Waktu membaca: 5 minit
(Lepas Kemaskini: 28/08/2021)

Simpan Kereta Api membawa anda 5 Paling Menawan Permata Tersembunyi Di Belgia untuk melawat! Ada lebih untuk Belgia daripada hanya bir. Menemui istana yang aneh, ukiran rahsia, dan kota-kota yang belum di radar anda tapi benar-benar harus! Belgia tidak mempunyai kekurangan permata tersembunyi kau akan segera jatuh cinta dengan.

 

1. Underrated Kota Mechelen

Mechelen adalah pertengahan antara Brussels dan Antwerp. Pusat bandar mempunyai ciri-ciri rumah Renaissance gabled, dipulihkan dengan teliti, sementara pasar adalah dikuasai oleh katedral Gothic di satu sisi dan dewan bandar, juga Gothic, di pihak yang lain. Mechelen sering diabaikan memihak lebih popular destinasi. Walau bagaimanapun, gores di bawah permukaan dan anda akan cari yang indah Belgia penyelesaian yang lebih bernilai waktu anda ketika di negara ini dan pasti salah satu Permata Tersembunyi Di Belgia untuk melawat!

Brussels-untuk-Mechlen Kereta api

Antwerp untuk Mechlen Kereta api

Ini untuk-Mechlen Kereta api

Berbohong kepada Mechlen Kereta api

Mechelen Most Charming Hidden Gems In Belgium

 

2. Sugar Town Of Tienen

Kecil bandar yang boleh (dengan gula!) Jika anda pernah menikmati gula kubus bersama anda kopi segar atau secawan teh, maka tidak syak lagi ia mungkin telah diproses di pekan kecil Tienen. Ini adalah bandar kecil tidak jauh dari tempat lain. Di luar jalan dan di tengah-tengah Flemish Brabant di Flanders, penyelesaian ini pernah di tengah-tengah Roman keramik dan membuat kaca! Ini adalah salah satu sebab utama ia adalah salah satu permata yang tersembunyi di Belgium untuk melawat!

Ada lebih banyak lagi untuk Tienen daripada bertemu mata. Lihatlah di luar gereja utama jelas. Nikmati suasana dan sampel masakan tempatan (masakan tradisional Flemish termasuk banyak staples daging berat seperti stews, bebola daging, dan kupang).

Ciri yang mesti dilihat di bandar ini ialah Sint Germanuskerk, sebuah gereja Romanesque luar biasa mengungguli oleh UNESCO belfry dan sejak abad ke-13. Pada bulan Julai dan Ogos, konsert carillon dilakukan setiap hari Rabu. Menambah kepada kalendar anda!

Liege untuk Tienen Kereta api

Brussels untuk Tienen Kereta api

Antwerp untuk Tienen Kereta api

Namur untuk Tienen Kereta api

Tienen Most Charming Hidden Gems In Belgium

 

3. Hoeilaart, Flemish Brabant

Anda boleh dengan mudah menangkap kereta api dengan bantuan Menyelamatkan Kereta api ke Brussels. Kemudian ia adalah tiga puluh menit menuju selatan ke bandar Hoeilaart. Di sini kau akan menemukan pintu masuk ke Hutan Sonian dan salah satu 5 Paling Menawan Permata Tersembunyi Di Belgia untuk melawat!

Jika anda suka meneroka alam semula jadi, ia adalah tempat yang sempurna, luar Brussels sibuk. Lawati Forest Muzium Jan van Ruusbroec, untuk belajar tentang hutan sebelum meneroka salah satu daripada banyak laluan pejalan kaki.

Hoeilaart mempunyai satu lagi permata yang tersembunyi; ia adalah rumah untuk anggur yang terbaik di Belgia. Hoeilaart pernah dikenali sebagai kaca kota karena semua anggur yang penuh rumah hijau. Manakala pengeluaran telah berkurangan sejak beberapa tahun, Hoeilaart anggur masih berharga di seluruh negara, dan mereka menjual keluar dengan cepat, ia adalah yang terbaik untuk pergi ke sumbernya langsung, untuk mendapatkan tangan anda pada mereka.

