Vrijeme za čitanje: 8 minuta
(Ažurirano: 25/06/2021)

Šarene, Egzotično, i izvanredan po svojstvima i mjestu staništa, naći ćete ove 12 životinje najjedinstvene životinje koje se mogu vidjeti u Europi. nastanjujući najdublje oceane, najviše Alpe, ili odmaranje u zelenim europskim šumama, budite sigurni da budete u potrazi za ovim nevjerojatnim divljim životinjama na vašoj sljedećoj eskapadi u Europi.

 

1. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Europski ris

Naseljavajući Švicarsku, Francuska, Italija, i Češka, europski ris jedinstvena je divlja mačka. Ris ima kratki rep, smeđe krzno s mrljama, tako lako uočljiv u snježnoj zimskoj šumi.

Naći ćete ovu divlju mačku fascinantnu pasminu domaće mačke, i divlji pjegavi gepard.

Gdje mogu vidjeti europskog risa u Europi?

U Bavarska šuma je nevjerojatno mjesto za uočavanje risova i njihovih potomaka.

Dusseldorf do Münchena vlakom

Dresden do Münchena vlakom

Nürnberg do Münchena vlakom

Bonn do Münchena vlakom

 

European Lynx in the snow is a Unique Animals To See

 

2. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Puffin

Ova lijepa stvorenja najbolje možete uočiti od sredine travnja uz obalne litice. Na primjer, Otok Skomer u zapadnom Walesu prekrasno je odredište za divlje životinje i puffin fotografije. U Dodatku, obala Bretanje još je jedno nevjerojatno mjesto za divljenje atlantskim morskim pticama.

Puffini dopiru do 30 duljine cm i 20 cm visine. povrh toga, s narančastim kljunom i krugovima na očima, otkrit ćete da je vrlo lako uočiti ove ljupke morske ptice na liticama uz ocean. S 90% cjelokupne globalne populacije u Europi, većinu godine možete se diviti cijelim kolonijama uz obale Europe.

Gdje mogu vidjeti puffine u Europi?

Bretanska obala u Francuskoj i otok Skomer sjajna su mjesta na kojima možete vidjeti Puffina.

Amsterdam do Pariza vlakom

London do Pariza vlakom

Rotterdam do Pariza vlakom

Bruxelles do Pariza vlakom

 

Puffin is a Unique Animals To See In Europe

 

3. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Saiga

Saiga je jedinstvena antilopa, nažalost, danas ugroženi. Saiga je jedna od 12 jedinstvene životinje koje možete vidjeti u Europi. Sa svojim neobičnim nosom, ova jedinstvena životinja lako se može prilagoditi hladnoj i vrućoj klimi, budući da oblik nosa služi u tu svrhu.

Stoga, Saiga nema fiksni dom i može se migrirati do 1000 km između ljeta i zime. povrh toga, može pješačiti desetke km dnevno i uglavnom je aktivan danju. Zanimljiva činjenica o Saigi je da pored biljaka i trave, jede otrovne biljke drugim životinjama.

Gdje mogu vidjeti Saigu u Europi?

Saigu možete uočiti u prekrasnim karpatskim planinama i šumama.

 

Saiga is the wild in Europe

 

4. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Kuna borova

Ako slučajno planinarite europskim šumama i šumama, najvjerojatnije ćete susresti jedinstvenu borovu kunu. Pine Martens žive u rupama na drvetu i prilično su dobri penjači, pa svakako potražite ako želite uočiti ovo posebno stvorenje.

Kune su u kesten-smeđoj boji, sa svijetlo žutim oprsnikom oko vrata. Stoga čak i u šumi, teško će propustiti ovu fascinantnu životinju na grani drveta, s onim žutim bibom.

Gdje mogu vidjeti Pine Martens?

Gorje u Škotskoj i Irskoj, najbolja su mjesta za vidjeti Pine Marten.

