Wacan Maca: 3 menit
(Paling Keri Dianyari On: 28/01/2022)

Urip bab lelampahan tinimbang panggonan, lan ing cilik saka stasiun sepur paling ayu iki – sing ngomong tenan bener. Nalika pendekatan paling lelungan stasiun sepur minangka titik wiwitan kanggo sing lelungan, sampeyan bakal nemokake sing stasiun sepur iki pancen ora iso dilalekake. dadi, Kenèng apa kowé kok ora njupuk dipikir ing telung stasiun sepur paling ayu Eropah?

 

stasiun sepur ayu Pick nomer 1 – The Strasbourg Gare, Strasbourg, Prancis

stasiun sepur Prancis Strasbourg
stasiun sepur Prancis Strasbourg

 

Near wétan wewatesan Prancis karo Jerman, dumunung ing Strasbourg punika stasiun Strasbourg. Iki minangka sing paling gedhe nomer loro ing negara kasebut, lan biso dibantah paling ayu.

Stasiun Sepur minangka bangunan kaca modern ing njaba. dadi, yen sampeyan langkah nang, sampeyan bakal ndeleng lampu, papan hawa, lan kaendahan sejarah stasiun ing njerone doe. stasiun iki wis akèh Sajarah. Iki dibukak ing 1846 lan malih ing 1883. Nggantheng kaca unsur dibunderaké sampeyan bakal weruh iki ditambahaké ing 2007 kanggo nglindhungi stasiun apik.

Apa sampeyan mikir iku? Apa Strasbourg worth a neng?

Paris kanggo Trains Strasbourg

Luksemburg Trains Strasbourg

Nancy kanggo Trains Strasbourg

Basel kanggo Trains Strasbourg

 

Station Central Antwerp, Antwerpen, Belgia

stasiun sepur ayu Belgium Antwerpen
stasiun sepur Belgium Antwerpen

 

Tembung Grand ora malah miwiti kanggo njlèntrèhaké stasiun tengah Antwerp. Kagum neo-barok katon kaya a katedral saka pusat perjalanan. The Train Station uga kamar tunggu wiyar digawe saka marmer lan watu, fitur jam ageng, lan ditutupi kubah gedhe.

kaendahan Belgian iki dibangun ing panjalukan saka King Leopold II lan karo kita kanggo liwat 110 taun. Iku saiki sarwa dumadi sepur commuter, sepur Intercity, lan Thalys dhuwur-kacepetan sepur. Iki mesthi kowe padha ora pengin kantun!

Akeh wong nimbang Antwerpen stasiun sepur dadi stasiun sepur sing paling apik kabeh.

Brussels kanggo Trains Antwerp

Amsterdam kanggo Trains Antwerp

Lille kanggo Trains Antwerp

Paris kanggo Trains Antwerp

 

Stasiun sepur Sao Bento, Porto, Portugal

stasiun sepur Portugal Porto
stasiun sepur Portugal Porto

 

iki stasiun sepur mung nggantheng lan iku asliné Sao Bento de Ave Maria Convent lan Saka njaba, lelungan bakal ndeleng sing bangunan wis Parisian-gaya watu teras ayu.

Interior punika hadiah nyata sanadyan! ana 20,000 kothak sing marang crita saka Portugis sejarahelan, kaya Peperangan Valdevez lan Soaka Snaeh Ceuta. Artist Jorge Colaço dicet kothak kanggo 14 taun lan mural tak rampung ing 1916. Sampeyan ora pengin kantun karya iki seni utawa Sepur Panjenengan! 😉

 

Wis dibukak sembarang stasiun sepur iki ayu? Tweet us foto @SaveATrain Siap kanggo Book ngulandara sabanjuré? banjur ngunjungi www.saveatrain.com

 

Aja pengin nampilaké kirim blog kita dhateng situs, banjur klik kene: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feuropes-most-beautiful-railway-stations%2F%3Flang%3Djw - (Gulung mudhun kanggo ndeleng Embed Code)