Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 14/01/2022)

Cologne Festival pasti bernilai menambah kepada senarai baldi anda. 1.5 Juta yang hadir hampir setiap tahun, bersetuju! Juga dikenali sebagai kelima musim, ini terkenal di dunia perayaan pasti menjadi pengalaman seumur hidup. Cologne karnival bukan sahaja menyeronokkan tetapi juga super mudah untuk sampai ke dengan kereta api, dengan bantuan Menyelamatkan Kereta api di Sini yang tips kami untuk The Cologne Festival 2019 dan bagaimana untuk sampai ke sana dengan kereta api.

 

Cologne Festival Costumes

Apa Untuk Pack untuk Cologne Festival:

Ia adalah masa untuk pergi pakaian membeli-belah. Siapa yang tidak suka berpakaian? gaya yang agak berbeza daripada karnival Brazil. Berfikir lebih "Soldier Prusia" dengan dos berat solek dan labuci!

Karnival Cologne adalah di atas semua festival kostum, jadi gunakan imaginasi anda! Cerah yang lebih baik.

Untuk bola dan aktiviti dalaman yang lain, pakaian nipis disyorkan. Jika anda benar-benar mahu pengalaman perayaan ini, maka anda perlu untuk pergi ke luar! Hanya ingat untuk memakai sesuatu yang hangat di bawah! Peminat karnival Cologne yang sebenar tidak ditangguhkan oleh cuaca! Para tetamu yang tiba di saat-saat akhir akan mencari topeng, pakaian, dan make-up di kedai-kedai di pusat bandar. Sebagai usaha terakhir, hidung kertas merah mudah adalah semua yang anda perlukan. mahu beberapa info pakaian.

Munich untuk Trains Cologne

Brussels untuk Trains Cologne

Vienna untuk Trains Cologne

Hanover untuk Trains Cologne

 

Bagaimana Untuk ke Cologne Festival:

Anda akan mahu untuk menangkap kereta api ke Cologne stesen utama. Ini juga merupakan salah satu hab kereta api paling penting di Eropah, jadi anda tidak akan bertarung untuk mencari masa yang sesuai dengan anda dengan SaveATrain.

Anda boleh melakukan perjalanan ke Festival Cologne dengan cepat dan selesa dari bandar-bandar utama di Jerman dan negara-negara Eropah yang lain: Setiap hari, lebih daripada 1,300 kereta api berjalan antara Cologne dan destinasi di seluruh Jerman dan di luar negara. Sorotan perkhidmatan yang termasuk kereta api berkelajuan tinggi antarabangsa yang menghubungkan Cologne London, Paris, Amsterdam, dan Brussels. Dengan perkhidmatan kereta api berkelajuan tinggi ke Frankfurt, stesen keretapi Koln-Deutz - terminal kedua untuk kereta api ICE berkelajuan tinggi di Cologne - dan Cologne / Bonn Lapangan Terbang stesen, Cologne telah meningkatkan lagi peranan penting sebagai hab pusat bagi kereta api pengangkutan.

Perkhidmatan pengangkutan awam tempatan di Cologne dan kawasan sekitarnya juga sangat baik, menampilkan bawah tanah, trem, dan perkhidmatan bas yang akan menyediakan anda dengan pergerakan yang optimum sepanjang penginapan anda di Cologne.

Maklumat yang diberikan oleh Keretapi Railway Jerman syarikat termasuk bukan sahaja jadual kereta api, tetapi juga menyambung schedules trem dan bas serta masa yang diperlukan untuk sampai ke perhentian atau stesen yang terdekat dengan berjalan kaki.

Amsterdam untuk Trains Cologne

Rotterdam untuk Cologne Kereta api

Antwerp untuk Cologne Kereta api

Paris untuk Trains Cologne

 

kereta api kereta api Jerman dalam Hbf stesen kereta api

 

Kolsch dialek di Cologne Carnival

Untuk memahami “pelik” budaya Karnival Cologne, anda perlu belajar beberapa ungkapan biasa dari dialek Kolsch yang. Jika mereka baru kepada anda, jangan mula meragui kemahiran German – kebanyakan orang Jerman tidak tahu mereka sama ada.

Puasa, atau: Puasa

Karnival, juga dikenali sebagai “Musim kelima,” memegang apa-apa tempat yang istimewa di hati kebanyakan Cologne penduduk bahawa mereka mempunyai banyak perkataan untuk itu. Walaupun Carnival, atau “Puasa,” dikatakan bermula pada November 11 setiap tahun, yang benar-benar “hari yang hebat” bermula dengan Ladies’ malam, atau “Shrovetide Wanita” pada hari Khamis sebelum dan berjalan sehingga subuh hari Rabu Abu.

