Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 01/04/2021)

Setiap hari ia adalah pemandangan biasa untuk melihat beribu-ribu penumpang menggunakan kereta api. Oleh itu, maka tidak, bahawa kereta api dikenali sebagai talian hayat negara. tanpa, mereka boleh menjadi kekacauan besar dan boleh menyebabkan kekeliruan dan masalah yang teruk.

 

Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Tiket Kereta Api Reservation

 

Telah berkata bahawa, adanya tiket menjadi isu utama setiap kali berlaku. Apabila anda mahu untuk menempah tiket anda, anda perlu memastikan bahawa tiket yang ada dan bersedia.

 

Apakah jenis proses tempahan?

Anda mempunyai pelbagai jenis pelatih dalam tempahan tiket keretapi. Mereka tidak ditempah. tidak ditempah biasanya yang paling sesak kerana penumpang tidak menempah tiket mereka di dalam tempat ini.

Pada masa-masa perayaan, ia menjadi tidak dapat ditanggung dan jumlah orang yang menaiki kereta api dapat mencapai beberapa ratus orang dengan mudah. Jika anda tergolong dalam orang tua atau mempunyai isu fizikal, maka ia adalah yang terbaik untuk buku dalam kereta api reserved petak bukannya tidak ditempah.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Jenis berikut petak adalah jurulatih yg sedang tidur. Jurulatih tidur kerana nama itu pergi membolehkan anda untuk berehat dan tidur sepanjang anda perjalanan. Setiap kereta api datang dengan sekurang-kurangnya 10 bogies yang jurulatih tidur.

Anda boleh membawa bantal dan katil lembaran anda sendiri jika anda mahu. Sesuai untuk mereka yang berjalan dengan bajet yang. yg sedang tidur 3 peringkat AC petak selesa dan sedikit di atas jurulatih yg sedang tidur Tempahan Tiket kereta api.

Mereka adalah sedikit mahal berbanding jurulatih tidur kerana mereka mempunyai AC. 2-tier AC petak adalah satu lagi kaedah perjalanan. Ia adalah selesa dan anda disediakan dengan besar mewah.

Interlaken untuk Trains Zurich

Lucerne untuk Trains Zurich

Bern untuk Trains Zurich

Geneva untuk Trains Zurich

 

Perkara yang sama boleh dikatakan mengenai petak AC kelas pertama. Ini kerana anda disediakan dengan jenis privasi, yang anda mahu. Ini adalah kaedah perjalanan yang paling mahal. akhir sekali, kereta kerusi.

Semasa anda dalam perjalanan jarak dekat, maka anda boleh melakukan perjalanan menggunakan kereta kerusi. Tambang lebih rendah daripada AC kelas pertama tempahan tiket kereta api. Walau bagaimanapun, anda akan mahu memastikan bahawa kerusi boleh didapati melalui SMS amaran atau talian daftar.

Menggunakan PNR, anda boleh memastikan bahawa tiket ditempah. akhirnya, anda perlu melihat bahawa kerusi yang ada. Anda boleh berbuat demikian dengan memastikan status PNR adalah betul sebelum anda membuat lanjut Tempahan Tiket kereta api tempahan.

Nuremburg ke Kereta api Prague

Munich untuk Trains Prague

Berlin untuk Trains Prague

Vienna untuk Trains Prague

 

Seperti biasa, melakukan tempahan anda menggunakan sumber yang boleh dipercayai maklumat seperti Save A Train.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fall-you-need-to-know-about-the-railway-ticket-reservation%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)