Waktu membaca: 7 minit
(Lepas Kemaskini: 16/09/2022)

Melancong bersama anak-anak ke Eropah boleh menjadi cabaran. jadi, sangat penting untuk menambahkan beberapa aktiviti yang akan dinikmati oleh anak-anak, seperti lawatan ke salah satu 10 kebun binatang terbaik di Eropah. Beberapa kebun binatang terbaik di dunia adalah di Eropah. Di tengah-tengah bandar terbaik di Eropah, terdapat tempat perlindungan hijau, dan juga 10 kebun binatang terbaik untuk dikunjungi dengan anak-anak di Eropah.

  • pengangkutan kereta api adalah cara yang paling mesra alam untuk perjalanan. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel dan telah dibuat oleh Save A Train, Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

1. Zon Schonbrunn Di Vienna

Schonbrunn Zoo di Vienna, juga merupakan rumah bagi 500 spesies haiwan, sejak 1752. misalnya, kebun binatang tertua di Eropah adalah rumah bagi gajah Afrika dan panda gergasi. yang 42 ekar dari kebun binatang Vienna terletak di dalam sebuah istana dan mempunyai beberapa tarikan menarik untuk anak-anak dan orang tua.

Sebagai contoh, rumah hutan hujan di kebun binatang adalah replika buatan manusia yang hebat dari hutan hujan sebenar dengan ribut petir. Semasa anda bersiar-siar untuk memerhatikan berang-berang cakar kecil dan kepiting vampir. Sebagai tambahan, Rumah beruang kutub, harimau dan cheetah, rumah koala, dan banyak lagi rumah di haiwan yang indah sedang menunggu anda.

Pintu masuk ke Zon Schonbrunn di Vienna adalah percuma dengan pas Vienna. Anda boleh sampai ke sana dengan U4 Hietzing bawah tanah.

Harga Kereta Api Milan ke Venice

Harga Kereta Api Florence ke Venice

Harga Kereta Api Bologna ke Venice

Harga Kereta Api Treviso ke Venice

 

Schonbrunn Zoo In Vienna Elephant

2. 10 Zoo Terbaik di Eropah: Zoo Alpine di Innsbruck

Terletak di tempat yang memukau Tirol di Austria, kebun binatang Alpine di Innsbruck adalah rumah bagi lebih daripada 150 spesies haiwan. Anda akan menemui kebun binatang yang menakjubkan ini di kaki pegunungan Nordkette di Pegunungan Alpen Austria. jadi, jika anda merancang perjalanan keluarga ke Pegunungan Alpen, pastikan anda meluangkan masa untuk Alpenzoo Innsbruck.

Anak-anak anda pasti kagum dengan beruang coklat, Lynx, helang emas, berang-berang, dan salamander api. Ini adalah beberapa spesies haiwan yang akan anda lihat di kebun binatang Alpine. Walaupun anak-anak anda akan mengagumi haiwan, anda akan dibawa pergi oleh pemandangan yang menakjubkan.

Anda boleh sampai ke kebun binatang yang menakjubkan ini dengan pengangkutan awam, daripada Pusat bandar. tambahan pula, terdapat pelbagai pilihan pas zoo mesra bajet, supaya anda dapat melihat semuanya.

Harga Kereta Api Munich ke Innsbruck

Harga Kereta Api Salzburg ke Innsbruck

Harga Kereta Api Oberstdorf ke Innsbruck

Harga Kereta Api Graz ke Innsbruck

 

Bear in Alpine Zoo In Innsbruck

3. Zoo Terbaik di Republik Czech: Taman Zoologi Prague

Prague terkenal dengan jambatan yang menakjubkan, pemandangan yang indah, seni bina, dan pihak. Walau bagaimanapun, tidak ramai yang mengetahui mengenai zoo Prague, dan itulah tempat terhormat di antara kebun binatang terbaik di Eropah untuk dikunjungi bersama anak-anak.

o.5 kilometer persegi menjadikan zoo Prague sebagai salah satu kebun binatang terbesar di Eropah, perumahan lebih daripada 4000 haiwan. Oleh itu, terdapat banyak astaka dan haiwan untuk disambut, sebagai contoh, Shanti gajah Asia, Bikira, gorila yang mesra, dan banyak lagi haiwan yang unik dan cantik.

Taman zoologi Prague dibuka setiap hari dan boleh diakses dengan bas atau trem. Petua kami untuk keseronokan keluarga yang hebat di Prague ialah merancang lawatan keluarga seharian ke zoo Prague kerana anak-anak anda semestinya ingin menerokai semuanya.

