Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 30/04/2021)

Rantau Normandy terletak di bahagian barat laut Perancis dan perjalanan yang agak singkat dari Paris. Ia adalah destinasi pelancongan yang popular untuk ramai orang-orang yang mahu pengalaman intipati Utara Perancis. Normandy mempunyai segala-galanya, dari sejarah yang kaya yang bermula sejak abad, untuk landskap yang menakjubkan dan masakan indah yang akan meninggalkan anda mahu lebih. Walau bagaimanapun, salah satu tarikan utama Normandy adalah seni bina yang luar biasa. kawasan ini adalah rumah ke bandar-bandar dongeng yang menakjubkan yang benar-benar menangkap imaginasi. yang keindahan alam semula jadi yang campuran dengan bandar-bandar sibuk meninggalkan banyak kagum. Kerana populariti yang luar biasa ini lokasi sempurna gambar, Save A Train telah meletakkan bersama-sama senarai 5 bandar-bandar dongeng untuk melawat Normandy. Cuba untuk memasukkan mereka dalam perjalanan anda masa depan anda ke melalui Perancis.

 

1. Melawat Fairytale Towns Ke Dalam Normandy: Honfleur, Calvados

Honfleur mungkin menjadi bandar yang paling terkenal dalam senarai ini. Ramai pelancong mengunjungi bandar pelabuhan yang hebat ini dan menikmati semua yang ditawarkannya. Ia adalah unik dan dikenali untuk tinggi yang, merapatkan, dan bangunan yang berwarna-warni. Ia telah berkhidmat sebagai inspirasi kepada pelbagai artis sepanjang tahun, dan bangunan-bangunan yang unik dan berwarna-warni telah ditangkap dalam pelbagai lukisan. A berjalan kaki melalui jalan-jalan di Honfleur akan membuatkan anda berasa seperti anda melangkah ke dalam karya. It will undoubtedly enchant you.

Pekan ini mempunyai banyak pelancong yang datang melaluinya dan menawarkan segala-galanya daripada makanan laut yang lazat, untuk menarik muzium. Jika anda pernah melawat bandar ini hebat, mengambil pemandangan dan sejarahnya. Yang paling penting, memastikan untuk menikmati pelabuhan bandar, yang dikenali sebagai Vieux Bassin. Ia adalah antara yang paling destinasi pelancongan yang terkenal di Normandy. pelabuhan ini pernah rumah kepada bot-bot kebanyakannya memancing dan kapal perdagangan. Walau bagaimanapun, selama ini ia menjadi rumah kepada pelbagai kapal layar.

Paris untuk Trains Rouen

Paris untuk Trains Lille

Rouen untuk Trains Brest

Rouen untuk Trains Le Havre

Honfleur, Calvados Adalah sebahagian daripada Fairytale Towns untuk Visit in Normandy

 

2. Les Andelys, anda

Les Andelys adalah semua yang anda perlukan di sebuah bandar Perancis quintessential. Bandar yang menarik adalah betul-betul bersebelahan dengan Sungai Seine. Di samping lokasinya yang berdekatan dengan sungai yang indah, Les Andelys juga mempunyai bukit hijau yang indah dan tebing batu putih di sekelilingnya. Les Andelys adalah sempurna gambar, yang merupakan sebab mengapa ramai pengunjung snap beratus-ratus gambar bandar ini hebat dan landskap sekitarnya.

Selain keindahannya, Les Andelys juga terkenal dengan istana abad ke-12 yang. istana, Chateau Gaillard, pernah menjadi Richard the Lionheart. Walaupun istana mungkin berada di dalam runtuhan sekarang, saiz yang menarik dan membina masih terkesan pengunjung yang naik bluff berbatu untuk melihatnya.

Paris untuk Trains Le Mance

Paris untuk Trains Brest

Le Havre ke Le Mans Kereta api

Paris untuk Trains Nantes

Chateau Gaillard Les Andelys, Eure Perancis

 

3. Melawat Fairytale Towns Ke Dalam Normandy: Giverny, anda

Giverny adalah yang paling dikenali untuk rumah Claude Monet. Claud Monet disewa hartanah di tahun 1880-an dengan keluarganya. Selama bertahun-tahun kekayaannya bertukar kepada yang lebih baik, dan ia menjadi lebih mewah. Selepas itu, dia mampu untuk membeli harta, serta beberapa negeri-negeri lain. Monet membina studio di sana dan mencipta banyak beliau kerja ke atas harta yang, yang meletakkan Giverny pada peta. Selain Giverny perumahan suka dari Monet, ia juga adalah rumah kepada artis impresionis lain. Ini termasuk Claude Cambur, Christophe Demarez, dan Ramier. Sejarah kaya cabutan dalam banyak pencinta seni yang ingin mengalami kehidupan dan kerja-kerja ini artis luar biasa.

