Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 01/08/2021)

Eropah adalah rumah kepada pelbagai sejarah budaya dan seni bina yang menakjubkan, kebanyakan yang ditangkap melalui koleksi luas di benua itu tempat ibadat. Itulah sebabnya hari ini, kami telah dinaikkan 3 yang kita pertimbangkan untuk menjadi mutlak perlu melihat, meliputi bangunan yang terkenal di dunia di seluruh beberapa bandar paling terkenal di Eropah.

 

1. Basilica St Peter, Kota Vatican

Terletak di dalam dinding negara terkecil di dunia, Kota Vatican, Basilica St Peter sudah pasti salah satu feats paling besar tamadun ini seni bina dan seni. kini merupakan tarikan utama lukisan 10 juta pengunjung setahun, struktur yang menakjubkan ini menghadap St Peter Square dan mempunyai kombinasi mewah seni bersejarah, tiang marmar, dan kubah berlapis mosaik ikonik yang direka oleh Michelangelo (yang anda boleh mendaki ke puncak, sekiranya anda berani untuk mengambil 491 tidak perlu pergi sepanjang jalan!).

Walaupun ini adalah satu tempat yang popular di kalangan pelancong, masih ada kod pakaian yang ketat dikuatkuasakan yang anda harus sedar sebelum melawat. Anda mesti memakai seluar panjang (bermakna tiada seluar pendek, tanpa mengira berapa panas yang Itali matahari adalah), dengan wanita dibenarkan memakai skirt lebih panjang daripada panjang lutut. Bahu juga mesti dilindungi oleh semua jantina pada setiap masa.

Basilica St Peter ini dibuka setiap hari dari 07:00-19:00 pada bulan April hingga September dan 07:00-06:00 dari Oktober hingga Mac. Masuk adalah percuma (walaupun ada yuran kemasukan untuk bahagian bertiket, seperti Perbendaharaan St Peter dan Dome St Peter), bagaimanapun, sedar bahawa beratur boleh lama, disebabkan oleh pengimbas gaya lapangan terbang dan keselamatan yang anda perlu melalui pertama.

Milan ke Kereta api Rome

Florence ke Kereta api Rome

Pisa ke Kereta api Rome

Naples ke Kereta api Rome

 

St Peter’s Basilica, Vatican is on Europe's Must-See Places Of Worship

 

2. Masjid Sultan Ahmed (Masjid Biru), Istanbul

Terletak di bandar benua Turki, Istanbul, Masjid Sultan Ahmed biasanya dirujuk sebagai Masjid Biru kerana dalaman biru yang unik. Dibina oleh Ottoman Sultan Ahmed I antara 1609 dan 1616, struktur yang mengagumkan ini bertindak sebagai kedua-dua tarikan utama pelancong dan tempat yang aktif ibadat, bermaksud masjid ditutup kepada bukan jemaah semasa solat lima waktu – waktu solat boleh diperiksa di sini sebelum anda melawat.

Terdapat kod pakaian yang ketat yang semua pelawat perlu mematuhi sebelum memasuki masjid. Pertama, Kasut mesti dikeluarkan dan diletakkan di dalam beg plastik yang jelas yang diberikan oleh percuma masjid caj – anda juga mempunyai pilihan untuk meninggalkan kasut anda dalam lubang cubby atau membawa beg dengan anda. Apabila ia datang kepada pakaian anda, lelaki perlu memilih pakaian yang longgar dan memastikan kaki mereka dilindungi, mengelakkan barangan seperti jaket dan seluar pendek. Wanita juga harus memakai pakaian yang longgar sambil memastikan lengannya, kaki, dan rambut dilindungi di semua pintu. Ini bermakna bahawa wanita dijangka memakai tudung apabila di dalam dan di, kerana ini boleh menjadi satu konsep baru bagi ramai pengunjung Western bukan Islam, kami mengesyorkan pembelajaran cara memakai dengan betul ini penting pakaian yang sopan sebelum memulakan perjalanan.

Masuk adalah percuma (walaupun sumbangan kecil untuk menyumbang kepada penjagaan am bangunan itu digalakkan apabila keluar) dan, sekali di dalam, fotografi dengan flash dibenarkan, bermakna anda bebas untuk mengambil banyak Buncis dalaman mengagumkan masjid. secara semula jadi, ia pergi tanpa mengatakan, bahawa sebagai Sultan Ahmed Mosque masih merupakan tempat yang aktif ibadat, Pastikan anda tetap tenang dan menghormati kedua-dua bangunan dan mana-mana jemaah semasa lawatan anda.

 

Sultan Ahmed Mosque

 

3. Sagrada Familia Basilica, Barcelona

La Sagrada Familia Basilica telah menjadi satu mercu tanda ikonik Sepanyol, walaupun bangunan masih dalam pembinaan – walaupun kerja bermula pada 1882, ia kini tidak dijangka akan siap sehingga 2026! tetap, separuh lengkap gereja Roman Katolik ini sudah suatu karya seni bina, menjadikannya tarikan dan mercu tanda yang tidak dapat dinafikan untuk pelawat dari seluruh dunia.

Terbuka kepada churchgoers dan pelawat sejak abad ke-19, Sagrada Familia Basilica anda Terima 4.5 juta pelawat setiap tahun dan kini mengendalikan sistem kemasukan bertiket hasilnya – ini tersedia untuk dibeli dalam talian sehingga dua bulan sebelum tarikh lawatan anda. tiket ini bekerja pada kali masuk tetap sebagai satu cara untuk mengurangkan kesesakan, bagaimanapun, apabila anda berada di dalam anda bebas untuk menghabiskan selagi anda sedang mengagumi dalaman yang mengagumkan. Dinasihatkan untuk menunggu sekurang-kurangnya 2 jam untuk mengambil dengan betul dalam hairanlah seni bina ini. Untuk pelawat yang menghadiri perkhidmatan gereja, besar-besaran yang diadakan pada pukul 9 pagi setiap hari Ahad hingga 8 malam setiap hari Sabtu, berpanjangan 1 jam dan dijalankan dalam beberapa bahasa.

La Sagrada Familia Basilica secara rasmi melaksanakan kod pakaian standard untuk gereja-gereja Roman Katolik, bagaimanapun, ini tidak cenderung untuk sebagai ketat kerana ia adalah di Masjid Sultan Ahmed atau Basilica St Peter. Makhluk ini berkata, ia masih cadangan kami untuk mematuhi kod pakaian ini jika boleh, bermakna anda perlu mengeluarkan apa-apa headwear pada catatan, memakai pakaian bahagian atas badan yang sesuai yang meliputi bahu anda, belakang, dan bahagian muka badan dan memakai legwear yang meliputi bawah paha.

 

La Sagrada Familia Basilica of Europe's Must-See Places Of Worship

 

Eropah adalah rumah bagi banyak tempat yang indah ibadah yang benar-benar merangkumi kuasa yang tiada tandingan seni bina dan inspirasi agama. Untuk melihat tempat-tempat ini tangan pertama, perjalanan benua dengan kereta api dan tempah dengan Simpan Kereta Api untuk tidak meninggalkan sebarang batu terbalik merentasi banyak pemandangan dan tarikan di Eropah.

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “3 Of Eropah Mesti Lihat Tempat Ibadat” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/europe-places-worship/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke dalam halaman kami dengan pautan di atas atau gunakan pautan di embed.ly.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/tr_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar tr untuk FR atau jangan dan lebih banyak bahasa yang anda pilih.