Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 13/05/2022)

Covid-19. Ini semua nampaknya dapat kita bicarakan, dan untuk sebab yang baik. virus ini melanda dunia dan benar-benar mengubah cara kita berfikir tentang kehidupan harian dan sudah tentu Keretapi Travel. Kereta api Travel ialah mod pengangkutan banyak digunakan tidak hanya untuk keseronokan percutian, tetapi untuk berulang-alik kerja dan juga.

 

jadi, Apakah The Train Travel Industry Nasihatkan Dalam Perjalanan?

Mari kita membincangkan apa industri kereta api yang sedang dilakukan untuk menjaga keselamatan kamu. Sebilangan besar stesen kereta api memperhebatkan protokol pembersihan kereta api dan stesen. Selain menggiatkan pembersihan, kekerapan pada kereta api dan di stesen-stesen juga telah meningkat. Pembersihan dilakukan setiap jam dan termasuk penggunaan disinfektan untuk membersihkan pegangan tangan, tombol pintu, pemegang, dan tandas. Produk tambahan antibakteria, termasuk pembersih dan kain lap, sedang disediakan di stesen-stesen, di kereta api, dan di kawasan kerja pekerja.

 

Kereta api Travel Industry Nasihatkan On Tip Perjalanan 1: Pembayaran Dalam talian

Kami cadangkan pergi 100% sentuh jika anda boleh. Jika anda tidak membeli anda tiket kereta api dalam talian untuk apa-apa sebab, masa depan semua pembayaran perlu sentuh jika boleh. mengapa? baik, terdapat beberapa mesej bercampur-campur. Ini adalah apa yang Bank of England berkata: "Seperti mana-mana permukaan lain yang ramai orang datang ke dalam hubungan dengan, nota boleh membawa bakteria atau virus. Walau bagaimanapun, risiko yang ditimbulkan oleh pengendalian nota polimer adalah tidak lebih daripada menyentuh apa-apa lain yang biasa permukaan seperti handrails, tombol pintu, atau kad kredit. " Awal bulan ini laporan akhbar mendakwa Pertubuhan Kesihatan Sedunia (WHO) mempunyai wang kertas tersebut boleh menjadi menyebarkan coronavirus, supaya orang harus cuba untuk menggunakan pembayaran tanpa sentuh dan bukannya. Tetapi ia kemudian melaporkan bahawa WHO menafikan ia berkata tunai telah menghantar coronavirus, dan bahawa ia telah "salah nyata" - jadi pergi angka.

Walau bagaimanapun, mari kita meletakkan dua dan dua bersama-sama, hendaklah kita? Kebanyakan wang kertas dan syiling akan sebelum ini telah dikendalikan oleh ramai orang , jadi jika anda bimbang, membayar dengan kad contactless mana mungkin mungkin cara untuk pergi.

Milan ke Rom dengan kereta api

Florence ke Rom dengan Keretapi

Pisa ke Rom dengan Keretapi

Naples ke Rom dengan Keretapi

 

Petua 2: menjarak sosial!

Sosial menjauhkan bermakna Tidak sensitif dalam apa jua keadaan. tetapi, bagaimana pula dengan kereta api sesak, tiub, dan trem?

Sesiapa yang kerap digunakan Keretapi Travel akan tahu bahawa ia boleh menjadi sukar untuk tinggal cm Beberapa yang lagi penumpang seterusnya, tidak apa 1M disyorkan. di Milan, penumpang telah dinasihatkan untuk duduk bertentangan tempat duduk kosong, sesuatu yang mana penumpang di bandar-bandar lebih sibuk boleh biasanya hanya impian.

Salah satu Keretapi yang paling sibuk bandar-bandar adalah London. Pengangkutan untuk London melancarkan satu "rejim pembersihan dipertingkatkan" untuk meningkatkan tahap kebersihan di ini modal Pengangkutan awam, tetapi apa-apa untuk menguatkuasakan menjauhkan sosial. Ini adalah terpulang kepada anda. Intinya ialah anda perlu berusaha untuk tidak menyentuh orang lain. Perjalanan pada waktu yang kurang sibuk jika boleh, memakai sarung tangan jika anda tidak boleh mengelakkan landasan menyentuh, tempat duduk, dan lain-lain. Menjalankan disinfektan anda sendiri dengan anda. Jangan bergantung kepada Stesen Kereta Api untuk memberi engkau makan pada setiap masa. Lebih baik selamat daripada maaf!

Amsterdam ke Paris dengan Keretapi

London ke Paris dengan kereta api

Rotterdam ke Paris dengan Keretapi

Brussels ke Paris dengan Keretapi

Train Travel Industry Advise on how to speak

 

Petua 3: Jangan Gunakan cawan boleh diisi semula!

yang Kereta api Travel Industry Nasihatkan pada Traveling terdapat panduan yang do dan tidak dan secangkir teh kegemaran anda. Manakala mendapat ke dalam tabiat membawa dan menggunakan cawan boleh diisi semula apabila keluar dan kira-kira telah digalakkan sebagai langkah eko-sedar, kita takut ini tidak lagi terpakai.