Notre untuk Hoeilaart Kereta api

Brusseles-untuk-Hoeilaart Kereta api

Antwerp untuk Hoeilaart Kereta api

Liege untuk Hoeilaart Kereta api

Hoeilaart, Flemish Brabant, Belgium

 

4. Menawan Permata Tersembunyi – Tongeren, Limburg

Melawat yang tertua kota di Belgia. Nama panggilan yang diberikan oleh yang kaya Gallo sejarah Romawi:. Tanda-tanda sejarah ini boleh dilihat di seluruh bandar, tetapi titik permulaan terbaik adalah Muzium Gallo Roman yang memenangi anugerah. Setelah anda telah kaya diri dalam pameran interaktif, melanda jalan di salah satu panduan diri lawatan berjalan kaki untuk menemui lapisan sejarah di Tongeren.

Kota kecil ini mempunyai dua UNESCO disenaraikan monumen, menara loceng Basilica of Our Lady dan Beguinage yang. Belajar tentang kehidupan yang Beguines, wanita yang membaktikan diri kepada gereja, di Beguinage Muzium Beghina. Pada hari Ahad, Tongeren tuan rumah Beneluxs terbesar antik pasar, dengan lebih daripada 350 pekedai menjual barang antik dari semua sejarah.

Jika anda masih tidak mempunyai anda mengisi masa lalu 5 Paling Menawan Permata Tersembunyi Di Belgia, berhenti di Castle Alden Beisen berdekatan untuk berjalan-jalan melalui taman formal yang indah.

Maastricht untuk Tongeren Kereta api

Liege untuk Tongeren Kereta api

Aachen untuk Tongeren Kereta api

Bonn untuk Tongeren Kereta api

Tongeren, Limburg, Belgium

 

5. Menawan Permata Tersembunyi – binche, Hainault

Bandar Binche di Belgia kawasan Hainaut kelihatan seperti banyak lain bandar-bandar kecil di Wallonia. Ia adalah mengantuk semacam tempat dengan hanya satu utama tarikan pelancong, Antarabangsa Muzium Kepercayaan yang Carnival dan Topeng, atau IBU.

Pada hari-hari yang membawa kepada Ash Rabu, Binche adalah apa-apa tetapi mengantuk. Karnival Binche adalah unik di dunia dan pasti permata tersembunyi! Sambutan itu melibatkan pakaian rumit, muzik, menari, dan sedikit saksama minum dan menyeronokkan! Ia adalah begitu istimewa sebenarnya, ia ditulis sebagai Karya Agung Warisan Kemanusiaan Lisan dan Tidak Ketara oleh UNESCO.

Tradisi dan upacara boleh seolah-olah benar-benar tidak dapat diterangkan kepada orang luar, untungnya IBU ada untuk menjelaskan semuanya dengan terperinci. Menghadiri Karnaval Binche adalah benar-benar pengalaman yang tidak dapat dilupakan.

Brussels untuk Binche Kereta api

Antwerp untuk Binche Kereta api

Notre untuk Binche Kereta api

Reims untuk Binche Kereta api

 

 

Bersedia untuk menemui 5 Paling Menawan Permata Tersembunyi Di Belgia? Kemudian kepala ke Simpan Kereta Api sekarang. Tempah dalam beberapa minit tanpa bayaran, permata hanya tersembunyi!

 

 

Apakah anda ingin untuk menanamkan blog kami post “5 Paling Menawan Permata Tersembunyi Di Belgia” ke laman web anda? Kau bisa mengambil foto kami dan teks dan memberikan kami kredit dengan link ke pos blog ini. Atau klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fhidden-gems-belgium%2F%3Flang%3Dms – (Tatal ke bawah sedikit untuk melihat Kod Embed)