Sebagai tambahan kepada sejarah seni yang mengagumkan di bandar ini, bandar juga terkenal dengan pemandangan yang indah. Ia adalah salah satu daripada sebab utama artis menyukainya. Bahawa daya tarikan yang sama menarik dalam banyak pelawat hari. Kotej negara menawan, taman-taman yang indah, dan suasana semula jadi berkualiti adalah mesti dilawati. Make sure to stop by Giverny if you are ever in the Eure region of Normandy.

Paris untuk Trains Le Havre

Paris untuk Trains Rennes

Le Mans untuk Trains Paris

Nantes untuk Trains Paris

 

4. Beuvron-en-Auge, Calvados

Ini bandar kecil yang menakjubkan ini terletak di Pays rantau dAuge. rantau ini terkenal dengan minuman keras dan keju yang. Selain cita rasa hebat rantau ini tawaran, anda juga boleh mengalami bandar-bandar bersejarah yang indah. Salah satu daripada bandar-bandar yang paling terkenal di kawasan ini adalah Beuvron en Auge. Ia penuh dengan rumah-rumah bersejarah yang tarikh kembali ke tahun 1500-an. Bangunan seperti Vieux manor dari abad ke-16, digabungkan dengan rumah dr kayu separuh dari abad ke-17, akan membuat anda berasa seperti anda telah mengembara kembali ke masa. Berjalan di jalan-jalan berbatu bundar daripada Beuvron en Auge merupakan cara yang baik untuk menghabiskan waktu petang.

Brest ke Le Mans Kereta api

Nantes untuk Trains Brest

Le Mans untuk Trains Rennes

Le Mans untuk Trains Rouen

Beuvron-en-Auge, Calvados adalah pada Fairytale Towns untuk Visit in Normandy

 

5. Melawat Fairytale Towns Ke Dalam Normandy: Barfleur, beberapa

Di bahagian timur laut Normandy Cotentin Peninsula terletak bandar pantai yang indah Barfleur. Ini bandar nelayan yang tenang hanya kira-kira 700 penduduk adalah yang paling terkenal dengan keindahan yang menakjubkan. Ia secara rasmi diisytiharkan sebagai salah satu daripada bandar-bandar yang paling indah di Perancis. Ia telah diberi penghormatan dengan gelaran Plus Beaux Village de France, and it is clear to see why.

Barfleur adalah permata seperti yang lain. Selain persekitaran yang indah dan pemandangan laut luas, ia juga adalah rumah kepada seni bina bersejarah. Pertama, jalan-jalan itu sendiri berbatu dan agak lama. Kedua, beberapa tarikh rumah-rumah lama kembali ke abad ke-16. Rumah tertua di bandar ini kembali lebih jauh daripada itu. Di halaman Sainte Catherine, anda boleh melihat sebuah rumah yang bermula sejak Zaman Pertengahan. Ia mempunyai pintu masuk, tangga luaran, dan mullioned windows. Walaupun Barfleur adalah sebuah pekan kecil, ia adalah layak dikunjungi if you are in the area.

Brest ke Rennes Kereta api

Brest ke Kereta api Nantes

Lille untuk Trains Le Havre

Lawatan untuk Trains Le Havre

Barfleur, Channel Perancis

 

Normandy adalah agak besar, dan walaupun ia menjadi rumah kepada banyak bandar-bandar dongeng, setiap daripada mereka adalah unik. Masing-masing mempunyai intipati dan watak yang daun pengunjung kagum. Jika anda ingin menikmati keindahan bandar-bandar ini, serta segala sesuatu yang lain Normandy tawarkan, Buku A Train Ticket dan memulakan perjalanan anda.

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “5 Melawat Fairytale Towns Ke Dalam Normandy” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffairytale-towns-visit-normandy%2F%3Flang%3Dms – (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)