Wacan Maca: 8 menit
(Paling Keri Dianyari On: 28/03/2021)

Warni-warni, endah, lan mirunggan ing fitur lan papan dununge, sampeyan bakal nemokake iki 12 kewan kewan sing paling unik kanggo dideleng ing Eropa. manggoni samodra paling jero, Pegunungan Alpen paling dhuwur, utawa ngaso ing alas Eropa sing ijo, aja nganti ati-ati banget kanggo kewan galak sing apik tenan kasebut ing mburine sabanjure ing Eropa.

 

1. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Lynx Eropa

Pendhudhuk Swiss, France, Italia, lan Republik Ceko, Eropa Lynx minangka wildcat unik. Lynx duwe buntut cekak, wulu coklat kanthi bintik-bintik, gampang banget ditemokake ing alas salju sing salju.

Sampeyan bakal nemokake kucing liar iki minangka kucing sing apik banget, lan cheetah sing katon liar.

Ing endi bisa ndeleng Lynx Eropa ing Eropa?

ing Bavarian Forest minangka papan sing apik banget kanggo nemokake Lynxes lan anak-anake.

Dusseldorf menyang Munich Kanthi Sepur

Dresden menyang Munich Kanthi Sepur

Nuremberg tumuju Munich Kanthi Sepur

Bonn menyang Munich Kanthi Sepur

 

Lynx Eropa ing salju minangka Kewan Unik sing Katon

 

2. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Puffin

Sampeyan bisa ndeleng makhluk sing apik banget wiwit pertengahan April kanthi tebing gisik. Tuladhane, Pulo Skomer ing Wales Kulon minangka papan sing apik kanggo fotografi satwa lan Puffin. Saliyane, pesisir Brittany minangka lokasi liyane sing apik tenan kanggo ngujo manuk laut laut Atlantik.

Puffin tekan nganti 30 dawane cm lan 20 cm ing dhuwur. Menapa malih, kanthi mripat oranye lan bunderan ing mripat, sampeyan bakal nemokake manawa gampang banget nemokake manuk laut sing apik banget ing tebing ing segara. kanthi 90% saka kabeh populasi global ing Eropa, sampeyan bisa ngujo kabeh koloni ing pesisir Eropa sajrone taun.

Ing endi bisa ndeleng Puffin ing Eropa?

Pesisir Brittany ing Prancis lan Pulo Skomer minangka papan sing apik kanggo ndeleng Puffin.

Amsterdam menyang Paris Kanthi Sepur

London menyang Paris Kanthi Sepur

Rotterdam menyang Paris Kanthi Sepur

Brussels menyang Paris Kanthi Sepur

 

Puffin minangka Kewan Unik sing Bakal Deleng ing Eropa

 

3. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Saiga

Saiga minangka antelop unik, sayangé, saiki mbebayani. Saiga minangka salah sawijining 12 kewan sing paling unik sing bisa dideleng ing Eropa. Kanthi irung sing ora biasa, kewan sing unik iki bisa gampang adaptasi karo iklim sing adhem lan panas, amarga bentuk irung kanggo tujuan iki.

Mulane, Saiga ora duwe omah tetep lan bisa pindhah menyang 1000 km antarane musim panas lan mangsa. Menapa malih, bisa mlaku kanthi puluhan km saben dina lan umume aktif sajrone awan. Kasunyatan sing menarik babagan Saiga yaiku kajaba tanduran lan suket, iku mangan tanduran beracun kanggo kewan liyane.

Ing endi bisa ndeleng Saiga ing Eropa?

Sampeyan bisa ndeleng Saiga ing pegunungan lan alas ing Carpathian sing apik.

 

Saiga minangka alam liar ing Eropa

 

4. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: The Pine Marten

Yen sampeyan mlaku-mlaku liwat alas lan alas ing Eropa, mesthine sampeyan bakal nemoni Pine Marten sing unik. Pine Martens urip ing bolongan wit lan pendaki sing cukup apik, dadi priksa manawa sampeyan pengin ndeleng makhluk khusus iki.

Pine Martens kanthi warna coklat-coklat, nganggo bib kuning cahya ing gulu. Mula malah ing alas, bakal angel banget kejawab kewan sing apik iki ing cabang wit, karo bib kuning iku.

Ing endi bisa ndeleng Pine Martens?

Dataran tinggi ing Skotlandia lan Irlandia, minangka papan sing paling apik kanggo ndeleng Pine Marten.

