Vrijeme za čitanje: 8 minuta
(Ažurirano: 21/04/2023)

Anđeli, svježe, staklo obojeni šareni svijetli prozori, su neki od elemenata u 12 najfascinantnije katedrale u Europi. Svaka je katedrala viša, veći, i zanosniji od ostalih, svaki sadrži elemente drugog.

  • Željeznički promet je eko-friendly način za putovanja. Ovaj članak je napisan educirati o putovanja vlakom po uštedjeti vlak, U Web stranica najjeftinijih vlaka U svijetu.

 

1. Katedrala Duomo, Milano

Milan privlači milijune turista svake godine. Milanska katedrala, Milanska katedrala je jedna od znamenitosti koja će vas zaprepastiti na prvi pogled. Trebalo je 600 godine za izgradnju najveće katedrale u Italiji, elegantan, graciozan, i zapanjujuće u svijetlo ružičastom mramoru.

Vitraji, gotički elementi, i zlatni kip Madonnina na vrhu samo su neki od elemenata koji će vas fascinirati. Tako, ako se doista želite diviti fascinantnoj gotičkoj milanskoj katedrali, tada možete hodati po krovu. Tako, Milanska katedrala jedina je katedrala na svijetu, gdje možete hodati po krovu.

Firenca do Milana vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Milano do Firence vlakom

Venecija do Milana vlakom

 

Duomo Milan Cathedral is a must sightseeing

 

2. Katedrala Sagrada Familia, Barcelona

Jedina katedrala od tada još u tijeku 1882, Gaudijeva katedrala Sagrada Familia, je umjetničko djelo. Katedrala Sagrada mješavina je španjolske kasnogotike, Art Nouveau, i arhitektura katalonskog modernizma. Gaudijev dizajn bio je od 18 šiljci, predstavljati 12 apostoli, djevica Marija, četiri evanđelista, i najviši Isus Krist.

U Dodatku, svaka od tri fasade ima potpuno drugačiji vanjski izgled: fasada Passion, Slava, i božićno pročelje. Tako, s toliko toga za vidjeti i otkriti, dobro isplanirajte putovanje u Barcelonu, kako ne biste propustili ovu nevjerojatnu katedralu.

 

Sagrada Familia from above picture

 

3. Najfascinantnije katedrale u Europi: Kolner katedrala, Keln

Izgrađeno 7 stoljeća, katedrala u Kölnu simbol je gotičke arhitekture koji oduzima dah. povrh toga, Kölnska katedrala sjedište je nadbiskupa Kölna i najviša proljetna crkva u cijeloj Europi.

Zanimljivo, ovaj veličanstveni orijentir nekada je bio staja i štala sa sijenom tijekom Francuske revolucije. Danas, nećete vidjeti nikakve relikvije ove faze u povijesti katedrale. Interijer je jednako lijep kao i vanjština s vitražima i blagom. Kolner Dom noću i svjetla zalaska sunca posebno oduzima dah.

Berlin do Aachena vlakom

Frankfurt do Kölna vlakom

Dresden do Kölna vlakom

Aachen do Kölna vlakom

 

Kolner Cathedral Cologne at night time

 

4. Bazilika Santa Maria Del Fiore, Firenca

Ružičasta, svijetlozelena, i bijelo mramorno pročelje, i podovi od mozaika unutra, Basilica di Santa Maria u Firenci je izvanredna renesansna katedrala. Dodatno, Ljubitelji umjetnosti ne smiju propustiti freske Giorgia Vasarija o Kasnom sudu na stropu.

Firentinska katedrala više je od znamenitosti. Čak i ako niste ljubitelji umjetnosti, ova katedrala će vas fascinirati i satima ćete se diviti zadivljujućim umjetničkim djelima. Ako vam treba dašak svježeg zraka, zatim se popnite do Kupole Brunelleschi radi pogleda na čarobnu Firencu.

