Vrijeme za čitanje: 5 minuta
(Ažurirano: 22/01/2021)

Tradicionalno i moderno, spokojan i užurban, Kina je jedna od najfascinantnijih zemalja za istraživanje, posebno vlakom. Planiranje putovanja u Kinu može biti poprilično neodoljivo, pa smo se skupili 10 savjeti kako putovati vlakom u Kinu.

Od pakiranja do rezervacije karata za vlak, ovi 10 savjeti za putovanje vlakom u Kinu, razriješit će svaku zbrku, i osigurati najepičniju avanturu.

 

1. Savjet za putovanje vlakom u Kinu: Istražite

U Kini, otkrit ćete da postoje 2 vrste vlakova: Brzi i tradicionalni vlakovi. Ključno je da istražite unaprijed, kako biste razumjeli što vam najbolje odgovara putni proračun, tip putovanja, trajanje, i razina udobnosti. Osobito je važno ako jeste putujući s djecom.

Kineski vlakovi - brzi vlakovi pod brojem G, D, ili C, trčanje pri najvećoj brzini od 350 km / h. opremljena poslovnim / VIP ili prvoklasnim sjedalima.

Tradicionalni vlakovi naslovljeni u L, K one popularne, i ponuditi tvrda sjedala, tvrde ili mekane pragove, i luksuzni mekani spavač. Putovanje u 160 km h jeftiniji su.

 

2. Savjet za putovanje vlakom u Kinu: Rezervirajte klasu Pravi vlak

Vlakovi u Kini imaju četiri razreda: Tvrdo sjedalo, meko sjedalo, tvrdi spavač, mekani spavač.

Tvrdo sjedalo: To je najjeftinija klasa vlakova, a obično ih ima 5 mjesta po redu. Tako, ako putujete s povoljnim cijenama, ovo je najpopularnija opcija, ali uzmite u obzir da je to i najčešća opcija među Kinezima. Stoga, mogli biste biti u vrlo bučnoj i gužvi vlak putovanje.

Meko spavanje: je nešto mekši i s višom stopom vozne karte, ali ugodnije.

Tvrdi spavač: 6 vezova, i nema vrata za privatnost ili izolaciju od ostalih pretinaca.

Meko spavanje: najbolja klasa vlakova na kineskim vlakovima, i toplo se preporučuje za ona putovanja na velike daljine vlakom. To je najskuplja opcija, ali bit ćete u izoliranoj kabini, od 4 spava, i s osobnim utičnicama. Ako ste putnički par, tada će deluxe biti savršen za vas.

 

Savjet za putovanje vlakom u Kinu: Rezervirajte klasu Pravi vlak

 

3. Unaprijed dođite na željeznički kolodvor

Najprometnije željezničke stanice u Kini su najveće, kaotičan, i uključivat će rendgenske postupke za prtljagu. Stoga, trebali biste stići barem 40 nekoliko minuta prije vremena polaska vlaka. Ovuda, imat ćete dovoljno vremena za kontrolu putovnice, kontrola sigurnosti, i pronaći peron vlaka.

 

How does China's train station looks like

 

4. Spakirajte grickalice i pića

Hrana i piće na brodu mogu biti puno skuplji, nego pri kupnji u gradu. Tako, radije se pripremite unaprijed, i unaprijed kupujte hranu i piće, i ne kupujte preskupe grickalice iz kolica s hranom u vlaku. Svježe voće, sendviči, pa čak i KFC izvrsni su zalogaji za vaše putovanje vlakom po Kini vlakovi velikih brzina.

 

Spakirajte grickalice i piće kad putujete vlakom u Kini

 

5. Savjet za putovanje vlakom u Kinu: Dobro spakirajte svoju toaletnu torbu

Sadržaji brzih i metak vlakova u Kini prilično su moderni. Vjerojatno ćete u svakom vlaku pronaći i čučeće i moderne kupaonice. Međutim, radije spakirajte vlastiti toaletni papir, jer ovo obično brzo završava na tim brzim vlakovima. U Dodatku, nemaju svi vlakovi tuš kabine, zato spakirajte mokre maramice za svaki slučaj, da ostane svjež, i naravno putnu bočicu šampona i sapun.

 

Kako dobro spakirati svoju toaletnu torbu za putovanje vlakom po Kini:

 

6. Nosite slojeve

Nošenje slojeva uvijek je izvrsna ideja za putovanje vlakom, jer ne možete moderirati AC u vlakovima. Također, ako dijelite svoju kabinu, nećete odrediti prostor za presvlačenje, a nošenje slojeva znači da ćete biti spremni za razonodu, spavaj dalje spavači vlakovi, i bilo koji putnik, muško ili žensko, dijeleći s vama kabinu vlaka.

 

 

7. paket Svjetlo

Nošenje slojevitog vlaka koji putuje kineskim vrhom vodi nas do drugog važnog vrha svjetla za pakiranje. Dopuštena količina prtljage u vlakovima u Kini ograničena je na 20 kg po putniku. Iako na brodu rijetko postoje provjere, prostor za prtljagu u vlakovima u Kini prilično je ograničen, pa bi bilo bolje spakirati svjetlo, a prtljagu držite blizu sebe, ili ako to prostor dopušta, u kabini vlaka, umjesto spremišta vlakova.

Ako putujete tijekom Kineski praznici, onda budite spremni za pretrpane vlakove. Stoga, željet ćete da vam ruksak bude blizak i vidljiv među svom prtljagom.

 

Spakirajte svjetlo na putovanje vlakom u Kinu

 

8. Kupite karte za vlak putem Interneta

Željezničku kartu možete kupiti na željezničkoj stanici, iz turističkih agencija, i kroz vaš hotel.

Najbolje cijene dobit ćete kada kupite kartu za vlak u Kini, na liniji. Save A Train rado bi vam pomogao pronaći idealnu kartu za putovanje vlakom preko Kine, po najpovoljnijoj cijeni. povrh toga, lakše ćete rezervirati kartu za vlak na platformi koja govori engleski jezik, nego s kineskim predstavnicima na željezničkoj stanici, hotel, ili putnička agencija.

 

Buy China Train Tickets Online and don't wait in line

 

9. Ponesite čepiće za uši

Osim ako ne planirate putovati u 1. razred, svakako biste trebali ponijeti čepiće za uši. Brzi vlakovi u Kini vrlo su popularni među lokalnim stanovništvom, a tradicionalni vlakovi mogu biti vrlo zauzeti. Tako, ako imate dugo putovanje preko Kine, spakirajte čepiće za uši za sigurno i zdravo putovanje.

 

Čepići za uši su neophodni za putovanje vlakom

 

10. Savjet Kako putovati vlakom u Kinu: Rezervirajte svoje karte za vlak unaprijed

Ulaznice za brze vlakove u Kini brzo se ponestanu. Stoga, trebali biste kupiti kartu za vlak barem mjesec dana unaprijed. Ulaznice se rasprodaju već 30 dana prije datuma polaska. Odlazeći rezervacija karata a planiranje putovanja do zadnjeg trenutka je putnička pogreška koju treba izbjegavati, posebno u Kini.

 

kineski grad skyline

 

Putovanje vlakom izvrstan je način da započnete svoje ekološki putovanje kineskim selima, gradovi, i pogleda. ovdje na Spremi Vlak, rado ćemo vam pomoći isplanirati vaš odmor u Kinu vlakom.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "10 savjeta kako putovati vlakom u Kinu" na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ftips-travel-china-train%2F%3Flang%3Dhr U- (Spustite se malo vidjeti Embed Code)