Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 06/08/2021)

Ako je sporiji tempo života tražiš, onda ste na pravom mjestu. Slika; Polja lavande, suncokreti, i masline ... Nedjeljni ručak pod sjenom platana na seoskom trgu, caffe creme na trotoar kafića zajedno s šetnja kroz šumu od hrasta i kestena kao digestiv. To je Provansa – što vidjeti i kako doći do tamo.

To je područje golemih kontrasta i veze. Provansa skriva složenost pod velom jednostavnih užitaka. To je dom za crvenim bojama Esterel planine, okus tapenada, Miris ružmarina, kadenca provansalskog naglaska, i maestral, vjetar koji puše iz Alpa. Kao takav, aktivnosti kao što su velika, isto! Neka nam pomoći!

 

Fields of lavender

 

Provansa - što vidjeti: Umjetnost

Od 1. ožujka, 2019 do 5. siječnja, 2020, Carrieres de Lumieres, bivši kamenolom okrenuo izuzetan muzej umjetnosti u Les Baux-de-Provence, domaćin izložba posvećena Vincent van Gogh remek-djela.

Van Gogh je odnos s Provence bio blizu jedan. Slikar je proveo posljednjih nekoliko godina svog života u ovom francuskom regiji, namakanje u veličanstvenom svjetlu i krajolik. On je preselio iz Pariza u Arles u 1888, kao što je on vjerovao da “cijela budućnost nove tehnike mogu se naći u Midi” i bio je primljen u azil u Saint-Remy-de-Provence kada je njegovo zdravstveno odbio. Oba ta mjesta inspirirao neke od njegovih najpoznatijih slika i učvrstio svoj jedinstveni stil. S obzirom na popularnost izložbe, preporučamo da unaprijed rezervirati na Carrieres de Lumieres web stranice.

Dijon u Provansu vlakova

Pariz u Provansu vlakova

Lyon u Provansu vlakova

Marseille u Provansu vlakova

 

Provansa - što vidjeti: Ikona modernog Marseille

The icon of modern Marseille, Provence, France

 

Ovaj zapanjujući muzej istražuje povijest, Kultura, i civilizacije mediteranske regije kroz antropološke eksponata, rotacioni umjetnost izložbe, i film. Zbirka sjedi u podebljano, suvremena zgrada projektirao alžirsko-rođen, Marsejski školovani arhitekt Rudy Ricciotti i Roland Carta. To je povezano sa pješačkog mosta vrtoglavice inducira do 13. stoljeća Fort St. John, od kojih su ogroman pregleda od Vieux Port i okolnog mora.

Lyon na Toulouse vlakova

Pariz za Toulouse vlakova

Lijepo je Toulouse vlakova

Bordeaux do Toulouse vlakova

 

Provansa - što vidjeti: Castellane

Castellane, Provence

 

Ovo je šarmantan grad na rubu Verdon Gorge. Castellane, Provansa je lijep gradić na obalama rijeke Verdon je zaustavljanje mjesto na Napoleona Road (Napoleonova ruta) okružena lijepo, divlje planine. Dominiraju poznatog stijene na kojoj Notre-Dame du Roc kapela, provansalski stari grad je labirint slikovitih uskim uličicama, utvrđeni tragovi poput Tour Pentagonale (pet jednostrana toranj) i vrata Sat (sat pristupnika), i prelijepo mjesto Marcel Sauvaire kvadrat - srce Castellaneovog djelovanja.

34 rue Nationale

34 Rue Nationale je kuća u kojoj je Napoleon zaustavio na ručak 3 ožujak 1815 na povratku s otoka Elbe. Otvoreno za javnost, što je danas na Bliskom Verdon Muzej popularne umjetnosti i tradicije.

Notre-Dame du Roc kapela

Hodajući navijači ne biste trebali propustiti sljedeće staza koja vodi do Notre-Dame-du-rock crkva straga crkva oko 30 minuta. Pogled s vrha na okolne selo je zapanjujuća!

Montpellier u Marseilles vlakova

Lijepo je Marseillesu vlakova

Pariz u Marseilles vlakova

Toulouse to Marseilles Vlak

 

Provansa - što vidjeti: Pape’ Palača Avignon

Popes' Palace of Avignon, Provence, France

 

Naveden kao Svjetske kulturne baštine UNESCO, palača je jedan od 10 najposjećenijih spomenika u Francuskoj. Postaje 650,000 posjetitelja godišnje. Pravi simbol utjecaj zapadnog kršćanstva u 14. stoljeću. To 15.000 km remek spomenik je najveći srednjovjekovna utvrda i najveća gotička palača u Europi.

Benedikt XII, tko je sagradio stari dvor na istoku i sjeveru. A njegov nasljednik Klement VI sagradio je Novu palaču na jugu i zapadu. Kula kućama 11 priče odjela Arhiva. Njegova visina 52 metara čini se vrti u glavi. Potražite ga s terase Utopia Manutention Kino, i vidjet ćete ono što mislimo!

Palača organizira: provođenje kulturnih aktivnosti, tema ture, izložbe, i koncerti tijekom cijele godine. Također se nalazi unutar zidina Musée de l'opusa. U ljeto, izložba velika umjetnost zauzima Velika Kapela, dok je glavno dvorište postaje kazalište na otvorenom s emisijama iz Avignona, Provansa kazalište Festival izrađen od strane Jean Vilar u 1947.

Cijene vlaka od Lyona do Avignona

Pariz u Avignon vlakova

Lijepo je Avignon vlakova

Marseille u Avignon vlakova

 

Provansa - što vidjeti: Avignon, narančasta, Chateauneuf Papa

Avignon, Orange, Chateauneuf-du-Pape trip

 

Duboko zaronite u ruralnom Francuskoj i otkriti rimsku baštinu među valjanje vinogradima. Marvel u slavoluka i rimski amfiteatar. Putujte kroz plodni vinogradi od Chateauneuf-du-Pape, Provansa, i uzorak domaća vina tijekom kušanja sjednice. Divite se pod zaštitom UNESCO-vog Pont du Gard - rimski akvadukt. Posjetite srednjovjekovni grad Les Baux de Provence. Smješten visoko u Alpinaca planine, i otkrijte Provencal sela Gordes i Roussillon.

 

 

Kako doći tamo?

Vlakom, naravno! Željeznički putovanja u Provansu pruža mainline vlakovima, uključujući velike brzine TGV, južno od Pariza, putem Lyon, Avignon, Aix en Provence, i Marseille previše., zatim duž obale Sredozemlja (ne velike brzine) do Lijepo, Francuska. Ulaznice možete dobiti u roku od nekoliko minuta od Spremi vlak

 

 

Želite li ugraditi naš blog post na svoju stranicu, možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo dajte nam kredit sa linkom na ovaj blog post, ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fprovence-see-get-there%2F%3Flang%3Dhr– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)