Waktu membaca: 3 minit
(Lepas Kemaskini: 29/03/2020)

Perjalanan boleh menjadi terapeutik untuk beberapa; sementara yang sama boleh menyebabkan banyak fobia untuk orang lain. Orang yang suka melancong mungkin akan melihatnya tempahan tempat duduk kereta api untuk perjalanan dan memastikan mereka melakukan perjalanan.

 

 

Apa yang Siderodromophobia?

Kebanyakan pelancong melihat dalam talian untuk tempahan tempat duduk kereta api mereka; manakala yang lain lebih suka hanya pergi dengan aliran dan akan mempunyai mereka tempahan tempat duduk kereta api dilakukan apabila diperlukan bergantung kepada di mana mereka akan datang. Ada juga fobia yang berkaitan dengan kereta api bahawa beberapa orang mengalami. Takut kereta api dikenali sebagai Siderodromophobia. Siderodromophobia adalah satu istilah yang sangat luas yang meliputi semua ketakutan atau fobia yang berkaitan dengan kereta api. Jenis utama orang yang fobia ini terutamanya merangkumi merasa takut bahawa orang mempunyai untuk mendapat terhempas atau tidak berada dalam kawalan. Yang lain daripada ini, terdapat kebimbangan lain yang dapat dicetuskan apabila orang berada di kereta. Akan ada kebimbangan bahawa kuman fobia, fobia sosial mahupun claustrophobia.

Amsterdam untuk Trains London

Rotterdam ke Kereta api London

Paris untuk Trains London

Brussels untuk Trains London

 

 

Siderodromophobia: gejala

Siderodromophobia berpangkalan di banyak fobia yang berbeza. lagi, bergantung kepada berapa teruk keadaan ini. Mungkin terdapat simptom seperti debaran jantung, berpeluh, gegaran atau gejala gastrousus. Bagi sesetengah orang, syarat-syarat yang mungkin bermula sebelum lagi perjalanan kereta api bermula. Ini terutama berkaitan dengan apa yang kita tahu kebimbangan sebagai jangkaan. kebimbangan jangkaan boleh menyebabkan masalah lebih buruk daripada fobia itu sendiri. Kebanyakan masa punca kerana takut adalah berkaitan dengan pengalaman negatif bahawa orang itu telah dihadapi, yang suatu tempat yang berkaitan dengan kereta api. Terdapat keperluan untuk memahami di sini bahawa negatif pengalaman yang dikaitkan dengan minda anda tidak semestinya perlu menjadi sesuatu yang telah berlaku kepada anda. Ia juga boleh menjadi sesuatu yang boleh berlaku kepada orang lain atau sesuatu yang kita boleh lihat di sekeliling kita sama ada secara peribadi atau atas media.

Munich untuk Trains Berlin

Frankfurt ke Berlin Kereta api

Hanover untuk Trains Berlin

Hamburg untuk Trains Berlin

 

Siderodromophobia: rawatan

Pada akhir hari, ia tidak penting bahawa ketakutan yang wujud; apa yang penting adalah bagaimana anda menghadapi ketakutan dan berusaha untuk menghilangkan rasa takut yang telah membuat tempat dalam hidup anda. Daripada semua fobia, Siderodromophobia atau keretapi fobia adalah sangat mudah dirawat dan telah menunjukkan kadar kejayaan yang cemerlang, apabila dirawat. Untuk menghilangkan fobia, langkah-langkah yang perlu diambil jika pertama bekerja pada menghilangkan apa-apa pemikiran negatif sejauh kereta api bimbang. juga, individu dengan fobia akan perlu bekerja untuk mengubah tingkah laku masing-masing yang berkaitan dengan kereta api. Pada akhir hari sesuatu yang yang tahan lama dan boleh ditetapkan melalui penjagaan dan rawatan yang betul.

Luxembourg untuk Trains Brussels

Antwerp untuk Trains Brussels

Amsterdam untuk Trains Brussels

Paris untuk Trains Brussels

 

 

Tinggalkan ketakutan anda dan Order Trains tiket dari Save A Train

 

Adakah anda ingin untuk membenamkan siaran blog kami ke laman web anda, anda boleh mengambil foto dan teks kami dan hanya memberi kita kredit dengan pautan untuk post blog ini, atau anda klik di sini: https://iframely.com/embed/https%3A%2F%2Fwww.saveatrain.com%2Fblog%2Fknowing-siderodromophobia%2F%3Flang%3Dms - (Tatal ke bawah untuk melihat Kod Embed)