Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 15/01/2022)

Alam dan landskap Eropah telah mengilhami kisah dongeng. Tanah yang luas adalah rumah yang menakjubkan laluan mendaki yang membawa kepada beberapa keajaiban dunia yang paling luar biasa. Gua yang luar biasa di Hungary, Grand Canyon dengan air pirus di Perancis, istana ais di Austria, dan gunung berbentuk piramid di Itali, adalah 5 keajaiban semula jadi Eropah yang terbaik.

Keajaiban alam ini akan menarik nafas anda, dan memberikan pemandangan yang menakjubkan untuk percutian terbaik di Eropah. Sama ada anda berminat untuk mendaki atau menaiki kereta gantung, ini 5 keajaiban hanya mesti dikunjungi perjalanan ke Eropah, sekurang-kurangnya sekali dalam seumur hidup.

 

1. Keajaiban Alam Terbaik Eropah: Eisriesenwelt, Austria

Anda mungkin ingat Salzburg dari The Sounds of Music dan anak-anak Von Trapp menyanyi ke gunung. tetapi, di bawah pergunungan Hochkogel, menyembunyikan gua terbesar di Eropah. Gua ais Eisriesnwelt di Austria adalah salah satu keajaiban semula jadi Eropah yang paling menarik. Di atas semua, kemuncak di 3000o meter persegi ini adalah istana ais, Eispalast.

Fenomena semula jadi ini adalah gua ais terbesar di dunia, dan ia diciptakan oleh pembentukan ais di bawah lava atau batu kapur di bawah tanah.

Bagaimana saya boleh ke gua ais Eisriesnwelt?

Menariknya gua sejauh 40km ini berada dalam perjalanan dengan kereta api dari Salzburg, dan kereta api bertolak setiap jam. Selain dari Werfen, ada 15 menaiki bas mini selama beberapa minit ke gua. lebih-lebih lagi, kebanyakan pelancong ke Jerman, belum menemui keajaiban semula jadi ini, jadi anda boleh menjadi salah seorang penjelajah istimewa. Anda boleh melakukan kenaikan selama 4 jam atau 3 lawatan santai dengan menaiki kereta kabel.

Harga Kereta Api Munich ke Salzburg

Harga Kereta Api Vienna ke Salzburg

Harga Kereta Api Graz ke Salzburg

Harga Kereta Api Linz ke Salzburg

 

 

2. Keajaiban Alam Terbaik Eropah: Jurang Verdon, Perancis

Grand Canyon Perancis membentang ke wilayah selatan Provence. Tebing curam dan batu kapur, buat latar belakang yang menakjubkan untuk air tasik yang sangat indah. Oleh itu, nama unik keajaiban semula jadi ini "Gorges du Verdon" bermaksud Jurang hijau, dalam bahasa Perancis.

Tasik yang menakjubkan di Provence ini sangat sesuai untuk berenang musim panas dan bersantai, serta syurga mendaki. Disana ada 1500 laluan untuk pendaki yang bersemangat yang ingin mengagumi keajaiban Eropah ini dari atas. jadi, anda memilih jika anda baru nak mandi matahari atas bot, atau menemui dengan berjalan kaki.

Bagaimana Saya Boleh Ke Gorges Du Verdon?

Bandar terdekat adalah Moustiers-Sainte-Marie, dan anda boleh sampai ke sana dengan kereta api dari Paris. Kemudian menuju ke pintu masuk di jambatan Pont du Galettes, untuk memasuki keajaiban semula jadi ini.

Harga Kereta Api Paris ke Marseilles

Harga Kereta Api Marseilles ke Paris

Harga Keretapi London ke Paris

Harga Kereta Api Marseilles ke Clermont Ferrand

 

Turquoise water in The Verdon Gorge, France

 

3. Keajaiban Alam Terbaik Eropah: Matterhorn, Itali

Monte Cervino di Itali Utara adalah 4,478 meter dari aras laut. Sebagai tambahan, Matterhorn terkenal dengan bentuk piramidnya yang hampir sempurna. Matterhorn secara semula jadi diciptakan ketika tanah Afrika dan Eropah hanya saling menabrak satu sama lain. Akibat pergerakan tanah ini, batu besar itu menuju ke puncak.

