Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 06/08/2021)

Jadi, anda telah akhirnya melakukannya. Anda telah memasukkan untuk percutian anda di tempat kerja, membeli tiket kapal terbang anda, dan menuju ke Hungary untuk percutian yang layak. Dan ketika itu semua baik dan baik – Lagipun, Budapest adalah sebuah bandar yang indah – tidak menjual diri pendek dengan hanya melekat di sekitar ibu negara. Eropah adalah benua yang berhubung dengan beribu-ribu pilihan untuk perjalanan kereta api, dan ini termasuk Hungary. Jadi apabila anda telah melihat Permandian Haba Szechenyi dan menikmati segelas di Beer Spa, kepala keluar bandar pada salah satu 3 lawatan sehari Budapest terbaik dengan kereta api.

 

1. Debrecen, Hungary

Bandar kedua terbesar di Hungary dan juga dikenali sebagai Modal Besar Hungarian Plain, bandar ini sibuk adalah rumah kepada 200,000 orang. Bersejarah dan cantik, Debrecen merupakan salah 2 jam dan 15 minit dari Budapest dengan kereta api. sekitarnya menjadikan ini satu calon yang sangat baik untuk Budapest lawatan balik hari dengan kereta api.

Gereja Great di Debrecen adalah tumpuan utama di bandar ini, dan berfungsi sebagai simbol Protestan di Hungary. Terdapat juga banyak muzium untuk anda untuk melawat, seperti Muzium Deri yang, yang menempatkan beberapa keping yang paling bersejarah di seluruh Hungary.

Jangan lupa untuk mencuba beberapa daripada makanan tempatan dan wain, serta. Jika anda seorang sommelier benar, anda boleh memilih untuk “Bikaner”, wain dikeluarkan dalam negara yang diterjemahkan kepada “darah lembu jantan”. Ia dihasilkan di Hungary, dalam 'Lembah cantik Wanita' yang terkenal rantau. Yum!

Jika anda seorang peminat mandian terma, Debrecen juga telah anda dilindungi. Dalam berlepas dari tradisi, Aquaticum Spa lebih seperti dalaman taman air. Menampilkan siling berkubah yang tinggi dan gelongsor air yang berwarna-warni, mandian air panas ini menyeronokkan seisi keluarga.

Debrecen, Hungary Monument

 

2. Best Trips Budapest Day By Train: Vienna, Austria

Untuk entri ini seterusnya Budapest lawatan balik hari dengan kereta api, kita meninggalkan Hungary sepenuhnya dan menuju ke Austria, jiran barat Hungary. Ibu negara Austria, Vienna ialah bandar yang cantik dan rumah kepada lebih 2 juta penduduk. Seperti banyak Hungary, Vienna juga terletak di sepanjang Danube. Tidak seperti bandar kecil, bagaimanapun, Vienna penuh dengan kejiranan yang berbeza, muzium, tarikan, dan jenis makanan.

Dikenali sebagai hab budaya dan seni, ia juga menampilkan pemandangan kopi yang berkembang pesat dan anda akan menemui beratus-ratus kafe di sepanjang jalannya yang berliku. Vienna juga rumah kepada Schonbrunn, kediaman musim panas di Hapsburgs dan salah satu daripada banyak bangunan besar di seluruh bandar.

Jika anda membuat perjalanan pada musim sejuk, Vienna adalah satu kemestian sehenti bagi yang pasaran Krismas. Pasaran-pasaran fantastis adalah tidak kekurangan ajaib dengan sekelip lampu dongeng, wain mulled panas, dan makanan keselesaan hangat.

Walaupun perjalanan yang panjang untuk lawatan sehari dari Budapest melalui kereta api, terdapat pilihan segera boleh didapati dengan pilihan tanpa henti. Lebih baik, anda akan mendapat untuk memeriksa satu lagi negara Eropah menyebabkan anda senarai baldi.

