Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 25/02/2022)

Pantai berjemur, vila mewah, dan syarikat keluarganya – Beth Ring telah menemui cara terbaik untuk menghabiskan cuti Krismas. Seorang penduduk Chicago, dia pergi ke Jamaica bersama suaminya dan lima anak mereka untuk percutian lapan hari di Mais Oui Villa yang mewah. Mereka sedang menikmati percutian Caribbean yang klasik sehingga Ring mengalami batuk kering dan sakit tekak beberapa hari sebelum penerbangan pulang ke Chicago.. Untuk mengatakan bahawa perkara-perkara menurun dari sana adalah suatu pernyataan yang meremehkan. Ini Perkara Perjalanan Penting yang Perlu Anda Ketahui Dalam Normal Baharu.

 

Perkara Perjalanan Penting Dalam Normal Baru: Mimpi ngeri Kuarantin

Sehari sebelum mereka berlepas dari Jamaica, keluarga mengambil ujian COVID antigen pantas di rumah. Mengikut protokol syarikat penerbangan standard, laporan negatif adalah wajib untuk menaiki penerbangan.

Untuk kekecewaan mereka, Ring dan suaminya disahkan positif COVID-19. Tidak dapat menaiki penerbangan pulang mereka, keluarga memutuskan untuk kuarantin di Jamaica sehingga mereka dibenarkan terbang.

Tetapi mencari kemudahan kuarantin yang baik di negara pulau itu adalah satu lagi ujian yang sama sekali.

Mais Oui Villa mempunyai aturan timbal balik dengan hartanah lain untuk menerima tetamu yang disahkan positif COVID-19. Tetapi disebabkan oleh lonjakan besar dalam pelancongan kerana musim cuti, kebanyakan kemudahan penginapan di Jamaica dipenuhi dengan penuh.

Ring dan keluarganya tidak mempunyai pilihan lain selain berpindah ke kemudahan kuarantin yang dikendalikan oleh kerajaan. Tetapi kekurangan kemudahan asas dan kebersihan menjadikan penginapan mereka susah payah.

Ketika itulah Ring menghubungi an ambulans udara perkhidmatan dan mula mengisi kertas kerja. Itulah satu-satunya cara untuk keluarganya pulang ke Chicago tanpa melalui kuarantin sepuluh hari yang diamanahkan oleh kerajaan.

Intinya ialah Ring dan keluarganya berjaya menempah ambulans udara peribadi dan pulang ke rumah tepat pada masanya untuk sambutan Tahun Baru. juga, tiada seorang pun daripada keluarganya yang mengalami komplikasi akibat COVID-19.

Tetapi Ring akhirnya membayar kekalahan $35,000 untuk mendapatkan perkhidmatan ambulans udara.

Amsterdam untuk Trains London

Paris untuk Trains London

Berlin untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal: Air Ambulance

 

Barangan Perjalanan Penting: Normal Baru Perjalanan

Pengalaman kuarantin dan pemindahan Beth Ring tidak terkecuali. Ia pantas menjadi realiti bagi pelancong yang ingin melancong ke luar negara.

Pemacu vaksin telah menjadikannya lebih selamat untuk melangkah keluar. yang, mengikut giliran, telah mendorong banyak negara untuk ringankan sekatan perjalanan. Tetapi penting untuk diingat bahawa wabak itu belum berakhir.

Selagi orang masih dijangkiti COVID-19, ancaman jangkitan terobosan dan varian baharu akan kelihatan besar. Walaupun itu tidak sepatutnya menghalang anda daripada meneroka destinasi baharu, anda perlu berhati-hati semasa merancang perjalanan. Pertaruhan akan menjadi lebih tinggi jika anda melancong ke negara asing.

Berikut ialah beberapa petua berguna yang perlu anda ingat sebelum keluar untuk percutian seterusnya:

 

1. Tutup Asas

Sudah semestinya anda perlu peka dengan vaksin COVID-19 anda. Jika tangkapan penggalak tersedia di negara asal anda, pastikan anda mendapat dos anda sebelum melakukan perjalanan. juga, muat turun sijil vaksinasi anda dan simpan pada telefon anda.

Sebaik sahaja anda menempah penerbangan anda, semak dengan syarikat penerbangan untuk mengetahui sama ada anda memerlukan laporan RT-PCR negatif sebelum menaiki pesawat. Jangan lupa untuk menyemak peraturan ujian dan kuarantin di destinasi anda juga.

 

2. Semak Pilihan Pengangkutan

lapangan Terbang, terminal bas, dan stesen kereta api boleh mendedahkan anda kepada satu tan patogen, termasuk novel coronavirus. Itulah sebabnya anda perlu berhati-hati semasa transit.

