Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 16/12/2022)

Banyak bandar-bandar di Eropah mempunyai istana yang indah (atau dua) untuk menarik dalam pelancong. Itulah sebabnya ia sukar untuk bersetuju mengenai apa yang lima istana yang paling indah di Eropah. Mari kita lihat pada pilihan kami The Istana Paling Cantik Di Eropah:

 

1. Palaces indah di Eropah dan Perancis Chateau de Versailles

Versailles mungkin salah satu yang paling terkenal istana di dunia, dan ia pasti layak reputasi. Ia adalah satu permata abad ke-18 Perancis seni, mewah dan kaya dengan karya seni dan kecantikan.

Ia telah diperluaskan oleh pemerintah Perancis yang terkenal Louis XIV, yang berpindah kedua-dua mahkamah dan kerajaan untuk Versailles dalam 1682. chateau adalah tempat pusat kuasa di Perancis sehingga Revolusi dalam 1789. Kini ia adalah salah satu tempat pelancongan yang paling terkenal di dunia.

Dijon untuk Trains Paris

Reims untuk Trains Paris

Lille untuk Trains Paris

Lawatan untuk Trains Paris

 

 

2. Castle Windsor, United Kingdom

Windsor adalah sebuah istana diraja bekerja dan merupakan antara istana yang paling indah di Eropah, istana tertua dan terbesar di dunia yang masih mempunyai penduduk. British Queen menghabiskan hujung minggu peribadinya di Windsor.

Sejarah Windsor Castle adalah hampir 1000 tahun yang panjang. Sepanjang abad, ia telah menjadi rumah ramai ahli terkenal royalti British. Istana ini mengandungi st. Chapel george, tapak perkuburan sepuluh raja-raja, dan Negeri Apartments dilengkapi dengan khazanah Collection Royal.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

 

3. Istana Grand Ducal Luxembourg

Grand Ducal Palace of Luxembourg

 

Istana Ducal Besar Luxembourg di Luxembourg City adalah kediaman rasmi Grand Duke. Dia menggunakan wang itu bagi kebanyakan tugas rasminya, bersama-sama dengan Grand Duchess. Istana ini juga mengandungi pejabat mereka, serta staterooms.

Bangunan ini pertama kali digunakan sebagai dewan bandar selepas ia dibina pada 1572. dalam 1817, ia menjadi kediaman rasmi Gabenor. Istana Grand Ducal kelihatan berkilauan dalam gaya Renaissance Flemish dan itulah salah satu sebab ia berada dalam senarai Istana Terindah di Eropah kami. Ia mempunyai salah satu daripada facades paling indah di bandar, serta dalaman yang cantik.

Antwerp untuk Trains Luxembourg

Brussels untuk Trains Luxembourg

Metz untuk Trains Luxembourg

Paris untuk Trains Luxembourg

 

4. Istana Neuschwanstein, Jerman

Neuschwanstein layak tempat di kalangan istana yang paling indah di Eropah kerana mereka suasana indah dan seni bina yang menakjubkan. Istana ini kelihatan seperti ia datang lurus daripada dongeng. sebenarnya, ia telah digunakan sebagai inspirasi untuk istana dalam Disney Sleeping Beauty.

Ia adalah satu Romanesque Revival istana abad ke-19. ahli sejarah seni di seluruh dunia berpendapat bahawa salah satu simbol Romantik. Raja Ludwig II ByangVaria dibina Neuschwanstein sebagai tempat di 1837. Selepas kematian Raja di 1886, ia menjadi terbuka kepada orang ramai.

Ulm untuk Fuessen Kereta api

Munich ke Fuessen Kereta api

Stuttgart ke Fuessen Kereta api

Nuremburg ke Fuessen Kereta api

 

 

5. Palaces indah di Eropah dan Austria – Schloss Schonbrunn

Beautiful Palaces in Europe - Schloss Schonbrunn, Austria

 

Salah satu pemandangan yang paling kerap dilawati dan istana yang paling indah di Eropah di Vienna, Austria, Schonbrunn juga merupakan tapak Warisan Budaya Dunia. istana ini bermula sebagai sebuah pondok berburu untuk Maharaja Leopold I. Ia dibina pada abad ke-17. Schonbrunn merupakan salah satu daripada kerja-kerja yang terbaik arkitek Bernhard von Fischer Erlach yang.

Sejak itu, Schonbrunn juga telah menyaksikan digunakan sebagai mahkamah Maria Theresa, selepas itu ia menjadi titik pusat dan tuan rumah bagi hal-ehwal negara yang. Dibina dalam gaya baroque, istana telah kebanyakannya mengekalkan keadaan asal. seni bina yang unik menjadikan ia salah satu tempat yang paling mempesonakan untuk dilawati di Eropah.

Salzburg untuk Trains Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Jika anda sudah bersedia untuk merancang percutian anda di sekitar lima istana yang paling indah di Eropah, ini adalah tempat-tempat yang anda tidak boleh ketinggalan. Semua destinasi ini boleh dicapai dengan mudah melalui kereta api, supaya menempah tiket anda dan memulakan perancangan!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbeautiful-palaces-europe%2F/%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)