Waktu membaca: 8 minit
(Lepas Kemaskini: 29/04/2022)

Sama ada anda seorang diva, fesyen, pelik, gay, lesbian, atau tidak bersedia untuk definisi diri, ini 10 destinasi LGBT yang hebat akan menyertai dan meraikan anda. Dari ciuman di Paris hingga berpesta seperti bintang rock di Berlin, bandar-bandar Eropah yang menakjubkan ini mempunyai hak yang sama, kesombongan, dan cinta dalam semua warna pelangi.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Destinasi Mesra LGBT yang Hebat Di Dunia: Berlin

Semuanya bermula dengan penubuhan organisasi gay dan lesbian pertama di dunia. 1897 adalah tahun yang menandakan langkah pertama masuk Transformasi Berlin menjadi ibu kota gay dan lesbian di dunia.

Kecantikan dan cinta datang dalam pelbagai bentuk, warna, dan seks. Berlin adalah salah satu yang paling bertoleransi, buka, dan menyambut bandar-bandar di dunia. Berlin adalah destinasi LGBT yang hebat di Eropah dan dialu-alukan semua jenis cinta. hari ini, berlin adalah destinasi LGBT utama, tetapi ia hanya mendapat populariti pada abad ke-20, sangat mengagumkan sepanjang perjalanan bandar ini.

Nollendorfplatz di Schoneberg adalah jantung dan jiwa liar dari adegan gay terkenal di Berlin. di sini, anda boleh berpesta, milik anda, minuman, dan nikmati kehidupan dan budaya LGBT.

Masa terbaik untuk mengalami extravaganza LGBT adalah musim panas, di CSD Berlin yang epik. Hampir 1 berjuta-juta orang dan beratus-ratus pelampung yang dihiasi membuat satu perarakan kebanggaan terbesar di dunia, untuk hak dan kebebasan yang sama untuk mencintai dalam semua warna pelangi.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Lawati muzium Schwules gay, monumen pertama gerakan gay, bar Marietta yang terkenal, Kafe Berio, kelab gay Heile Welt yang tertua, atau untuk pesta pelik terbaik di KitKat-Klub.

Frankfurt ke Berlin Dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin Dengan Keretapi

Hanover ke Berlin Dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin Dengan Keretapi

 

lesbian wedding

 

2. Destinasi LGBT yang Hebat Di Belanda: Amsterdam

Apabila anda adalah negara pertama di dunia yang menghalalkan perkahwinan sesama jenis, anda juga merupakan salah satu destinasi yang paling hebat dan mesra LGBT di dunia. jadi, Amsterdam yang menyeronokkan dan mengagumkan adalah bandar pertama di Eropah yang menjadi tuan rumah Sukan Gay di 1998 dan perarakan kebanggaan Amsterdam dianggap salah satu yang terbaik di dunia.

Sekiranya anda tidak tahu tempat untuk dilawati di bandar, kemudian berhenti di Titik Pink, tempat untuk maklumat mengenai LGBT- tempat mesra di Amsterdam. Amsterdam mempunyai hebat pemandangan kehidupan malam, tetapi sebelum matahari terbenam, anda mesti berjalan-jalan di jalan dan kawasan seterusnya, di mana adegan LGBT menarik nafas dan menendang: Reguliersdwarsstraat, Kerkstraat bersejarah, Amstel, dan kemudian ke Zeedijk dan Warmoesstraat untuk pemandangan kehidupan malam LGBT yang hebat di Amsterdam.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Ketahui pemandangan seret yang terkenal di Queen's Head, menghirup koktel di Getto, dapatkan inspirasi di kedai buku LGTB Amsterdam, Yang Selamat, dan berpesta di kelab Taboo atau Keluar di jalan Reguliersdwarsstraat. Sebagai tambahan, kebanggaan terusan Amsterdam adalah salah satu perbarisan kebanggaan yang paling unik untuk dikunjungi di dunia.

Brussels ke Amsterdam Dengan Keretapi

London ke Amsterdam Dengan Keretapi

Berlin ke Amsterdam Dengan Keretapi

Paris ke Amsterdam Dengan Keretapi

 

 

3. Destinasi Mesra LGBT Terbaik Di UK: Brighton

Sejak tahun 1930-an Brighton telah menjadi tempat selamat bagi semua orang yang perlu meneroka seksualiti mereka. Bandar yang pernah di tepi pantai telah menjadi destinasi LGBT yang mesra di UK, dekat tetapi jauh dari ibu negara.

