Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 12/11/2021)

Walaupun Eropah kereta api tidur semalaman menjadi sesuatu spesies terancam (syarikat penerbangan tambang murah kami melihat anda!), pencinta kereta api masih tidak berputus asa! Bagi pencinta kereta api bersemangat, tiada yang lebih melompat di atas kapal kereta api malam dan menikmati keindahan jarak yang jauh tanpa perlu memecahkan bank untuk sampai ke destinasi akhir mereka.

Jika anda telah merancang malam perjalanan kereta api di luar negara tetapi tidak pasti bahawa kereta api malam adalah pilihan terbaik, jangan baca di bawah.

NOTA: Semua sebab kami telah meletakkan bersama-sama pergi di luar "untuk permulaan, anda tidak akan menghabiskan 10+ jam meleleh air liur di bahu anda sebagai ketua anda jiggles terhadap tingkap kereta api ".

 

Kereta api malam Adakah Kos-Berkesan

Untuk setiap pelawat pada bajet (atau mereka yang lebih suka berbelanja lebih pada hidangan halus dan berjalan-jalan daripada yang mereka lakukan pada tiket), kereta api malam adalah pilihan yang paling bajet untuk memilih (terutama bagi perjalanan yang panjang). Anda boleh menjangkakan perbelanjaan anda dipotong dua apabila anda menggantikan tiga atau empat malam di sebuah hotel (walaupun satu dalam kategori yang lebih murah) dengan jumlah yang sama malam kereta api, menjimatkan kira-kira $500! Jika itu tidak belanjawan pintar, kita tidak tahu apa yang!

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Kecekapan masa dalam Kereta api Malam & Keselesaan

Keberkesanan perjalanan kereta api tidak dapat dinafikan! kereta api Eropah berada cepat, teratur dan semua yang anda cari dalam pilihan pengangkutan tidak kira jika anda adalah perjalanan ke suatu tempat berhampiran seperti Itali atau destinasi lanjut. Perjalanan dengan kereta api adalah hebat untuk semua orang yang mencari untuk menjadi yang pertama dalam talian di pejabat pelancongan, mereka muzium kegemaran, atau di mana pun mereka hendak merancang untuk pergi. Kereta api malam memberi anda pilihan untuk benar-benar berehat pada waktu malam. Kemudian gunakan waktu siang untuk menikmati pemandangan indah melalui tingkap dan semasa kereta api berhenti.

Lecce untuk Trains Milan

Reggio Calabria ke Kereta api Milan

Bari untuk Trains Milan

Salerno untuk Trains Milan

 

Mesra alam

Sama seperti kereta api biasa, kereta api malam adalah pilihan perjalanan yang terbaik untuk planet kita. Oleh kerana mereka menghasilkan jauh kurang CO2 setiap penumpang dari pesawat melakukan, mereka boleh menjadi pengangkutan masa depan. jadi, jika anda adalah alam sekitar, anda tahu apa cara yang anda akan melakukan perjalanan dari sekarang.

Levanto untuk Trains Turin

La Spezia untuk Trains Turin

Naples untuk Trains Turin

Rom ke Kereta api Turin

 

berseronok dengan rakan-rakan di Kereta api Malam

Kereta api malam yang besar untuk membuat kawan-kawan

Jika anda adalah berjalan bersendirian, kereta api memberikan anda peluang untuk bertemu dengan ramai orang dari seluruh Eropah, semua berbeza antara satu sama lain. Cari Beberapa minat yang sama untuk bercakap tentang, dan anda telah berpotensi membuat rakan-rakan untuk hidup! Tambahan pula, apa yang lebih penting kali ini (sekurang-kurangnya untuk topik yang kita berada di), anda memperolehi selamat, orang dipercayai untuk berkongsi kabin tidur anda dengan! kereta api malam yang indah, tetapi kekangan yang timbul ialah anda boleh berakhir di gerai dengan sekumpulan orang yang berdengkur, berbau busuk (maaf!), atau ... hanya batuk banyak. jadi, mencari kumpulan yang hebat untuk sembang dan malam beberapa dalam petak sempit yang sama adalah hebat!

Lyon ke Kereta api Nice

Paris ke Kereta api Nice

Avignon ke Kereta api Nice

Marseilles untuk Trains Nice

 

Rayuan Scenic

Wah, kita hampir lupa untuk menyertakan faedah kereta api malam yang selalu memberi inspirasi – indah rayuan! Jangan tidur sepanjang Fjord, Alps, dan pemandangan sama lain yang indah. Tetapi jangan rasa bertanggungjawab untuk berjaga anda lulus kawasan tengah industri Jerman, sama ada. Oh, dan - mengambil gambar, walaupun ia hanya melalui tingkap!

 

Maklumkan kepada kami dengan menghantar tweet kepada kami di @SaveATrain! , Anda boleh mencari saluran sosial kami yang lain di bahagian bawah Save-A-Train dan sudah tentu, anda boleh menempah dari kami tiket kereta api.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, kemudian klik sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2F5-reasons-night-trains%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)