Sekiranya anda mencari pengalaman yang tidak dapat dilupakan di Matterhorn, kemudian tinggal di kampung igloo di dasar gunung. Ais dan salji igloo menampung pelancong untuk malam yang tidak dapat dilupakan. Sekiranya anda takut sejuk, minuman di bar akan membuat anda tetap hangat semasa anda mengagumi gunung yang indah pada malam yang berbintang.

Bagaimana saya boleh sampai ke Matterhorn?

Keajaiban semula jadi ini adalah titik permulaan perjalanan menakjubkan anda. Anda boleh pergi ke gletser Matterhorn dengan perjalanan kereta api dari Zermatt. Di stesen kereta api tertinggi di Eropah, anda boleh mengagumi panorama 360º di Itali, Switzerland, dan Perancis. Ini bermakna anda dapat memperoleh gambar yang sempurna dari sudut mana pun pada musim bunga, musim panas, atau diliputi salji pada musim sejuk.

Harga Keretapi Basel ke Interlaken

Harga Kereta Api Geneva ke Zermatt

Harga Kereta Api Bern ke Zermatt

Harga Kereta Api Lucerne ke Zermatt

 

The sky above Matterhorn is a natural wonder of Italy

 

4. Gua Aggtelek, Hungary

Gua Aggtelek adalah keajaiban semula jadi yang luar biasa di Eropah. Nama yang tidak biasa itu bermaksud 'air menetes' yang berasal dari proses semula jadi air yang menetes melalui batu. akibatnya, sumber untuk bentuk yang indah di gua-gua yang megah di Aggtelek Taman Negara.

Gua Baradla Domica adalah sistem gua batu pasir sepanjang 25 km antara Hungary dan Slovakia. Oleh itu ia juga merupakan Warisan Dunia UNESCO tapak.

Bagaimana saya boleh ke Gua Baradla Domica?

Gua Aggtelek adalah 4 jam perjalanan kereta api dari Budapest dengan perubahan. jadi, jika anda adalah merancang perjalanan sehari dari Budapest, ia boleh menjadi sedikit ketat.

Harga Kereta Api Vienna ke Budapest

Harga Keretapi Prague ke Budapest

Harga Kereta Api Munich ke Budapest

Harga Kereta Api Graz ke Budapest

 

Aggtelek Caves, Hungary lighted

 

5. Keajaiban Alam Terbaik Eropah: Black Forest, Jerman

Terkenal dengan pokok mistik dan lebat, yang Hutan Hitam di Jerman adalah keajaiban semula jadi Eropah yang menarik. Pegunungan yang menakjubkan di Baden-Wurttemberg ini telah mengilhami banyak legenda, seperti kisah Grimm. Di sinilah anda berjalan keluar dari bandar spa Baden-Baden, dan menjadi hutan cerita dan cucko yang terpesona.

Sekiranya anda berminat dengan pengembaraan, Air Terjun Triberg, sedang menunggu laluan mendaki hutan. Satu lagi cara yang bagus untuk menerokai keajaiban alam semula jadi yang mengagumkan ini di Jerman ialah mendaki dengan pemandu kerana perkara terakhir yang anda mahukan ialah tersesat di tanah berhutan lebat.

Kesimpulannya, ini 5 keajaiban semula jadi Eropah yang terbaik adalah misteri terhebat di dunia. jadi, anda pasti dapat menjelajah Eropah seperti pelancong dan melakukan yang popular laluan bersiar-siar, atau anda boleh menemui dan melihat sendiri landskap yang paling indah dan menakjubkan di Eropah. Paling, yang penting, semua keajaiban alam ini boleh diakses dengan kereta api dan cara pengangkutan lain, dari bandar-bandar tengah di Eropah.

Harga Keretapi Offenburg ke Freiburg

Harga Kereta Api Stuttgart ke Freiburg

Harga Keretapi Leipzig ke Freiburg

Harga Kereta Api Nuremberg ke Freiburg

 

The Black Forest is a natural wonder of Europe

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda mencari cara untuk pergi dengan kereta api ke salah satu keajaiban semula jadi ini.

 

 

Adakah anda mahu memasukkan catatan blog kami "5 Keajaiban Alam Terbaik Eropah" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-natural-wonders-europe/?lang=ms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)