 

The Pine Marten is among the Unique Animals To See In Europe

 

5. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Europski zeleni gušter

Na 40 cm veličine, doista će biti teško propustiti europskog zelenog guštera. Ovaj jedinstveni gušter ima svijetlozelena leđa i žuti trbuh. Zanimljivo, tijekom sezone parenja, mužjaci mijenjaju boju u svijetloplavu.

Zeleni gušter živi na velikoj nadmorskoj visini 2000 metara, tako, dok planinarite austrijskim planinama, obavezno se osvrnite oko sebe. Ako putujete od jeseni do zime, tada ćete vjerojatno vidjeti ove guštere u špiljama i suhim skrovištima. Međutim, na ljeto, počevši od ožujka, ove će se ljepotice zagrijavati na suncu.

Gdje mogu vidjeti zelenog guštera?

Ovog zelenog guštera možete primijetiti kako sjedi na suncu na kamenju, diljem Europe, Austrija, Njemačka, sve do Rumunjske, i Turskoj.

Salzburg do Beča vlakom

München do Beča vlakom

Graz do Beča vlakom

Prag do Beča vlakom

 

the gorgeous European Green Lizard

 

6. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Ružičasti flamingo

Prekrasni ružičasti plamenci naseljavaju jedan od najbolji rezervati prirode u Europi. Ružičasti flamingosi žive s nevjerojatnim divljim konjima u rezervatu Camargue u Francuskoj. Ružičasti flamingo postao je simbol Camarguea, u svojim živopisnim ružičastim bojama.

U lagunama, močvarno područje, ili leti gore, pokazujući njihovu ljepotu, ružičasti flamingo prilično je čudesan prizor. Dok šetate kroz 4 staze u Camargueu, brzo ćete shvatiti zašto je ova ptica jedna od 12 najunikatnije životinje za vidjeti u Europi.

Gdje mogu vidjeti ružičasti flamingo u rezervatu Camargue?

Camargue je ogromni prirodni rezervat u Francuskoj. Kako bi vidjeli ovu jedinstvenu pticu, krenite prema Ornitološki park.

Lyon do Toulousea vlakom

Pariz do Toulousea vlakom

Lijepo do Toulousea vlakom

Bordeaux do Toulousea vlakom

 

Flying Pink Flamingo

 

7. Kitovi u Irskoj

Ako slučajno plovite na jugu Irske, negdje u daljini, klatna glava mogla bi iskočiti izpod vode. Ovo bi mogao biti grbavi kit, veličanstveni i ogromni kit koji živi u oceanu oko Irske.

Unatoč impresivnoj i zastrašujućoj veličini, 12-16 metara, bezopasni su i nježni. Ovi prekrasni kitovi stižu u kasnu jesen, pjevajući njihove složene pjesme, u trajanju između 10-20 minuta.

Gdje mogu vidjeti grbavog kita?

Škotska, Irska, Engleska je izvrsna za promatranje kitova.

 

 

8. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Vukovi

Fascinantno i zastrašujuće, vukovi su jedna od ugroženih životinja u Europi. Te se jedinstvene životinje lako prilagođavaju bilo kojem staništu, u njihovim maskirnim bojama, i velike veličine. Mnogo je pasmina vukova, ali prosječni vuk može doseći i do 70 kg.

Vukovi žive u šumama, u paketima, i smatraju se vrlo zaštićenim životinjama u Europi. Postoje zaštitni centri i rezervati koji štite vukove i pružaju im najbolje uvjete kako ne bi potpuno izumrli.

Gdje mogu vidjeti vukove u Europi?

Regija Ligurija u Italiji, Bavarska šuma, a Poljska su vukovi’ željeno stanište.

 

Special Wolves Animals To See In Europe

 

9. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Dupini

Pljuskanje i pjevanje u vodama talijanske obale, ljupki dupini su predivan prizor. Iako su svi vjerojatno vidjeli dupine na slikama, vodeni parkovi, ili zoološkim vrtovima u Europi, ništa se ne može usporediti s jedrenjem i divljenjem tim ljupkim stvorenjima.