Luxembourg untuk Cologne Kereta api

Liege untuk Cologne Kereta api

Zurich untuk Cologne Kereta api

Geneva untuk Cologne Kereta api

 

 

Kolsch

Kolsch: Ia satu-satunya bahasa yang anda boleh minum. Itulah lelucon berjalan di Cologne, di mana dialek dan kampung halaman bru berkongsi nama yang sama. Biasanya dihidangkan dalam tinggi, cermin mata langsing, semasa Karnival Cologne ia cawan plastik hanya kerana tidak ada kaca pecah dibenarkan di jalan. Sekiranya anda merebut Kolsch di Brauhaus yang, walaupun, ingat: membawa wang tunai. Ia satu-satunya cara untuk membeli tiket minuman di dibungkus pub.

Berlin untuk Cologne Kereta api

Nuremberg untuk Cologne Kereta api

Bonn untuk Cologne Kereta api

Stuttgart untuk Trains Cologne

 

Tukang daging

A “Tukang daging” ialah Berciuman besar. Semasa perayaan Karnival Cologne, mengharapkan untuk mendapatkan mencium (“disikat,” atau sebagai betul: “jebutz”) lebih daripada biasa. lengkap orang yang tidak dikenali mengedarkan pecks tidak berbahaya pada orang yang tidak dikenali’ pipi, walaupun sesetengah Butzcher basah (dalam standard Kolsch, “Butz”) juga boleh noda Karnival solek seluruh muka anda.

Frankfurt ke Kereta api Cologne

Dresden untuk Trains Cologne

Aachen untuk Trains Cologne

 

Weetschaff

Perkataan ini merujuk kepada pub, bar, atau restoran. Hampir semua daripada mereka mengambil bahagian dalam meraikan Karnival Cologne. Mereka membersihkan perabot untuk mewujudkan lantai tarian yang besar dan berwarna-warni menghiasi segala-galanya selama enam hari perayaan berturut-turut. Dalam banyak pub tempatan, hanya Kölsche muzik dimainkan (lagu dalam dialek Kölsch yang). Anda sering akan mencari sehingga 300 meter beratur panjang di hadapan pub tradisional.

 

Apa yang Weiberfastnacht?

Awal pagi, jalan-jalan mengisi dengan bodoh Cologne Festival dalam pakaian. tepat 11:11 pg, Karnival jalan dibuka secara rasmi oleh Datuk Bandar Cologne dan Cologne Carnival pemerintahan bertiga.

Fakta menarik: wanita (wanita)

dalam 1824 di Beuel, sebahagian daripada Bonn, sekumpulan wanita cuci membentuk jawatankuasa Karneval mereka sendiri. Ia seolah-olah ia bosan dengan mencuci pakaian sementara orang lain adalah meraikan Karneval. Mereka menyerbu Dewan Perbandaran dan mengambil alih kerajaan bandar. (Sekarang ingat ... Karneval adalah masa yang apabila pegawai-pegawai kerajaan secara terbuka karikatur, dan kerajaan mock dipilih. hari ini, ini "menyerang Dewan Town Beuel" oleh wanita ditunjukkan secara langsung di televisyen. Kuasa Perempuan!

 

 

Cologne Jadual Karnival:

 • Mac 1: Karnival jumaat

  • hari ini sebenarnya adalah hari rehat. Tetapi kita tidak akan mengambil ini terlalu serius. Banyak sesi dan bola dilakukan pada waktu petang pada hari ini. Jadi, jika anda mahu pihak, anda berada pasti untuk mencari satu.
 • Mac 2: Karnival sabtu

  • Selepas sarapan lewat pagi Carnival dengan Kölsch bir, terdapat pertunjukan di bivak kongsi Carnival dengan tradisi tentera di Neumarkt. Pada waktu petang anda boleh pergi ke Ghost Parade.
 • Mac 3: Karnival Ahad

  • bermula pada 11:11 pg, sekolah dan kejiranan perarakan mac melalui pusat bandar, menampilkan kumpulan sekolah costumed dan masquerades asal dilakukan oleh kelab-kelab kejiranan.
 • Mac 4: Rose Isnin

  • Titik tinggi sesi adalah perarakan besar di Rose Isnin. Terapung mula perarakan melalui bandar pada 10 a.m. Peserta meniup ciuman kepada orang banyak costumed beratur laluan perarakan.
 • Mac 5: Karnival Selasa

  • Pada tengah hari terdapat perarakan dengan kumpulan berpesta costumed di pinggir bandar. Selepas itu, sambutan diteruskan sehingga tengah malam, apabila angka jerami dipanggil "Nübbel" dikebumikan atau dibakar.
 • Mac 6: Rabu Abu

  • Pada waktu pagi, Pergi ke gereja katolik untuk menerima salib abu pada dahi mereka sebagai tanda pertobatan. Petang itu, musim Karnival tahun ini secara tradisinya membuat kesimpulan pada majlis makan malam ikan.

 

Sudahkah kami meyakinkan anda untuk menghadiri Festival Cologne 2019, lagi? Dapatkan tiket kereta api anda dari Kereta Api Sava dalam beberapa minit tanpa tambahan, yuran yang menjengkelkan! Ini bermakna lebih banyak wang untuk Weetschaff ?

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberi kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fcologne-festival%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)