Olvasási idő: 9 percek
(Utoljára frissítve: 03/09/2021)

A világ gyönyörű hely, de az első utazók turisztikai csapdákba eshetnek és nagyobb utazási csalások áldozatává válhatnak. Ezek a 12 nagyobb utazási csalások elkerülése világszerte; Európától Kínáig, és bárhol másutt.

 

1. Utazási csalások az egész világon: A taxitúlfizetés - kitérő

Nagy forgalom, a taxisofőr, aki mesél a városi mesékről, és az ablakból nyíló új nézetek nagyon megkönnyítik a taxitúlfizetési utazási átverésbe kerülést.

A taxival való utazás turistának a legkényelmesebb utazási lehetőségnek tűnik, de kiderülhet, hogy ez az egyik legnagyobb utazási csalás világszerte. Turistaként nem fogja tudni a leggyorsabb és legjobb utat a repülőtérről a szállodába, vagy egyik vonzerőből a másikba, így a taxisofőrök az ön nevében ünnepelhetnek, és felháborító árat kérhetnek, vagy hatalmas kitérőre vihetnek, egy olyan utazásra, amelynek legfeljebb tarthat 15 nekem.

Hogyan lehet elkerülni a taxitúlfizetést?

Előre tájékozódjon az Ön által elfogadott taxi árról úti cél. Továbbá, győződjön meg róla, hogy van egy nagyszerű térképalkalmazása, ehhez nincs szükség Wi-Fi-re, így bármikor ellenőrizheti az útvonalat, és ami a legfontosabb, válasszon megbízható taxitársaságot, vagy vonattal utazni.

Bázel és Interlaken között egy vonattal

Genf és Zermatt között egy vonattal

Bernből Zermattba Vonattal

Luzern Zermattba vonattal

 

2. A ruhadarabok kiömlése - Galambtrükk

Ha Argentínába utazik, például, tisztában kell lennie azzal, hogy a galamb kiömlött a ruháin. Ez a fajta utazási átverés nagyon népszerű Buenos Airesben, amikor egy barátságos helyi ember felkeres, segíteni akar, mivel minden ruhadarab kiömlik.

Képzelje el, hogy csodálja a város központját, vagy egy nagyszerű napot tölt el a parkban, körbenézni, és hirtelen egy barátságos idegen lép fel hozzád, tudatni veled, hogy az egész ruhádon kifolyik. Letette a táskát a földre, csodálkozva nézzen körül a kiömlés miatt, és közben az útlevél, pénztárca, és minden értékes tartozásod eltűnt.

Hogyan lehet elkerülni a ruházati utazások átverését?

Fedezze fel, mint egy helyi, légy tisztában a környezeteddel, és próbáld előre tartani a szemed.

Luzern és Lauterbrunnen között egy vonattal

Geneve Lauterbrunnenhez vonattal

Luzern Interlakenbe Vonattal

Zürich és Interlaken között egy vonattal

 

 

3. Utazási csalások az egész világon: Az ATM utazási átverés

A pénz forgatja a világot, így nyilvánvalóan a világ egyik legnagyobb utazási csalása pénzzel jár. Az egyik legnagyobb utazási csalás világszerte az ATM-csalás, amikor egy cserélhető hitelkártya-olvasó alapvetően lemásolja az Ön hitelesítő adatait, majd felhasználta őket az egyenleg törléséhez..

Hogyan lehet elkerülni az ATM-átverést?

Ha feltétlenül szükséges, pénzt vonni egy nagy és ismert ATM bankból. Ban ben nagy bankok Európában, van biztonság, így az ATM kártyaolvasókhoz való hozzáférés esélye közel nulla.

München Hallstattba vonattal

Innsbruck Hallstattba vonattal

Passau Hallstattba vonattal

Rosenheim Hallstattba vonattal

 

4. Bump and Grab

Az egyik klasszikus utazási csalás a világon, a dudor és a megragadás népszerű tömegközlekedés, és tereptárgyakban. Véletlenül a vonaton vagy, metró, vagy a prágai téren várni a híres órára, amikor hirtelen valaki véletlenül nekiesik.

Bár baleset lehet, nagyobb valószínűséggel tervezett zsebtolvajlás. Ez egy másodperc töredéke lehet, egy “sajnálom”, és a pénztárcád, néz, vagy ékszerek eltűntek. Az ütés és megragadás átverés az egyik legfontosabb dolog, amelyet tisztában kell lennie Európában utazó.

Hogyan lehet elkerülni az ütést és megragadást?

Hagyjon értékes tárgyakat a szállodai szobában, és terjesszen mindent, amit magával visz: pénztárca például egy belső kabátzsebben.