Berita baiknya ialah kebanyakan stesen kereta api dan lapangan terbang telah melaksanakan protokol dekontaminasi yang ketat untuk keselamatan penumpang. Ikuti garis panduan penutupan muka dan penjarakan sosial yang dikeluarkan oleh pihak berkuasa.

juga, jika anda melakukan perjalanan dengan kereta api, simpan beg peralatan mandian peribadi bersama-sama dengan pembersih tangan anda. Ketahui sama ada anda memerlukan laporan RT-PCR negatif sebelum menaiki kereta api.

Jika ia akan menjadi perjalanan semalaman, bawa beg tidur dan bantal untuk meminimumkan risiko pendedahan anda.

 

3. Gariskan Pelan Kuarantin

Jika ada satu perkara yang anda mesti pelajari daripada pengalaman Beth Ring, ia adalah bahawa novel coronavirus boleh mengelak semua langkah berjaga-jaga. Walaupun bertopeng dan mengelakkan kesesakan tarikan pelancong, anda mungkin akhirnya dijangkiti.

Dalam kebanyakan kes, itu bermakna anda tidak boleh pulang ke negara asal anda sehingga anda negatif.

Itulah sebabnya adalah lebih bijak untuk menyediakan pelan kuarantin pada permulaan perjalanan anda. Mulakan dengan menyemak ketersediaan kemudahan kuarantin di destinasi anda. Ketahui sama ada sesetengah hotel dan resort persendirian membenarkan tetamu positif COVID-19 dikuarantin.

juga, semak dengan penyedia penginapan anda untuk mengetahui sama ada mereka mempunyai tingkat kuarantin yang ditetapkan untuk tetamu positif COVID-19.

Sebagai alternatif, anda boleh berhubung dengan rakan atau kenalan yang tinggal berhampiran destinasi percutian anda. Ketahui sama ada mereka akan selesa membenarkan anda tinggal selama beberapa hari jika anda disahkan positif COVID-19.

 

4. Hubungi Perkhidmatan Ambulans Udara

Penggunaan ambulans udara tidak lagi terhad kepada kemalangan dan kecemasan penjagaan kesihatan. hari ini, ambulans udara di AS dan di seluruh dunia menjadi mod pengangkutan pilihan bagi pelancong yang tidak dapat memanfaatkan penerbangan penumpang.

Jika anda disahkan positif COVID-19 di negara asing, pengangkutan udara perubatan mungkin satu-satunya pilihan untuk anda kembali ke rumah anda dengan selamat dan selesa. Ambulans udara akan menjadi sangat penting jika anda berkembang komplikasi teruk daripada penyakit itu.

Itulah sebabnya adalah idea yang baik untuk berhubung dengan pengendali ambulans udara yang boleh dipercayai dan terkenal. Ketahui kos pengangkutan, serta dokumentasi yang diperlukan untuk pemindahan perubatan. juga, semak jenis kemudahan dan peralatan yang tersedia di atas kapal.

Berbincang dengan pembekal insurans penjagaan kesihatan anda untuk mengetahui sama ada pelan semasa anda meliputi kos pengangkutan udara perubatan dan pemindahan. juga, pastikan anda melabur dalam pelan insurans perjalanan yang mantap untuk menampung perbelanjaan perubatan semasa perjalanan anda.

Milan untuk Trains Naples

Florence untuk Trains Naples

Venice untuk Trains Naples

Pisa untuk Trains Naples

 

 

Perkara Perjalanan Penting Yang Perlu Anda Ketahui Dalam Normal Baru: Pengambilan Akhir

Tiada yang lebih menggembirakan daripada keseronokan meneroka tempat baharu, budaya, dan masakan. Walau bagaimanapun, perjalanan semasa wabak memerlukan perancangan yang teliti dan langkah berjaga-jaga tambahan. Jika anda merancang melancong ke luar negara, jangan lupa sediakan pelan kuarantin dan pemindahan sebelum keluar.

Dijon untuk Trains Provence

Paris untuk Trains Provence

Lyon untuk Trains Provence

Marseilles untuk Trains Provence

 

Crucial Travel Stuff In The New Normal - Evacuation plan

 

di sini, di Simpan Kereta Api, kami gembira untuk berkongsi dengan anda Perkara Perjalanan Penting yang Perlu Anda Ketahui Dalam Normal Baharu.

 

 

Adakah anda ingin membenamkan catatan blog kami "Perkara Perjalanan Penting Yang Perlu Anda Ketahui Dalam Normal Baharu" ke tapak anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fms%2Fcrucial-travel-stuff-new-normal%2F - (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke dalam halaman carian kami. Dalam link ini, anda akan menemui laluan kereta api kami yang paling popular - https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml.
  • Di dalam anda mempunyai pautan kami untuk halaman pendaratan English, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/es_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar bahasa / es ke / fr atau / de dan lebih banyak bahasa.