Kejiranan Bandar Kemp adalah kawasan LGBT di Brighton, terima kasih kepada hotel butiknya, pub, dan restoran. di sini, anda akan mendapat getaran yang luar biasa, suasana yang sejuk di mana anda boleh meraikan cinta dalam semua bentuk. lebih-lebih lagi, jika anda bercadang untuk pergi dengan kekasih anda, maka Brighton mempunyai lebih daripada beberapa tempat perkahwinan seperti Pavilion Diraja, dan terus dari situ mulakan perayaan di Charles Street atau pantai Brighton.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Nikmati segelas minuman di pub The Bulldog gay, tapi berehat dulu di The Brighton Sauna, dan selesaikan malam di Revenge, kelab hiburan malam LGBT teratas.

 

Awesome LGBT parties

 

4. Bandar Mesra LGBT yang Hebat Di Jerman: Cologne

Bandar dengan lebih banyak pub berbanding orang, dan lebih banyak acara kebanggaan daripada tempat lain, Cologne adalah salah satu destinasi yang paling hebat dan mesra LGBTQ di Eropah. Cologne sangat mesra LGBTQ sehingga mempunyai lawatan Gaily sendiri, supaya anda dapat mengetahui rahsia yang terbaik di bandar untuk rasa dan warna pelangi.

Sebagai tambahan, cologne adalah destinasi LGBT utama, kerana telah 2 adegan gay, Ya itu betul. Heumarkt-Mathiasstrasse lama dan Segitiga Bermuda bandar untuk orang ramai. Barat mempunyai pesta dan kelab tarian terbaik untuk menggegarkan badan anda dan timur untuk tempat lepak berkelas dan tradisional yang santai.

Tidak ada masa untuk melawat kedua-duanya? Tidak risau! Kerana dengan kereta bawah tanah S-Bahn, anda boleh berulang-alik seberapa banyak yang anda mahu dan sangat pantas.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Jangan terlepas Christopher Street Day di Cologne, Cologne Pride yang terkenal di dunia tentu saja. Sebagai tambahan, Pasar Krismas Gay Cologne, dan Karnival pada bulan Februari. Untuk check-out selepas Deck 5 atau Amadeus.

Berlin ke Aachen Dengan Keretapi

Frankfurt ke Cologne Dengan Keretapi

Dresden ke Cologne Dengan Keretapi

Aachen ke Cologne Dengan Keretapi

 

5. Destinasi Mesra LGBT yang Hebat Di Perancis: Paris

Bandar paling romantis di dunia meraikan cinta setiap minit setiap hari, dan anda amat dialu-alukan untuk meraikan cinta anda dalam semua warna pelangi. Penuh glam, gaya, kelas, Dan seronok, Paris adalah salah satu LGBT yang paling hebat- destinasi mesra di dunia.

Marais yang indah adalah pusat pemandangan gay di Paris, dengan semua tempat LGBT yang popular yang terletak di Place de la Bastille yang terkenal, Place de la Republique dan Dewan Bandaran. Sepanjang tahun, dari Januari hingga Julai, ada acara luar biasa yang dikhaskan untuk komuniti LGBT: perayaan, seni, filem, dan sudah tentu perarakan kebanggaan. di sini, anda akan berasa seperti di rumah, dan mempunyai banyak cara untuk meneroka komuniti Perancis LGBT dan menemui Paris.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Raidd Barn untuk penari go-go dan tarian seksi, Kafe Debonair di atas bumbung Cite de la Mode et du Design untuk macaroon dan pemandangan Seine yang menakjubkan, dan Badaboum bistro di daerah Bastille untuk semua artis Perancis yang baru dan bergaya, dan cium dengan Menara Eiffel di latar belakang.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

LGBT parade & flag

 

6. Bandar Mesra LGBT yang Hebat Di Austria: Vienna

Sejarah dan budaya Austria yang kaya penuh dengan cerita mengenai maharaja gay, jadi LGBT- ramah adalah sebahagian daripada DNA bandar yang indah ini. Oleh itu, tidak hairanlah bahawa di Vienna anda boleh meneruskannya 2 Lawatan bandar gay untuk mengetahui sejarah komuniti dan kehidupan LGBT. Sebagai tambahan, sama dengan destinasi mesra LGTB yang lain dalam senarai kami, terdapat lebih banyak acara LGTB daripada yang anda boleh kira sepanjang tahun.

Salah satu acara LGBT paling istimewa tahun ini ialah Rainbow Ball. Hotel Schonbrunn menganjurkan bola besar ini, di mana anda boleh menari Waltz dan memamerkan rasa fesyen anda yang berkelas dalam gaun bola dan tuksedo yang menakjubkan.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Rasakan kopi Wina di Cafe Savoy, berpesta dengan kelab Miss Candy in Heaven Vienna, Saya Dos dalam suasana Alpine yang menakjubkan, dan ambil gambar perkahwinan anda ketika seni bina kota yang luar biasa ada di sekeliling anda.