 

Pine Marten kalebu kewan-kewan sing unik sing bisa dideleng ing Eropa

 

5. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Kadal Ijo Eropa

ing 40 ukuran cm, bakal angel banget ora kejawab kadal ijo Eropa. Kadal unik iki duwe punggung ijo lan weteng kuning sing padhang. Apike, sajrone mangsa kawin, warna lanang ganti dadi biru padhang.

Kadal Hijau urip ing papan sing dhuwur ing 2000 meter, supaya, nalika sampeyan munggah ing pagunungan Austria, mesthine kanggo ndeleng-muter. Yen sampeyan lelungan saka musim gugur nganti musim salju, mula sampeyan bisa uga ndeleng kadal ing guwa-guwa lan papan ndhelik garing. Nanging, ing mangsa panas, wiwit wulan Maret, kaendahan iki bakal anget ing srengenge.

Ing endi bisa ndeleng Kadal Ijo?

Sampeyan bisa ndeleng kadal ijo iki lungguh ing srengenge ing watu, saindenging Eropa, Austria, Jerman, nganti Romania lan Turki.

Salzburg menyang Wina Kanthi Sepur

Munich menyang Wina Kanthi Sepur

Graz menyang Wina Kanthi Sepur

Prague menyang Wina Kanthi Sepur

 

Kadal Hijau Eropa sing apik banget

 

6. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Flamingo Jambon

Flamingo jambon sing apik banget manggon ing salah sawijining cadangan alam liar paling apik ing Eropah. Flamingo jambon urip kanthi jaran liar sing apik tenan ing cadangan Camargue ing Prancis. Flamingo jambon wis dadi simbol saka Camargue, kanthi warna jambon sing padhang.

Ing laguna, marshland, utawa mabur munggah, pamer kaendahane, flamingo jambon katon apik banget. Nalika sampeyan mlaku liwat 4 tilase ing Camargue, sampeyan bakal ngerti kanthi cepet kenapa manuk iki minangka salah sawijining 12 kewan sing paling unik sing bisa dideleng ing Eropa.

Ing endi bisa ndeleng Flamingo Jambon ing Camargue Reserve?

Camargue minangka cadangan alam ing Prancis. Kanggo ndeleng manuk unik iki, sirah menyang Taman Ornithologis.

Lyon to Toulouse Karo Sepur

Paris Toulouse Kanthi Sepur

Apik Toulouse Kanthi Sepur

Bordeaux menyang Toulouse Kanthi Sepur

 

Flamingo Jambon Flying

 

7. Paus pa Irlandia

Yen sampeyan kebeneran lelayaran ing Irlandia Kidul, nang endi wae ing kadohan, endhas knobbly bisa muncul saka njero banyu. Iki bisa uga paus Humpback, paus sing megah lan gedhe banget sing manggen ing samodra Irlandia.

Sanajan ukurane nyengsemake lan medeni, 12-16 meter, dheweke ora mbebayani lan alus. Paus ayu iki teka ing pungkasan musim gugur, nyanyi lagu-lagu kompleks, awet antarane 10-20 menit.

Ing endi bisa ndeleng Paus Humpback?

Skotlandia, Ireland, Inggris apik banget kanggo nonton paus.

 

 

8. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Serigala

Menarik lan medeni, srigala minangka salah sawijining kewan sing bakal kaancam ing Eropa. Kewan unik iki gampang adaptasi karo habitat apa wae, ing warna kamuflase, lan ukurane gedhe. Ana akeh keturunan serigala, nanging rata-rata serigala bisa nganti 70 kg.

Serigala manggon ing alas, ing bungkus, lan dianggep kewan sing dilindhungi banget ing Eropa. Ana pusat konservasi lan cadangan kanggo nglindhungi srigala lan nyedhiyakake kahanan sing paling apik supaya ora punah babar pisan.

Ing endi bisa ndeleng srigala ing Eropa?

Wilayah Liguria ing Italia, alas Bavarian, lan Polandia minangka serigala’ habitat sing disenengi.

 

Kewan Ajag Khusus Kanggo Deleng ing Eropa

 

9. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Lumba-lumba

Nyebarke lan nyanyi ing perairan pesisir Italia, lumba-lumba sing apik banget katon apik banget. Nalika kabeh wong bisa uga ndeleng lumba-lumba ing gambar, taman banyu, utawa kebun binatang ing Eropa, ora ana sing mbandhingake lelayaran lan ngujo makhluk sing apik banget.

