Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 12/03/2021)

Pelancong yang mencari Terusan Terbaik dan River Boat Holidays di Eropah boleh berehat mudah mengetahui Eropah mempunyai tempat yang hebat. Walau bagaimanapun, tahu di mana untuk pergi untuk pelayaran yang terbaik bercuti pernah, anda perlu untuk melakukan kajian. Terdapat lima negara dengan terusan yang hebat dan pilihan percutian bot sungai.

Anda boleh melawat mereka semua, atau memilih salah satu yang menarik bagi anda yang paling. Apa yang pasti adalah bahawa anda akan mempunyai beberapa terusan dan sungai tunggangan terkenal pada cuti ini. Berikut adalah lima cuti terusan dan bot sungai terbaik atas kami di Eropah:

 

1. Terusan dan River Boat Cuti di Perancis

Perancis adalah sebuah negara yang indah dengan banyak destinasi mungkin untuk channel atau bot sungai percutian. Beberapa wilayah Perancis menonjol dalam hal itu: Midi, wilayah Aquitaine, dan Camargue. Setiap daripada mereka mempunyai kualiti yang unik.

Yang pertama adalah Canal du Midi, Tapak Warisan Dunia dan laluan air buatan tertua di Eropah yang masih mengikuti kursus asal. Karya Pierre Paul Riquet ini diselesaikan di 1681. Sepanjang jalan, pelayaran turun Midi, anda boleh melihat Le Somail dan Carcassonne, dua penempatan zaman pertengahan yang menawan. Dan jika anda suka makanan bagus dan anggur yang besar, anda boleh cuba Minervois terkenal dan Corbieres Midi-kanak, dan cassoulet, yang makanan istimewa tempatan.

Selatan Perancis Camargue adalah lebih moden, dengan iklim cerah yang indah dan keakraban laut Mediterranean. Semasa anda dalam perjalanan yang Camargue, anda boleh belajar sifat yang subur dan burung. Apa lagi, di kawasan bandar terdapat juga menawan kafe sedikit untuk melihat.

akhirnya, Aquitaine akan menawan hati anda sebagai anda pelayaran melalui lembah lazat yang, melihat air terjun dan tebing yang menakjubkan. Ada pelbagai laluan untuk mengambil, termasuk belayar menyusuri Sungai Charente. Di Perancis, setiap jalan yang anda ambil adalah mempesonakan, dan mengalami sepenuhnya adalah perasaan yang indah.

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

 

 

2. Terusan dan River Boat Cuti di Itali

Apabila anda memikirkan saluran dan Itali, perkara pertama yang datang ke fikiran adalah Venice. Lagun Venetian adalah luas, memotong dengan terusan, dan ia menawarkan pengalaman yang unik untuk pelancong yang suka bot. Tetapi lebih-lebih lagi daripada belayar terusan Venice sendiri, pantai Itali ialah menyerlahkan dirinya.

Untuk permulaan, anda boleh melawat pulau-pulau yang mempesonakan Torcello, Burano, dan Murano yang mempunyai banyak untuk ditawarkan. Jika anda mahu, menghabiskan masa di salah satu daripada kedai-kedai istimewa mereka. Jika tidak, anda sentiasa boleh belayar ke bandar Venice sendiri. Setiap jalan air adalah satu yang indah ada, terutamanya apabila cuaca baik. Bergerak ke Sungai Brenta atau Sile River lebih lawatan indah di Itali desa.

Itali mendapat banyak untuk menawarkan sungai yang indah, dan terusan Venice adalah mesti lihat. Jika anda mahu melihat yang terbaik daripada pemandangan Eropah dan jalan air indah, anda akan mendapati mereka di Itali.

