Waktu membaca: 6 minit
(Lepas Kemaskini: 11/04/2021)

Adalah benar dipercayai bahawa perjalanan adalah satu perkara yang anda beli untuk menjadi atau merasa kaya! Dan tidak semestinya anda harus berpisah dengan wang hasil kerja keras anda untuk menikmati kekayaan. Sambil merancang untuk menjelajah di pulau-pulau tropika yang dijemur cahaya matahari, atau lereng ski yang diliputi salji, atau lain-lain hutan belantara yang subur, anda membuat banyak resolusi secara berterusan. Jadikan impian anda kenyataan dengan tidak menjadikannya terlalu rumit. Duduk bersama kumpulan anda dan rancang mengikut anggaran anda. Jadikan keseluruhan perjalanan sebagai pengalaman yang bijak. Perjalanan berkumpulan adalah kaedah terbaik untuk mempunyai persahabatan yang hebat. Tetapi tidak semua berjalan lancar, jika tidak dirancang dengan sempurna. Mungkin terdengar tidak rasional untuk mengawasi perbelanjaan perjalanan, tetapi terdapat terlalu banyak gangguan tersembunyi di dalamnya. Elakkan semua sifat negatif yang berkaitan dengan perjalanan kumpulan dan rancang secara logik. Baca di bawah enam petua tanpa gangguan yang boleh anda fikirkan untuk merancang lawatan berkumpulan yang mesra bajet.

  • Kereta api Pengangkutan Is The Eco-Friendly Way To Travel. Artikel ini ditulis untuk mendidik tentang Train Travel oleh Save A Train, Laman web Tiket Keretapi Termurah Di Dunia.

 

1. Tentukan Belanjawan Perjalanan

Ya! Anda betul! Anda harus menentukan destinasi terlebih dahulu untuk mendapatkan pengetahuan mengenai jumlah perbelanjaan. Tetapi kadangkala sukar, kerana kedua-duanya saling berkaitan. Dan ini juga urusan yang sangat rumit. Walaupun anda merancang perjalanan anda yang seterusnya dengan sekumpulan rakan, tidak semua mampu membelinya sama. Oleh itu, bergaul dengan anggaran yang terhad, memutuskan sebulat suara. Keseluruhan perancangan akan menjadi lancar, kerana kebanyakan kumpulan tidak perlu merasa tertekan dalam menghabiskan sejumlah besar. juga, membuat keputusan untuk memilih destinasi menjadi lebih mudah, terutamanya dengan mempertimbangkan anggaran tetap. Oleh yang demikian, anda, bersama dengan ahli kumpulan yang lain, boleh menerima perbelanjaan tambahan seperti penerbangan, penyewaan, makanan, bersiar-siar, dan banyak lagi. Kerjasama yang lengkap adalah yang diperlukan, semasa merancang perjalanan berkumpulan, untuk menjaga kebersamaan.

Tiket Kereta Api Luxembourg ke Brussels

Tiket Antwerp ke Brussels Train

Tiket Amsterdam ke Brussels Train

Tiket Paris ke Brussels Train

 

Savvy Tips To Plan A Group Trip On Budget

 

2. Membahagi Seluruh Perbelanjaan Secara kiasan

Cuba cari cara membahagi perbelanjaan. Tentukan kaedah dan cara membahagi jumlah kos di antara ahli kumpulan yang lain. misalnya, adakah anda akan bertanggungjawab sepenuhnya untuk keseluruhan tempahan bilik hotel, atau sekiranya anda berkongsi perkara yang sama pada separuh? atau, adakah anda berminat untuk mengambil tanggungjawab seperti menyewa teksi dan bersiar-siar sehari-hari? Dalam banyak perjalanan kumpulan, mengambil alih tugas tertentu secara amnya terpuji. Ia mengurangkan komplikasi dan mengeluarkan keseluruhan perbelanjaan yang berkaitan dengan perjalanan.

Sekiranya anda telah merancang untuk perjalanan anggaran besar sebentar lagi, cuba sediakan akaun individu. Anda mesti melakukan perkara yang sama terlebih dahulu. Semua yang terlibat dalam perjalanan berkumpulan dapat mendepositkan sejumlah wang, bulanan, untuk menjimatkan kerumitan pada saat-saat akhir. Ini adalah tindakan yang lebih bijak untuk mendapatkan hotel yang bagus, penerbangan udara, dan masakan yang sangat baik.

Tiket Munich ke Zurich Train

Tiket Berlin ke Zurich Train

Tiket Basel ke Zurich Train

Tiket Vienna ke Zurich Train

 

Split-Up The Entire Expense Figuratively

 

3. Percayalah dengan Penerbangan yang Ekonomik Dan Destinasi Mesra Poket tetapi Glamor

Semasa dalam perancangan untuk lawatan berkumpulan, menjadi sedikit proaktif dengan wang anda. Fokus pada syarikat penerbangan komersial. Terdapat banyak syarikat penerbangan yang menjimatkan, mengadakan beberapa pakej pelancongan. Rancang langkah anda setelah membincangkan nuansa tersembunyi dengan rakan kumpulan anda. misalnya, anda boleh mencantumkan rancangan perjalanan anda ke Rom, Athens, dan Istanbul melalui Malta. Atau yang lain, memulakan perjalanan kumpulan anda dari Berlin ke Prague, Budapest dan Riga menjadi pilihan terbaik! Dan bagaimana dengan perjalanan darat atau mengalami kem selama seminggu di alam liar dengan rakan kumpulan anda? Selalunya, cuaca bertindak sebagai penghalang. Tanpa mengira hujan lebat, terik matahari, atau tiupan angin, perjalanan dalam kereta yang dibantu dengan a awning rak bumbung, adalah rahmat! Ia memenuhi liputan penuh dan bayangan bagasi yang disusun sambil menjadikan keseluruhannya perjalanan pengalaman yang santai.

