Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 30/04/2021)

Dengan beberapa kereta api terpantas di Eropah dan paling laluan indah, Perjalanan The Lakes Paling Cantik di Utara Itali dengan kereta api adalah ekonomi, selesa, dan mengarahkan, menawarkan wawasan ke kehidupan tempatan, sering dengan pemandangan dibuang sbg.

Dengan sedikit celik perancangan laluan dan fleksibel jadual, anda boleh dengan mudah simpulkan jadual perjalanan yang akan membuat perjalanan hanya sebagai mengesankan sebagai destinasi.

 

Melawat Northern Italy

Seperti kebanyakan negara-negara, Itali telah sendiri jurang Utara-Selatan dengan Utara Itali megah bahawa mereka menjadi tulang belakang ekonomi negara dan kuasa perindustrian.

Dari kaca mata untuk fesyen untuk makanan, akaun kawasan utara Itali selama lebih 50% ekonomi Itali ... walaupun ia mengandungi kurang daripada separuh daripada penduduk negara ini!

yang 8 kawasan-kawasan yang:

  1. Lembah Aosta
  2. Piedmont
  3. Liguria
  4. Lombardy
  5. Emilia-Romagna
  6. Veneto
  7. Friuli-Venezia Giulia
  8. Trentino-Alto Adige / Sudtirol

mendapat Sekitar

Terima kasih kepada dua pergunungan, lima tasik air tawar, Bukit-bukau, dan pelabuhan yang sibuk, terdapat banyak kepelbagaian dalam North Italy, walaupun dalam jarak yang pendek. Anda boleh memulakan minggu bermain ski di Dolomites, bersantai kira-kira dalam Lake Como dan menamatkan percutian sambil menjamu selera makanan laut di Lima tanah!

Mereka yang lebih suka fesyen dan makanan tidak akan kecewa sama ada. bandar-bandar merah berbumbung seperti Bologna mesra dianggap bandar Italy daripada gastronomi kelonggaran manakala Parma pinggir adalah pengeluar bertaraf dunia prosciutto dan Parmesan.

kemudian, sudah tentu, terdapat dua bandar terkenal di Milan dan Venice untuk mencari di Utara Itali! Percayalah apabila saya mengatakan, setiap pelawat akan menemui sesuatu untuk mengasihi sini.

Untuk fleksibiliti yang paling, kamu patut menyewa kereta apabila perjalanan untuk melihat pelbagai Lakes di Utara Itali. Jika anda mahu bergantung kepada awam pengangkutan, ia pasti boleh dilakukan.

 

Tasik di Utara Itali – Tasik Como

Lake como is so amazing

Sebut Lake Como kepada sesiapa sahaja dan kemungkinan, mata mereka akan menyala dan mereka akan berkata: "George Clooney!"

Tasik Como, juga dikenali sebagai Lario, adalah tasik terbesar ketiga di Itali Utara, dengan kedalaman maksimum kira-kira 410 meter (448 meters), juga salah satu tasik paling dalam di Eropah.

Fakta Fast: Adakah kamu tahu, Its bentuk ciri, mengingatkan yang terbalik Y, hasil dari peleburan glasier digabungkan dengan tindakan yg menyebabkan hakisan sungai Adda purba. Ini membawa kepada pembentukan dua cawangan selatan, di tengah-tengah di mana terdapat dunia popular Bellagio.

Terletak di kaki Alps, Lake Como menyediakan salah satu yang paling indah yg mengumpat di dunia. Jika anda akan melawat tasik Itali, anda akan terkejut untuk belajar tentang banyak perkara yang perlu dilakukan di Lake Como selain mengesan selebriti!

 

Saya pada bot!

I am on a boat

 

Selain hakikat bahawa sampai ke Northern Italy oleh Keretapi adalah no-brainer, kita akan mengakui menumpang menaiki bot adalah cukup sejuk terlalu. Terutamanya jika anda mahu pengalaman Lake Como khususnya yang terbaik.

Sama ada anda melawat Lake Como untuk sehari atau tinggal lebih lama, melompat di atas kapal bot, berehat dan sampai ke bandar kegemaran anda: Bellagio, Varenna, sebagai, atau mungkin salah satu daripada villa bersejarah di tepi tasik.

Milan untuk Trains Lake Como

Turin untuk Trains Lake Como

Padua untuk Trains Lake Como

Venice untuk Trains Lake Como

 

 

Tasik Garda

Lake Garda is among Lakes in Northern Italy

 

Lake Garda merupakan salah satu yang terbesar di Lakes utara Itali dan yang terbesar di tasik glasier Itali lima tasik, diberi makan oleh Alps di utara. Utara Verona, Lake Garda adalah keluarga yang paling – dan air sukan berorientasikan Itali tasik. Ia juga merupakan tasik terbesar di Itali, sampai dari kaki bukit pergunungan curam ke tepi utara Po Valley.

Pantai selatan dipenuhi oleh pantai dan disokong oleh bukit-bukit rendah. Manakala di utara, gunung dan tebing curam pinggir tasik, terutamanya di sepanjang barat Pantai. rupa bumi yang memberikan tasik yang Pelbagai tarikan untuk sukan yang cintakan pelancong. Daripada angin yang mantap untuk belayar dan meluncur angin ke gunung untuk mendaki, rappelling, dan berbasikal daki gunung, semua dengan pemandangan tasik.

berita yang lebih baik. lokasi Lake Garda memberikan iklim sederhana sepanjang tahun di mana buah zaitun dan lemon tumbuh dengan baik di utara pelbagai biasa. Perfect untuk beberapa petang G&T! Menambah berpasir yang panjang pantai dan klac daripada bandar-bandar dengan pemandangan jalan pesisir tasik. Anda telah mendapat diri anda yang sempurna percutian destinasi!

Trento untuk Trains Lake Garda Peschiera

Bolzano Bozen untuk Trains Lake Garda Peschiera

Bologna untuk Trains Lake Garda Peschiera

Venice untuk Trains Lake Garda Peschiera

 

Jadi bagaimana anda mahu berbuat akan melihat beberapa Lakes di Utara Itali? Ingin menjimatkan masa dan wang ketika Perjalanan ke Itali Utara dengan Keretapi? Tempah di dalam semua tiket kereta api anda menggunakan Simpan Kereta Api dalam beberapa minit, tanpa yuran tersembunyi!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://embed.ly/code?url = https://www.saveatrain.com/blog/beautiful-lakes-northern-italy/- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)