Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 24/04/2020)

Bunyi whooshing kereta api lukisan ke dalam stesen, dan kemungkinan mendapatkan pada dan akan di suatu tempat sama sekali tidak dijangka. Bolehkah anda memikirkan apa-apa lebih baik daripada Laluan Kereta Api terkenal dan Sejarah?

Kereta api adalah kepada Golden Age of perjalanan. Apabila orang pergi mengembara untuk bulan pada satu masa dan kuda terlibat mungkin. Travel bukan tentang kepuasan segera dan hanya berharap ke destinasi.

Tiada, perjalanan bermakna menikmati perjalanan. Pembungkusan dalam batang, dan mungkin kompas dan beberapa peta yang baik. Travel bermakna pergi ke tempat di mana anda tahu tiada siapa, di mana walaupun udara berasa pelik dan rumah surat anda mungkin hanya tiba selepas pulangan.

Dalam penghormatan kepada cara yang paling memuaskan pengangkutan, Save A Train membawa anda senarai Terkenal dan sejarah laluan kereta api anda perlu mengambil dalam 2019!

 

Famous and Historical Train Routes

 

London ke Venice di Orient Express – Routes Terpanjang terkenal dan Keretapi Sejarah

Ini yang paling pasti akan bertindak sebagai tarikh yang bersejarah! Ini mungkin Laluan terkenal dan Keretapi Sejarah yang paling dan yang kereta api romantis laluan di dunia. Ia bertolak dari Paris pada laluan ke bandar Byzantine Istanbul. Anda boleh dengan tiket standard dari SaveATrain untuk perjalanan laluan ini, atau memilih untuk pilihan yang lebih glamor dan melompat ke atas Orient Express. Tipu daya kereta api mewah ini telah terkenal diilhamkan Agatha Christie. hari ini ia tidak lagi beroperasi dalam bentuk asalnya lagi semangat hidup di dalam Belmond ini Venice-Simplon Orient Express. Terdapat dua kereta api, sebenarnya, satu dengan gerabak yang bertarikh dari tahun 1920-an dan 30-an dan yang lain adalah kereta api British Pullman bersejarah.

Laluan baru angin perjalanan dari London ke Venice, pada kesempatan lain termasuk destinasi di Eropah, dan asal sekali-a-tahun perjalanan Paris-Istanbul pada bulan Ogos.

Tiket Milan ke Venice Train

Tiket Florence ke Venice Train

Tiket Bologna ke Venice Train

Tiket Kereta Api Rome ke Venice

 

Hamburg ke Copenhagen

Kamu patut perjalanan di kereta api yang boleh diangkut pada feri. Ini merupakan salah satu daripada laluan kereta api terkenal dan bersejarah anda perlu mengambil dalam 2019!

jadi, apa yang berlaku apabila anda sampai ke Ferry? nasib baik penumpang kereta api mampu untuk mendapatkan dari kereta api dan menikmati pemandangan apabila kapal feri. Anda akan menyeberangi laut baltik dalam 45 minit. Seluruh perjalanan kereta api berlangsung 4 jam dan 45 minit. Copenhagen dengan rai terbuka yang dihadapi mereka sandwic dan reka bentuk yang luar biasa estetik yang munasabah tiket kereta api dari Hamburg sibuk, Jerman bahawa anda boleh sudah tentu, pembelian dari kami, anda akan mempunyai butang di akhir post blog ini.

Hamburg untuk Trains Copenhagen

Hanover untuk Trains Copenhagen

Berlin untuk Trains Copenhagen

 

Glacier Express - Switzerland

Menyambung dua Switzerland yang paling indah gunung resort, Zermatt dan St Moritz, Glacier Express adalah cara yang paling santai untuk menikmati pemandangan yang menakjubkan dari Swiss Alps. Mengapa memilih ini sebagai salah satu laluan kereta api yang paling terkenal dan bersejarah anda perlu mengambil dalam 2019?

Perjalanan ke arah timur dari Zermatt, sehari suntuk itu meliputi perjalanan 91 terowong dan 291 jambatan kerana ia bergolek alpine padang rumput lalu selatan Switzerland, murni tasik gunung, dan dusun sempurna gambar. Sorotan perjalanan termasuk Oberalp Pass, titik tertinggi pada perjalanan di 6706 kaki. Lain adalah yang terkenal Jejambat Pencuci Tanah - indah enam gerbang struktur berdiri 200 kaki dan menjunam ke dalam terowong memotong terus ke lereng gunung.

Zurich ke Kereta api Zermatt

Geneva ke Kereta api Zermatt

Interlaken untuk Kereta api Zermatt

Tiket Lucerne ke Zermatt Train

 

 

Highland Line West, Glasgow ke Mallaig - Scotland

Kini kami ketagih kepada siri TV Orang luar, yang memberi tumpuan kepada tua-sekolah Scotland Highlanders. Jadi tidak ada tertanya-tanya ini adalah dalam senarai Laluan Kereta Api terkenal dan Sejarah. The Line West Highland adalah cara terbaik untuk memulakan pengalaman di hutan negara, pantai barat. Apabila kereta api meninggalkan Glasgow - bandar terbesar Scotland - landskap bandar cepat terpengaruh menghijau lurah dan tasik-tasik yang tenang. menuju ke arah utara, Highland Line West melalui padang gurun terpencil Rannoch Moor. Ia kemudian pas yang menjulang tinggi Ben Nevis, mendarat di Fort William. Beralih arah dan bergerak ke arah barat, kereta api merentasi Glenfinnan Viaduct (dipaparkan dalam Harry Potter filem siri) sebelum tiba di pelabuhan yang sibuk di Mallaig.

Tiket Amsterdam ke London Train

Tiket Kereta Api Lyon ke London

Tiket Kereta Api Paris ke London

Tiket Brussels ke London Train

 

Terkenal dan Sejarah Laluan Kereta Api di England

perjalanan kereta api penumpang adalah salah satu sumbangan besar British daripada Zaman Victoria. Dalam abad ke-20, semangat kereta api dan kereta api penggemar seolah-olah telah berlipat ganda dengan cepat seperti kereta api sendiri. kereta api wap bersejarah, khas perjalanan yang indah, dan landasan kereta api tolok sempit telah dipulihkan. di sini, anda akan mendapati beberapa kereta api wap yang terbaik dan warisan perjalanan kereta api. Menemui mereka di daerah-daerah West Country of Cornwall, Devon, Somerset, dan Dorset.

Kerana banyak kereta api ini dikembalikan kereta api wap, Save A Train tidak menyediakan tiket kepada mereka. Walau bagaimanapun, kita menyediakan harga terbaik untuk mendapatkan ke dan dari United Kingdom.

 

 

Mahu pengalaman laluan kereta api terkenal dan sejarah?

Kepala ke Simpan Kereta Api dan menempah tiket anda di 3 minit.

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberikan kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Ffamous-historical-train-routes%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)