Banyak rantaian kopi yang besar menghadapi memikirkan semula sebagai tindak balas kepada wabak coronavirus, dengan Starbucks sementara mengharamkan penggunaan cawan boleh diguna semula - biasanya diperbuat daripada plastik, gelas, atau bahan buluh - untuk keselamatan pelanggan dan kakitangan. biasanya, anda mendapat diskaun untuk membawa cawan anda sendiri, tetapi anda mungkin tidak mendapat jawapan yang sama kini! Anda akan mempunyai untuk membatalkan bahawa diskaun kecil demi keselamatan.

Brussels ke Amsterdam dengan Keretapi

London ke Amsterdam oleh Trains

Berlin ke Amsterdam dengan Keretapi

Paris ke Amsterdam dengan Keretapi

 

 

Petua 4: Jangan sentuh!

Banyak orang yang bertanya jika mengambil kereta api bermakna lebih risiko jangkitan. Jawapan ringkasnya adalah bahawa jika anda sedang duduk di atas kereta api dan dalam 1-2 meter dari orang yang dijangkiti batuk yang, anda mempunyai risiko jangkitan.

Tetapi apa yang kita fikir adalah lebih penting untuk menunjukkan bahawa risiko semakin besar kemungkinan adalah virus yang berlarutan untuk 48-72 jam pada permukaan yang keras, seperti pegangan tangan. Ini bukan sahaja terpakai untuk Trains walaupun. Ia SEBARANG ruang awam.

Jika anda perlu menyentuh landasan, butang, tiket, dan sebagainya, cuba untuk melakukannya dengan hanya satu tangan atau lebih baik, siku anda! Menyimpan telefon di lain tangan "bersih" dan mencuci kedua sebaik sahaja anda boleh di destinasi anda.

Nuremberg ke Prague dengan Keretapi

Munich ke Prague dengan Keretapi

Berlin ke Prague dengan Keretapi

Vienna ke Prague dengan Keretapi

 

Don't Touch! Use elbow to say hello

 

Petua 5: Melancong dengan keretapi!

Jika anda pergi untuk perjalanan, biarkan ia menjadi dengan kereta api. Kami semakin lihat sebarang pembayaran balik bagi perjalanan udara, manakala perjalanan kereta api adalah lebih fleksibel. terma dan syarat yang biasa dikenakan seolah-olah menjadi sebahagian daripada syarikat penerbangan jawapan. "Buat masa ini tiada perubahan kepada nasihat bagi penerbangan, supaya penerbangan kami beroperasi seperti terma dan syarat pada tiket biasa dan standard terus terpakai,"Kata easyJet.

Beberapa syarikat penerbangan saingan yang lebih menampung. British Airways menawarkan tahap fleksibiliti dalam penerbangan ke utara Itali, manakala syarikat penerbangan kembarnya Aer Lingus akan yang lebih baik dengan janji: "Tetamu yang membuat tempahan pada aerlingus.com dan hasrat untuk menukar tarikh atau destinasi penerbangan yang akan datang mereka boleh berbuat demikian."

Frankfurt ke Berlin dengan Keretapi

Leipzig ke Berlin dengan Keretapi

Hanover ke Berlin dengan Keretapi

Hamburg ke Berlin dengan Keretapi

 

no refunds on air travel

 

Petua 6: Pek Snek Anda Sendiri!

Pek makanan ringan anda sendiri jika anda hendak pergi berjalan dengan kereta api. Banyak kereta api ada untuk sementara waktu menutup Lounge Kelas Pertama mereka dan membuang katering di atas kapal. jadi, masa untuk jadi kreatif dengan kotak makan tengah hari anda! Membawa minuman anda sendiri atau membeli daripada peruncit stesen makanan sebelum anda menaiki. Langkah-langkah ini adalah, sudah tentu, direka untuk melindungi anda dan mengurangkan penyebaran virus COVID-19!

Milan ke Venice dengan Keretapi

Padua ke Venice dengan Keretapi

Bologna ke Venice dengan Keretapi

Rom ke Venice dengan Keretapi

 

Train Travel Industry Advise on food

Kita tahu ini adalah masa yang menakutkan. tetapi, kami menggalakkan anda untuk bertenang dan logik dalam pendekatan anda untuk kesihatan dan keselamatan apabila perjalanan dengan kereta api atau lain-lain. pada Simpan Kereta Api kami komited untuk memastikan semua pelanggan kami dan kakitangan disimpan selamat dan sehingga tarikh dengan semua prosedur keselamatan terkini dan perkembangan.

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “Covid-19: Bagaimana Melatih Nasihat Industri Pelancongan Mengenai Perjalanan?” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/covid19-train-travel-industry-advise/ ?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke halaman pendaratan laluan kereta api kami.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/pl_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar pl untuk fr atau de dan lebih banyak bahasa yang anda pilih.