Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 28/01/2022)

Dari teater kuno yang menakjubkan di bawah bintang-bintang hingga ke dewan yang menakjubkan dan elegan, ini 12 tempat muzik terbaik di dunia sangat sesuai jika anda benar-benar ingin mengalami konsert terbaik yang pernah ada. Shanghai, Berlin, London, dan Itali hanyalah beberapa tempat terbaik untuk menikmati konsert muzik langsung anda yang seterusnya.

  • Pengangkutan Rel Adalah Cara Mesra Alam Untuk Perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, yang Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Tempat Muzik Terbaik Di Dunia: Dewan Albert Diraja Di London

Dibuka oleh salah satu permaisuri paling terkenal di dunia, Ratu Victoria, Dewan Albert Diraja di London, adalah salah satu tempat muzik paling terkenal di dunia. Semasa anda melangkah masuk, anda akan segera bersetuju bahawa ia memang diraja. Dari hiasan ke suasana ketika lampu padam, konsert di sini akan memberikan anda mereda.

Sejak 1871 peminat muzik dari semua gaya, menghadiri Dewan Albert Diraja untuk 365 hari. jadi, sama ada anda seorang jazz, batu, atau peminat muzik klasik, konsert muzik langsung di Royal Albert Hall adalah pengalaman yang anda tidak mahu ketinggalan ketika berada di London. Royal Albert Hall berada di South Kensington, dan mudah diakses dengan menggunakan tiub.

Amsterdam Ke London Dengan Keretapi

Paris ke London Dengan Keretapi

Berlin ke London Dengan Keretapi

Brussels ke London Dengan Keretapi

 

Royal Albert Hall Music Avenue In London

 

2. Arena O2 Di London

Tempat muzik kedua terbaik di kami 12 tempat muzik terbaik di dunia adalah O2 Arena di London. Ia adalah salah satu tempat muzik langsung terbesar di Eropah, dan dunia, dengan ruang untuk 20,000 penonton. lebih-lebih lagi, dalam 2008 malah melebihi penjualan tiket Madison Square Garden.

Putera, Cirque Du Soleil, Kekunci Alicia, dan Brit Awards, hanya beberapa acara muzik yang dapat anda nikmati di O2 Arena. Anda perlu melakukan perjalanan di luar pusat London, ke Greenwich, tetapi untuk pengalaman muzik terbaik, ia sangat menyusahkan.

 

The Beautiful O2 Arena In London

 

3. Tempat Muzik Terbaik Di Dunia: Musikverein Di Vienna, Austria

Dicipta sebagai kotak muzik yang sempurna, lambang keanggunan, yang Wiener Musikverein, atau persatuan muzik, adalah tempat muzik klasik terulung di Eropah. Rumah bagi filamen Vienna, dewan muzik direka dalam bentuk klasik gaya kuil Eropah, dengan Frescos of Apollo di siling.

364 hari dalam setahun, peminat muzik dari seluruh dunia, melancong ke Vienna untuk pengalaman muzik yang menawan dan tidak dapat dilupakan. Terima kasih kepada seni bina, akustik, muzik, lokasi, dan suasana, Musikverein berada di bahagian atas 12 tempat muzik terbaik di dunia.

Salzburg ke Vienna Dengan Keretapi

Munich ke Vienna Dengan Keretapi

Graz ke Vienna Dengan Keretapi

Prague ke Vienna dengan Keretapi

 

Musikverein In Vienna, Austria is the most impressive Music Venues In The World

 

4. Verona Arena Di Itali

yang 12 tempat muzik terbaik di dunia semestinya mempunyai lokasi terbaik untuk persembahan opera epik. Verona Arena dibina pada abad ke-1, dan masih hari ini anda akan dapati ia tetap berdiri, dan menganjurkan peminat opera dari seluruh dunia.

Verona Arena adalah Amphitheatre batu terbuka, dan dindingnya akan menceritakan kisah gladiator dan membisikkan kata-kata kumpulan muzik pop. Bentuk elips meletakkan arena Verona sebagai salah satu tempat terbaik di Itali untuk konsert muzik langsung. Akustik, tempat menyala pada waktu malam, menjadikannya salah satu tempat muzik paling istimewa di Eropah.

Rimini ke Verona Dengan Keretapi

Rom ke Verona Dengan Keretapi

Florence ke Verona Dengan Keretapi

Venice ke Verona Dengan Keretapi

 

Verona Arena outdoor Music Venue In Italy

 

5. Pusat Nasional Seni Persembahan Di Beijing, China

Berbentuk telur, seni moden sehelai, pusat kebangsaan seni persembahan adalah salah satu bangunan yang paling mengagumkan di Beijing. Sebagai tambahan kepada bentuk unik pusat ini, terdapat tasik buatan di sekelilingnya.

Pusat kebangsaan seni persembahan adalah tempat terbaik untuk menikmati konsert opera dan langsung di China. Walau bagaimanapun, jika anda lebih suka persembahan muzik tradisional Cina, maka dewan konsert adalah tempat yang sesuai.

 

National Center for the Performing Arts In Beijing, China

 

6. Tempat Muzik Terbaik Di Dunia: Arena Of Nimes Di Perancis

Amfiteater Rom yang paling kuno dapat menampung sejumlah besar 24,000 peminat muzik. Tempat muzik yang menakjubkan ini menarik ribuan pengunjung setiap tahun, ke beberapa acara muzik yang paling mengasyikkan di Perancis.

Dari tendangan pop kontemporari hingga Hans Zimmer, acara muzik secara langsung di Arena of Nimes adalah tidak dapat dilupakan. Dengan dinding menyala dengan lampu berwarna-warni pada waktu malam, sistem bunyi dihidupkan – Konsert di sini sungguh mengejutkan.