Harga Kereta Api Nuremberg ke Prague

Harga Kereta Api Munich ke Prague

Harga Kereta Api Berlin ke Prague

Harga Kereta Api Vienna ke Prague

 

4. 10 Zoo Terbaik di Eropah: Taman Zoologi Berlin

Kebun binatang tertua di Jerman adalah rumah bagi beberapa haiwan luar biasa di dunia. Flamingo Chili dan Penguin Afrika adalah beberapa penduduk istimewa yang akan anda temui semasa lawatan keluarga ke zoo Berlin. Haiwan langka dan eksotik menjadikan Berlin salah satu kebun binatang terbaik untuk dikunjungi bersama anak-anak anda di Eropah.

Berlin Zoological Garden terletak di pusat salah satu bandar paling menarik di Eropah, dan kebun binatang tidak terkecuali. Sekiranya anda berada di bandar untuk hujung minggu yang panjang, maka anda semestinya meluangkan masa untuk sehari di zoo, astaka, dan akuarium.

Salah satu perkara terbaik mengenai kebun binatang ini ialah terdapatnya harga tiket khas untuk keluarga kecil atau besar, satu kemasukan ke zoo, atau kombo dengan pintu masuk ke akuarium.

Harga Kereta Api Frankfurt ke Berlin

Harga Keretapi Leipzig ke Berlin

Harga Kereta Api Hanover ke Berlin

Harga Kereta Api Hamburg ke Berlin

 

10 Best Zoos In Europe: Tigris in Berlin Zoological Garden

5. Zoo Paling Hebat Di Hamburg: Zoo Hagenbeck

Hamburg hebat destinasi rehat bandar, dan bandar yang menyeronokkan untuk dikunjungi bersama anak-anak. Hagenbeck Tierpark di Hamburg adalah salah satu contoh perkara yang menyeronokkan di Hamburg dengan anak-anak. Ini adalah salah satu kebun binatang paling sejuk di Eropah dan Jerman. Rumah terbuka untuk lebih daripada 1,800 haiwan, zoo yang hebat ini mempunyai Lautan Artik. Lautan Artik adalah tempat anda memulakan pengembaraan keluarga, dan lawati beruang kutub, penguin, dan beruang laut.

Sekiranya anda berada di Hamburg selama beberapa hari, maka anda harus mendapatkan Kad Hamburg. Dengan cara ini, anda akan mendapat diskaun hebat tarikan pelancong, dan potongan harga di zoo dan akuarium tropika di kebun binatang.

Harga Kereta Api Berlin ke Hamburg

Harga Keretapi Bremen ke Hamburg

Harga Kereta Api Hanover ke Hamburg

Harga Kereta Api Cologne ke Hamburg

 

Hamburg Hagenbeck Tierpark Penguin

6. Zoo Antwerp Di Belgium

Salah satu bahagian atas 10 kebun binatang terbaik di Eropah ialah Zoo Antwerp. Sama seperti mana-mana kebun binatang yang menakjubkan dalam senarai kami, di Antwerp Zoo anda boleh mengagumi haiwan yang paling indah di dunia. Walau bagaimanapun, salah satu perkara yang membezakan Antwerp Zoo dengan kebun binatang yang lain, adalah Program khas untuk haiwan yang terancam punah, seperti bonobos dan okapi.

Kebun binatang terbaik di Belgium telah berkembang pesat selama bertahun-tahun. Kebun binatang telah berkembang begitu banyak sehingga tidak ada di pusat bandar, sangat dekat dengan stesen Central. lebih-lebih lagi, Skywalk kebun binatang akan menunjukkan yang paling banyak pemandangan panorama yang menakjubkan kebun dan salah satu dari bandar-bandar di luar jalan di Eropah.

Harga Kereta Api Brussels ke Antwerp

Harga Kereta Api Amsterdam ke Antwerp

Harga Keretapi Lille ke Antwerp

Harga Kereta Api Paris ke Antwerp

 

Large Birds Antwerp Zoo In Belgium

7. Zoo La Palmyre Di Les Mathes, Perancis

Kebun binatang Les Mathes yang indah di La Palmyre terletak di hutan hijau dan bukit pasir. Terdapat jalan setapak yang membawa anda dan anak-anak melakukan perjalanan mengelilingi dunia haiwan dan keajaiban alam di salah satu kebun binatang terbaik di Eropah.