Lyon és Nizza vonattal

Párizs és Nizza között egy vonattal

Cannes Párizsba egy vonattal

Cannes-ból Lyonba egy vonattal

 

A Travel Scam Bump és Grab egy zsúfolt helyen

 

5. Utazási csalások az egész világon: A Raj

Hasonló a dudor és megragad, a raj átverés, az, amikor hirtelen összezsúfol egy idegen csoport, nos, hogy idegennek tűnik számodra. Valójában, ezek az idegenek elég jól ismerik egymást, és gyönyörűen megtervezett egy furcsa találkozást, vagy raj. Így teljesen ártatlannak tűnik, amíg körül vagy zsebezve.

Ez általában zsúfolt helyen történik, ahol ez a csoport beolvad a tömegbe és a káoszba. Elkezdenek mozogni körülötted, és valóban elvonják a figyelmedet, miközben a többiek mindent megragadnak. A készpénz egy helyen tartása az egyik 10 utazási hibák, amelyeket Európában el kell kerülni.

Hogyan lehet elkerülni a raj átverését?

Egyszerűen tartsa távol magát a tömegtől, és cipzáros cipzárját, vagy tartsa szemmel a holmijait, lehetőleg, tegyen bármilyen táskát maga elé.

Amszterdam és Párizs között egy vonattal

London és Párizs között egy vonattal

Rotterdam Párizsba egy vonattal

Brüsszelből Párizsba vonattal

 

Utazási csalások az egész világon: A raj Milánóban, Olaszország

6. A Barátságos Helyi

A gyönyörű és barátságos idegen világszerte híres utazási átverés. Akár a Vörös téren, akár Párizsban jár, mindig lesz egy barátságos helyi segítség, amely felajánlja az Eiffel-torony elérését, vagy jól érzi magát a város körül.

Ráadásul, olyan hasznosak lesznek, ha megmutatják az összes nagyszerű klubot, hogy csak másnap reggel fogod átverni, felébredni, és észrevette a pénzét, mind eltűnt. És így, például egy egyéni utazás, világszerte rendkívüli esély lehet a helyiekkel való találkozásra, de a legrosszabb rémálommá is válhat.

Hogyan lehet elkerülni a barátságos helyi utazási átverést?

Remek találkozni a helyiekkel az utazás során, és az egyik legjobb élmény. azonban, légy óvatos, akiben megbízol, és éjszakákat tölteni velük. Egy idegen országban való kaland gyorsan katasztrófává válhat, ezért légy óvatos.

Milánó és Velence között egy vonattal

Firenze és Velence között egy vonattal

Bologna és Velence között egy vonattal

Treviso Velencébe Vonattal

 

7. Utazási csalások az egész világon: A karkötő-átverés

Ingyenes ajándéktárgyak egy idegen országból elképesztően hangzik, de nincsenek igazán ingyenes dolgok a világon, amelyben élünk. Ebből adódóan, ne essen bele az ingyenes karkötő-átverésbe, amelyben általában egy helyi nő mosolyogva közeledik feléd, hogy karkötőt tegyen a csuklójára.

Mosolygó és barátságos, hiteles karkötőket vagy nyakláncokat kínálnak haza, miközben a másik kezük állandóan a pénztárcájához nyúl, és ékszerek. Valami szépet és ingyen felajánlani nagy figyelemelterelés és sok ártatlan turista számára hasznos.

Hogyan lehet elkerülni a karkötő átverését?

Ne essen ingyen ajándéktárgyakért, és csak tartsa nyitva a szemét, és kedvesen hajlandó elfogadni az idegen felajánlásokat.

Nürnberg Prágába vonattal

München és Prága között egy vonattal

Berlin és Prága között egy vonattal

Bécs és Prága között egy vonattal

 

8. A Kolduló Gyerek

Nyomorult ruhákba öltözve, piszkos, pénzért vagy ételért könyörögni, a kolduló gyermek az egyik szívszorító utazási csalás a világon. Európától Kínáig, gyerekek állnak az út szélén, egy dollárért énekelnek a központi tereken, vagy megérinti a taxi ablakát.

Leggyakrabban ezek a gyerekek nem annyira elveszettek, mint amilyennek látszanak, hanem szerepre küldték őket. Magától értetődően, vannak olyan gyerekek, akiknek valóban szükségük van élelemre és segítségre.

Hogyan lehet elkerülni a kolduló gyermek átverését?

Ez azért bonyolult, mert a világ tele van szegény gyerekekkel, akiknek nincs más lehetőségük, mint könyörögni. azonban, felajánlhatja, hogy vásárol nekik ételt, vagy más módon segít, mint pénzt adni. Ily módon, ellenőrizheti a reakcióikat, és ha valóban rászorulnak vagy éppen a turista pénztárcája után.

Luxemburg és Colmar között egy vonattal

Luxemburg és Brüsszel között egy vonattal

Antwerpen és Luxemburg vonattal

Metz és Luxemburg vonattal

 

9. Utazási csalások az egész világon: A vonzerő zárva van

A nyitvatartási időt előre ellenőrizte, de meglepetésként, amikor megérkezik a templomba vagy boltba, egy helyi közli, hogy zárva van. Akkor, amikor meglátják csalódásodat, felajánlják, hogy elvisznek egy másik fantasztikus nevezetességhez vagy üzlethez, még a zártnál is jobb.

