Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 25/02/2022)

Andaikan anda merancang untuk mengunjungi Kesatuan Eropah dalam masa terdekat. Kalau macam itu, terdapat serangkaian petua dan perjalanan penting maklumat yang akan membantu menjadikan pengalaman anda lebih menyeronokkan. Seseorang boleh berfikir bahawa tidak ada perbezaan yang sangat besar dalam pertimbangan yang diperlukan untuk melancong ke Eropah berbanding dengan tempat lain di dunia. masih, dalam jangkauan luasnya, ada serangkaian dokumen undang-undang yang mungkin anda perlukan untuk masuk ke Eropah sebagai pelancong. juga, iklim yang sangat berbeza, kebiasaan, dan kekhususan budaya sangat penting untuk diingat di sana.

 

1. Melancong ke Eropah: Tangkap Pasport Anda

Pasport menjadi perhatian utama kerana ia akan menjadi kad persembahan anda dan kunci negara penerima anda. Kami akan menjaga pasport terlebih dahulu. Keutamaan pemerintahan anda menentukan negara mana yang dapat Anda masuki tanpa harus memproses dokumen khas apa pun. Adalah lebih baik untuk memeriksa sama ada kedutaan kediaman dan destinasi anda mempunyai hubungan diplomatik atau perjanjian semasa anda melakukan perjalanan. Sebilangan besar negara dari Amerika dan Asia Tenggara mempunyai akses yang tidak terkawal ke kebanyakan negara di Eropah.

Setelah mengatakan ini, jika itu tidak berlaku; dapatkan penasihat perjalanan sah yang dapat membimbing anda semasa memproses izin perjalanan anda. Anda juga mungkin memerlukan sijil kesihatan dan semacam itu untuk diberi akses. Sekiranya anda suka memandu semasa berada di luar negara, anda juga memerlukan permit pemandu antarabangsa. Sekiranya anda merancang untuk berniaga, mungkin ada banyak izin antarabangsa lain yang diperlukan untuk melakukan perjalanan. Anda dapat memeriksa dokumen mana yang diperlukan sesuai dengan tujuan perjalanan anda di laman web pemerintah negara penerima.

Lyon ke Toulouse Dengan Keretapi

Paris ke Toulouse Dengan Keretapi

Senang ke Toulouse Dengan Keretapi

Bordeaux ke Toulouse Dengan Keretapi

 

Bring Valid Passport When Traveling In Europe

 

2. Belajar Mengemas Dengan Sesuai

Eropah adalah benua besar dan pelbagai, dari pantai Andalusia yang cerah di Sepanyol hingga ke Tundra timur yang bersalji. Penting untuk memperhatikan iklim dan aktiviti yang akan anda rencanakan untuk dilakukan di luar negara. Ingat bahawa anda tidak berkemas untuk keluar dari negara anda, jangan terlalu banyak atau sedikit; ini akan membuatkan anda kehilangan masa untuk memilih pakaian, menolong anda dalam perjalanan ke lapangan terbang, dan sekata menjimatkan wang anda oleh mengelakkan bayaran berat badan berlebihan. Sebaik-baiknya susun beg perjalanan atau beg pakaian tentera anda, menggulung seluar anda, baju, stoking, dan seluar dalam seperti croissant dan letakkan semuanya tebal antara satu sama lain. Ini mengelakkan kerumitan melipat pakaian anda dan menjimatkan ruang anda agar sesuai dengan produk kebersihan atau elektronik. Petua ini juga berguna jika anda ingin membawa pakaian yang anda beli semasa perjalanan. Nasihat lain yang baik adalah membungkus beg tambahan untuk hadiah atau barang membeli-belah anda.

Amsterdam ke Paris Dengan Keretapi

London ke Paris Dengan Keretapi

Rotterdam ke Paris Dengan Keretapi

Brussels ke Paris Dengan Keretapi

 

Pack Accordingly When Traveling To Europe

 

3. Melancong ke Eropah: Biarkan Bank Anda Tahu Anda Akan Ke Luar Negara Dan Membelanjakan

Pergolakan penggodaman kad kredit yang berlaku beberapa tahun yang lalu membuat bank terlalu berhati-hati dengan risikonya. Ini mendorong mereka untuk mewujudkan blok pertama bertanya kemudian apabila mereka melihat kad kredit digunakan di negara rawak. Anda mesti hadir sendiri ke bank anda atau hubungi mereka kerana pemberitahuan dalam talian kadangkala tidak diambil kira. Mengambil peruntukan ini akan mengelakkan pengalaman berbahaya dan memalukan semasa berbelanja. Sekiranya anda pergi ke bank, ada baiknya anda mendapatkan beberapa mata wang tempatan semasa anda berada di sana. Bayaran pertukaran tidak masuk akal bagi pelancong di kebanyakan kedai di Eropah dan pertukaran mata.

Salzburg ke Vienna Dengan Keretapi

Munich ke Vienna Dengan Keretapi

Graz ke Vienna Dengan Keretapi

Prague ke Vienna dengan Keretapi

 

Let Your Banks and credit card companies Know You Will Be Abroad And Spending

 

4. Melancong ke Eropah: Mengumpul semula

Sekiranya anda pergi ke "Benua Lama,"Ingatlah untuk membawa dokumentasi anda dan membayar apa-apa jenis permit antarabangsa yang diperlukan. Kertas kerja semacam ini sangat mustahak jika anda merancang untuk melawat negara-negara lain di dalam perundangan Eropah. Sekiranya anda merancang perjalanan darat, perlu memiliki izin memandu antarabangsa dan mengelakkan tempahan. juga, ingat untuk mengemas dengan ringan dan untuk mempertimbangkan iklim dan aktiviti yang akan anda lalui di luar negara. Selalu laporkan di negara mana anda merancang untuk menghabiskan wang dan melakukan pertukaran mata wang hanya dengan entiti yang diberi kuasa. akhir sekali, anda berhubung dengan orang yang berbeza, makanan, budaya, jangan lupa bersenang-senang dan menikmati pengalaman.

Dusseldorf ke Munich Dengan Keretapi

Dresden ke Munich Dengan Keretapi

Nuremberg ke Munich Dengan Keretapi

Bonn ke Munich Dengan Kereta Api

 

 

Sekarang anda tahu semua yang perlu anda ketahui, kami di Simpan Kereta Api, sedia membantu anda dengan semua keperluan kereta api anda yang lain.

 

 

Adakah anda ingin memasukkan entri blog kami "Semua yang Anda Perlu Tahu Mengenai Perjalanan Di Eropah" ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Feverything-know-traveling-europe%2F%3Flang%3Dms- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)