Singa laut liar dan kucing liar, Flamingo Carreabean, dan penyu gergasi, adalah beberapa haiwan istimewa yang akan anda temui. Kebun binatang yang indah ini terletak di wilayah Aquitaine Baru di Perancis, di pantai Atlantik, pengembaraan hebat dari Paris dengan kereta api.

Harga Kereta Api Amsterdam ke Paris

Harga Keretapi London ke Paris

Harga Keretapi Rotterdam ke Paris

Harga Kereta Api Brussels ke Paris

 

giraffe drinking water in La Palmyre Zoo In Les Mathes, France

8. Zoo Artis Di Amsterdam

hanya 15 beberapa minit dari pusat bandar, anda akan menemui zoo pertama di Amsterdam dan salah satu kebun binatang terbaik di Eropah. Artis Royal Zoo adalah rumah zebra, rama-rama, ikan tropika, dan organisma terkecil yang akan memikat anak-anak anda, di ARTIS-Micropia.

A lawatan ke zoo Amsterdam adalah salah satu aktiviti keluarga terbaik untuk dilakukan di Amsterdam. Dengan banyak astaka, ke akuarium, dan pokok oak tua, Zoo Artis di Amsterdam adalah salah satu pemandangan dan tempat khas untuk dilawati ketika berada di Belanda.

Sebaiknya beli tiket Artis Zoo dan Micropia untuk menikmati semua yang ditawarkan oleh zoo Amsterdam Royal.

Harga Kereta Api Brussels ke Amsterdam

Harga Kereta Api London ke Amsterdam

Harga Kereta Api Berlin ke Amsterdam

Harga Kereta Api Paris ke Amsterdam

 

Lion Watchng Artis Zoo In Amsterdam

9. Zoo Terbaik di England: Zoo Chester

Zoo terbesar di England terletak di Cheshire dan merupakan tempat tinggal lebih daripada 35,000 haiwan. Kebun binatang Chester adalah salah satu kebun binatang terbaik di Eropah untuk dikunjungi bersama anak-anak anda kerana terdapat banyak haiwan dan kebun untuk diterokai. Terdapat haiwan dari seluruh dunia, seperti lemau, burung enggang yang hebat, burung enggang, dan banyak lagi haiwan yang unik.

juga, jika anda mempunyai masa untuk melanjutkan perjalanan keluarga, pastikan anda mengunjungi taman-taman yang indah di kebun binatang. Koleksi bunga di kebun binatang Chester mempunyai nama terkenal di dunia, dan anggrek benar-benar luar biasa. Lawatan ke kebun binatang Chester adalah aktiviti luar keluarga yang sempurna.

Harga Kereta Api Amsterdam Ke London

Harga Kereta Api Paris ke London

Harga Kereta Api Berlin ke London

Harga Kereta Api Brussels ke London

 

The best zoo in England is Chester Zoo

10. Zoo Terbaik di Eropah: Zoo Basel Di Switzerland

Kebun binatang terbaik di Switzerland terletak di tengah-tengah Basel. Kebun binatang Basel adalah rumah bagi haiwan dari seluruh dunia, dan anda akan menemui setiap haiwan di penghuninya yang semula jadi di pelbagai kandang.

Satu lagi perkara luar biasa yang meletakkan zoo Basel di kawasan kami 10 kebun binatang terbaik di Eropah, adalah zoo kanak-kanak. Di sini anak-anak anda akan mendapat peluang yang tidak ternilai untuk bertemu dengan haiwan peliharaan dari seluruh dunia, peliharaan mereka, dan memberi makan kepada mereka.

Kunjungan ke kebun binatang adalah aktiviti luar yang luar biasa untuk seisi keluarga. Taman hijau dan hutan, haiwan dan tumbuhan yang luar biasa, akan memikat dan menghiburkan anak-anak. yang 10 kebun binatang terbaik di Eropah untuk dikunjungi bersama anak-anak anda, adalah permata tersembunyi di Eropah dan bernilai sekurang-kurangnya sehari penuh.

Harga Kereta Api Munich ke Basel

Harga Kereta Api Zurich ke Basel

Harga Kereta Api Bern ke Basel

Harga Kereta Api Geneva ke Basel

 

Best Zoos In Europe: Basel Zoo In Switzerland

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami akan dengan senang hati membantu anda merancang lawatan luar biasa ke kebun binatang terbaik di Eropah dengan kereta api.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "10 Zoo Terbaik Untuk Dilawati Bersama Anak-Anak Anda Di Eropah" di tapak anda? Anda boleh sama ada mengambil gambar dan teks kami atau memberi kami kredit dengan pautan ke catatan blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/best-zoos-visit-kids-europe/?lang=ms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)