A helyiek elképesztő kalandot kínálhatnak, de valójában letépnek téged, túlárazott belépődíj kérésével, vagy bevásárolni, ahol kövér jutalékot kapnak.

Hogyan lehet elkerülni ezt az utazási átverést?

Látogató elutasított helyek csodálatos, csak feltétlenül ellenőrizze a környéket, és hogy vannak-e alternatívák. Továbbá, előzetesen kutasson Európa legjobb látnivalói iránt. Ha a vonzerő ingyenes, akkor nincs miért helyettesíteni egy túlárazottal, és ugyanez a remek véleményekkel rendelkező üzleteknél is.

Zürich és Luzern között egy vonattal

Bernből Luzernbe Vonattal

Genfből Luzernbe vonattal

Konstanz Luzernbe Vonattal

 

A látványosság bezárt utazási átverés

10. Hadd készítsem el a képed

Egyedül utazni csodálatos lehet, és időnként sajnálattal teli, nincs senki, aki elkészítené a tökéletes közösségi média képet. A Big Ben vagy a Firenze a háttérben, nézelődsz, és akkor odajönnek hozzád, hogy felajánlják, hogy csodálatos képet készítesz, nagy szögből.

2 másodperc múlva a fényképezőgép és az összes nagyszerű kép eltűnt, mert a kedves idegen elszaladt velük. Ez bárhol megtörténhet a világon, bárkinek, mert milyen esélyekkel fog ez történni? de igen.

Hogyan lehet elkerülni ezt az utazási átverést?

Keressen más turistákat, talán egyedül utazók is, vagy párok. Ez a legbiztonságosabb módja a tökéletes kép elkészítésének és a kamera megtartásának, és cserébe, felajánlja, hogy elkészíti a képét.

Salzburg és Bécs között egy vonattal

München és Bécs között egy vonattal

Grazba Bécsbe vonattal

Prága és Bécs között egy vonattal

 

Hadd készítsem el a képet Utazási csalások

11. Utazási csalások az egész világon: A Switcheroo

A pénzkezelés legjobb módja utazáskor, ha mindig kis számlák vannak nálad. Másképp, legyen óvatos a nagy számlákkal, amikor taxisofőröknek fizetnek vagy helyi éttermekben. Lehet, hogy nagy számlát ad ki egy kis összegért, de a vevők úgy tesznek, mintha ledobnák a nagy számlát, és sokkal kisebb számlára cserélnék. Ily módon, rövidre cserélik a turistát.

Pénztárosok, taxi vezetők, vagy pincérek, a switcheroo átverés játékosai lehetnek. Itt leszel a nagy vesztes, ha nem óvatos.

Hogyan lehet elkerülni a Switcheroo átverést?

Adja meg a kiosztott számla összegét, és ismerje meg a változást, amelyet vissza kellene kapnia.

Lyon Toulouse-ba egy vonattal

Párizs és Toulouse között egy vonattal

Kedves Toulouse vonattal

Bordeaux-ból Toulouse-ba egy vonattal

 

12. Jelentős utazási csalások, amelyek elkerülhetők világszerte: Lelkes angol hallgatók

Törött angolul beszélnek, de könyörögnek, hogy tanítsd meg őket. A lelkes angol diákok kávézókban és bárokban leselkednek, barátságos beszélgetést kezd veled, majd kérjen egy privát angol órát a szállodai szobájába.

Egyszer a szállodában, a lelkes angol diák éjszakai sapkává válhat, és egy ellopott pénztárcára és útlevelre ébredsz. Az az igazság, hogy lehetetlen egyik napról a másikra javítani a nyelvtudást, és még valaki szeretné gyakorolni az angolt, ennek a leckének nem kell megtörténnie a szállodai szobában vagy az alkohol miatt.

Következtetésképpen, az intelligens utazás manapság a legjobb utazási mód, a világon mindenhol. Ennek oka az, hogy az utazási csalásokat egyre nehezebb feltárni. Ezt mondták, még soha nem volt ilyen egyszerű a világ körüli utazás, mint manapság.

Zürich vonattal Wengenbe

Genfből Wengenbe Vonattal

Bern vonattal Wengenbe

Bázeltől Wengenig vonattal

 

Itt a Save A Train, örömmel segítünk Önnek megtervezni szórakoztató helyeit, és boldogan befejezni az utazást, elkerülve az utazási csalásokat.

 

 

Szeretné beágyazni webhelyére a „12 fő utazási csalás, amelyet elkerülni kell az egész világon” című blogbejegyzésünket? Vagy vegyük a képeket, szöveget, majd ad nekünk hitelt egy linket, hogy ezt a blogbejegyzést. Vagy kattintson ide: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhu%2Ftravel-scams-avoid-worldwide%2F- (Lapozzunk lefelé egy kicsit, hogy az embed kódot)