Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 02/08/2021)

Britain diberkati oleh rangkaian kereta api yang banyak yang telah mempengaruhi sosialnya sejarah dan pembangunan ekonomi untuk generasi.

Dan jika anda seorang peminat keretapi, rel UK percutian memudahkan aktiviti menarik di lokasi sepanjang jalan dari Aberdeen ke Penzance.

Jadi jika set jantung anda ketika melihat Britain dengan kereta api, di sini adalah tujuh pada dan tips off-track.

 

  1. Central Station Glasgow

Melawat Central Station Glasgow adalah satu kemestian - bukan sahaja ia akan menghubungkan anda ke Scotland hidangan indah, tetapi ia juga mempunyai 91 kadar kelulusan peratus daripada Focus pemantau Pengangkutan, stesen master Paul Lyons berjalan empat lawatan sehari dan ia dibintangi dalam siri BBC TV sendiri.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

  1. Jalan Baru Birmingham

Birmingham New Street adalah stesen lain yang mempunyai tahap kepuasan pelanggan yang tinggi. Hab kereta api West Midlands telah dibangunkan semula sepenuhnya dalam 2015 dan menawarkan pilihan restoran sejuk, termasuk sambungan burger Five Guys di rumah - sesuai untuk pit stop.

Lille untuk Trains London

Cologne untuk Trains London

Lyon untuk Trains London

Luxembourg untuk Trains London

 

  1. Stesen Kings Cross

Tiada peminat kereta api sebenar akan meninggalkan Britain tanpa teliti meneroka Station Cross London Raja. Ia akan datang kepada Raja Cross St Pancras Stesen bawah tanah, berhampiran dengan Regent Taman dan Perpustakaan British, dan rumah kepada Platform mistik 9 ¾, tempat berlepas untuk Hogwarts Express - cukup berkata.

Antwerp untuk Trains London

The Hague untuk Trains London

Bordeaux untuk Trains London

Geneva untuk Trains London

 

4. Raildar

Kereta api app Raildar mempunyai peta langsung setiap kereta api di UK rangkaian kereta api - versi dinamik juga menunjukkan kereta api bergerak di sekitar. app fantasi ini kekasih kereta api juga termasuk susun atur trek dan peta simpang - apa idea yang hebat!

London untuk Trains Brussels

London untuk Trains Paris

London untuk Trains Lyon

London untuk Trains Amsterdam

 

5. bacaan ringan

Jika anda selepas membaca berkaitan rel riveting, Lines selari melihat penulis Ian Marchant melihat dengan sinis di 175 tahun obsesi Britain dengan kereta api. Ditulis dengan semangat dan humor, ia adalah satu wawasan inspirasi ke dalam watak British dan budaya.

 

6. Membaca untuk peminat tulen

Pada lewat 19ke dan awal 20ke abad, panduan kereta api George Bradshaw ini adalah aplikasi pada zaman mereka dan menyediakan maklumat terkini mengenai laluan kereta api sekitar Britain dan di seluruh benua Eropah. yang April 1910 panduan ditulis di puncak rangkaian kereta api Britain yang tiada tandingannya dan telah menjadi Alkitab bagi para pengangkut kereta api - cari edisi yang dicetak semula dalam talian di Amazon.

 

7. pembelajaran dalam talian

Akses internet percuma atau harga berpatutan tersedia di banyak laluan kereta api dan pusat bandar UK, jadi jika anda perjalanan adalah sebahagian daripada yang lebih lama persinggahan, belajar untuk ijazah dalam talian dengan orang-orang seperti Anglia Ruskin Jarak Jauh boleh terus tanpa gangguan. Dan ada sesuatu yang hidup mengesahkan tentang berbual dengan rakan-rakan di negara-negara yang berbeza semasa anda melancarkan kira-kira pantai dan merentasi cenuram.

 

Ikut tujuh dalam dan luar trek tips untuk bercuti rel British anda tidak akan lupa - lihat anda di stesen.

 

Adakah anda mempunyai tips untuk perjalanan kereta api? Berkongsi mereka di bahagian komen dan jika anda perlu kereta api – Jimat kereta api A.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberi kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fbritain-by-train-8-on-and-off-track-tips%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)