Salzburg ke Vienna Dengan Keretapi

Munich ke Vienna Dengan Keretapi

Graz ke Vienna Dengan Keretapi

Prague ke Vienna dengan Keretapi

 

7. Bandar Mesra LGBT yang Hebat Di Ireland: Dublin

Mungkin Ireland dikenali oleh banyak pihak, keagamaan, dan beku dalam masa. Walau bagaimanapun, itu tidak berlaku dengan Dublin yang bersemangat, menyeronokkan, dan sangat LGBT- mesra. dalam 2015, perkahwinan gay menjadi sah, satu peristiwa penting dalam transformasi Ireland menjadi liberal, dan negara terbuka.

Oleh itu, anda akan menjumpai Dublin sebagai LGBT alternatif yang luar biasa- destinasi mesra ke Amsterdam dan berlin. Bulan Jun adalah bulan Pride di Dublin, tetapi anda juga harus melihat Festival Teater Gay Antarabangsa Dublin, yang terbesar di dunia.

Perkara Terbaik Yang Harus Dilakukan

Koktel atau pesta di George Bar, sebuah institusi gay di Dublin, PantiBar, Kafe Oscars, pelayaran, atau sauna gay untuk bersantai adalah perkara utama yang harus dilakukan untuk benar-benar menikmati komuniti LGTBQ yang menakjubkan di Dublin.

 

8. Destinasi Mesra LGBT yang mengagumkan: Belgium

Ghent dan Brussels dikenali sebagai 2 destinasi mesra LGBT paling hebat di Belgium. Negara ini merupakan negara kedua yang menghalalkan perkahwinan sesama jenis. Di Brussels, Rue du Marche au Charbon adalah pusat pemandangan LGBT.

Sebagai contoh, di Rumah Pelangi, anda boleh menikmati festival filem Lesborama, pameran seni, dan banyak aktiviti budaya lain. Walau bagaimanapun, jika anda mahu memamerkan apa yang mama alami kepada anda, kemudian Chez Maman menyambut divas dalam semua warna dan kilauan pelangi.

Luxembourg ke Brussels Dengan Keretapi

Antwerp ke Brussels Dengan Keretapi

Amsterdam ke Brussels Dengan Keretapi

Paris ke Brussels Dengan Keretapi

 

LGBT flags in a street in belgium

 

9. Destinasi Mesra LGBTQ yang hebat: London

Akhir Barat, pub, seni bina, Ratu. London adalah ikon bukan hanya kerana golongan bangsawan, tetapi kerana ia adalah destinasi LGBT yang hebat di Eropah. Bandar ini adalah mikrokosmos kepada dunia, bermaksud bandar yang menyambut orang dari seluruh pelosok dunia, juga sangat mesra dan mesra kepada gay, lesbian, pelik, atau transgender.

Kedai buku eksklusif, luar biasa bar atas bumbung, teater, dan muzik, London mempunyai begitu banyak tempat menarik untuk menikmati kehidupan dan budaya LGBT yang terbaik.

Perkara untuk dilakukan

jadi, jika anda ingin menikmati LGTB yang terbaik di London, menuju ke Dlastone Superstore untuk kabaret terbaik. Untuk pemandangan pelik yang terbaik, Pub Glory hebat, dan pastikan anda singgah di kedai buku LGBT tertua di England, Kata Gay.

Amsterdam Ke London Dengan Keretapi

Paris ke London Dengan Keretapi

Berlin ke London Dengan Keretapi

Brussels ke London Dengan Keretapi

 

10. Destinasi Mesra LGBT Hebat: Milan

Tidak seperti bandar-bandar lain yang mesra LGBT dalam senarai kami, Hak LGBT tidak disahkan di Milan. tetap, modal fesyen dan keanggunan di dunia mempunyai pemandangan gay yang meriah dan bahkan menganjurkan festival filem LGTBQ tahunan.

Semasa di Milan, kejiranan Porta Venezia adalah nadi kehidupan dan budaya LGBT. Di jalan Lecco dan San Martini, anda akan menemui bar dan kelab mesra gay paling hebat.

Florence ke Milan Dengan Keretapi

Florence ke Venice Dengan Keretapi

Milan ke Florence Dengan Keretapi

Venice ke Milan Dengan Keretapi

 

Milan LGBT nightlife

 

Ia adalah sangat mudah untuk melatih perjalanan di seluruh Eropah dan perjalanan dengan Simpan Kereta Api tetapi tidak mudah untuk mencari destinasi mesra LGBT yang hebat, jadi ini sebabnya kami menulis catatan blog ini untuk anda.

 

 

Adakah anda mahu menyematkan catatan blog kami "10 Destinasi Mesra LGBT yang Hebat" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fawesome-lgbt-friendly-destinations%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)