Waktu membaca: 4 minit
(Lepas Kemaskini: 05/03/2021)

Terdapat begitu banyak untuk cinta mengenai Paris. Di manakah anda pun mula, betul? Perkara pertama yang datang ke fikiran adalah laman web yang besar seperti Menara Eiffel dan Louvre. Tetapi keluar dan menemui permata tersembunyi di bandar? Marilah kita mulakan dengan 5 Paling Jalan Terkenal di Paris Untuk Lihat!

 

1. Paling Jalan Terkenal Di Paris Untuk Lihat: Avenue Victor Hugo

Avenue Victor Hugo adalah jalan di arrondissement ke-16 di Paris. bermula pada Charles de Gaulle (juga dikenali sebagai Etoile) dan berakhir di Tattegrain (menjadi avenue Henri Martin). Ia merupakan satu daripada dua belas jalan bermula di Etoile, dan yang kedua terpanjang dari dua belas, selepas avenue des Champs Elysees.

Dinamakan sempena Victor Hugo yang terkenal, yang menghabiskan hari-hari terakhirnya di Hotel Particulier. Sebuah patung Hugo boleh didapati di persimpangan dengan avenue Henri Martin. terkenal kerana sangat Avenue Victor Hugo seni bina yang indah yang sangat sesuai untuk berjalan-jalan santai dan hebat Instagram gambar! Adakah ia untuk gram!

Amsterdam untuk Trains Paris

London untuk Trains Paris

Rotterdam untuk Trains Paris

Brussels untuk Trains Paris

Avenue Victor Hugo Most Famous streets in Paris

 

2. Avenue Montaigne

Peminat opera? Maka jalan ini terkenal di Paris adalah untuk anda! Jalan ini adalah rumah kepada Theatre des Champs Elysees. opera adalah rumah dua orkestra indah. Jika anda mempunyai sedikit masa tambahan, kami pasti mengesyorkan berkunjung ke tempat bersejarah ini tempat persembahan. tambahan, jalan ini dihormati kerana kepentingannya kepada industri fesyen. Banyak jenama terkenal boleh didapati di sini termasuk Vuitton, Loewe, Celine, dan banyak lagi.

Paris untuk Trains Marseilles

Marseilles untuk Trains Paris

Nice untuk Trains Marseilles

Marseilles untuk Trains Clermont Ferrand

 

 

3. Paling Jalan Terkenal Di Paris Untuk Lihat: Jalan Rivoli

Bersedia untuk masuk ke tengah-tengah Paris? Maka jalan ini perlu berada dalam senarai anda 5 jalan yang paling terkenal di Paris! Ini berpenduduk padat, bertenaga jalan berjalan melalui tengah-tengah Paris, selari dengan sungai Seine. Dinamakan sempena kemenangan awal Napoleon dalam peperangan Rivoli, boulevard yang indah ini adalah rumah kepada Louvre dan Taman Tuileries. Palace Royal, bersebelahan dengan Louvre, adalah tempat yang sempurna menikmati hari yang di dalam taman-taman yang diterangi cahaya matahari. Ini adalah jalan yang sempurna jika anda mahu melihat kelibat sebelah bangsawan lama Paris. Tidak ketinggalan!

Paris untuk Trains Rouen

Rouen untuk Trains Paris

Paris untuk Trains Calais

Rouen untuk Trains Calais

Rue De Rivoli Most Famous streets in Paris

 

4. petikan Dilindungi

Mengambil satu penyimpangan ringkas dari jalan-jalan besar yang menguasai majoriti Paris utama melalui pameran, The Passages Berbumbung adalah pilihan yang lebih selesa. Ini lorong-lorong membeli-belah dilindungi untuk pintasan hebat melalui bandar membuat. Anda boleh mencari kafe menarik, pub, dan beli-belah berpatutan. Bukan itu sahaja, tetapi seni bina di dalam lorong-lorong yang dilindungi adalah benar-benar cantik jadi jangan lepaskan mereka!

Marseilles untuk Trains Lyon

Paris untuk Trains Lyon

Lyon untuk Trains Paris

Lapangan Terbang Lyon ke Kereta Api Avignon

Passages Couverts Paris

 

5. Paling Jalan Terkenal Di Paris Untuk Lihat: Boulevard De Clichy

Montmartre telah pada satu ketika dianggap sebagai oasis untuk orang ramai seni Paris. malangnya, harga yang lebih tinggi hasil daripada pelancongan telah mendorong sebahagian besar artis ke kawasan kejiranan yang berbeza. Di sana anda dapat menjumpai Boulevard de Clichy yang merupakan rumah bagi daerah lampu merah Moulin Rouge dan Paris. Anda akan mencari hiburan malam dan masa yang baik tidak mAtter apa masa hari anda memilih untuk lawatan. Mempertimbangkan untuk melawat Moulin Rouge menonton persembahan kabaret!

La Rochelle untuk Trains Nantes

Toulouse untuk Trains La Rochelle

Bordeaux untuk Trains La Rochelle

Paris untuk Trains La Rochelle

Boulevard de Clichy Paris

 

Pakai pasangan kegemaran anda kasut berjalan, dan sampai ke Paris untuk melihat 5 jalan yang paling terkenal di Paris! Perlukan kenderaan? Fikir anda tidak akan meminta! Dapatkan tiket dari Simpan Kereta Api, sekarang. Anda boleh menempah dalam beberapa saat tanpa bayaran tambahan atau tersembunyi.

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “5 Paling Jalan Terkenal Di Paris Untuk Lihat” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/famous-streets-paris/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)