Vrijeme za čitanje: 4 minuta
(Ažurirano: 15/01/2022)

Sa stotinama povijesnih znamenitosti i prekrasnim pogledom koji se kreću od sunca poljubila obala na kavernozne planine, Europa to sve zaista ima. To je idealno odredište za putovanje, što je moguće kako bi vaš put iz jedne zemlje u drugu u nekoliko sati. To je također jedan od najsigurnijih područja u svijetu putovati. Unatoč vijestima da je EU nedavno nije uspio smanjiti opasne razine vožnje, prosječna stopa smrtnosti je i dalje najniža to ikada bio (1 u 49 milijuna).

Važno je napomenuti da postoje određena pravila i ograničenja u mjestu u vezi iznajmljivanje automobila i da svaka zemlja ima svoj vlastiti skup jedinstvenih zakona. Što je u jednoj zemlji sasvim prihvatljivo (vožnja bez ograničenja brzine na Autobahn u Njemačkoj, na primjer) možda neće biti u drugoj, tako da se isplati shvatiti pravila ceste kao što bi vaš put kroz kontinent.

Imajući to na umu, pripremili smo nekoliko korisnih savjeta koji će vam pomoći ostati siguran i unutar granica zakona tijekom sljedećeg europskog putovanje:

 

1) Osigurajte svoje vozilo

Važno je da imate osiguranje i kvar poklopac za vrijeme vožnje u Europi. Ako uzimate svoje vozilo, trebat će vam da se obratite osiguravajuće društvo organizirati ovaj. Osiguranje se obično veže na vaš ugovor kada unajmite automobil, što čini stvari malo lakše.

Amsterdam u London Vlakovi

Pariz za London vlakova

Berlin u London vlakova

Bruxelles u London vlakova

summer mountain driving

 

2) Donesite Rezervni naočale i kontaktne leće

Jeste li znali da, ako je potrebno da nose recept leće za vrijeme vožnje auto zaposliti preko Španjolske, ti si zahtijeva da nose drugi par s vama u sve vrijeme? Druge zemlje su manje strogi o tome, ali dobra je praksa stalno nositi drugi par naočala sa sobom, kako bi se osiguralo da ste svjesni svih opasnosti vrijeme putovanja ako vam se primarne naočale slome ili izgube.

Bruxelles u Amsterdam vlakova

London Amsterdam vlakova

Berlin u Amsterdam vlakova

Pariz Amsterdam vlakova

 

driving in the snow

 

3) Očito Izbjegavajte vožnju pod utjecajem alkohola

Iako ovo može činiti kao očigledan izjave, vi svibanj ne biti svjesni da neke zemlje imaju ograničenje nulte tolerancije za piće vozača. To znači da vozači ne smiju imati bilo alkohola u krvi VRSTE. Europska komisija daje savjete na standardna granica alkohola u krvi za svaku zemlju. na Cipru, to je čak i protiv zakona da piti bezalkoholno piće vozeći. To se može činiti strogi, ali je važno da se poštuju zakone zemlje koju posjećuju kako bi se izbjegle bilo kakve neočekivane kazne.

Genova se Milan vlakova

Rim za Milano vlakova

Bologna je u Milano vlakova

Firenca Milano vlakova

 

4) Pogon na desno ili lijevo

Osim za Ujedinjeno Kraljevstvo, Irska, i Malta, sve europske zemlje voziti na desnoj strani ceste. Za uk stanovnika, ovo može manevare poput pregovaranja o kružnom toku u smjeru suprotnom od kazaljke na satu učiniti prilično nezgodnim, tako da je vrijedno uzimanje vremena za prilagodbu. Vozači treba uvijek držati na desnoj strani i izbjeći boravak u centru traka autocesta kojima se susreću. Kada pretjecanje, uvijek ne zaboravite provjeriti i retrovizor.

Interlaken za Zurich vlakova

Luzern na Zurich vlakova

Bern za Zurich vlakova

Ženeva Zürich vlakova

 

sleeping inside a car

 

5) Osvježite svoje prometnim znakovima

Razumijevanje europske prometne znakove će vam pomoći da dođete do svoje odredište sigurno i da će vam pomoći da se izbjegne kršenje zakona. Najviše europskim destinacijama koristite standardne natpise koji su razumljivi samo po sebi, ali manje razlike u font ili boju imaju tendenciju da se zbuniti. Prije kretanja na putovanje, možda želite da se upoznate s suptilne razlike u cestovnom signalizacijom u cijeloj Europi. U najmanju ruku, to može pomoći da se spriječi zabune, a najviše, to bi mogao spasiti svoj život.

Luksemburg u Bruxelles vlakova

Antwerpen u Bruxelles vlakova

Amsterdam u Bruxelles vlakova

Pariz u Bruxelles vlakova

 

6) Razumjeti kako Naplatne Kolekcije Posao

Različite zemlje imaju različite cijene cestarine i metode prikupljanja cestarine. U Francuskoj, na primjer, to je još uvijek prihvatljivo platiti gotovinom na vratima naplatnim. Ostale regije će zahtijevati od vas da prikazati naljepnicu na automobilu istaknuti da ste platili za korištenje određenih cesta. Upoznavanje s načinom cestarine raditi u svakoj od svojih namjera destinacije će vam pomoći da se izbjegne bilo kakve kazne.

Amsterdam u London vlakova

Rotterdam na London vlakova

Pariz za London vlakova

Bruxelles u London vlakova

 

7) Uzeti vlak umjesto vožnje

Pa ako doista želite uživati ​​svoje putovanje, ostavi gnjavažu vožnje, i samo uzeti vlak u Europi, svi na ovom kontinentu koriste vlak, a za razliku od drugih mjesta na svijetu, to je vrlo lako kupiti karte za vlak online s web-mjesta kao Spremi vlak, i dobit ćete putovati i vidjeti prirodu, ne brinući se previše.

Amsterdam u Pariz vlakova

London Pariz vlakovi

Rotterdam za Pariz vlakovi

Bruxelles u Pariz vlakova

 

Spremni za uživanje u Europu? Bilo da se odlučite za vožnju ili vozite vlakom, sjetite nas na Spremi vlak!

 

Želite implementirati na našem blogu “Stvari koje treba znati kada vozite u Europi” na svoje stranice? možete ili uzeti naše fotografije i tekst i samo nam daju kredit sa linkom na ovaj blog post. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/things-to-know-when-driving-in-europe/?lang=hr ‎– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)