Wektu paling apik kanggo ndeleng lumba-lumba yaiku ing mangsa panas nalika anget, lan sampeyan bisa tur plancongan nonton lumba-lumba.

Ing endi bisa ndeleng lumba-lumba ing Italia?

ing pesisir ayu Cinque Terre lan segara Ligurian minangka papan sing sampurna kanggo ndeleng lumba-lumba liar ing Italia.

La Spezia menyang Riomaggiore Kanthi Sepur

Florence menyang Riomaggiore Kanthi Sepur

Modena menyang Riomaggiore Kanthi Sepur

Livorno menyang Riomaggiore Kanthi Sepur

 

Lumba-lumba ing Italia mlumpat banyu

 

10. Hiu Basking

Nalika umume wong krungu “hiu” reaksi sing paling alami yaiku lemes lan wedi. Nanging, Basking Shark sing kuwat bisa uga ukurane medeni lan medeni banget, nanging hiu iki mung mangan plankton.

Mulane, sampeyan bisa ngrasakake aman babar pisan 12 nada lan 12 iwak meter. Basking Shark minangka hiu paling gedhe nomer loro ing Inggris, lan sing paling apik ditemokake saka tebing ing musim panas. dadi, yen sampeyan ndeleng awak fin lan segitiga abu-abu gedhe, banjur kirim hello lan siyap kamera sampeyan kanggo njupuk Basking Shark.

Ing endi bisa ndeleng Basking Shark Inn Inggris?

mati Cornwell gisik, Pulo Men, lan akeh Kulon Inggris sing gisik pantai, sampeyan bisa ndeleng hiu basking ing habitat alami.

 

Basking Shark kayane padha karo paus

 

11. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Wolverine

Kekacoan, Kekacoan, minangka julukan wolverine ing basa Latin, diterjemahake menyang Gluten. Jeneng sing ora umum iki cocog karo anggota paling gedhe ing kulawarga Mustelidae – sampurna amarga duwe napsu gedhe sing ora biasa.

Menawi mekaten, srigala bisa lelungan adoh kanggo golek panganan, lan saiki bisa ditemokake ing saindenging Eropa.

Ing endi bisa ndeleng Wolverine?

Umumé, pedunung wolverine konsentrasi ing Rusia, wong Taiga, lan Asia. Menapa malih, sampeyan uga bisa ndeleng wolverines ing taman margasatwa dataran tinggi ing Inggris.

 

Wolverine minangka Langka lan kalebu Kewan Unik sing Bakal Deleng ing Eropa

 

12. Kewan Unik Kanggo Dideleng ing Eropa: Alpine Ibex

Dhuwur munggah ing 4000 meter, ing antarane pucuk gunung salju, menyang tebing watu, sampeyan bakal nemokake Alpine Ibex. Kanthi sungu sing bisa tuwuh nganti 140 cm, wedhus gunung iki minangka salah sawijining kewan sing paling apik lan unik ing Eropa.

sepisanan, manggon ing Pegunungan Alpen Eropa, Ibex Alpen, ora gampang banget yen dibandhingake karo Basking Shark lan kadal ijo. Kejabi, kukune nggawe gampang kanggo Ibex munggah lan uwal saka predator ing Pegunungan Alpen.

Ing endi bisa ndeleng Alpine Ibex?

Pegunungan Alpen Italia lan Swiss Alps duwe sawetara sudut pandang sing apik tenan kanggo nonton satwa lan Alpine Ibex.

Zurich menyang Wengen Kanthi Sepur

Jenewa menyang Wengen Kanthi Sepur

Bern menyang Wengen Karo Sepur

Basel to Wengen Karo Sepur

 

Mountain Alpine Ibex

 

Punika ing Simpen A Train, kita bakal seneng mbantu ngrancang perjalanan menyang papan sing paling apik kanggo nonton satwa. Wisata sepur ing saindenging Eropa pancen cocog kanggo lelungan menyang papan alam kewan unik iki ing Eropa.

 

 

Apa sampeyan pengin masang postingan blog "12 Kewan Paling Unik Kanggo Deleng ing Eropa" menyang situs sampeyan? Sampeyan salah siji bisa njupuk foto lan teks kita lan maringi kita kredit karo link kanggo kirim blog iki. Utawa klik kene: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Funique-animals-europe%2F%3Flang%3Djw- (Gulung mudhun sethitik kanggo ndeleng Embed Code)