Tiket Amsterdam To London Train

Tiket Kereta Api Paris ke London

Tiket Berlin ke London Train

Tiket Brussels ke London Train

 

4. Bertindak Pintar Semasa Memesan Makanan

Perjalanan berkumpulan secara amnya berjaya apabila tidak ada pertikaian atau hujah yang berkaitan dengan makanan, terutamanya. Ya! Sebilangan besar perjalanan kumpulan menimbulkan penghinaan apabila timbul pertanyaan mengenai pilihan makanan setiap ahli. Dalam keadaan seperti itu, pemikiran positif dan pemakanan sihat harus menjadi cogan kata anda. Perpisahan di restoran menjamin masalah dan kekeliruan di antara rakan-rakan kumpulan. misalnya, dalam kumpulan sepuluh, seorang bujang membayar keseluruhan bil a sebotol wain, dan kemudian orang lain dalam kumpulan membayar dalam selang masa, kekeliruan yang ketara akan berlaku. jadi, percaya untuk membelah cek selalu. Atau yang lain, anda boleh melakukannya melalui ‘buddy-pair’. Kelab bahagian anda dengan beberapa individu lain dalam kumpulan dan teruskan membayar bil.

Tiket Milan ke Rome Train

Tiket kereta api Florence ke Rome

Tiket Keretapi Pisa ke Rom

Tiket Kereta Api Naples ke Rom

 

Savvy Tips To Plan A Group Trip On Budget

 

5. Berkira Secara Teliti Dengan Perbelanjaan

Mahu berteknologi, dan menonjol sebagai individu yang pintar di kalangan kumpulan? Dapatkan bantuan dari pelbagai aplikasi dalam talian yang memenuhi semua keperluan anda, berkaitan dengan perbelanjaan. Sumpah pada aplikasi seperti Berpisah atau Dokumen Google, kerana mereka berdua membenarkan semua yang hadir dalam kumpulan untuk mengakses, lihat dan edit, mengikut kehendak mereka. Tetapi berhati-hati dengan aspek positif dan negatif masing-masing.

Anda membuat kumpulan dalam aplikasi ini, di mana ahli kumpulan boleh log masuk dengan cepat dan dapat membahagikan keseluruhan perbelanjaan dalam bentuk peratusan. Makluman menghantar peringatan mesra kepada pelbagai orang yang berkenaan dengan penjelasan bil. Semasa merancang untuk menghitung perbelanjaan perjalanan kumpulan, elakkan menghitung atau menyelesaikan pembayaran secara lisan. Ingatlah ini untuk mengalami kedamaian perjalanan ke hadapan.

Tiket Kereta Api Amsterdam ke Paris

Tiket Kereta Api London ke Paris

Tiket Kereta Api Rotterdam ke Paris

Tiket Kereta Api Brussels ke Paris

 

 

6. Selesaikan Semua Bayaran (Sekiranya Ada)

Sebaik sahaja anda menikmati perjalanan kumpulan anda dan tiba di rumah dengan gembira, sudah tiba masanya untuk menyelesaikan bil lama anda (sekiranya ada)! Lebih baik melunaskan hutang lama, dalam jangka masa yang anda telah bersetuju. jika tidak, ia berdiri sebagai bagasi! Ramai yang lebih suka membayar melalui pelbagai aplikasi dalam talian, seperti kedengaran cerdas. Dan sebilangan individu yang berfikiran lebih suka suka membayar sendiri, secara tunai. Pastikan anda membayar dalam masa seminggu atau lebih. Atau yang lain, anda akan kehilangan jemputan untuk lawatan kumpulan seterusnya.

Lihat juga: https://www.saveatrain.com/blog/traveling-europe-budget/

Tiket Kereta Api Brussels ke Amsterdam

Tiket London ke Amsterdam Train

Tiket Berlin ke Amsterdam Train

Tiket Paris ke Amsterdam Train

Settle All Dues (If Any)

 

kesimpulan

Tidak ada, tetapi kepercayaan yang salah di antara banyak orang bahawa perjalanan di seluruh dunia tidak mungkin dilakukan tanpa kad kredit atau aliran tunai yang tidak terhad. Atau jika ada yang menaja keseluruhan perjalanan! Tetapi lebih baik tidak mempercayai perkara yang sama. Sudah pasti tidak ada perjalanan yang dilakukan tanpa perbelanjaan. Garis panduan yang dinyatakan di atas pasti akan menjadikan anda dan geng pelarian anda bersama untuk banyak perjalanan yang akan datang. Berhati-hati dengan keputusan anda, dan bekerjasama dengan rakan perjalanan anda yang lain, maka perjalanan berkumpulan tidak akan kurang daripada mimpi!

 

Mengembara benua dengan kereta api dan tempah dengan Simpan Kereta Api!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “6 Petua Berjimat Untuk Merancang Perjalanan Berkumpulan Dengan Belanjawan” ke laman web anda? Samada anda boleh mengambil gambar dan teks kami dan memberi kami kredit dengan link ke laman blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https://www.saveatrain.com/blog/group-trip-on-budget/?lang=ms ‎- (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)

  • Jika anda ingin berbuat baik kepada pengguna anda, anda boleh membimbing mereka terus ke laman arahan laluan kereta api kami.
  • Di pautan berikut, anda akan mencari laluan kereta api yang paling popular – https://www.saveatrain.com/routes_sitemap.xml, <- link ini adalah untuk English laluan halaman pendaratan, tetapi kita juga mempunyai https://www.saveatrain.com/de_routes_sitemap.xml, dan anda boleh menukar de ke fr atau tr dan lebih banyak bahasa pilihan anda.