Vrijeme za čitanje: 7 minuta
(Ažurirano: 03/03/2023)

Planinski vrhovi koji oduzimaju dah, procvjetale doline, slapovi, jezera, i raznolik divlji svijet, Europski dom nezaboravnih svjetskih rezervata prirode. Trošenje po golemim zelenim zemljama koje cvatu u proljeće, 5 najljepših prirodnih rezervata u Europi zaštićeni su nacionalni parkovi koji prihvaćaju putnike iz cijelog svijeta. Ako ste ljubitelj planinarenja, trekking, ili uživanje u svetištu prirode, tada ćete voljeti naše 5 vrhunski nezaboravni rezervati prirode u Europi.

 

1. Rezervat prirode Belluno dolomit u Italiji

Prirodni rezervat Belluno osnovan je godine 1990 kako bi zaštitili divnu divlju prirodu Dolomita. Smješten na rubu Dolomita u sjeverna Italija, Park prirode Belluno oduzima dah u proljeće. U zelena brda i spektakularna planina vrhovi su prekriveni tepisima cvijeća. Bez obzira na razinu kondicije, sjajno ćete se zabaviti istražujući ovaj prirodni rezervat, budući da postoje razne staze. Prirodni rezervat Belluno u Europi savršen je za početnike i iskusne planinare.

32000 hektara vrhova rijetke flore i vapnenca, prirodni rezervat Belluno proteže se od doline Cismon do doline Piave. Bogata je raznolikost faune i kulture zahvaljujući brojnim selima u području doline Piave. Stoga kada posjetite prirodni rezervat Belluno u Europi, dobivate priliku za veliko istraživačko putovanje prirodnim čudima i kulturnim draguljima.

Kako doći do rezervata prirode Belluno?

Prirodni rezervat Belluno manji je od 3 sati putovanja vlakom iz Venecije.

Gdje mogu boraviti oko parka Belluno?

Mnogo je planinskih koliba, B&B, i hotelima.

Koliko dana bih trebao provesti u prirodnom rezervatu Belluno?

Rezervat Belluno Dolomiti jedan je od najvećih i najpoznatijih 5 najnezaboravniji rezervati prirode u Europi. Također, Belluno je prekrasan prirodni park, pa bi trebao potrošiti barem 3 dani istražujući i uživajući u lagunama, planine, i prirodni sjaj.

Cijene vlakova od Firence do Milana

Cijene vlakova od Firence do Venecije

Milano do Firence cijene vlakova

Cijene vlakova od Venecije do Milana

 

A trip to an Unforgettable Nature Reserves Europe

 

2. Prirodni rezervat Hohe Tauern u Austriji

Najveći rezervat prirode u europskim Alpama nalazi se u Austriji. Rezervat Hohe Tauern dom je za 10,000 životinjske vrste, 1,800 bilje, i Grossglockner, Najviši vrh Austrije, na 4,798 metara iznad razine mora. Ovaj izvanredni vrhunac nalazi se među 200 ostali vrhovi, zelena fauna, planinskih jezera, i slapovi.

Doline prirodnog rezervata Hohe Tauern pune su veličanstvenih ledenjaka, drevno i slikovito selo pregleda, tepisi od cvijeća, i šume. Ovaj je europski park prirode utočište za svoje posjetitelje i sretne stanovnike u okolnim regijama. Posebno, Umbalfalle Nature Trail vodopada i rijeka, gdje ćete vidjeti neke od najnevjerojatniji slapovi u Europi.

Kako doći do rezervata prirode Hohe Tauern?

Prirodni rezervat Hohe Tauern nalazi se u neposrednoj blizini grada Mallnitz. Beč do Visokih Turana vlakom je oko 5 sati.

Gdje mogu boraviti oko parka Hohe Tauern?

Mallnitz je poznati grad u Visokom Tanjuru s mnogo mogućnosti smještaja.

Koliko bih dana trebao provesti u Visokoj Tariji?

Postoji mnogo raznolikih planinarskih staza Visoki Tauern rezervat prirode, pa planiranje a 4-5 dvodnevno putovanje je najbolje. Na ovaj način možete istražiti park i blizinu gradova.

Cijene vlakova München - Salzburg

Cijene vlakova Beč - Salzburg

Cijene vlakova od Graza do Salzburga

Cijene vlakova od Linza do Salzburga

 

Hohe Tauern Nature Reserve In Austria

3. Prirodni rezervat Ecrins u Francuskoj

Dok pješačite kroz ovaj nevjerojatni rezervat prirode u francuskim Alpama, svakako pripazite na orlove, stolice, tetrijeb vrba, i mnoge druge divlje životinje koji ga zovu domom. Ovaj zapanjujući rezervat u europskim Alpama jedan je od najljepših Nacionalni parkovi imat ćete priliku otkriti.

S ledenjacima, visoke planine, alpsko zeleno zemljište, i svjež zrak, Ecrinsov krajolik i krajolik zarobit će vašu dušu.

Kako doći do rezervata prirode Ecrins?