Budapest ke Kereta api Vienna

Munich untuk Trains Vienna

Graz ke Kereta api Vienna

Prague untuk Trains Vienna

 

Vienna is a must Budapest day trips by train

 

3. Best Trips Budapest Day By Train: Wiener Neustadt, Austria

akhirnya, kita telah datang untuk kemasukan terakhir kami, sebuah bandar bersaiz sederhana yang terletak di selatan Vienna. Ya, yang right, kami telah menambah lawatan sehari lain Austria untuk senarai ini. Kenapa begitu? Baik kerana Wiener Neustadt (selain daripada mempunyai nama lucu), ialah bandar yang sibuk hampir 50,000 orang, dan semuanya berjaya dari segi perkara yang perlu dilakukan.

Terletak hanya 30km dari Vienna dan sangat dekat dengan sempadan Hungaria-Austria adalah perjalanan harian Budapest yang sempurna dengan kereta api, sejarah ini setiap tahun bertiup kencang dengan pertempuran untuk kawalan dari pelbagai empayar. Walaupun pertempuran ini- atau mungkin kerana mereka – Wiener Neustadt berkembang menjadi tempat latihan ketenteraan yang penting dengan pembinaan Akademi Tentera Maria Theresa pada tahun 1700-an.

Meninggalkan yang lalu, hari ini Wiener Neustadt adalah rumah bagi banyak pelbagai aktiviti, termasuk banyak mendaki luaran dan taman-taman. Anda boleh melawat Myra Falls untuk beberapa hiking hebat, atau menuju ke Gesaeuse Taman Negara untuk mengambil udara segar.

Bandar ini juga mempunyai banyak monumen, muzium, dan galeri khusus untuk menggambarkan sejarah bandar ini. Jika ini semua bunyi suka terlalu banyak untuk anda – jangan bimbang. Selepas hari yang penuh dengan aktiviti menuju ke Linsberg Asia Therme Spa bagi peluang untuk menyejukkan (atau pemanasan!) dan berehat.

Budapest ke Wiener Neustadt

Salzburg untuk Trains Vienna

Vienna ke Wiener Neustadt

Prague ke Wiener Neustadt

 

 

Topic bonus: Prague

Republik modal adalah agak terlalu jauh untuk lawatan sehari Budapest dengan kereta api tetapi bandar ini tidak boleh dilepaskan. Yang jika anda suka sejarah, seni bina, makanan, dan minuman. Walaupun ia hampir 8 jam dengan kereta api dari Budapest, jika anda sedang menuju cara ini ia adalah satu idea yang baik untuk perjalanan via Vienna (kamu tahu, yang bandar hebat kita dinyatakan di atas).

Secara umumnya murah dan penuh dengan bangunan-bangunan lama, yang dataran abad pertengahan yang terpelihara dengan baik, dan operasi tertua di dunia Astronomical Clock, Prague adalah mesti melakukan bercuti Eropah anda. Mengambil ia perlahan di sini dan menikmati berjalan di seluruh Charles Bridge, disiapkan pada 1402. Atau lebih baik, kenakan pakaian seragam kerajaan terbaik anda dan pergi ke Vysehrad pada hari tersebut untuk melihat runtuhan purba bekas istana.

Nuremburg ke Kereta api Prague

Munich untuk Trains Prague

Berlin untuk Trains Prague

Vienna untuk Trains Prague

 

Prague is a long Budapest day trips by train

 

Pokoknya

hari Budapest trips dengan kereta api dan Budapest adalah sebuah bandar yang indah untuk lawatan. Dari jalan-jalan yang indah untuk mandian terma yang terkenal, bandar tidak salah untuk lepaskan. Tetapi jangan ragu dan kepala keluar setiap sekali-sekala untuk meneroka beberapa sihir yang lebih tempatan untuk diri sendiri. Sama ada anda menghirup wain darah beberapa lembu jantan atau ponteng di luar ke sebuah negara yang baru sama sekali, melihat pemandangan pada percutian anda.

Salah satu cara terbaik untuk melakukan lawatan sehari Budapest dengan kereta api – menikmati kemudahan dan keselamatan perjalanan dengan kereta api dan penggunaan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “3 Best Trips Budapest Day By Train” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-budapest-day-trips-train/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)