Rimini u Firencu vlakom

Rim do Firence vlakom

Pisa do Firence vlakom

Venecija u Firencu vlakom

 

 

5. Najfascinantnije katedrale u Europi: Charlies katedrala, Beč

Simbol Beča, Sv. Karlova katedrala je zadivljujuća svojom bijelom fasadom i svijetlozelenim kupolama. Dizajnirano u baroknom stilu, Sv. Karlova katedrala osvaja posjetitelje još od 19th stoljeća. Katedrala je dizajnirana u čast zaštitnika Karla Boromeja, hranilica, i ministar stradanja u europskim kugama u 16th stoljeća.

Međutim, najfascinantnije obilježje sv. Karlova bazilika je 1250 četvornih metara fresaka u kopuli. Za razliku od drugih europskih katedrala, ovdje možete otići panoramskim dizalom kako biste se izbliza divili freskama. Tako, zaključiti, Sv. Karlova katedrala u Beču ne smijete propustiti godišnji odmor u Europi.

Salzburg do Beča vlakom

München do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

Scenic Charles Cathedral in Vienna

 

6. Katedrala Le Mans, Francuska

Posvećeno svetom Julijanu, prvi biskup Le Mansa, Katedrala Le Mans, je prekrasna arhitektonska mješavina francuskog gotičkog stila i romaničke lađe. Jedna od fascinantnih značajki koje će vam privući pažnju su kontrafori koji podupiru vanjštinu u veličanstvenom dizajnu. Tako je pročelje katedrale u Le Mansu jedno od najljepših u Europi.

povrh toga, vitraji i anđeli naslikani na stropu katedrale doprinose Le Mansu’ arhitekturu koja oduzima dah i ostavite obilje blaga za otkrivanje unutar ove 500 godina stare katedrale.

Dijon vlakom u Provansu

Pariz vlakom u Provansu

Lyon do Provence vlakom

Marseille u Provansu vlakom

 

A Rainbow over Le Mans Cathedral

 

7. Najfascinantnije katedrale u Europi: Sv. Pavlova Katedrala, London

Dominira horizontom Londona, ali na vanjštini, Katedrala Svetog Pavla nije jedno od znamenitosti koje ostavljaju bez daha. Ljepota sv. Katedrala Pavla otkrit će vam se ako uđete u nju. Zatim, ostat ćete zadivljeni igrom bijelog i crnog dekora. povrh toga, katedrala ima više od 300 spomenici najboljih britanskih, poput samog Wrena koji je projektirao veličanstvenu katedralu.

Međutim, jedan od najfascinantnijih elemenata u St.. Pavla katedrala je galerija koja šapuće. Da, ako šapnete s jedne strane galerije, zidovi će ga odnijeti na drugi kraj.

Amsterdam do Londona vlakom

Pariz do Londona vlakom

Berlin do Londona vlakom

Bruxelles do Londona vlakom

 

Crowds outside St. Paul's Cathedral, London, UK

 

8. Berlinska katedrala

Unatoč ozbiljnom oštećenju u Drugom svjetskom ratu, Berlinska katedrala zadivljujuća je katedrala s fontanom i zelenom travom sprijeda. Berlinska katedrala izgrađena je u sklopu berlinske gradske palače, ali ga je arhitekt Julius Carl Raschdorff preobrazio kako bi odražavao slavu i veličinu sv. Pavla u Londonu. Samo u 1993, restauracija je završena, nakon pada velikog Berlinskog zida.

Najfascinantniji elementi u berlinskoj katedrali su freske, zlatni ukrasi, i kipovi. U Dodatku, orgulje Saucer sa svojom romantičnom i srceparajućom glazbom posljednje su i najveće romantične orgulje u Njemačkoj i vrijedi posvetiti vrijeme sjedeći i samo nabrajati. Tako, idite na platformu za gledanje pogleda na grad Berlin kako biste dovršili obilazak u jednom od 12 najfascinantnije katedrale u Europi.

Frankfurt do Berlina vlakom

Leipzig do Berlina vlakom

Hannover do Berlina vlakom

Hamburg do Berlina vlakom

 

Beautiful day in Berlin Cathedral

 

9. Najfascinantnije katedrale u Europi: Svetac Bazilijeva katedrala, Moskva

Jedan od najfascinantnija mjesta za posjetiti u Rusiji je katedrala svetog Vasilija u Moskvi. Ne možete propustiti ovu nevjerojatnu katedralu i vidjet ćete je s bilo koje točke na Crvenom trgu i šire. Dok se približavate, središnja crkva s devet drugih crkava oko sebe.