Paris ke Nimes Dengan Keretapi

Montpellier ke Nimes Dengan Keretapi

Marseille ke Nimes Dengan Keretapi

Senang Nimes Dengan Keretapi

 

Nimes Special Music Festivals Venue In France

 

7. Groyne hutan di Berlin

Terletak di Taman Olimpik di bandar pesta Berlin, Waldbuhne adalah amfiteater terbuka. Jam Mutiara, filharmonik Berlin, dan Taylor Swift hanya sebilangan artis yang mengadakan konsert di tempat muzik besar.

Waldbuhne pertama kali dibina untuk sukan Olimpik di 1934, tetapi sejak itu telah menjadi salah satu 12 tempat muzik terbaik di Jerman, dan dunia. Anda boleh menjadi orang yang bertuah 20,000 orang yang menghadiri persembahan muzik secara langsung, dikelilingi oleh hutan. Tempat muzik hebat ini telah menganjurkan banyak konsert epik selama ini, jadi anda boleh menjadi sebahagian daripada sejarah muzik dalam acara muzik besar seterusnya di Jerman.

Frankfurt ke Berlin Dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin Dengan Keretapi

Hanover ke Berlin Dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin Dengan Keretapi

 

Waldbuhne In Berlin Music Concert Venue

 

8. Yuyintang Di Shanghai, China

Kami 12 senarai tempat muzik terbaik tidak akan lengkap dengan kelab muzik bawah tanah teratas di China. Yuyintang di Shanghai tidak sebesar tempat muzik lain di dunia, tetapi ia adalah salah satu yang terbaik.

Ia intim, dan satu-satu-jenis, jadi anda berada di malam muzik epik. Peminat rock dari seluruh dunia, mempunyai kelab Yuyintang dalam senarai kelab rock terbaik mereka untuk yang terakhir 10 tahun. Oleh itu, ia mungkin tidak mempunyai fasad luaran yang paling mengagumkan, tetapi bunyi dan getaran akan membuat anda melantun.

 

9. Tempat Muzik Terbaik Di Dunia: Felsenreitschule Di Salzburg, Austria

Semasa anda menempah tiket untuk Pesta Salzburg, di mana mereka menembak Bunyi Muzik – anda pasti tempat muzik ini luar biasa. yang Felsenreitschule adalah dewan muzik yang direka barok, dengan 96 arked di belakang pentas.

Semasa persembahan muzikal, arked berdinding diterangi dengan warna, lebih memikat penonton. Tidak kira pilihan muzik anda, pertunjukan di Austria Felsenreitschule adalah acara untuk semua pancaindera – bagaimana muzik seharusnya bertindak dan mempengaruhi.

Munich ke Salzburg Dengan Keretapi

Vienna ke Salzburg Dengan Keretapi

Graz ke Salzburg Dengan Keretapi

Linz ke Salzburg Dengan Keretapi

 

 

10. Teater Kuno Di Taormina, Itali

Menghadap ke pantai Calabria, teater kuno di Taormina dibina oleh orang Yunani sekitar abad ke-3 SM. Tujuan teater spektakuler adalah persembahan dramatik yang hebat.

Dengan pemandangan laut dan darat yang menakjubkan, anda akan dapati ini adalah salah satu tempat muzik yang paling mengagumkan di dunia. Oleh itu, dengan ruang untuk orkestra, penari, penyanyi, anda akan melihat bahawa teater kuno ini adalah tempat yang menakjubkan untuk acara muzik langsung matahari terbenam atau matahari terbit.

Milan ke Rom Dengan Keretapi

Florence ke Rom dengan Keretapi

Pisa ke Rom dengan Keretapi

Naples ke Rom dengan Keretapi

 

The World's Ancient Music Venue is the Theatre In Taormina, Italy

 

11. Mao Livehouse Di Shanghai

Dari lagu elektronik hingga lagu pop, Mao Livehouse adalah tempat muzik terbesar di Shanghai. jadi, jika anda ingin menikmati hiburan malam dan muzik Shanghai yang terbaik, maka Mao Livehouse adalah tempat IT untuk penduduk tempatan dan pelancong.

Mao Livehouse mempunyai sistem bunyi terbaik di China, menjadikannya tempat muzik langsung terbaik, dan tempat untuk membiarkan rambut anda turun dan bergoyang.

 

12. Tempat Muzik Terbaik Di Dunia: Teater Kuno Di Jingga, Perancis

Teater Rom di Orange telah menghiburkan peminat muzik sejak abad ke-1 Masihi. Terletak di bandar Orange, menganjurkan konsert, dan festival opera musim panas tahunan di Perancis.

Anda boleh menjadi salah satu 10,000 orang menikmati persembahan muzik yang tidak dapat dilupakan di teater terpelihara terbaik di Eropah. Teater oren adalah menaiki kereta api pergi dari Marseille, tetapi perjalanan kereta api pendek akan membawa anda kembali dalam sejarah, hingga zaman Rom, dan persembahan dramatis terbaik dalam dunia muzik.

Paris ke Marseilles Dengan Keretapi

Marseilles ke Paris Dengan Kereta Api

London ke Paris Dengan Keretapi

Marseilles ke Clermont Ferrand Dengan Keretapi

 

pada Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang percutian hebat anda ke 12 tempat muzik terbaik di dunia dengan kereta api.

 

 

Adakah anda ingin menyematkan catatan blog kami "12 Tempat Muzik Terbaik Di Dunia" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbest-music-venues-world%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)