput Ubera omogućuju vam da savjetujete vozač elektroničkim putem, dok će dozirani taksiji zahtijevati gotovinu. Tipping u Europi tijekom putovanja gotovo je isto što i tipanje u barovima ili restoranima. Imajte na umu da to nije uvijek potrebno, but often appreciated. Rezervirajte karte za vlak za tvoj Europska putovanja je jednostavno i jednostavno s najjeftinijom web stranicom za karte za vlak.

Karte Milano - Venecija

Karte za Padovu i Veneciju

Karte za Bolognu i Veneciju

Karte Rim - Venecija

 

Ultimate Guide To Tipping In Europe

 

Krajnji vodič za tipanje u Europi po zemljama

Većina zemalja slijedi iste opće smjernice kada je u pitanju tipping u Europi. Naravno, uvijek treba istražiti predviđeno odredište prije putovanja kako biste bili sigurni da ste u potpunosti u toku. putovanje vlakom često vas može voditi kroz nekoliko zemalja istovremeno, Uvijek je korisno biti siguran što točno učiniti u svakoj od njih. Neke se zemlje posebno ističu u odnosu na svoje kolege u pogledu pravila, međutim.

Island i Skandinavija

Bilo da se radi o povratu njihovog vikinškog porijekla ili jednostavno jednostavnoj ljubaznosti, ove zemlje vole da vam uopće ne daju napojnice. Većina restorana i usluga sadržavat će napojnicu na računu. Još je uvijek prikladno zaokružiti račun na najbliži euro umjesto napojnice bilo gotovinom ili kreditnom karticom.

 

Greece And Cyprus

Grci rade sve malo drugačije, a tipping nije iznimka. Veći računi zahtijevaju manje savjeta, a manji računi veći savjeti.

 

Austrija

Ostavite barem a 5% tip, u gotovini za poslužitelje, even if the bill includes gratuity. Cash is always king in most European countries, a ni Austrija nije drugačija.

Karte za Salzburg za Beč

Karte od Münchena do Beča

Karte za Graz do Beč

Karte Prag - Beč

 

Što dati napojnicu u Irskoj i Škotskoj

Poznati po svojoj ljubaznosti, obje ove države sretno će nositi vaše torbe. Nabava za nosače prtljage nije bitna, i obično se ne očekuje. Biti milostiv i pristojno zahvaliti je, međutim, očekuje se. Ako želite ubuduće dobiti istu uslugu od vašeg nosača, budite sigurni da ih priznate pozitivno.

 

Tipping In Europe bars

 

Što dati napojnicu u Europi – Britanija

Mnogi Britanci pokušali su objasniti turistima da savjetovanje o održavanju savjeta zaista nije potrebno. Kada je u pitanju tipping u Europi, ovo je jedno od najčvršćih pravila. Ne ostavljajte napojnicu u vašoj hotelskoj sobi, najvjerojatnije će biti predan na recepciji kao izgubljen novac. Barmeni također ne očekuju savjete, a tipkanje im se može namrštiti. Svakako, budite ljubazni i priznajte svog barmena. Stavite nekoliko novčića u staklenku sa vrhom, ako postoji. Ako ne, radije napusti vrh iz jednadžbe.

Karte Amsterdam - London

Karte Pariz - London

Karte za Berlin do Londona

Karte za Bruxelles i London

 

Zaokruživanje svih informacija o prevrtanju u Europi

Najbolji savjet u Europi je da napravite domaći zadatak. Pročitajte sve o zemlji, ili države koje planirate posjetiti. Zapamti to putovanja vlakovima često vas vode kroz brojne zemlje na kojem ćete se možda moći zaustaviti. Uvijek donesite novac, obje kovanice, i nekoliko bilješki u obliku gotovine. Ako niste sigurni u pravila, pridržavajte se pravila od deset posto za restorane, and the one Euro rule for everything else.

 

Zapamtiti, Volimo vas educirati o Putovanjima, pa kad dođe vrijeme i odlučite putovati, zapamtite da je putovanja vlakom naša specijalnost i birajte Spremi vlak, voljeli bismo vam pomoći da uživate u svom putovanju!

 

 

Želite implementirati na našem blogu “Krajnji vodič za tipping u Europi” na svoje stranice? Možete uzeti naše fotografije i tekst i dati nam kredit s link na ovom blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fguide-tipping-europe%2F%3Flang%3Dhr U- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)