Najfascinantnija značajka je da su ti hramovi međusobno povezani posebnim zasvođenim prolazima. Ivan Grozni bio je glavni mozak katedrale Vasilija Blaženog, a višebojne kupole misterij su do danas. Dok se ova vrsta dizajna pojavila u 17. stoljeću, ali izbor boja nije poznat.

 

The Famous Saint Basil's Cathedral at the heart of Moscow

 

10. Katedrala Notre Dame, Pariz

Gargoyles rose i vitraji su 2 značajki koje će vas privući kao i milijuni drugih posjetitelja katedrale Notre Dame u Parizu. Prekrasno izvana, i iznutra ljupko, riznica katedrale odvest će vas iznad najromantičnijeg grada na svijetu, za panoramski pogled.

Gospa stoji u Ile de la Cite i posvećena je Blaženoj Djevici. U Dodatku, katedrala je bila mjesto velikih događaja poput krunidbe Napoleona Bonapartea, i proglašenje blaženicom Joan of Arc. Tako, vaše će se oči diviti ljepoti arhitekture katedrale, a vaše se uši dive pričama o slavi.

Amsterdam do Pariza vlakom

London do Pariza vlakom

Rotterdam do Pariza vlakom

Bruxelles do Pariza vlakom

 

Notre-Dame Cathedral and the Paris Canal

 

11. Najfascinantnije katedrale u Europi: Bazilika Svetog Marka, Venecija

Jedna je od najljepših bazilika u Europi, ali tajne su relikvije koje se nalaze u Bazilici svetog Marka, što ga čini najfascinantnijom katedralom u Europi. Prema legendama, Bazilika svetog Marka sagrađena je za čuvanje relikvija evanđeliste Marka, jedan od četiri apostola, nakon što su trgovci krali iz Egipta. Ova priča sadrži 13 stoljeća mozaik, iznad lijevih vrata dok ulazite u baziliku.

Dodatno, U Bazilici Svetog Marka nalazi se dragocjenije blago od krunskog dragulja kraljevske obitelji - Pala dOro. Pala je bizantska oltar, optočen s više od 2000 drago kamenje. Zaključiti, ako planirate posjetiti jednu znamenitost u Veneciji, Bazilika svetog Marka je ta, za znatiželjne, ljepote i putnike koji vole povijest.

Milano do Venecije vlakom

Firenca do Venecije vlakom

Bologna do Venecije vlakom

Treviso do Venecije vlakom

 

Colorful people out Saint Mark's Basilica in Venice Italy

 

12. Sv. Vitus katedrala, Prag

Preko rijeka, i mostovi, u legendarnom Praškom dvorcu, očarat će vas Katedrala Svetog Vida. Trajalo je blizu 6 stoljeća dovršiti gotičku katedralu, do najznamenitije i najuočljivije znamenitosti u Pragu. Vrijeme potrebno za izgradnju katedrale Svetog Vida ogleda se u arhitektonskom spoju stilova.

Katedrala Svetog Vida ima renesansu, gotika, i barokni elementi: poput tornja južne kule i velikih orgulja u sjevernom dijelu. Vitraji su izvanredna značajka u svakoj katedrali i crkvi sv. Vitusovi prozori ne padaju u ljepotu s drugih fascinantnih katedrala u Europi.

Nürnberg do Praga vlakom

München do Praga vlakom

Berlin do Praga vlakom

Beč do Praga vlakom

 

Prague's Saint Vitus Cathedral

 

We rado ćemo vam pomoći isplanirati nezaboravno putovanje u njih 12 fascinantne katedrale u Europi vlakom, Uđite u svijet Spremi vlak.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu “ 12 Najfascinantnije katedrale u Europi ”na vašoj web stranici? Možete snimiti naše fotografije i poslati poruku ili nam dati zasluge vezom na ovaj blog post. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhr%2Fmost-fascinating-cathedrals-europe%2F – (Spustite se malo vidjeti Embed Code)