Dupine je najbolje vidjeti ljeti kada je toplije, i možete ići na obilazak brodom koji promatraju dupine.

Gdje mogu vidjeti dupine u Italiji?

U prekrasne obale Cinque Terre i Ligursko more savršeno su mjesto za vidjeti divlje dupine u Italiji.

La Spezia do Riomaggiorea vlakom

Firenca do Riomaggiorea vlakom

Modena do vlaka u Riomaggiore

Livorno do Riomaggiorea vlakom

 

Dolphins in Italy jumping over water

 

10. Baski morski psi

Kad većina ljudi čuje “morski pas” najprirodnija reakcija je kreštav i strah. Međutim, moćni Basking Shark mogao bi biti ogroman i zastrašujuće veličine, ali ovaj morski pas jede samo plankton.

Stoga, možete se osjećati potpuno sigurno oko njih 12 tonove i 12 metara riba. Basking Shark drugi je po veličini morski pas u Velikoj Britaniji, a najbolje se vidi s litica ljeti. Tako, ako vidite veliku trokutastu peraju i sivo tijelo, zatim mahnite zdravo i pripremite kameru za snimanje Basking Shark-a.

Gdje mogu vidjeti Basking Sharks Inn u Velikoj Britaniji?

s obala Cornwella, ostrvo Men, i mnoge obale zapadne Engleske, morske pse možete vidjeti u njihovom prirodnom staništu.

 

Basking Sharks looks similar to whales

 

11. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Wolverine

Nered, Nered, je nadimak vučice na latinskom, prevedeno na Gluten. Ovo neobično ime odgovara najvećem članu obitelji Mustelidae – savršeno jer imaju neobično velik apetit.

Zbog ovog razloga, vukovi mogu putovati daleko u potrazi za hranom, i sada se može naći u cijeloj Europi.

Gdje mogu vidjeti Wolverine?

obično, populacija vučjaka je koncentrirana u Rusiji, tajga, i Azije. povrh toga, u Wolverinima možete vidjeti i brdski park divljih životinja u Velikoj Britaniji.

 

Wolverine is a Rare and part of the Unique Animals To See In Europe

 

12. Jedinstvene životinje za vidjeti u Europi: Alpski kozorog

Visoko u 4000 metara, između snježnih planinskih vrhova, do stjenovitih litica, naći ćete Alpski kozorog. S rogovima koji mogu narasti do 140 cm, ova planinska koza jedna je od najimpresivnijih i jedinstvenih životinja u Europi.

Prvo, naseljavajući europske Alpe, alpski kozorog, nije tako lako uočiti u usporedbi s morskim psima i zelenim gušterima. osim, njihova kopita olakšavaju Ibexu uspon i bijeg predatorima u stjenovitim Alpama.

Gdje mogu vidjeti alpski kozorog?

Talijanske Alpe i Švicarske Alpe imati nekoliko nevjerojatna gledišta za promatranje divljih životinja i alpskih kozoroga.

Zürich do Wengena vlakom

Ženeva do Wengena vlakom

Bern do Wengena vlakom

Basel do Wengena vlakom

 

Mountain Alpine Ibex

 

ovdje na Spremi vlak, rado ćemo vam pomoći isplanirati putovanje do najboljih mjesta za promatranje divljih životinja. Putovanje vlakom po Europi idealno je za putovanje do prirodnih staništa ovih jedinstvenih životinja u Europi.

 

 

Želite li ugraditi naš post na blogu "12 najpopularnijih životinja u Europi" na svoju web stranicu? Možete uzeti naše slike i tekst i daju nam kredit sa linkom na ovaj post na blogu. Ili kliknite ovdje: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Dhr– (Spustite se malo vidjeti Embed Code)