Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 04/11/2022)

Putnici bi mogli pomisliti da se popis stvari koje je zabranjeno unositi u vlak odnosi na sve željezničke kompanije u svijetu. Međutim, to nije slučaj, i nekoliko predmeta je dopušteno unijeti u vlak u jednoj zemlji, ali je zabranjeno u drugoj. Ipak, pomoglo bi da se ne brinete oko previše pakiranja prtljage, imajte na umu da torbu možete spremiti u stalak iznad glave, između sjedala, ili na za to predviđenom prostoru pored ulaza.

Vlakovi u Europi jedni su od najboljih na svijetu, sa sadržajima na brodu koji nude fantastično iskustvo putovanja. Putovanje vlakom ponekad je bolje nego letjeti jer može uštedjeti vrijeme i novac. Međutim, poput zračnih luka, postoji popis zabranjenih predmeta za unos u vlakove.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

Molim, pogledajte kompletan popis stvari koje putnici ne smiju ući u vlakove:

  • Sve vrste oružja: bodeži, noževi, eksploziva, i vatreno oružje bez dozvole.
  • Alkohol
  • Plinske boce i druge zapaljive tvari.
  • Leteći predmeti (kao što su baloni s helijem) ili dugačke predmete zbog straha od kontakta žice, nestašica električne energije, i opasnost od strujnog udara.
  • Radioaktivne tvari.
  • Prekoračenje prtljažnika i prtljage 100 cm.

Ovaj kratki popis stavki sličan je popisu zračnih luka. Dok je lista ista, putovanje vlakom umjesto avionom štedi vam znatno vrijeme budući da nema potrebe za prolaskom sigurnosne kontrole na željezničkom kolodvoru. povrh toga, nema potrebe za prijavom ili dolaskom na željezničku stanicu 3 sati prije vremena polaska. Ovi čimbenici čine veliku razliku u iskustvu putovanja u Europi. Donja linija, putujući vlakom u Europi jedan je od najnevjerojatnijih načina za istraživanje kontinenta i krajolika.

Bruxelles u Amsterdam vlakova

London Amsterdam vlakova

Berlin u Amsterdam vlakova

Pariz Amsterdam vlakova

 

What Items Are Not Allowed to board with On a Train

 

Pitanja: Koji predmeti nisu dopušteni u vlakovima

Je li pušenje dopušteno u vlakovima?

Željezničke kompanije’ prvi prioritet su putnici’ sigurnost kao i pružiti najbolje iskustvo putovanja. Na ovaj način, pušenje u vlakovima je zabranjeno kako bi svi putnici mogli uživati ​​u putovanju bez dima. Pušači moraju uzeti u obzir ovo pravilo kada putuju daleko i pred njima je dugo putovanje vlakom.

Moguće rješenje ovog problema je planiranje putovanja vlakom u više gradova. Na primjer, razbijanje putovanja na nekoliko dana idealno je ako imate dovoljno vremena. Još jedna bitna stvar koju treba napomenuti je da je pušenje dopušteno samo na određenim mjestima na željezničkim stanicama, ili platforme, kao na švicarskim željezničkim postajama.

Bruxelles u Utrecht vlakova

Antwerpen za Utrecht vlakova

Berlin za Utrecht vlakova

Pariz za Utrecht vlakova

 

Jesu li vozila dopuštena u vlakovima?

Motorna vozila zabranjeni su u vlakovima. Putnici mogu ponijeti sklopive bicikle i skutere kao ručnu prtljagu. Sve dok možete pospremiti torbe, lakim prijevoznim sredstvima dozvoljen je ulazak u vlakove bez dodatne naknade.

U Dodatku, putnici mogu unijeti sportsku opremu u vlakove, poput skijaške opreme. Tako, možete putovati ravno iz zračne luke bez presjedanja i imati fantastičan skijaški odmor. Nadalje, za predmete koji se ne sklapaju, poput dasaka za surfanje, najbolje je konzultirati se izravno sa željezničkom tvrtkom.

Amsterdam u London Vlakovi

Pariz za London vlakova

Berlin u London vlakova

Bruxelles u London vlakova

 

 

Jesu li kućni ljubimci dopušteni u vlakovima?

Kako bi smetnje bile što manje, putnici mogu putovati sa svojim kućnim ljubimcima uz određena ograničenja. Domaće životinje poput pasa, mačke, a tvorovi smiju ući u vlakove. Putnici mogu unijeti svoje kućne ljubimce u vlak bez kupnje karte uz nadoplatu, osim ako kućni ljubimci’ težina premašuje 10 kg. U ovom slučaju, putnici trebaju kupiti kartu za vlak i ponijeti kućnog ljubimca kao ručnu prtljagu. povrh toga, psi smiju u vlakove ako su na uzici i mogu sjediti putniku u krilu. Na primjer, na Austrijskoj saveznoj željeznici OBB, možete povesti svog psa besplatno.

Međutim, putnici mogu putovati s velikim psima na talijanskom Crvena strelica, srebrna strijela, i Frecciabiana vlakovi za doplatu, samo u prvom i drugom razredu, ali ne i u izvršnoj. povrh toga, na međunarodnim rutama u Francuskoj, psi smiju ući u vlakove. Međutim, putnik za njih treba kupiti kartu za vlak. Tako, pakiranje poslastice jedan je od bitnih savjeta za putovanje vlakovima s kućnim ljubimcima.

Salzburg u Beč vlakova

München u Beč vlakova

Graz u Beč vlakova

Prag u Beč vlakova

 

Traveling With Pets on Trains is allowed in many cases

 

Postoje li ograničenja za prtljagu u vlakovima?

Najbolja stvar kod putovanja vlakom je da nema ograničenja u pogledu prtljage. Za razliku od letova i zračnih luka, u vlakovima nema kontrole prtljage. Tako, možete ponijeti čak četiri torbe sve dok pravilno posložite prtljagu kako biste zadržali sigurnost svih putnika. Međutim, kako biste maksimalno uživali u svom odmoru u Europi, pripremite svoju ručnu prtljagu mudro kako biste mogli uživati ​​u svom putovanju.

Frankfurt na Berlin vlakova

Leipzig u Berlinu vlakova

Hannover je u Berlin vlakova

Hamburg u Berlinu vlakova

 

Sjajno putovanje vlakom počinje pronalaženjem najboljih karata za vlak na najljepšoj i najudobnijoj ruti. Mi u Spremi vlak rado će vam pomoći da se pripremite za putovanje vlakom i pronađete najbolje karte za vlak po najpovoljnijim cijenama.

 

 

Želite li ugraditi našu objavu na blogu "Koji predmeti nisu dopušteni u vlakovima" na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje:

https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Fitems-not-allowed-on-trains%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)