Florence ke Kereta api Rome

Naples ke Kereta api Rome

Florence untuk Trains Pisa

Rom ke Kereta api Venice

 

 

3. Terusan dan River Boat Cuti di Jerman

Canal and River Boat Holidays in Germany

 

Jerman mungkin tidak menjadi tempat pertama yang anda fikirkan apabila terusan yang terbaik dan cuti bot sungai di Eropah yang disebut. Walau bagaimanapun, negara ini adalah jauh dari kekurangan dalam jalan air yang indah untuk diterokai. Dua rantau menonjol dari yang lain: Mecklenburg dan Brandenburg, dengan mereka menarik terusan dan tasik dikelilingi oleh hutan yang subur.

apa yang terutama yang menawan ialah bersama-sama dengan cara yang anda boleh melihat istana yang menakjubkan, istana zaman pertengahan, dan bandar-bandar lama yang menarik. Dan mereka yang mencintai alam semula jadi pasti akan menikmati belantara yang belum terjamah dan kekayaan hidupan liar.

Berlin sendiri mempunyai lebih banyak jambatan daripada yang Venice tidak, dan hampir 100 terusan untuk diterokai. Walau bagaimanapun, terusan German dan percutian pengembaraan bot sungai juga boleh membawa anda ke arah Potsdam dan Brandenburg. Jangan lepaskan peluang untuk meneroka Jerman dengan cara yang unik dan santai ini.

Berlin untuk Trains Potsdam

Berlin ke Hamburg Kereta api

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Berlin ke Kereta api Munich

 

4. Belgium

Belgium mempunyai bonus hebat di sisinya ketika datang ke percutian terusan dan perahu sungai terbaik di Eropah. Bonus ini adalah kawasan Flemish dan keindahan laluan air. Manakala jalan air Belgium tidak tradisional dalam erti kata yang menawarkan persekitaran luar bandar yang menakjubkan, mereka pasti boleh membawa anda ke beberapa tempat-tempat menarik.

Sebagai contoh, Bruges sudah pasti bernilai melawat, dan meneroka ia dengan terusan menjadikan perjalanan lebih menarik. Terdapat percintaan tertentu di udara Bruges, serupa dengan Venice. Dan struktur zaman pertengahan yang menarik dan coklat kedai hanya menambah kepada suasana.

Kemudian ada Ypres, tempat yang menakjubkan penuh dengan kepentingan sejarah dan tempat Flemish unik, bunyi, dan perisa. Belayar cara anda untuk lazat Belgium coklat buatan tangan, atau bertenaga dan mantap bir Belgium. Negara akan menyambut anda dengan penuh kegembiraan untuk semua pancaindera.

Brussels untuk Trains Antwerp

Amsterdam untuk Trains Antwerp

Lille untuk Trains Antwerp

Paris untuk Trains Antwerp

 

 

5. Belanda

Netherlands Best Canal and River boat Holidays

Tiada senarai destinasi terbaik Eropah boleh lengkap tanpa Belanda. Yang termasuk destinasi yang menawarkan saluran dan bot sungai cuti yang terbaik di Eropah. Negara laluan air terpaksa mencari tempatnya dalam senarai, kerana pemandangan yang menakjubkan, laluan indah, dan kemudahan dan ketenangan pelayaran.

Desa Belanda dan jalan air yang menawarkan pengalaman hebat. Mungkin tidak ada tempat lain yang dapat membanggakan kelancaran kampung-kampung kecil dan bersebelahan dengan banyak pemandangan indah. Bayangkan lulus dengan melihat tradisional- kincir angin belanda, dengan penampilan dikenali mereka dan daya tarikan. Bayangkan melihat tulip bergoyang dalam angin semasa melalui kawasan Frisian.

Brussels untuk Trains Amsterdam

London untuk Trains Amsterdam

Berlin untuk Trains Amsterdam

Paris untuk Trains Amsterdam

 

 

Merancang percutian Riverboat di Eropah? Buku Anda Tiket Kereta Api dengan Save A Train dan menikmati!

 

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda? anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-canal-river-boat-holidays%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)