Do nacionalnog parka Ecrins možete doći bilo gdje u Francuskoj. Rezervat prirode nalazi se u blizini francuske granice s Italijom. Blizu je Lyona, Marsej, i Ženevi u Švicarskoj, pa je putovanje vlakom preko Francuske do Ecrinsa izvrsna opcija.

Gdje mogu boraviti oko parka Ecrins?

Od obiteljskih hotela do kuća za odmor, raznolikost je mogućnosti smještaja oko rezervata Ecrins.

Koliko bih dana trebao provesti u Ecrinima?

Na tebi je. Bez obzira odlučite li se posvetiti 7 dana ili otiđite na vikend odmor, imat ćete apsolutno sanjivo putovanje.

Cijene vlakova od Marseillea do Lyona

Cijene vlakova od Pariza do Lyona

Cijene vlakova od Lyona do Pariza

Cijene vlakova od Lyona do Avignona

 

Ecrins Nature Reserve In France

4. Saska Njemačka i češki rezervat prirode Švicarska u Češkoj

Čudesni prirodni rezervat Saska Švicarska proteže se od Njemačke do Češke. Planine vapnenaca Laba i svjetski poznata stijena Pravcicka Brana već su sadržale „Lava, vještica, i ormar ”film. Ovaj prirodni rezervat koji oduzima dah jedan je od nezaboravnih prirodnih rezervata u Europi s brojnim vidikovcima prilagođenim Instagramu na vrhu kanjona.

Ljeto ili zima, zelene staze, a staze su dobro i lako prepoznatljive u zelenom raslinju s obje strane kanjona i rijeke. Saksonska Njemačka, ili boemska Švicarska, ovisi o vašem izvornom putovanju ili konačnom odredištu, što je prekrasna oaza i planinarski raj za putnike iz cijelog svijeta.

Kako doći do saksonske Njemačke ili rezervata prirode Bohemian Switzerland?

Do ovog nevjerojatnog rezervata prirode možete doći u Europa jednodnevnim putovanjem iz Praga ili Dresdena.

Gdje mogu boraviti oko nacionalnog parka?

Budući da se rezervat prirode nalazi na granici Njemačke i Češke, mogućnosti smještaja su bezbrojne.

Koliko bih dana trebao provesti u boemskoj Švicarskoj?

Jednodnevni izlet je apsolutno neophodan, i ako možeš provesti nekoliko dana, onda je toplo preporučljivo.

Cijene vlakova od Nürnberga do Praga

Cijene vlakova München - Prag

Cijene vlakova od Berlina do Praga

Cijene vlakova od Beča do Praga

 

 

5. Rezervat prirode Ordesa i Monte Perdido u Francuskoj

Smješteno točno u sredini između Španjolske i Francuske, Ordesa i planina Perdido neki su od najnevjerojatnijih prirodnih rezervata u Europi. Iako smješten na francuskoj strani s vrhom 3,355 m. naziv planinski lanac Monte Perdido dobio je svoje ime jer nije bio vidljiv s francuske strane granice.

Spektakularna Ordesa je i Svjetska baština UNESCO-a u Europi i rezervat biosfere divljih životinja i faune. Dom je doline Ordesa, slapovi, raznolik divlji svijet, uključujući i zlatnog orla, i 32 vrsta sisavaca. Dok pješačite i divite se pogledima na planinski lanac Pirineji, svakako pripazite na Marmots, Jastrebovi, i sove, također. Stoga, Prirodni rezervat Ordesa i Monte Perdido nevjerojatno je utočište i odredište u Europi za sve vrste putnika.

Iz 3 sati ’do 2 višednevno treking putovanje, Ordesa nudi raznolike planinarske staze, za različite razine kondicije.

Kako doći do rezervata prirode Ordesa?

Rezervat Ordesa i Monte Perdido dostupni su iz Francuske i Španjolske. Od Zaragose do Torla-Ordesa radi se 5 sati ili 3 sati iz Barcelone. Ako putujete u Francusku, onda je Toulouse 7 udaljena satima.

Gdje mogu boraviti oko parka Ordesa?

U Torli možete pronaći izvrsne mogućnosti smještaja, iz pansiona i hotela.

Koliko bih dana trebao provesti u rezervatu prirode Ordesa?

Ordesa i planina Perdido poznati su i kao europski park Yosemite. Stoga, trebao bi ostati barem 3 dana, uključujući vrijeme planinarenja i opuštanja.

5 najnezaboravnijih prirodnih rezervata u Europi nude epske poglede i pješačke staze do zapanjujućih svjetskih slapova. Stoga, planinareći zelenim dolinama, diviti se cvjetnim poljima i planinskim vrhovima najveći je dar koji si možete dati. Ne postoji ništa opuštajuće i nadahnjujuće od divlje prirode u najnevjerojatnijim europskim zemljama.

Cijene vlakova od Pariza do Rouena

Cijene vlakova od Pariza do Lillea

Cijene vlakova iz Rouen-a do Bresta

Cijene vlakova Rouen do Le Havre

 

Ordesa And Monte Perdido

 

ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći vlakom isplanirati svoj odmor u prirodne rezervate po vašem izboru.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu „5 najnezaboravnijih prirodnih rezervata u Europi“ na svoju stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/unforgettable-nature-reserves-europe/?lang=hr U– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)